17-10-2010

Een week niet gecached om bij te komen van mijn 10.000ste cache-feest. Maar de kar gaat voort. Zo kon ik vandaag 3 caches in Delft noteren.

 

traditional10003. De tantaluskwelling by fscheerhoorn

10003SmileDaar heb ik de heer Tantalus niet voor nodig! Ik kan heel goed mezelf kwellen. Dus vanmiddag maar eens geprobeerd of ik een stukje masochisme op mezelf kon toepassen. Fietsen van mijn huis naar de cache is ongeveer 3,5 kilometer. Ik heb daar 20 kilometer van weten te maken, maar had niet de bedoeling zo te overdrijven. Eerst deed ik namelijk 2 andere caches in Delft en wilde toen een mystery ergens achter de Delftse Hout verschalken. Tot mijn verrassing en teleurstelling had de groene brigade het hele betreffende natuurgebied afgesloten voor iedereen.

Gelukkig werd ik onderweg opgefleurd door ontmoetingen met twee cache-teams. Eerst trof ik bij de Story Box cache het team BEJE uit Bovenkarspel en vervolgens bij de Sneeuwwitje-cache The Red Herrings uit Vlaardingen. Met beide teams gezellig staan kletsen, wat vooral voor de Herring-kindertjes veel te lang duurde. Het BEJE team had overigens versterking van dochter Li die geen bezwaar had om vrolijk lachend op de foto te gaan. Ook de Red Herrings ontkwamen natuurlijk niet aan mijn foto-drift. Maar ja, leuk allemaal, maar dat was voordat ik ontdekte, dat ik voor niks een heel eind richting Pijnacker was gefietst.

10003a10003b
Zo peddelde ik maar weer terug naar Delft voor de echte tantaluskwelling. De locatie was mij bekend. Vroeger liep daar een weggetje dat ik kende. De cache had ik snel genoeg in handen. Maar dan. Het ondermaatse pincetje uit mijn zakmes bleek een lachertje. Wat dan? Nadat ik zeker 5 theoretisch voortreffelijke oplossingen had bedacht waarvoor ik geen spullen bij me had, maar eens rondgekeken. Rondom veel natuurlijk materiaal. Met behulp daarvan heb ik enige gynaecologische kunstgrepen uitgevoerd, net zo lang tot de bevalling achter de rug was en ik mijn worteltekening kon plaatsen op een blanco papiertje. Geen FTF, maar wel een tevreden gevoel. De kwelling was voorbij. Gauw naar de lekker warme kachel om bij te komen.

 

traditional10002. agneta by bumperspoiler

10002SmileDe not found van Keurli van gisteren speelde mij parten. Nog meer trouwens, maar daarover ga ik niet uitweiden. We worden allemaal ouder immers. De conclusie mocht luiden, dat ik de cache niet vond, maar wel even wilde weten waar ie zich had bevonden. Fscheerhoorn die altijd alle caches vindt was bereid het mij te vertellen. Toen ik op de via de telefoon aangewezen plek keek, zat de cache daar gewoon. Aj…

Zo te zien, deed het Agneta Niets. Ook haar echtgenoot niet. Agneta keek gewoon de andere kant op en Van Marken leek mij iets vanuit de hoogte op mijn onnozel gedrag neer te kijken. Nou ja, dat had ik ook wel een beetje verdiend.

BVDLC

 

traditional10001. Hit the Bull by bumperspoiler

SmileIk kijk tegenwoordig redelijk veel met mijn etensbordje op schoot naar het hondenprogramma op National Geografic. Daar leer je van een expert hoe je met gevaarlijke honden moet omgaan. Net toen ik in dit gezellige woonstraatje wilde gaan zoeken, kwam een dame met rollator voorbij schuiven die mij wees op een potentieel gevaarlijke toestand. Toen kon ik mooi het voor de tv geleerde in praktijk brengen: No touching, no talking, no eye-contact. Ofwel handen thuis, kop dicht en niet loeren. Het mag een wonder heten, dat ik desondanks de cache heb kunnen loggen. Maar ja, ik heb ook al enige ervaring met geocaching.

BVDLC