22-09-2010

Met Menno op stap naar West-Brabant op een prachtige zonnige zomerdag. Enkele interessante multi's en voor de rest oppakkers, want de 10.000 moet worden gehaald op 10-10-10-10.

 

multi9934. A-B-Cache by Team Swops

9934SmileNadat Achtbaangek A had gezegd, was het mijn tijd om B te zeggen. Achtbaangek was het niet onmiddellijk eens met mijn B-keuze, maar ging toch mee en telde dat het een lieve lust was. Helaas leidde dat aan het eind niet tot een aannemelijk coördinaat. Andere opties werden overwogen, alternatieven werden aangedragen, theorieën werden ontworpen, maar het leidde allemaal tot weinig hoopvolle resultaten.

Dan maar de Carrotte-methode. De eerste poging bracht ons op een mooi maar modderig plekje, maar was duidelijk misgegokt. Toen kwam er een voorstel van Achtbaangek waarin ik wel iets zag. En op de plek aangekomen, zagen we het beide: apenstreken. Het was volbracht. Een prachtige climax van een heerlijke zonnige cache-dag in Brabant.

Terug bij het beginpunt hebben we kunnen uitdokteren waarom het misging met de berekeningen. Wij waren er helemaal uit en konden tevreden huiswaarts keren. Dank daarvoor.

 

9929traditional9933. Harry Potter en de Halfbloed Prins by DeDreuzels

SmileHet zesde HP-boek van Roling en onze derde HP in deze Brabantse serie. Als volbloed geocacher wist Achtbaangek het doosje in no time te spotten. Daar kon de Halfbloed Prins een puntje aan zuigen, alleen zagen we hem nergens om dat tot uitvoering te brengen. Was zeker bezig een toverboek te schrijven of zo.

BVDLC

 

mystery9932. Steenbergen (N-O-Z-W) by PaCoKids

SmileNadat ik Achtbaangek alle hoeken van Steenbergen had laten zien, werd het tijd voor een beloning. Eerst vermoedde ik, dat we daarvoor het 83 meter hoge van alle kanten boven het stadje uittorende puntvormige neogotische bouwsel zouden moeten beklimmen. Achtbaangek verheugde zich al op een ouderwets potje free style climbing. Edoch, de berekende coördinaten stuurden ons een heel andere kant op. Dat viel dus een beetje tegen. Toch kwamen we op een leuk plekje terecht en hebben met verve onze logs in het logboek genoteerd.

Dank voor de leuke serie.

 

traditional9931. Buiten de Veste by marmisaro

9931SmileDe kinderen die onder de brug zaten te vissen, werden wild enthousiast toen wij voor de tweede keer de brug passeerden. Niet vanwege onze passage, maar omdat ze een grote snoek aan de lijn hadden. Het nieuws verspreidde zich snel en zo stonden we met een heel stel kinderen te kijken naar het loze vissertje, dat uit alle macht aan zijn hengel stond te trekken. Niet lang, want de lijn brak tot zijn grote teleurstelling. Overigens was de conclusie van één der grotere kinderen, dat de lijn gewoon had vastgezeten aan de bodem. Niets gevangen dus.

Wij wel. Niet ver daar vandaan. Nog even een laatste blik op het tamelijk nieuwe gemeentehuis, waarvan Achtbaangek zich afvroeg wat het was en ik hem duidelijk maakte wat de functie van het gebouw was, omdat ik als ex-ambtenaar zelf op een gemeentehuis heb gewerkt en het dus kon weten, merkte Achtbaangek heel schrander op, dat hij als zoon van een ex-ambtenaar dat natuurlijk meteen ook al gezien had. Kortom, het was hier gezellig. Dank daarvoor.

 

9930traditional9930. Steenbergen (N)-O-Z-W by PaCoKids

SmileCaches in de oude vestingstad Steenbergen,

Die niet al te veel moeite bleken te vergen.

Ook niet deze in het landelijke noorden,

Die wij op een mooi plekje als laatste scoorden.

 

traditional9929. Steenbergen N-O-Z-(W) by PaCoKids

SmileCaches in de oude vestingstad Steenbergen,

Die niet al te veel moeite bleken te vergen.

Ook niet deze nabij de Zeelandweg-Oost in het westen,

Gevonden zonder begeleiding van dweilorkesten.

 

9928traditional9928. Info centrum nieuwe A4 by marmisaro

SmileAchtbaangek begreep niet echt dat de A4 die hij gewend is te berijden tussen Amsterdam en Delft, hier een filiaal heeft. De A4-lijdensweg is nog lang niet voorbij. Toen ik in 1975 in Delft kwam wonen, stonden in de weilanden bij Schipluiden al borden met : “Rijksweg 19 nooit”. Dat klopt dus, want heeft het nummer veranderd in A4. Heel langzaam komen de geplande stukjes tot de Belgische grens in het zicht. Zoals je ziet, weet ik er alles van en hoefde het infocentrum hier in Steenbergen niet te bezoeken.

Daarom hebben we ons beperkt tot het graaien van de cache. Dank daarvoor.

 

traditional9927. Doornedijkje by marmisaro

SmileOok in Brabant wil men geen natte voeten, dus moet men bij voorbeeld hier bij Steenbergen het watertje genaamd de Ligne in bedwang houden. Daarvoor hebben ze aan het Doornedijkje een gemaal geplaatst dat zulks moet verrichten. Volgens mij lukt dat prima. Ik zag niemand met natte voeten. Ook Achtbaangek en ik hebben in droge conditie hier de cache kunnen vinden. Dank daarvoor.

 

9926traditional9926. Steenbergen N-O-(Z)-W by PaCoKids

SmileCaches in de oude vestingstad Steenbergen,

Die niet al te veel moeite bleken te vergen.

Ook niet deze nabij de Rondweg-Oost in het zuiden,

Gevonden zonder het maken van overbodige geluiden.

 

mystery9925. Het geheim van de Mussenkoning by PaCoKids

SmileAls er één onschuldig vogeltje op de wereld bestaat, dan ik dat toch zeker de mus. Wat een schande dat die Steenbergenaren destijds deze lieve tsjilpende diertjes massaal neerknalden. Het zegt iets over de mentaliteit alhier. Uit eigen ervaring kan ik mededelen, dat er sindsdien weinig veranderd is hier. Was toen de mus het slachtoffer, nu was het een arme oude man uit Delft. Ik dus.

9925Wat is er leuker dan doosjes vinden? En wat is er vervelender dan geen doosje vinden? Het laatste overkwam me een poos geleden hier. Ergens in een achterafsteegje heb ik me een breuk gezocht. En dat terwijl ik wist op de juiste plaats te zijn. Zeer teleurgesteld afgedropen, maar wie mij kent, weet dat ik het er niet bij laat zitten.

Dus vandaag hulp meegebracht. Een speurder bij uitstek, genaamd Achtbaangek. En hij had er zin in. Na een half uur vergeefs ronddrentelen en rondkijken was hij echter ook de wanhoop nabij. Daar stonden we dan, gevoelsmatig mikpunten van zwarte Steenbergense humor.

Wij hebben toen telefonisch hulp ingeroepen in de persoon van Henri/Hein die ons nogmaals verzekerde, dat we op de juiste plaats waren en daarbij en daarenboven een belangrijke tip gaf. Kijk, daar hadden we wat aan! Vol enthousiasme gingen we voor een laatste allesovertreffende poging. En het was zowaar Achtbaangek die de zwakke plek in de vesting ontdekte. Opluchting natuurlijk, maar we hebben ons snel uit de voeten gemaakt. Weg van hier. Voordat we net als de mussen het loodje moesten leggen omdat we een machtig geheim hadden ontdekt.

 

9924traditional9924. Waterpret: Gemeentelijk Zwembad "De Meermin" by Amras0

SmileDe enige die hier pret had, was een dame die kwam aanrijden in haar dakloze auto en even een rookpauze nam. Toen Achtbaangek een opmerking maakte over haar vervoermiddel, was het ijs meteen gebroken. En dat terwijl het lekker warm weer was hier in Steenbergen bij het zwembad, waar verder niemand zin had om zich nat te maken. Ook wij niet. Waterpret laten wij over aan anderen.

Wat de plek van de cache betreft, die is niet gebruikelijk. En volgens mij ook niet verstandig. In de eerste plaats omdat volgens mij er regelmatig tuinonderhoud plaatsvindt en de groene brigade het ding wel eens zou kunnen verwijderen. En in de tweede plaats, omdat honden de plek gebruiken voor hun activiteiten. Een vers product van die actie lag pal naast de cache. Brrr…

Mijn advies: zoek een beter plekje een eindje verderop aan het eind van het parkeerterrein.

 

traditional9923. Steenbergen N-(O)-Z-W by PaCoKids

9922SmileCaches in de oude vestingstad Steenbergen,

Die niet al te veel moeite bleken te vergen.

Ook niet deze nabij de Rondweg-Oost in het oosten,

Gelukkig zonder toezicht van overijverige suppoosten.

 

traditional9922. Harry Potter en de Orde van de Feniks by DeDreuzels

SmileHet vijfde HP-boek van Roling en onze tweede HP in deze Brabantse serie. Gewillig wandelden Achtbaangek en ik via een fietspad in Oud-Gastel richting de cache. Daar werd het spannend, maar voordat het ons te veel werd, wist Achtbaangek met een flinke graai het doosje binnen te halen. Daarna snel weg voordat de groep tovenaars van de Orde der Feniks ons op de vingers kwam tikken.

BVDLC

 

9921amulti9921. Sint Joris en de Draak by Team Swops

SmileDat verwacht je toch niet in zo’n vredig plattelandsgat in Brabant? Want zo kunnen we Oud-Gastel toch rustig noemen? Een draak met 4 koppen en slechte adem. Kijkt ie nooit naar de reclame op tv voor de juiste tandpasta?

Achtbaangek en ik besloten dit varkentje - nou ja draak - maar eens te gaan wassen. Want wij hadden het idee dat Sint-Joris veel te veel vechtjas was voor deze actie. Al dat strijden haalt niets uit. Dat heeft de geschiedenis wel bewezen. Hij had al eens één kop van de draak afgehakt en beweerd dat de draak was gedood. Niets van waar. Het beest was volgens ons nog springlevend en had nog 3 koppen over!

Zo gingen wij vol goed moed op weg om de draak alternatief op zijn rug te leggen en zijn vieze adem te reguleren. Onze aanpak daarvoor moge in de ogen van leken verrassend zijn, wij wisten wat we deden. We telden dakkapelletjes, pijlpunten, wijze mannen en engelen, letters van voertuigen, rode letters, geheime codes, jaartallen en daarna stokte onze queeste enigszins.

9921Een paleis in Oud-Gastel? Wij vroegen het aan buurtbewoners die ons meewarig bekeken en moeite hadden ons niet uit lachen. En zonder de gegevens van het paleis zou de draak nooit van zijn slechte adem afkomen. Gelukkig ontdekten we bijtijds, dat er sprake was van het niet intypen van de juiste coördinaten. Zo werd het paleis toch ontdekt, maar helaas was de koning niet thuis en ook zijn schone dochter konden we niet ontdekken. Niet echt hoopvol wat betreft het nakomen van hun beloften omtrent de hand van de prinses en zo.

Daarom maar verder naar het berekende eindpunt, waar wij wel een cache, maar geen draak aantroffen. Toen hebben we het speciaal door ons aangeschafte “Slechte adem Voordeelpakket” zelf maar gebruikt, omdat we toch wel een vieze smaak in de mond hadden gekregen van al het gedoe hier in Oud-Gastel.

Daarna snel verder naar Steenbergen in de hoop op meer succes. Natuurlijk nemen we de cache-legger niets kwalijk. Die doet ook maar gewoon zijn best en had een mooie route uitgezet met een fraai verborgen cache aan het eind. Dank daarvoor.

 

9920mystery9920. Heel Erg Tergend Koud Naar Mijn Idee by vp2rood

SmileDat idee was fout! Heerlijk warm weertje vandaag hier in de buurt van Wouw. Dat vond ook Achtbaangek waarmee ik alhier had afgesproken om samen verder door het Brabantse land te trekken, omdat het leven hier goed is. Ik moest eventjes op hem wachten en zo kon ik mooi een poging wagen om het enigszins vochtige logrolletje wat te drogen in de zon. Trouwens onbegrijpelijk van dat vocht, want het pvc-doosje leek mij uiterst waterdicht. De zonnekracht was om 09.40 echter nog niet sterk genoeg om het rolletje geheel droog te krijgen.

BVDLC

 

traditional9919. GSM 1 by team zerocool

SmileOok hier in Roosendaal staan GSM-masten zodat alhier geen problemen zullen zijn met de mobiele communicatie. Daar wilde de cache-legger mij via deze cache op attenderen en het is gelukt. Was niet echt lastig. Dank daarvoor.

 

9918

traditional9918. Harry Potter en de Relieken van de Dood by dedreuzels

SmileHet zevende en laatste HP-boek van Roling en mijn eerste HP in deze Brabantse serie. Mijn eerste kennismaking met het HP-fenomeen. Ik heb nog geen letter in een HP-boek gelezen of een pixel van een HP-film bekeken. Dat bleek ook allemaal niet nodig te zijn om het doosje hier te traceren.

BVDLC

 

traditional9917. de Peertjes by Team van Peer

SmileWas dat een perenboom in deze voortuin te Etten-Leur? Zou wel toepasselijk zijn. Overigens een voortuincache zoals ik het graag zie. Duidelijke sticker en mooie verstopwijze. Dank daarvoor.

 

9915mystery9916. Chocolat by Coeckymonsters

SmileOmdat het oplossen van deze puzzel mij te gortig was, heb ik gebruik gemaakt van mijn vlijmscherpe neus. Chocola ruik ik van verre en deze verzameling chocolaterieën was dus een eitje voor me. Geleid door de exotische geuren wandelde ik recht op de cache af hier in Etten-Leur. Dank daarvoor.

 

traditional9915. De Bisschopsmolen by Team van Peer

SmileDat had die bisschop van Antwerpen niet gedacht, dat ik op een mooie zonnige zaterdagochtend in het staartje van de zomer de door hem in Etten-Leur gebouwde molen met een bezoekje zou vereren. In de horizontale stralen van de opkomende zon stond het bouwwerk er prima bij. Helaas had de molenaar vergeten om de wieken in de juiste richting te kruien, want dan had ik nog mooiere foto’s kunnen nemen van deze ronde stenen stellingmolen. Ik nam het hem niet kwalijk en ben de cache gaan zoeken. Die lag op de verwachte plek. Dank daarvoor.