12-12-2010

Een zondagje in en om Leiden waar genoeg caches lagen. De meeste tijd bezig geweest met een multi van 1 km in Leiden. Niet gevonden ondanks een inspanning van liefst 3,6 km. Gelukkig vond ik heel wat andere caches wel.

 

10275mystery10275. Hoekpolder by coppi

SmileMerkwaardig dat deze puzzel al enkele jaren buiten mijn aandachtsveld bleef. Ik had hem gewoonweg niet opgemerkt tussen al die gele stippen die mijn kaart van Zuid-Holland bedekken. Vorige week was ie daar ineens en sterker nog, ik wist de puzzel op te lossen.

Vandaag aan het eind van een dagje cachen in Leiden en omgeving wilde ik op de terugweg nog even langs Rijswijk om deze vrucht te plukken. Helaas was het intussen donker geworden, hetgeen ik een schande vind. Om 17.00 hoort de zon nog volop te schijnen. Dáár zou de regering iets aan moeten doen.

Toch heb ik het erop gewaagd en met de zaklantaarn in de aanslag heb ik een avondwandelingetje gemaakt naar de stash area. Wel even moeten zoeken, maar tevreden kon ik even later het nano-logrolletje beschrijven. Dank daarvoor.

 

10274traditional10274. Moppentrommel by PD2AVE

SmileKomt een geocacher bij de psychiater wegens ernstige verslavingsverschijnselen. Na een gesprek van een half uurtje is de psych om en gaat een dagje met zijn "patient" op stap. Opgelucht verneemt de laatste dat zijn verslaving weliswaar aanwezig is, maar dat het geen probleem is. Voor de psych ligt dat anders. Hij raakt ook verslaafd en kan zich tijdens zijn werk nauwelijks meer concentreren, vooral ook omdat zijn mobieltje voortdurend onverwacht piepjes laat horen. De psych staat in dubio. Wel of niet een collega benaderen? Met het risico op een domino-effect waarbij de hele psychiatrie naar de knoppen gaat. Hij kiest daarom voor het alternatieve circuit en gaat naar een astroloog. Die legt de psych uit dat de oorzaak ligt bij zijn ascendant Steenbok in combinatie met zijn 7e huis in Maagd. Daarna gaan ze samen geocachen en is de astroloog de volgende die wordt geslachtofferd. Maar de psych en de astroloog worden wel vrienden. Is dat een goede mop of niet?

 

traditional10273. Bulls Eye by deschakels

10273SmileSamen met het team WiJo uit Zwolle hebben we midden in de roos geschoten. Alleen redde ik het niet en ze kwamen als geroepen. Ik had al een paar keer vergeefs zelf geschoten. Gelukkig kwam hulp opdagen en werd mijn bezoekje aan Katwijk toch nog een succes. Slechts kort nagebabbeld, want het werd al later op de middag en dan gaat de zon onherroepelijk onder in dit jaargetijde en dat betekent dan einde van de pret.

BVDLC

 

traditional10272. Koninklijke cache by Wennepen

SmileDat zie ik graag! Een mooie geocache-sticker op het raam. Al bij het parkeren van mijn bolide zag ik het teken in welke tuin ik de cache zou moeten zoeken. Minder mooi was natuurlijk de afleidings-dummy waar je een oude man gemakkelijk mee om de tuin leidt. Gelukkig heb ik veel gevoel voor humor, grrrr, dus keek ik nog even verder dan mijn lange neus en ontdekte de ware cache-plek. Mooi gedaan en snel weer verder want ik had niet echt handig geparkeerd in dit Koninklijke Katwijkse woonwijkje.

BVDLC

 

10271traditional10271. Weg uit Oegstgeest by Goudvis 89

SmileAflichten. Zo noemde mijn opa zijn controlewerk op de boerderij alvorens te gaan slapen. Maar dan op zijn Fries natuurlijk: Ofljochtsje. Dat hield bij hem niet alleen in om te kijken of alles op slot was en dergelijke. Hij herbergde vaak veel zwervers in het hooi en die moesten gedurende de nacht hun messen en rookwaren aan hem geven, zodat iedereen weer veilig opstond de volgende dag. Ik spreek hier over de jaren tussen 1900 en 1920.

De landman hier in Oegstgeest bezat noch messen noch rookwaren, maar verborg wel een doosje. En hij was niet van plan dat vrijwillig aan mij af te staan. Nadat ik gedreigd had hem op zijn kop te houden en uit te schudden werd hij een stuk coöperatiever. Zo kon ik toch mijn worteltekening kwijt. Dank daarvoor.

 

traditionalSmile10270. 101010_NL: Watertoren Sassenheim by wilg

Ai, dat las ik even verkeerd in de beschrijving. In mijn snelle leesblik meende ik te lezen dat deze watertoren was geplaatst voor het 10-10-10-event. Nu ik thuis beter kijk, blijkt de watertoren hier al sinds 1925 te staan. Natuurlijk had ik hem elke keer wel zien staan als ik over de A44 scheurde met mijn bolide.

De cache bleek grappig en ook wel goed verborgen. Dank daarvoor.

 

traditional10269. SECC: Sassenheims Eerste Carpool Cache by wilg

10268SmileCarpool hier, carpool daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier in Sassenheim.

Dat is bepaald geen geheim.

 

traditional10268. 101010_NL: Korenmolenbrug by wilg

SmileDat krijg je ervan als je te veel nano's hebt gevonden. Al van verre zag ik het bord waarachter de nano zich zou moeten bevinden. Ook mijn eerste nano in 2006 vond ik aan zo'n bord. Helaas leverde een intensieve zoekactie niets op. Ook niet nadat ik het bord nogmaals onderzocht en nogmaals. Mijn humeur zakte danig. Was ik voor niets hier naar Warmond gereden? Ok, wel een leuke brug met een leuke geschiedenis, maar toch. Het zou mijn 3e not found al worden vandaag.

Plots kreeg ik een fantastisch idee. Misschien was hier nog wel een bord! En rondspiedend had ik succes en wist bovendien meteen dat het nu wel raak moest zijn. Zo zie je maar. Niet te snel opgeven. Eindelijk kon ik mijn krabbeltje kwijt. Dank daarvoor.

 

10266mystery10267. 101010_NL: Cachecodes by wilg

SmileMeestal duik ik niet zo diep in puzzels, maar deze vond ik erg interessant. Hoe zit het nu precies met die GC-codes? Ik wilde het weten en nu weet ik het. Dat wil nog niet zeggen dat de puzzel meteen werd opgelost. Maar met hulp van het internet kwam ik er toch uit en kon dat vandaag in klinkende munt omzetten. Dat bleek een eitje. Ook bijna letterlijk. Dank daarvoor.

 

traditional10266. 't Tolhuysch aan den Haerlemsche Treck-Vaert by Team Dutchcollies

SmileNet toen ik het doosje terugplaatste schoot er onverwacht een muggelaarster om de hoek. Ze zag dus wat ik deed en trok een verbaasd gezicht. Kan ik me helemaal indenken. Ook toen ze wegfietste keek ze nog eens om. Tsja, je hebt nu eenmaal rare snuiters op deze wereld en ik bleek daar eentje van. Er bestaat dus een kans dat deze waarschijnlijk in Oegstgeest woonachtige mevrouw nog eens zelf of via woordoverdracht iemand anders gaat kijken wat dat doosje inhoudt.

Overigens had ik bij het komen aanlopen al een vermoeden van de cache-plek, maar keek niet goed genoeg. Dat leverde vervolgens een flinke zoekpartij op, totdat ik terugkeerde op mijn eerste idee en beter keek. Toen kon ik mijn worteltekening kwijt, waarna het bovenbeschrevene plaatsvond.

BVDLC

 

traditional10265. Under the cachers bridge by PD2AVE

10264SmileDat viel nog niet mee hier in dit bosje in Leiden! Voortdurend hondenwandelaars. Bovendien een stramme oude rug. Maar wel een sterke wil. Ik heb diep nagedacht alvorens te gaan graaien. Als man met twee linkerhanden is mij toch bekend dat de meeste mensen rechts zijn. Dat liet twee mogelijkheden. De eerste graai was mis. De tweede raak. Zucht van verlichting. Dank daarvoor.

 

traditional10264. Op een onbewoond eiland by pachro

SmileMijn pijltje wees bepaald niet naar het onbewoonde eiland, maar naar het elektriciteitshuisje. Bovendien las ik in de tekst iets over nieuwe coördinaten. Mijn zoektocht leverde er niets op. Dus toch maar naar het eiland via de jungle-brug. Daar een wijle rondgestruind zonder resultaat. Gelukkig viel mijn oog plots toch op het doosje en mocht ik na het plaatsen van mijn worteltekening via de jungle-brug weer terug naar de bewoonde wereld van Leiden. Dank daarvoor.

 

traditional10263. Kaboem by PD2AVE

10263SmileAha, voor het betere knalwerk hier in Leiden moest ik aan de overkant zijn, zag ik vanuit mijn bolide. Even uitgezocht hoe ik daar moest komen, nog een stukje langs de singel van Leiden gereden, een paar keer rechtsaf en daar was de ingang van het parkje.

Een kort wandelingetje bracht mij op de stash area met uitzicht op de plek waar ik net met mijn bolide stond om te kijken hoe ik hier zou moeten geraken. Leuk allemaal, maar waar stak nu de cache? Mijn spiedende blik spotte een mogelijkheid en warempel, het klopte. Even voor slangenmens gespeeld en daar was de doos. Dank daarvoor.

 

traditional10262. Lijnbaan by harryvl

SmileTot dusver kende ik alleen de Lijnbaan in Rotterdam. Maar ook Leiderdorp heeft er eentje. Toch wordt vandaag de dag in beide steden geen touwtje meer gefabriceerd. Slechts de namen houden herinnering in stand aan de touwslagerijen, waar overigens nog nooit een touw geslacht is, maar dat terzijde.

Om een doosje te vinden mocht ik een stukje de plaatselijke rimboe in en ontdekte daar de fraai verborgen cache. Dank daarvoor. Terug bij mijn bolide bedacht ik, dat de TB die in mijn bezit was, hier mooi geplaatst zou kunnen worden. Dus nog een keertje terug om dat te doen.

In: TB

 

10261traditional10261. Kanaalzicht 10 by ph7fe

SmileHeb ik nu het hele kanaal in Leiden en omstreken gezien? Ik krijg het er zo langzamerhand van in mijn rug. Steeds dat diepe bukken. Ook hier weer bij deze brug. Die spande de kroon. En als je nu denkt dat ik meteen de cache vond. Niet dus. Nog eens een keer naar de bolide terug om te kijken of er misschien problemen waren. Niet dus. Ikzelf bleek het probleem. Maar de tactiek had wel succes. Toen ik voor de tweede keer onder de brug dook, zag ik het kreng, eeh 10.261x sorry, ik bedoel natuurlijk het fraai verborgen doosje, meteen zitten. Mooi gedaan! Dank daarvoor.

 

traditional10260. Vlietzicht by my boy lollipop

SmileRustig hier zo vroeg op zondagochtend bij het krieken. Ik kon vrijuit over de Vliet kijken. Ook die lag er rustig bij. Kortom, weinig te beleven hier. Toen ben ik maar een cache gaan zoeken. Dat lukte niet zonder hulpmiddel. Gelukkig hoefde ik daarnaar niet te zoeken. Zo kwam alles goed en kroop ik weer snel in mijn warme bolide.

BVDLC