15-11-2010

Mooi rustig herfstweer. Daarom op de fiets en 21 kilometer door Delft gefietst, waarbij een lastige puzzelcache en een leuke multi werden gedaan.

 

multi10156. Licht in Tanthof-West by vanbaarsel 

10156SmileToen ik net in Delft was komen wonen zo ongeveer 35 jaar geleden, begon men net met het aanleggen van de wijk Tanthof ten zuiden van de Kruithuisweg. Het gerucht ging, dat alleen probleemgevallen in aanmerking kwamen om er te gaan wonen. Het was flink ver weg van de binnenstad van Delft. Eerst werd Tanthof-Oost gebouwd, jaren later volgde Tanthof-West.

Vandaag heb ik een behoorlijk rondje gefietst door West op aanwijzingen van de cache-legger. Liefst 18 punten moesten worden bezocht om genoeg info bijeen te schrapen om de cache te vinden. Dat heb ik in rustig tempo gedaan. Ik ben al redelijk vaak door deze wijk geweest, niet in de laatste plaats omdat een vriendin hier woonde en kende alle straatjes wel. Toch was het wel interessant om er na al die jaren nog eens rond te banjeren.

Mijn bezoek kende geen hoogte- of dieptepunten. Slechts één keer twijfelde ik welke lantaarnpaal moest worden genomen (bij de gele doppen), maar gelukkig gaf aan het einde van de tocht de checksum mij het goede antwoord.

Daarna was het cache graaien. Die was professioneel verstopt en dat is altijd fijn. Vanmorgen deed ik een cache controle bij een van mijn eigen caches en heb de TB-inhoud meegenomen om die vervolgens in deze cache te stoppen. Daarmee was ie nokkie-nokkie vol.

Dank voor het fijne rondje en de mooie cache.

 


mystery10155. Hulplijn by Keurli en Geohulp

 SmileDe hulplijntjes konden niet genoeg aangesleept worden om mij hier van dienst te zijn. Het begon al met de tekstbeschrijving. Veel verder dan een half coördinaat kwam ik niet. Ik heb het toen maar bij laten zitten. Tot vorige week. Toen besloot Sienepientje mij een duw in de goede richting te geven. Daar keek ik toch wel even van op, want bij een van mijn laatste caches veronderstelden heel wat potentiële puzzeloplossers een bepaalde denkrichting. Gek genoeg bracht mij dat voor deze cache niet op het goede idee.

10155Met een volledig coördinaat in mijn gelukkige bezit veronderstelde ik dat de rest een eitje zou zijn. Wat zou dat zwaar tegenvallen! In de vliegende storm van vorige week werd ik niets wijzer en besloot maar weer eens aan te kloppen bij Sienepientje die mij voorzag van de volgende hint. Aha, nu wist ik wat te doen en veronderstelde opnieuw dat de rest een eitje zou zijn. Ja, ik weet het, ik leer niet snel. Weer stagneerde mijn zoektocht.

Gelukkig had Keurli zelf mijn 2 not founds opgemerkt en voorzag mij van een volgende hint.

Daarmee gewapend vandaag voor de 3e keer op pad en weer vond ik niets. Ik gooide hulplijntjes uit naar Sienepientje (voice mail), MacOZ58 (ook voicemail) en Fscheerhoorn (gelukkig live in de uitzending). De laatste mompelde iets wat mij in strijd leek met de hint van Keurli. Toch maar eens kijken en wat een vreugde! Ik stond met de canister in de hand!

Scheerhoorn hartelijk bedankt en tevreden naar huis gefietst. Alle hulplijntjes bedankt!