16-11-2010

Alweer een tijdje niet in Zoetermeer geweest en dan blijken de caches zich daar op te hopen. Na een dagje schoonveegwerk nog even doorgereden naar Voorschoten waar Opaprikstok wat wensen had.

 

traditional10174. opaprikstok's droomwensen ~ een vondeling vinden by Opaprikstok

 

10174SmileIk kan me niet herinneren ooit gedroomd te hebben een vondeling te willen aantreffen. Maar ja, ik heet ook niet Opaprikstok. Sterker nog: ik ben geeneens opa, al heb ik er wel de leeftijd voor. Wat heeft de goede man gedaan om zijn droom te verwezenlijken? Hij heeft een lokbaby ingezet. Best slim. Eendenkooikers doen ook zoiets en vangen daarmee wilde eenden. Maar of hij hiermee wilde baby’s gaat vangen, lijkt mij zeer twijfelachtig. Maar ja, je weet het nooit.

Mocht het ooit lukken, dan komt zijn volgende probleem. Hoe moet het kind heten? Daar is een eenvoudige oplossing voor. De naam van de straat biedt namelijk uitkomst. Bij vondelingen is immers de vindlocatie van belang. Dus dat wordt Carry. Je hebt dan meteen ook al een cache-naam voor het geval het borelingske later de hobby overneemt: Cache-en-Carry. Die naam bestaat natuurlijk al, dus maak je er dan van: Prikstok-Cache-en-Carry. Ik zou de naam maar alvast vastleggen bij geocaching.com. Zo, dat is geregeld.

Na het plaatsen van mijn worteltekening heb ik brutaalweg op de huisbel gedrukt en werd binnengenodigd door een sympathieke oppasmoeder die net 3 kindertjes uit hun middagslaapje had gewekt. Bij het genot van een glaasje fris werd er gezellig nog wat gebabbeld alvorens terug te keren naar mijn eigen honk.

BVDLC

10173

traditional10173. opaprikstok's droomwensen ~ flessenpost by Opaprikstok

SmileGoed voorbeeld doet volgen. Opaprikstok hoopt dus ooit eens flessenpost te ontvangen en geeft zelf het goede voorbeeld door een fles gevuld met talloze boodschappen in zee te werpen. In gedachten ziet hij dan een prachtig exotisch blank strand voor zich, daarboven een blauwe lucht met kleine wolkjes en voorbij vliegende zeemeeuwen. Terwijl hij daar staat, spoelt er de fles aan met daarin post van een onbekende. Met trillende vingers opent Opa de fles en probeert de boodschap te lezen. Wat blijkt? Onleesbaar. Een of andere “grappige” geocacher heeft een puzzelcache in de fles verborgen. Dat kan maar zo gebeuren tegenwoordig. Het zal je maar overkomen!

Ik wens Opaprikstok sterkte bij het verwezenlijken van deze droom en dank voor deze prachtig uitgevoerde cache.

 

traditional10172. Eigen Jagt van ZKH Prins Frederik # biggen jagt by grazyhunter

10172SmileEn ja hoor, het was weer zover. De buurman die bezig was zijn dak te repareren, kwam van zijn ladder en vroeg me wat al die mensen hier steeds deden. Voor de zoveelste keer iemand die nog nooit van geocaching had gehoord en ik heb het verhaaltje maar weer eens afgedraaid. Hem ook mijn kaartje gegeven, zodat ie het nog eens op zijn gemak kan nakijken. De cache had ik overigens al weten te pakken en ik plaatste mijn worteltekening gedurende het gesprek.

Net als ik wist hij ook niet wie deze Prins Frederik was evenals de cache-legster die ik een tijdje later sprak. Daarom heb ik het even opgezocht:

Prins Frederik der Nederlanden (1797-1881) was een zoon van Koning Willem I en de jongere broer van Koning Willem II. Hij bekleedde tijdens het koningschap van zijn broer (1840-1849) de positie van veldmaarschalk. De man was gek op de jacht. Vandaar al die palen waarmee hij zijn gebied afpaalde. Deze hier was er eentje van.

BVDLC

 

10171traditional10171. Cache aan de Vliet by de landloper

SmileTerwijl langskomende gasten bezig waren op eigen houtje eieren te kopen, speurde ik naar de cache. De hint leek in eerste instantie niet te kloppen. Maar een blik links en een blik rechts over het brede water vertelden mij dat ik hier toch goed zat. Bovendien wees mijn GPS-apparaatje naar hier. En inderdaad, op een gegeven moment was het raak. Van blijdschap heb ik wat Carrotte-pennen in het doosje gestopt. Die mogen meegenomen worden door de volgende vinders.

BVDLC

 

traditional10170. Het achterhuis by boekenhoek

SmileDeed ik alle moeite om zo geluidloos en voorzichtig mogelijk mijn werk hier te doen, werd ik bijna uit mijn dikke winterjas geblazen van schrik. Wees dus op je hoede als je net zo naïef als ik hier probeert een puntje te scoren. Zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb.

BVDLC

 

10168traditional10169. School cache 4 by Jolande

SmileEen spreekbeurt op school

Geeft immer stress en jool.

Deze 4e cache lag achter de prik.

Van schrik kreeg ik bijna de hik.

 

traditional10168. School cache 2 by Jolande

SmileEen spreekbeurt op school

Geeft immer stress en jool.

Deze 2e cache gaf spanning.

Was dat eigenlijk de planning?

 

10167traditional10167. School cache 1 by Jolande

SmileEen spreekbeurt op school

Geeft immer stress en jool.

Bij deze 1e cache ging ik zitten.

Dat was niet vanwege de hitte.

 

traditional10166. School cache 3 by Jolande

SmileEen spreekbeurt op school

Geeft immer stress en jool.

Deze 3e cache zocht ik laag.

Ik had hem snel bij de kraag.

 

10165traditional10165. School cache 5 by Jolande

SmileEen spreekbeurt op school

Geeft immer stress en jool.

Bij deze 5e cache zocht ik hoog.

Ik had hem meteen in het oog.

 

mystery10164. Sportief Zoetermeer - BONUS by carasadie

SmileJa, sportieve mensen hier in Zoetermeer. Dat was ook al gebleken uit eerdere caches hier in deze woonstad. Nu mocht ik dat nog eens met eigen ogen aanschouwen. Skiën, Klimmen, Golfen, Curling en Raften stonden vandaag op het programma. Sportief als ik ben, scheurde ik er heerlijk langs met mijn bolide en verzamelde aldus de info voor deze bonus. Een sportief wandelingetje was de beloning. Dank daarvoor.

 

traditional10163. Sportief Zoetermeer - 5. Raften by carasadie

10163SmileSportieve mensen hier in woonstad Zoetermeer.

Gezond volgens de heersende immuniteitsleer.

Ze gaan bijv. lekker raften met een bootje.

Weer eens wat anders dan in het gezinsautootje,

En zonder last van tegemoetkomend verkeer.

 

traditional10162. Sportief Zoetermeer - 4. Curling by carasadie

SmileSportieve mensen hier in woonstad Zoetermeer.

Gezond volgens de heersende immuniteitsleer.

Ze gaan bijv. lekker curling spelen op het kunstijs,

Leren zo afstand houden bovendien spelenderwijs.

En dat is handig in het huidige drukke verkeer.

 

10160mystery10161. Reverse cache by Paul

SmileGeen idee hoe ik het deed, maar de oplossing bleek correct toen ik ter plekke kwam. Wel een merkwaardige plek vind ik om iets te verstoppen. Kijken hoe lang dat goed gaat. Overigens kun je je wel een breuk zoeken als de cache-plek niet wordt aangegeven met een hulpmiddel. Dat schijnt ook wel te zijn gebeurd. Ik had dus geluk. Dank daarvoor.

 

traditional10160. De oude Boom by Marius

SmileIk zocht eerst bij de verkeerde oude Zoetermeerse boom. Daar had ik namelijk even geparkeerd en mijn pijltje wees min of meer in die richting. Maar nee, het was die andere oude boom zo bleek mij alras. Het doosje lag open en bloot aan de voet ervan. Na het loggen heb ik natuurlijk materiaal op de cache gelegd om hem aan het oog te ontrtrekken. De hint klopt dus niet meer. Geen hedera helix meer aan de boom te ontdekken.

BVDLC

PS Moet de tekst niet worden aangepast? Ik heb geen enkele wegopbreking gezien.

 

traditional10159. Sportief Zoetermeer - 1. Skiën by carasadie

SmileSportieve mensen hier in woonstad Zoetermeer.

Gezond volgens de heersende immuniteitsleer.

Ze gaan bijv. lekker skiën midden in de zomer,

10158Vooral op feestjes een leuke binnenkomer.

En kan worden gedaan bij elke vorm van snertweer.

 

traditional10158. Sportief Zoetermeer - 2. Klimmen by carasadie

SmileSportieve mensen hier in woonstad Zoetermeer.

Gezond volgens de heersende immuniteitsleer.

Ze gaan bijv. lekker klimmen tegen een hoge muur,

Balans en lenigheid geeft hun actie meer structuur.

En het gaat zo heerlijk op en neer.

 

traditional10157. Sportief Zoetermeer - 3. Golfen by carasadie

SmileSportieve mensen hier in woonstad Zoetermeer.

Gezond volgens de heersende immuniteitsleer.

Ze gaan bijv. lekker golfen in de buitenlucht,

Waarbij daarenboven de drukte wordt ontvlucht.

En dat is bevorderlijk voor een goede sfeer.