10-11-2010

Een opgeloste puzzelcache eindelijk na veel pech kunnen volbrengen. Een maand geleden was het gebied afgesloten. Vandaag kwam ik vast te zitten in de modder.

 

mystery10143. TARIC by MRmcb

 

10143SmileDaar stond ik dan met mijn goede gedrag. Want goed gedragen had ik mij zeker. Netjes een cache controle uitgevoerd bij één van mijn caches in De Delftse Hout. En nu op deze woensdagochtend zou ik op weg gaan naar de Taric-cache een kilometertje verderop. Helaas kreeg ik mijn bolide geen centimeter van zijn plekje op parkeerplaats 6 aan de Delftse Hout. Oorzaak: wielen draaiden door in het sompige gras. Ik had dus niet slim geparkeerd. Mijn eigen desperate pogingen met behulp van brandhout en dergelijke waren een lachertje en zo boog ik diep het hoofd vanwege zoveel ellende.

Gelukkig ben ik lid van de ANWB-hulpdienst. Een belletje zou voldoende moeten zijn. Nee dus, want auto’s uit de modder trekken, dat doet de ANWB niet. Wel was de mevrouw aan de lijn zo vriendelijk mij door te verbinden met de SOS-dienst. Een gremium waar ik nog nooit van had gehoord, maar dat mij uitstekend van dienst was. Binnen een half uur was er een heel aardige rustige mijnheer met sigaretje in de mondhoek en sleepwagen onder zijn zitvlak ter plekke, die uiterst capabel mijn bolide op het rechte spoor zette, zodat ik zelf weer verder kon.

10143a10143b

10143cIntussen was het te laat voor de cache, want ik had behoorlijke eetlust gekregen van de emoties. Dus eerst naar huis voor inwendige versterking. Toen was het tijd voor de jaarlijkse griepprik. In de binnenstad van Delft werden ouderen zoals ik massaal door gangen gejaagd, waarbij onderweg de jas uit moest, om daarna in diverse zijkamertjes door vriendelijke jonge dames te worden geholpen. Het klinkt misschien een beetje raar, maar het had wel wat. En het ging behoorlijk rap. Ik kan er weer een winter tegen.

Toen naar de cache. Op de fiets dus nu, zodat de kans om vast te blijven zitten in de modder aanzienlijk kleiner was. Het gebied was nu weer open, zodat ik in het mij bekende terrein kon gaan doen wat ik het liefste doe, een doosje vinden. Daarvoor moest eerst nog een wp worden bezocht voor een rekenpartijtje, toen nog een ware worsteling door de bush, maar daarna was het eindelijk raak: een onvervalste Carrotte-pot. Met veel plezier mijn worteltekening kunnen plaatsen. Dank daarvoor.