06-09-2010

Een stralende zonnige dag. Normaal cache ik weinig op maandagen, omdat ik bezig ben logs te schrijven van het weekend. Nu in de middag erop uit voor 4 multi's. Door tijdsgebrek werden het er uiteindelijk 3, want het lummelen zal ik wel nooit afleren.

 

multi9847. De Elfenbaan by Meriadoc-NL

9847SmileBenieuwd wat voor bijzondere baan de elfen hadden hier bij Hazerswoude-Rijndijk. Was het een saaie 9-5 baan, of een sfeervolle ijsbaan, of een lange start/landingsbaan, of was ie ruim, of was ie lang om iets op te schuiven, of nog iets anders? Niets van dat al, want het bleek een ecologische zone tussen snelweg en spoorlijn van liefst 20 kilometer lang en slechts 100 meter breed. Vooral bedoeld voor dieren om zich te kunnen verplaatsen van hot naar her.

In zo’n groot gebied kunnen heel wat caches geplaatst worden en dit was er eentje waarbij je een klein stukje zag waar je overigens niet mag komen om het wild niet te storen. Het wordt hier doorsneden door een fietspad, waardoor je een glimp kunt opvangen.

Via listig opgestelde vragen waarbij de antwoorden met elkaar verweven waren, volgde ik een stuk fietspad totdat de formule aangaf dat het doel was bereikt. Wel even goed opgelet en probleemloos de prima verborgen cache kunnen graaien. Dank daarvoor. Daarna dezelfde weg weer terug.

 

9846multi9846. Ex-Jacobswoude: Woubrugge by LARS Hakker

SmileJe zou denken dat de brug waaraan Woubrugge zijn naam te danken heeft, de Woubrug heet. Fout! Hij heet de Woubrugse brug. Dat betekent dat als ze het dorp nu weer naar de brug zouden gaan noemen, dat de naam verandert in Woubrugse brugge. Dat bedenk je toch niet!

Zoals wel vaker tijdens mijn bezoek hier, stond er een stevige bries. Die haalde het natuurlijk niet bij die van 2001 toen ik de 20 van Woubrugge draafde als voorbereiding op de marathon van Rotterdam. Windkracht 10 toen. We moesten elkaar als atleten soms stevig beetpakken om niet in omringende slootjes te worden geblazen.

De multi die ik nu wandelde, maakte een rondje in het dorp, zodat ik ook hiervan wat meer zag dan tijdens mijn vorige bezoekje in 2005, toen het rondje vooral de omgeving betrof.

 

9846aOnderweg werd ik aangesproken door een mevrouw die bezig was haar tuin winterklaar te maken of zo. Bij nader inzien was ze geloof ik de heg aan het bijknippen om hem daarna te wassen en te watergolven. Ze had wat afgeknipte blaadjes in haar haar. Ik vond dat wel grappig en heb er niets van gezegd tijdens ons gesprekje, waarin ze enthousiast vertelde dat haar hobby roeien was. Ze roeide meestal in een Wherry. Ze keek overigens wel vreemd toen ik vertelde aan het eind van mijn rit een doosje te vinden. Tsja, ieder zijn/haar hobby.

Verder waren er geen schokkende gebeurtenissen tijdens mijn rondje. Geiten achter hekken die op je af komen om te kijken of je eten bij je hebt, die zie je overal, dus ook in Woubrugge. Wel trof ik bij de brug een jongeman die wist waar ik mee bezig was, omdat zijn vader uit Tilburg ook de hobby had. Hij wist helaas niet zijn cache-naam.

Wonder boven wonder maakte ik bij de vele berekeningen slechts één onnozel foutje, dat ik meteen moest/kon corrigeren, omdat ik anders midden in een gebouw zou terecht komen.

De cache vond ik precies op de berekende plek en dat maakte me dankbaar en blij. Dank daarvoor.

 

9845multi9845. Ex-Jacobswoude: Hoogmade by LARS Hakker

SmileDe brugwachtster had het bepaald niet druk. Zit ze daar de hele dag in dat hokje? Ik heb even vriendelijk naar haar gezwaaid in het voorbijgaan. Het was het hoogtepunt van mijn wandeling door dit ontzettend rustige dorp. Dit mag je zowel letterlijk als figuurlijk opvatten, want de brug was het hoogste punt, dat ik bereikte op deze rondwandeling.

Overigens meteen al twijfel bij de vraag van wp1. Ik zag namelijk geen kapotte brievenbussen en kwam daarmee op een ander antwoord dan de controlevraag. Achteraf gaf de controlevraag voor mij het juiste antwoord. Ik heb foto’s gemaakt van de situatie en thuis al analyserend kom ik tot de conclusie, dat het gemakkelijker is gewoon naar het totaal aantal brievenbussen te vragen.

In rustig tempo het rondje door Hoogmade afgewerkt en bij het wederom passeren van de brug nog even vriendelijk naar de brugwachtster geknikt. De cache werd goed gevonden. Helaas moet ik eerlijkheidshalve bekennen dat ik hem op dezelfde manier heb teruggeplaatst als dat ik hem vond. De cache-legger vraagt in de beschrijving hem rechtop terug te plaatsen. Dat had ik helaas niet gelezen en zie het nu thuis pas. Excuus daarvoor.

BVDLC