05-11-2010

Twee kleine series, eentje in Brabant en eentje vlakbij over de grens waren doelwitten van mijn acties vandaag. Op weg erheen ook leuk wat caches gevonden.

 

traditional10113. Mummies by Copapro & Bstyle

 

10113SmileNa even zoeken kwam de mummie in zicht. Hij was nog in goede staat en bevond zich voor een mummie op een vreemde plek. Maar ja, echt verstand heb ik niet van die griezelcultuur. Ik heb maar gauw mijn worteltekening geplaatst en ben verder getrokken door het enge bos.

BVDLC

 

traditional10112. Frankenstein by Copapro & Bstyle

SmileDe heer Frankenstein toonde hier zijn ware gezicht en het viel me 100% mee. Ik had erger verwacht. Ik moest overigens wel flink omlopen en kon eerst niet geloven dat ik daar iets zou moeten vinden. Het bleek toch waar. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

 

mystery10111. Bliksem's schatkist by nessie3d & Ynka

SmileNa een bliksems tof rondje door het bos nabij Stabroek in België ontdekte ik de schatkist. Weliswaar regende het de hele tijd zachtjes, maar met mijn paraplu boven het hoofd bleef ik grotendeels droog en wat belangrijker was, ook de logboekjes van de 6 caches die ik onderweg vond. In rustig tempo heb ik anderhalf uur door het bos gezworven en alle info verzameld voor de eindcache. Die lag op een mooi plekje op mij te wachten. Dank daarvoor.

 

10110letterbox10110. Luigi's box by nessie3d & Ynka

SmileHet zesde doosje op weg naar Bliksem’s Schatkist

Was van Luigi, een verdienstelijk klarinettist.

Gevonden door een Hollands/Friese geocachist,

Die zijn muzikale roeping ooit had gemist.

 

letterbox10109. Flo's doosje by nessie3d & Ynka

SmileHet vijfde doosje op weg naar Bliksem’s Schatkist

Was van Flo, een verdienstelijk accordeonist.

Gevonden door een Hollands/Friese geocachist,

Die meerdere malen achter een net heeft gevist.

 

10109letterbox10108. The King's overwinning by nessie3d & Ynka

SmileHet vierde doosje op weg naar Bliksem’s Schatkist

Was van The King, een verdienstelijk gitarist.

Gevonden door een Hollands/Friese geocachist,

Die ooit werkzaam was als statistisch analist.

 

letterbox10107. Doc's geheim by nessie3d & Ynka

SmileHet derde doosje op weg naar Bliksem’s Schatkist

Was van Doc, een verdienstelijk cryptoanalist.

Gevonden door een Hollands/Friese geocachist,

Die zich gedroeg als een voorbeeldig toerist.

 

10106letterbox10106. Takel's kist by nessie3d & Ynka

SmileHet tweede doosje op weg naar Bliksem’s Schatkist

Was van Takel, een verdienstelijk violoncellist.

Gevonden door een Hollands/Friese geocachist,

Die bewondering heeft voor een kraanmachinist.

 

letterbox10105. Sally's koffertje by nessie3d & Ynka

SmileHet eerste doosje op weg naar Bliksem’s Schatkist

Was van Sally, een verdienstelijk xylofonist.

Gevonden door een Hollands/Friese geocachist,

Die het doosje gretig uit de struiken heeft gevist.

 

10104traditional10104. Addams Family by Copapro & Bstyle

SmileOp weg naar Addams Family liep TeamGeoBoys mij bijna tegen het lijf. Ik had zijn krabbel al gezien bij mijn eerste cache hier. Hij was klaar met de serie en op weg naar zijn auto. Hij vertelde me nog van lastige caches onderweg. Ik zou wel zien. En hoe! Maar dat wist ik nu nog niet. Met deze cache had ik in ieder geval geen moeite. Dank daarvoor.

 

traditional10103. De waarzegster by Copapro & Bstyle

SmileMet waarzegsters heb ik nooit moeite. Dus ook hier niet. Ze voorspelde me overigens dat ik twee van de zes caches van deze serie niet zou vinden. Ik heb haar vierkant in het gezicht uitgelachen om zoveel onzin. Had ik dat maar niet gedaan… Vol goede moed trok ik verder na het vinden van deze eerste.

BVDLC

 

traditional10102. Duitse Flakbunker Hoogerheide by goozer66

10101SmileNadat ik in eerste instantie precies op de goede plek zocht, maar niet goed genoeg, heb ik de hele gerestaureerde bunker geïnspecteerd op de aanwezigheid van piepklein rond metaal. Ik meende het bouwwerk soms hysterisch te horen kreunen onder mijn heftig gepeuter in alle hoeken en gaten. Uiteindelijk vond ik het kleinood toch en keerde de rust weder.

BVDLC

 

traditional10101. Kamduinen Huijbergen by Team Schoss

SmileHier in Delft hebben wij geen kamduinen. Hooguit het talud van de omringende snelwegen komt een beetje in de buurt qua structuur. Maar deze zijn door de mens gewrocht, terwijl vader/moeder natuur hier bij Huijbergen het werk heeft verricht. Ik heb uit de verte even naar het zand van het duin gekeken en het leek me dat de mensen uit het Saharagebied slechts flauw kunnen glimlachen bij in hun ogen zo’n klein hoopje zand. Maar ja, wij zijn er blij mee. Dank daarvoor en voor de cache natuurlijk.

 

10099traditional10100. Harry Potter en De Geheime Kamer by DeDreuzels

SmileNog nooit een HP-boek gelezen of HP-film gezien en toch lukte het mij om De Geheime Kamer te vinden. Als dat geen applaus verdient, weet ik het niet meer. Stiekem en snel mijn log gezet voordat er een trein langs denderde met nieuwsgierige dreuzels aan boord.

BVDLC

 

traditional10099. ‘Kasteel' Moerendaal by Pihapper

SmileOmdat ik geen zin had met het nattige weer om het hier nabij Nispen ondergronds verborgen kasteel op te graven, heb ik mij geconcentreerd op het vinden van een doosje. Na een stief wandelingetje in de regen lukte dat. Op de terugweg naar mijn bolide passeerde ik voor de tweede keer een rij uitnodigende kerstbomen, maar ik heb ze allemaal laten staan, want zo’n fanatieke Kerstvierder ben ik niet. Dus veel dingen niet gedaan hier. Het belangrijkste natuurlijk wel.

BVDLC

10097

traditional10098. # 24 Nilluske by team zerocool & Joy_van_E

SmileNiet bepaald een lastige cache om te vinden. Maar dat hoeft natuurlijk ook niet. Dank daarvoor.

 

traditional10097. GSM 2 by team zerocool

SmileOm hier op de stash area te geraken moest ik als brave burger toch even lichtjes stout zijn, maar dat is mij wel toevertrouwd. De bolide geparkeerd op de aangewezen locatie en een stukje wandelen naar de karakteristieke mastlocatie waarvan er vele zijn in Nederland. Ik heb ook al op heel wat daarvan een cache mogen vinden, soms erg lastig verstopt. Dat gold gelukkig niet voor deze. Ik hoefde niet lang te zoeken in de regen. Dank daarvoor.

 

10096traditional10096. De Krampenloop by Team-Moos

SmileWat een merkwaardige straat hier! Aan beide zijden afgesloten met op de weg liggende rioolbuizen. Ik bevond mij aan de oostkant van de stad Roosendaal. Tussen het beton door en naar de stash area gewandeld alwaar ik een fraaie constructie aantrof. Het leek overigens net of de cache-legger bang was, dat de cache zou weglopen. Die kans is nu miniem, lijkt me.

Na het loggen weer door het natte herfstweer terug naar de warme bolide.

BVDLC

 

traditional10095. De Heimolen by Team van Peer

SmileVeel bomen hier in de buurt van de molen. Daar zal de molenaar niet blij mee zijn. Ik was trouwens ook niet blij. Het begon behoorlijk te regenen toen ik hier het doosje wilde pakken en tegelijk een blik op de beltmolen wilde werpen. Dus maar snel even mijn werk gedaan met een snelle blik op het ronde bouwwerk. Volgende keer beter.

BVDLC

 

traditional10094. Het meer van weleer by ferryferry

10093SmileHet meer van weleer? Ik zag nog steeds een meer. En dat was toch echt geen fata morgana. Het leek mij kletsnat. Bovendien kwam er via de gestage regen nog meer water bij op het moment dat ik hier de cache zocht en vond. Hij was alleen wat kleiner dan de beschrijving aangeeft. Een micro dus. Na het plaatsen van mijn worteltekening het mooie meertje achter mij gelaten.

BVDLC

 

traditional10093. Joeri's Cookies by Team van Peer

SmileBij het zien van de stash area had ik er weinig fiducie in. Een stuk bos nabij Rucphen waarvan de grond bedekt was met grote gele afgevallen bladeren die het al het eronder liggende aan het oog ontrokken. Moest ik al die bladeren eerst opruimen? Of moest ik afgaan op de geur van een koektrommel? Ik ben maar wat heen en weer wezen schuifelen, hier en daar met mijn voeten wat bladeren aan de kant schuivende, maar dat had weinig resultaat.

Terug in mijn bolide gestapt en gedacht aan opgeven. Toch nog een keer proberen en warempel daar schoof ik het juiste blad opzij. De verstopte koektrommel was er gloeiend bij.

BVDLC

 

10092traditional10092. Maxi-micro: Het Meanderpad by de Kogakes

SmileDe twee vroege ochtend wandelaars maar even vriendelijk gegroet en gewacht tot ze een stuk verder waren met hun tocht langs de Laaksche Vaart. Toen de cache gegraaid en mijn worteltekening geplaatst. Erg rustig hier. Dank daarvoor.

 

traditional10091. RIP 1ste Nano van Prinsenbeek by strj

SmileGrappige woordspeling, dat RIP! Hiervoor krijg je van mij de Carrotte originaliteitprijs: eeuwige roem.

In alle vroegte toog ik naar een slapende woonwijk in Prinsenbeek, waar waarschijnlijk niemand van de Prins geen kwaad weet omtrent de geripte nano. In eerste instantie kwam ik voor dichte garagedeuren te staan met nog 25 meter te gaan. Via een ommetje kwam ik toch op de stash area waar ik de cache glad voorbij wandelde. Zoals gezegd, het was nog vroeg. Gelukkig viel mijn oog op enig moment toch op de fraaie cache en kon ik eindelijk mijn worteltekening kwijt. Dank daarvoor.