02-01-2011

Best mooi weer voor de tijd van het jaar. Dus erop uit. Via Schiedam, Pernis, Poortugaal naar Steenbergen en ten slotte Tholen alwaar een lekke band een einde maakte aan de pret.

 

traditional10295. Nano haventje "pontje Gorishoek'' by marmisaro

10295SmileTsja, wat doe je dan? Eerst naar de cache natuurlijk! Bij het parkeren tikte namelijk iemand op mijn raam om te melden, dat ik reed met een lekke band. Overigens verbaasde mij dat niet, want een uur daarvoor had ik met veel moeite een schroef uit de band weten te peuteren. Geen idee hoe zo’n ding zich daarin een weg had gegraven. Mijn hoop op geen verdere ongemakken ging dus hier ter plekke de bodem in.

Maar zoals gezegd: eerst de cache pakken, want je bent geocacher of je bent het niet. Dat bleek nog een mooi wandelingetje langs de Oosterschelde naar de punt van de landtong alwaar de nano keurig op mij lag te wachten. Dank daarvoor.

Na terugkomst even mijn bolide een stuk verder op een stabiele locatie geplaatst en aan het werk. Nog nooit een band verwisseld. Ik moest zelfs uitdokteren hoe een krik werkt. Toch kan ik melden dat na een stief kwartiertje de lekke band achterin de kofferbak lag en dat het reservewiel volkomen technisch verantwoord zijn taak als linker achterband kon overnemen. Zo tufte ik de bijna 100 kilometer vanuit Tholen terug naar Delft met een snelheid van 80 km/u, want harder mag niet op zo’n thuiskomband.

 

traditional10294. Plan Tureluur by marmisaro

SmileHelaas geen Terekruiter, Grote Franjepoot, Strandloper, Bonapartes, Breedbekstrandloper, Gestreepte Strandloper, Blauwvleugeltaling of Kleine Geelpootruiter gezien. Wel een man die zijn hond uitliet, maar dat is niet echt bijzonder. Toen heb ik mij maar gericht op het vinden van een cache. En die zat aardig op het plekje waar ik dat verwachtte. Zo liet ik tevreden het Nationaal Park Oosterschelde achter mij. Dank daarvoor.

 

10293traditional10293. De kasteelberg van Westkerke by marmisaro

SmileIk dacht eerst dat het een grafheuvel was die in de verte opdoemde. Maar het bleek een berg. Nou ja, berg, in Limburg lachen ze zich krom om zo’n heuveltje, maar hier op Tholen zijn ze er best content mee. Het breekt zo mooi de week, eeh het vlakke platteland. Vroeger stond hier ook een kasteel, maar dat is allang wegbezuinigd. Zo bleef dit bultje. Ook mooi. Bij het zoeken van de cache kreeg ik volop bekijks van toegeholde schapen, de helft met groene labels in beide oren en de andere helft met gele. Ze konden me helaas niet uitleggen waarom.

BVDLC

 

traditional10292. Scherpenisse polder by marmisaro

SmileBest een mooi ingericht info-punt naast de polder. Mooi rond met nog een zitje. De in de tekst genoemde bijzondere vogels lieten zich echter niet zien. Sterker nog, deze ene geocache zoekende vreemde vogel was de enige die hier rondstruinde. Maar ik vond wel wat ik zocht en daar ging het om. Dank daarvoor.

 

traditional10291. Coupure en Duiker by marmisaro

10290SmileDe schapen kwamen luid blatend aangerend toen ik stopte bij de Coupure. Maar ze vergisten zich deerlijk. Ik had geen voedsel bij me voor hen. Dat was namelijk het enige wat hen aan mij interesseerde. Teleurgesteld dropen ze dan ook af. Daarna kon ik rustig afdalen naar de duiker die naar ik constateerde vanaf de tamelijk nieuwe steiger, er prima bij lag. Houen zo. Mijn idee van de cache-locatie stemde exact overeen met dat van de cache-legger. (ook linkshandig?) Dus in één graai had ik hem in handen. Dank daarvoor.

 

traditional10290. Fort de Roovere by dutchcoppi

SmileHet was nog gezellig druk langs de vijver bij het fort. Veel wandelaars wilden even profiteren van het winterzonnetje. Geen idee waar ze heen wandelden, want na een kleine 100m zat de wandeling voor mij erop, kon ik de cache graaien en weer terugkeren naar mijn bolide.

BVDLC

 

10288traditional10289. Size doesn't matter 1 by Amras0

SmileHoewel wagonladingen spams mij anders willen doen geloven, beweert de cache-legger dat de grootte er niet toe doet. Ik wil hem graag geloven en ging op weg naar het verre Brabant om het met eigen ogen te zien. Hier in de buurt van Steenbergen was mijn conclusie toch anders, maar helaas kan ik dat niet uitleggen zonder te spoilen.

Toen ik klaar was met mijn werk en in mijn bolide de administratie bijwerkte, verschenen de volgende onderzoekers op de fiets en drentelden wat heen en weer, onzeker of ze al konden beginnen met zoeken. Ik heb ze niet te lang opgehouden en ben weggereden.

BVDLC

 

traditional10288. Fort Henricus 2 by Brunetje

SmileEn daar stonden de heren al op me te wachten. Tenminste zo leek het. De cache werd mij vriendelijk toegeschoven, dus zoeken hoefde niet. Het bleek de Krabbegat-federatie uit Bergen op Zoom te zijn, een stadje dat zich voornamelijk toelegt op het vieren van carnaval. Wel leuk om de heren na al die jaren, dat ik hen virtueel kende, eens in het echt te ontmoeten. Even gezellig gebabbeld, maar toen moest iedereen toch weer verder, want het zijn korte dagen tegenwoordig.

BVDLC

 

traditional10287. Size doesn't matter 2 by Amras0

10287SmileNee, inderdaad de grootte doet er niet toe. Maar een paar adelaarsogen wel. En die heb ik niet ondanks mijn mooie brilletje. Na een poos vergeefs speuren kreeg ik gelukkig hulp. De Slakken uit Roosendaal arriveerden ter plekke en spotten de cache binnen 1 seconde. En dat niet alleen. Na het genoeglijk gezamenlijk loggen dankzij de KlimSlak ontwaarde men zowaar een schroef in de linker achterband van mijn bolide. Met veel moeite het ding verwijderd en gehoopt dat de binnenband niet zou zijn geraakt. Helaas bleek een uurtje later van wel, maar dat is een ander verhaal. De cache was binnen en daar ging het hier om. Iedereen dank daarvoor.

 

traditional10286. Fort Henricus 1 by Brunetje

SmileDe vijand kan bij een aanval op dit bouwwerk hier bij Steenbergen gerust de ammunitie thuislaten. Even krachtig blazen lijkt mij voldoende om het gebouw met de grond gelijk te maken. Het spreekt dan ook vanzelf, dat ik uiterst voorzichtig te werk ben gegaan bij het graaien van de cache. Met ingehouden adem mijn worteltekening geplaatst en wegwezen hier.

BVDLC

 

10285traditional10285. de Micro`s (8) - Op jacht naar DeNillus nummer 8 by Brunetje

SmileBest wel even lopen zoeken hier in het parkje van Steenbergen op deze mooie zondagochtend. Vanwege de gebruikelijke miswijzing van GPS-apparaten, was het niet duidelijk welke boom met de eer moest gaan strijken. Ik heb er dus diverse meermalen onderzocht, ook de goede. Maar ja als het linksom niet kan, dan maar rechtsom. Dus toen ik mijn draairichting veranderde en de rondjes rechtsom de bomen maakte, kwam de rakker te voorschijn. Die was in the pocket. Figuurlijk dan. Dank daarvoor.

 

traditional10284. Nillus d'n Éérste by marmisaro

SmileZo, die Nillus is wel een belangrijk persoon als ik de beschrijving mag geloven. Het was dus een eer om een cache te mogen vinden die naar hem is vernoemd. Ik hoop, dat mijn nederige bezoekje de goede man zal behagen en dat mijn log hem mag inspireren tot grote daden. Misschien dat ik hem nog eens in het echt de hand mag drukken. Een nuchtere groet vanuit Delft lijkt hier op zijn plaats en dank voor de cache.

 

traditional10283. De Blauwe Mol by jepedero

10282SmileDe meeste mollen die ik tot dusver vond, waren zwart. Ik was dus wel benieuwd naar dit blauwe exemplaar. Oorzaak drank? Ik denk het niet, want ter plekke rook ik geen alcoholdampen. Hij lag er trouwens wel wat bloot bij. Al vanaf de straat zag ik hem liggen en dat kan niet de bedoeling zijn. Na het plaatsen van mijn worteltekening heb ik hem dus beter bedekt. Hij was inderdaad blauw, maar ik denk dat ie zo is geboren. Niet veel aan te doen dus.

BVDLC

 

traditional10282. Feyenoord vakkie DD by team van Deuzen

SmileVrolijk werd ik toegezwaaid door een paar Feyenoord-supporters die lachend achter het raam toekeken hoe ik het klusje klaarde. Nadat ik het Feyenoord-tuintje weer netjes op orde had gebracht, zwaaide de voordeur open en maakte ik kennis met vader en dochter des huizes. Natuurlijk ontkwamen ze toen niet meer aan mijn foto-drift en daarna kreeg ik een parkeertip voor de volgende cache hier in Poortugaal.

BVDLC

 

10281traditional10281. De kabouters van opa Piet by team van Deuzen

SmileDe kabouters hadden waarschijnlijk genoeg van de kerstboom en hem met een mooie boog in de struiken aan de weg gemikt. Misschien hadden ze dit niet gedaan, maar ze krijgen toch altijd de schuld. Je kent die uitdrukking wel: “Dat hebben de kaboutertjes gedaan!” Gelukkig doen de plaatselijke Poortugaalse kabouters ook positieve dingen, zoals het bewaken van een cache. Die heb ik met genoegen van mijn worteltekening voorzien. Opa en oma niet waargenomen.

BVDLC

 

traditional10280. 2 Rocks by Gopherit_Bryan

SmileGeen welluidende orgelklanken deze ochtend in Pernis, toen ik een blijk naar binnen wierp en niemand zag achter het opgestelde instrument. Dan maar mij getroost met een cache. Die was prettig en met een vleugje humor geplaatst en daar houd ik wel van. Dank daarvoor.

10279

traditional10279. Schiedam varen door een schilderij by aspawa

SmileMet als laatste een not found op 26 december en de berg afval die ik op de stash area aantrof, had ik niet veel fiducie in het vinden van de cache. Tot mijn tevredenheid zag ik hem echter toch liggen en kon zo de op zich toch wel pittoreske plek aan het brede water met een goed gevoel achter mij laten. Dank daarvoor.

 

traditional10278. hoekraam's micro / nano ( taansteeg) by hoekraam

SmileDe Taansteeg hier in Schiedam werd net op het moment dat ik arriveerde ontdaan van al het oud/nieuw afval en toevallig door de vader van de cache-legger. Even gezellig met hem staan praten terwijl ik ondertussen het rolletje voorzag van mijn worteltekening. Daarmee had ik een drietal hoekraam caches in de boeken staan. Dank daarvoor.

 

10276traditional10277. hoekraam's micro / nano ( kethelbrug ) by hoekraam

SmileTwee Turkse medelanders wandelden voorbij en keken later uit de verte toe hoeveel belangstelling ik voor deze typisch Schiedamse brug veinsde. Ook de eendjes en meerkoetjes in het koude grachtwater mochten zich in mijn interesse verheugen. Mijn bezoek nam een dramatische wending toen de mannen even niet keken, want in een mum had ik alle aandacht voor het voorgaande verloren en gericht op een piepklein doosje. Zo, dat was mooi gelukt. Op naar de Taansteeg.

BVDLC

 

traditional10276. hoekraam's micro/small (dieselmotor) by hoekraam

SmileBij het krieken van deze zondag stond ik bij een fraai stuk nijverheid uit de vorige eeuw dat de geest gaf in het jaar dat mijn dochter werd geboren. Ik neem aan dat er geen verband is tussen deze beide gebeurtenissen. Ze hadden hem mooi opgeverfd en hier in Schiedam te kijk gezet, niet wetende dat de oude dieselmotor een prachtige gelegenheid bood om een doosje in te verstoppen. Mooi gedaan! Dank daarvoor.