07-11-2010

Zaandam, Purmerend, Hoorn, Oosterblokker, Enkhuizen. Dat was de route en in alle plaatsen werden 5 caches gevonden. Ook nog enkele losse flodders tussendoor.

 

traditional10141. Verrassend Drechterland 1: Oosterblokker by Ingenes en Team Ouders

 

10141SmileAls nakomertje van deze Drechterland-serie deze destijds niet gedaan wegens tijdgebrek. Bijna was dat nu weer het geval. Omdat de zon achter de horizon verdween tijdens mijn ritje van Enkhuizen naar hier, moest ik hier vlakbij de kerk gesteund door het licht van straatlantaarns mijn werk doen. Gelukkig lukte dat, zodat ook deze laatste van de serie nu door me gevonden is.

BVDLC

 

traditional10140. Verborgen Schatten van de Dijk | Stede Broec by Westfriese Omringdijk

SmileDaar ging mijn telefoon! Precies toen ik uit mijn bolide stapte die ik tamelijk dichtbij kunnen parkeren. Meteen de auto weer in om te vernemen van de trotse Dijk6jes dat ze mijn nieuwe cache hadden gevonden. De jacht was al een weekje gaande en vandaag viel de FTF te noteren, maar niet door hen. Zij waren tweede. Desondanks erg blij.

Voor de cache hier zal de eerste vinder geen week nodig hebben gehad, lijkt me. Even kijken. Oh inderdaad. De eerste dag al liefst 7 founds. Vandaag kwam die van mij erbij. Mooi plekje, mooi gedaan. Dank daarvoor.

 

10139mystery10139. Morse ( -- --- .-. ... . ) by Lennieboy

SmileVan morse ken ik alleen SOS. De rest moet ik altijd opzoeken als er een raadsel in dit kader verschijnt. Maar zulke puzzels zijn voor mij te doen. Zoals deze bij Enkhuizen die ik mooi mee kon nemen op mijn rondje door dit gebied. Dat dacht Tallguy209 waarschijnlijk ook, want toen ik mijn worteltekening plaatste kwam dit tweetal geocachers aangewandeld en ze waren duidelijk niet toevallig hier. Even kort gebabbeld gepaard gaande met een gebruikelijke fotosessie als je mij ontmoet.

BVDLC

 

traditional10138. Karnemelksluis by Bertusdewit

SmileVroeger dronk ik wel eens karnemelk en hoewel me dat goed smaakte, doe ik het tegenwoordig nooit meer. Ik had echter geen idee wat ik op de Karnemelksluis in Enkhuizen zou tegenkomen. Het bleek de naam van een straatje in dit gezellige havenstadje aan het IJsselmeer. Het werd overigens nog gezelliger, want er stonden vier mensen handenwringend op mij te wachten. Bij wijze van spreken dan. De Zuidervoertjes uit Bovenkarspel en Mosje21 uit Hoorn.

1013810138
10138

 

Ze waren al een poos bezig en vonden niets. Al het zwaarbeveiligde losse materiaal alhier hadden ze al meermalen grondig onderzocht. Het was daarom weinig zinvol, dat ik het ook deed, maar toch kon ik het niet laten. Mijn conclusie was, dat hier duidelijk een knutselaar woonde met gevoel voor sadisme die voor zijn woning een schier niet te vinden cache had verstopt.

Daarom ten einde raad telefonisch contact gezocht met Goofy die alle caches in deze omgeving heeft gekraakt, dus ook deze. Hij gaf een subtiele hint waarmee wij verder konden en onder luid gejuich kwam eindelijk de cache tevoorschijn. Mijn enige puntje van kritiek op deze cache is, dat de grootte niet regular is, maar small. Niet dat het uitmaakt voor het vinden. Als er small had gestaan, had ik hem waarschijnlijk ook niet zelfstandig gevonden.

Dank voor de gezelligheid en voor de cache.

 

traditional10137. Landgoed van Sluis&Groot by Bertusdewit

10137SmileWas dat chemisch concern waarlangs ik wandelde op weg naar de cache ontstaan uit zaadjes? Ik kon het me niet voorstellen. TomTom had me blijkbaar naar de verkeerde kant van de spoorlijn geloodst, maar gelukkig kon de overgang probleemloos worden genomen alvorens op de stash area uit te komen. Aldaar werd ik opgeschrikt door er onderlangs stuivende speedboten, waarvan er eentje even later pech kreeg en noch vooruit noch achteruit was te krijgen. Intussen voorzag ik de fraai verborgen cache van mijn worteltekening.

BVDLC

 

traditional10136. Westfriese Omringdijk Venhuizen by elisa1955

SmileAan de overkant waren drie kinderen onder leiding van hun fotograferende vader bezig zich van de twee meter hoge dijk in het gras naar beneden te laten rollen. Die letten dus totaal niet op mij, zodat ik rustig mijn werk kon doen. Ik herinner me nog de tijden, dat deze verstopwijze mij tot wanhoop bracht, maar intussen ben ik blijkbaar zodanig geroutineerd, dat ik er nu recht op af liep en even geroutineerd mijn worteltekening kon plaatsen.

BVDLC

 

10135traditional10135. Grootebroek; net niet op de hoek by marloes1990

SmileTerwijl de buurman bezig was kruiwagens vol bladeren uit zijn tuin te verwijderen, deed ik rustig mijn werk en groette hem vriendelijk. Hij keek niet vreemd op van mijn aanwezigheid, dus ik neem aan dat ie van de hoed en de rand weet. En bovendien van de fraai verborgen cache. Mijn eerste graai was een koker met kleurpotloden en mijn tweede graai de cache. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

 

traditional10134. Visuitje 01 - De eerste aanleg by Schalmbezoekers

SmileVolgens mij is hier vaker dan 1 keer aangelegen/aangelegd. Ik trof namelijk 2 caches aan en vond dat helemaal niet vervelend. Terwijl een trein langs denderde plaatste ik mijn worteltekening in de canister. Het rolletje in het mooie ronde doosje was me wat te klein en te vol.

BVDLC

 

traditional10133. De Kersenboogerd 2: wijkpark by skate girl

10132SmileNiet dat ik van mezelf erg warrig ben, maar echt gestructureerd ben ik bepaald ook niet. Dus sprak de hint mij wel aan. Na links en rechts mindere warrigheden te hebben ontdekt viel mijn oog op de echte wirwar en ik wist het meteen zeker. Dit bedoelt ze/hij. En het klopte al was mijn benadering in eerste instantie zodanig fout dat ik het listig verstopte doosje niet ontwaarde. Maar ja, er komt altijd een volgende instantie. En toen was het raak.

BVDLC

 

traditional10132. De Kersenboogerd 5: under the bridge by skate girl

SmileDikke pech en vet geluk binnen enkele seconden. Toen ik mijn stramme rug boog om onder het bruggetje te kijken, gleed mijn rechtervoet uit in de gladde West-Friese klei. Voor ik het wist lag ik op mijn achterste in diezelfde klei te spartelen. Nauwelijks was ik opgestaan en stond met mijn handen de kleverige donkere substantie enigszins af te vegen, toen het geluk me toelachte in de persoon van de cache-legger. Hij (!) schraapte voor mij de micro onder de brug vandaan met een tak. Na mijn loggen verstopte hij de canister wat minder moeilijk aan de andere kant van het bruggetje, maar wel zodanig dat de hint volgens mij nog klopte. Eind goed, al goed. Dank daarvoor.

 

10130traditional10131. De Kersenboogerd 1: speeltuin by skate girl

SmileGeen spelende kinderen, dus had ik de speeltuin helemaal voor mij alleen. Als kind echter had ik al een hekel aan al dat speeltuig en dat is in de loop van de jaren niet verbeterd. Integendeel. Het enige nut van speeltuintjes voor mij is, dat ze soms worden opgenomen in cache-routes. Zoals deze. Dank daarvoor.

 

traditional10130. De Kersenboogerd 3: op het randje by skate girl

SmileAl menig cache gevonden die op het randje was of net erover. Benieuwd dus wat hier met het hellend vlak zou worden bedoeld. Het was echter letterlijk het geval. Tsja, dat is minder intrigerend natuurlijk, maar kan nog wel spannend zijn gezien eventuele risico’s op valpartijen. Dat gebeurde hier niet. Een paar caches verder trouwens wel. Misschien was dit hier de waarschuwing die ik in de wind sloeg.

BVDLC

 

traditional10129. De Kersenboogerd 4: LOVE by skate girl

10129SmileAls deze paal bedoeld is om liefdespaaldansen uit te voeren, dan moet ik de mensen teleurstellen. Daar kunnen de lieftallige vuistjes van de dames geen grip op krijgen. De paal is weliswaar mooi roze, maar te dik. Omdat er verder niets te beleven was, heb ik mij maar gestort op de cache en liefdevol mijn worteltekening geplaatst.

BVDLC

 

traditional10128. Anouk's piratenschat by mikey2000

SmileKijk, daar houd ik van! Duidelijkheid. Prachtige geocaching sticker op de stash area. En nog een mooi verstopte cache ook die uit zichzelf bepaald niet zal weglopen. Met plezier heb ik mijn worteltekening kunnen plaatsen. Dank daarvoor.

 

 

10127traditional10127. "De Stolp" by Team Jatu.nl

SmileGeen idee waar die “Stolp” zich bevond. Ik kwam hier in het noorden van Hoorn uit ergens bij een brug en zag op de stash area open en bloot een doosje liggen. Daar heb ik mijn worteltekening in geplaatst en het op dezelfde plek terug gelegd, maar wel bedekt met natuurlijk materiaal. Daarna zag ik nog steeds de “Stolp” niet. Heb ik niet goed gekeken?

BVDLC

 

traditional10126. Ma Awitya by Team JoWi

SmileEven een cache scoren bij een Hoorns bejaardenhuis ofwel woongemeenschap voor senioren. Omdat ik toch wel nieuwsgierig was naar deze bijzondere naam, heb ik even gegoogeld. Het blijkt de naam van een gevluchte slavin te zijn. De Surinaamse dichteres Celestine Raalte heeft er in 1997 nog een stuk poëzie aan gewijd. Verdere bijzonderheden kon ik niet vinden. Gelukkig vond ik de cache wel. Was ook niet moeilijk. Dank daarvoor.

 

traditional10125. De Bouledozers by Team JoWi

10125SmileTer plekke zag ik dat ik er een drive in cache van had kunnen maken. TomTom dacht daar echter anders over. Daardoor een leuk wandelingetje gemaakt vanuit het belendende straatje naar de ballengooiers en de ballenrollers. Op vakantie in Frankrijk heb ik het spelletje ook wel gespeeld, waarbij ik mijn uiterste best deed mijn tegenstanders uit hun concentratie te halen met flauwe grappen en bijv. hard niezen op het moment van hun worp. Niet dat het echt hielp… Aan de andere kant ook weer niet zo erg, want onze privé-spelregels bepaalden dat de winnaar van het toernooi alle deelnemers diende te trakteren. Dat zal hier bij de Bouledozers wel niet het geval zijn, vermoed ik.

De cache was in ieder geval prachtig verstopt. Dank daarvoor.

 

traditional10124. De Huesmolen by rd72

SmileZoals bekend weet ik dankzij geocaching intussen heel wat over molens. Ik was dus benieuwd naar deze molen in Hoorn. Zou deze molen een superieure bovenbonkelaar bevatten? En hoe zou het met de vlucht zijn? Etc. Je kunt je mijn teleurstelling wel indenken toen ik arriveerde op de stash area. Geen molen te bekennen! Wat zijn dat voor grappen om eenvoudige oude mensen zo op het verkeerde oude been te zetten? Gelukkig kon ik mij troosten met een verstopte cache. Maar de pijn bleef…

BVDLC

 

10122traditional10123. Suyder Braeck by skate girl

SmileEen snelle blik geworpen op het stuk landschap langs de weg en geen daliegaten gezien. Je weet wel, van die dieptes van 2 meter breed en 2 meter diep die achterblijven als er een gat gegraven is om klei of kalkhoudende zavel onder een veenlaag vandaan te halen. De klei werd ter verbetering van de grond (namelijk om graanteelt mogelijk te maken) over het veen uitgestrooid. Die gaten werden wel opgevuld maar klonken toch in. Volgens de beschrijving zouden er 25 moeten zijn hier.

Gelukkig vond ik wel 1 cache en dat vond ik genoeg. Dank daarvoor.

 

traditional10122. Hartritme by piet144

SmileDit uitgebeelde hartritme hier in Purmerend beviel me prima. Op het vroege zondagochtenduur kon ik wel een hartversterkertje gebruiken en dit kunstwerk was ervoor geschapen. Wel even uitkijken dat het logrolletje met de stevige wind niet in het kanaal belandde.

BVDLC

 

traditional10121. Bosrandzone by bisonkids

10121SmileMooie huizen hier aan de bosrandzone van Purmerend. Ik had mijn bolide op 300 meter van de cache in de woonwijk geparkeerd om een en ander goed te kunnen bekijken. Lijkt me ook wel rustig wonen hier. En voor de kinderen is er mooie speelgelegenheid.

Na mijn wandelingetje trof ik een fraai verborgen cache aan. Zo heb ik ze vroeger ook wel verstopt. Mijn dochter deed dan vooral het creatieve gedeelte ervan.

BVDLC

 

traditional10120. Vertraging!? ''Purmerend Weidevenne'' by Team Flying Dutchmen

SmileIk ga nooit met de trein en nu al helemaal niet meer, want ik heb geen idee hoe dat moet met die ov-chip en zo. Geen flauw benul van vertrek- en aankomsttijden, dus kon ik niet vaststellen of hier sprake was van vertragingen. Overigens heb ik vroeger wel eens meegemaakt dat een trein 5 minuten te vroeg vertrok. De machinist was een beetje in de war.

Gelukkig was ikzelf hier goed bij de tijd en haalde vaardig de cache te voorschijn. Leuk plekje. Dank daarvoor.

 

10119traditional10119. Uitzicht op FC Purmerend by bisonkids

SmileDe voetballers van FC Purmerend waren blijkbaar nog niet wakker toen ik hier zondagochtend vroeg langs hun velden struinde. Ook de bewoners van de huizen waarlangs ik sloop waren nog in diepe rust. Dat maakte het mij gemakkelijk om rustig mijn werk te doen.

BVDLC

 

mystery10118. Schraatsj by Geonoria

SmileDe titel zegt alles. Of niet natuurlijk. De puzzel was in ieder geval gedaan. Nu nog de cache pakken. Vol goede moed toog ik naar een park ergens in Zaandam om daar mijn plan tot uitvoering te brengen. Ik vond de cache wel erg opvallend aanwezig en hoop dat ie er nog lang ligt, want ik zag geen kans om hem beter te verstoppen. Maar misschien hoeft dat ook niet. Tijdens mijn zoekactie gelukkig geen voorbijgangers.

BVDLC

 

traditional10117. COIN AND TB-HOSTEL"ICOON" by giovanni.masetti

10117SmileEén grote bouwput dat Zaandam-centrum. Daarom heb ik mijn bolide maar laten staan in de buurt van de Gedempte Gracht en ben wandelend naar Icoon gegaan. Ik vind de typisch groene Zaanse gebouwen trouwens wel mooi. Ik kom nog wel eens kijken als het allemaal klaar is. Hopelijk verblijd iemand me dan ook met een verse cache.

Op de stash area wel even bezig geweest. Om de een of andere reden keek ik net niet in de goede richting. Ik heb me zelfs erg klein gemaakt om alle plekjes te inspecteren. En dat met mijn stramme rug. Gelukkig waren al die gymoefeningen niet voor niks en kon ik eindelijk mijn worteltekening kwijt. Dank daarvoor.

 

traditional10116. GEDEMPTE GRACHT by giovanni.masetti

SmileEen motoragent reed tergend langzaam langs mij heen door de verlaten winkelstraat en kwam waarschijnlijk tot de conclusie, dat ik wel erg modebewust was door hier in Zaandam op zondagochtend uitgebreid etalages gaan staan te bekijken. Dat was slechts schijn. Mode interesseert me geen biet. Tenzij iemand het in verband brengt met geocaching natuurlijk. Dan ben ik één en al oog. Toch wel flink lang rondgehangen voordat ik de nano ontdekte.

BVDLC

 

10114traditional10115. Als Muziek in de oren by giovanni.masetti

SmileHet was nog vroeg op deze zondagochtend hier in Zaandam. De mensen mochten dus blij zijn dat ik titel geen eer aandeed door met mijn klarinet schone klanken voort te brengen. Terwijl iedereen hier nog op één oor lag, graaide ik op mijn tenen de cache.

BVDLC

 

traditional10114. De Zaanse Vijfhoek by jdekeij

SmileWat een planning! Ik vertrok vanuit Delft in het donker en met regen. Ook onderweg veel regen. Precies toen ik startte bij de cache in Zaandam, was het licht en was het droog! Helaas stond ik niet echt slim geparkeerd. Namelijk op 200 meter van de cache, waarbij een hoog stevig hekwerk mij de weg versperde. Maar de hekkenbouwer had geen rekening gehouden met mijn slanke postuur. Ik kon gewoon onderdoor kruipen. Natuurlijk wordt je daar modderig van, maar later op de dag zou ik een heftige uitglijder elders in andere modder maken, waarbij deze modder verbleekte.

Zo, nu kon ik prachtig de cache gaan halen in het parkje met de grote herkauwers. En ik kan je vertellen dat die dieren het niet bij herkauwen laten. Ze waren nergens te bekennen, maar ze hadden flink wat sporen nagelaten. Slalommend heb het logrolletje in het bekertje weten te voorzien van mijn worteltekening. Daarna mocht ik precies dezelfde route in omgekeerde richting afleggen. Dat ging ook prima.

BVDLC