12-11-2010

En weer het Westland in waar nog 3 van de grote serie moesten worden gedaan. Nu de bonus nog. Daarnaast enkele puzzels opgelost en verzilverd.

 

mystery10150. Vogala by Wenspeurders

 

SmileBegeleid door blafmuziek van de herdershond der buren, zag ik dat de vogel gevlogen was. Niet erg, want hij had keurig de cache achtergelaten, zodat ik mijn worteltekening kwijt kon als bewijs van mijn komst. Ik begin de omgeving hier al aardig te kennen trouwens met al die caches.

10149Wat de puzzel betreft, had ik enorm geluk. Mijn eerste poging via de checker was raak! Zo zie ik het graag.

BVDLC

 

mystery10149. Duizend Dijkjes by dijk6jes

SmileEr zijn geen dijken genoeg in Nederland om de dijk6jes uit Monster te beschrijven. Toen ik ze voor het eerst ontmoette op Het Oude Stompen Event op 9 november 2008 hadden ze net de dag ervoor hun 100e gevonden en verzekerden ze mij, dat ik nog van hen zou horen. Dat kun je inderdaad vandaag de dag wel zeggen. In mei van dit jaar werd de 1000 overschreden wat leidde tot deze puzzelcache. Die 1000 hebben ze trouwens al weer ver achter zich. De teller staat nu al op 1474 en dan heb ik het nog niet over de 20 die ze zelf hebben verstopt.

Nu moet ik natuurlijk ook weer een beetje relativeren, want het team is maar liefst 6 personen sterk waarbij het aantal mannen en vrouwen eerlijk is verdeeld. Natuurlijk zijn de mannen beter in het vinden van de caches, maar ook de dames beleven veel plezier aan het spelletje. Onlangs heb ik op uitnodiging een dagje met de familie doorgebracht in België en hen zodoende wat beter leren kennen. De avond werd vooral gezellig doorgebracht met het spelen van allerlei gezelschapsspelletjes, waarbij vooral de jongste van het gezin mij hoofdbrekens bezorgde. De volgende dag werd gezamenlijk in de regen een cache door het nabije bos afgelegd waar ik nog steeds met plezier aan terugdenk.

Tijdens mijn verblijf bij hen werd een tipje van de sluier van deze puzzelcache opgelicht, waardoor ik als pseudo-puzzelaar eindelijk het licht zag. Vandaag kon de oplossing in Monster verzilverd worden. Dank daarvoor.

 

mystery10148. Westlands Monopoly ~ Inkomstenbelasting by Fam.Bunschoten

10148SmileKom fijn Monopoly spelen in het Westland.

Kies niet de weg van de minste weerstand.

Ga bijv. in Naaldwijk eens wat rommelen met de inkomstenbelasting.

Dat resulteert voor menig werknemer in een dik verdiende huisvesting.

En wellicht een collegiaal werkverband.

 

multi10147. Westlands Monopoly ~ Kans 1 by Fam.Bunschoten

SmileKom fijn Monopoly spelen in het Westland.

Kies niet de weg van de minste weerstand.

Ga bijv. via een 40 kilometer lange ronde eens een kansje wagen,

En blijf hopen dat je benen die Westlandse weelde kunnen dragen.

Tenzij je wordt getroffen door een klapband.

 

mystery10146. Westlands Monopoly ~ station Maaslandsedam by Fam.Bunschoten

10146SmileKom fijn Monopoly spelen in het Westland.

Kies niet de weg van de minste weerstand.

Denk bijv. maar eens het station Maaslandsedam.

Helaas geldt daar nu voor een jammerlijk in memoriam,

En waar de stationschef regeerde met ijzeren hand.

 

traditional10145. Delfter carpoolcache by Collegacachers

SmileCarpool hier, carpool daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier vlakbij Delft en Den Hoorn,

Waar eens scholeksters werden geboor’n.

 

 

10144mystery10144. Sprookjes by MacOZ58

SmileIk heb een rotsvast geloof in sprookjes. Daartoe behoort ook dat van Sint-Nicolaas die binnenkort ons land weer komt verblijden met zijn komst. Dus mannen als Hans Andersen en de Grimms hadden een goeie aan mij. Dat werd nog versterkt door mijn jeugd in Leeuwarden. Destijds werd elk jaar in de grote zaal van de Harmonie een bekend sprookje opgevoerd door het gezamenlijke onderwijzerscorps uit de stad. Het Frysk Orkest speelde daarbij, prachtige decors, prachtige kostuums, prachtig toneelspel. Alle scholen uit Leeuwarden bezochten de voorstellingen. Voor mij het hoogtepunt van het jaar. Toevallig testte mijn dochter onlangs mijn kennis van Klein Duimpje en probleemloos wist ik haar het hele verhaal voor te schotelen.

Je snapt dat ik met de puzzel dus geen enkele moeite had. Met de cache in principe ook niet, ware het niet dat ik door de harde wind bijna uit mijn jas werd geblazen op de stash area en moest zorgen dat niets uit de cache - zoals een handschoen (!) - prooi werd van de enorme luchtverplaatsingen. Maar het kwam allemaal goed.

BVDLC