25-08-2010

Met een enorme omweg naar Tilburg gereden om daar in de wijk Reesthof een serie te gaan doen.

 

traditional9685. Otje!!! by Basocl

9685SmileToen ik wegreed kwam een jongedame aangewandeld met een paard aan de hand. Even mijn raampje opgedraaid en gevraagd of het paard Otje heette. Het vriendelijk kreeg ik te horen, dat Otje een wit manegepaard was met oranje stippels. En dit was een bruin paard. Ja, je hebt luxe paarden en werkpaarden. Meer weet ik eigenlijk niet van die dieren. Op de manege zelf was het flink druk met lessende leerlingen die van een nogal hard schreeuwende mijnheer vooral te horen kregen, dat het om de voorkant ging en dat leiden niet met een lange ij was.

Ik heb hier bij Breda mijn laatste doosje van deze dag aan mijn score kunnen toevoegen en was er blij mee. Dank daarvoor.

 

mystery9684. Reeshof: The Final by Nicolenco & QueenLion

SmileErg leuk vond ik het vandaag hier tijdens de ronde van Tilburg om het Team Pompierke uit België te ontmoeten. Het was bij één van de fietsbruggen over het Wilhelminakanaal. De brandweer was er toevallig aan het oefenen om plastic poppen uit het water te redden. Gebeurt dat echt veel dat hier plastic poppen te water geraken? De pop zat trouwens vast aan een touw waarvan de brandweerman het andere einde vasthield. Kwestie van trekken dus.

9684Voor deze serie moest behoorlijk door Tilburg worden rondgestruind. De Pompierkes deden dat op de fiets, ik met mijn nieuwe bolide. Terwijl we gezellig stonden te babbelen, vergaten zij het bonusgetal te noteren. Dat heb ik dus even verteld. Helaas het verkeerde getal… Daar kwam ik pas achter toen onze wegen zich weer hadden gescheiden. Gelukkig bleken zij nummer 6 van de serie nog niet gevonden te hebben, dus daar heb ik een briefje achtergelaten met een correctie, in de hoop dat zij dit zouden vinden. De truc is gelukt en ik zag in het logboekje van de bonus nog een bedankje daarvoor.

Met de coords van de bonus in handen, was de grote vraag hoe daar te geraken als niet-Tilburger, want TomTom bleek de buurt aldaar nog niet goed te kennen. Hij wilde me bij voorbeeld gewoon over de alleen voor bussen bestemde busbaan sturen. Dus maar een beetje op gevoel de wijk doorkruist totdat ik een prima plekje vond om de stash area te tackelen. Aldaar tot mijn tevredenheid een mooie cache. Dank daarvoor.

 

traditional9683. Reeshof 3: Sluis II Wilhelminakanaal by QueenLion & Nicolenco

SmileRacen door een Tilburgse hof

Tijdens je vakantie of met je verlof.

Zoals hier bij de sluis in het Wilhelminakanaal,

9682Vervaardigd van keihard beton en steenloos staal.

Dat is pas echt vet cool tof.

 

traditional9682. Reeshof 4: Dongevallei by QueenLion & Nicolenco

SmileRacen door een Tilburgse hof

Tijdens je vakantie of met je verlof.

Zoals hier in de Dongevallei.

Bovendien gratis en belastingvrij.

Dat is pas echt vet cool tof.

 

traditional9681. Af en toe gaan pa en moe... by houtwurm

SmileVeel paas en moes hier met het grut in de speeltuin te Tilburg. Eén pa verbaasde mij zeer. Hij zat met zijn twee kinderen op een klein draaimolentje rustig een boek te lezen, terwijl de kindertjes het ding draaiende hielden. En met behoorlijke snelheid. Misschien studeert hij voor ruimtevaarder? Ik zou dat draaiend lezen waarschijnlijk niet kunnen doorstaan zonder ernstige protesten van mijn maag. Het scheen hem niets te deren.

9681Op de stash area zag ik bij het aanlopen enige duistere hangfiguren, maar gelukkig vetrokken ze net voordat ik hen had moeten verwijderen om rustig het doosje te kunnen vinden. Nu kon ik in volle vrijheid graaien dat het een lust was en zo de cache boven halen.

BVDLC

 

traditional9680. Reeshof 5: Reeshofpark by Nicolenco & QueenLion

SmileRacen door een Tilburgse hof

Tijdens je vakantie of met je verlof.

Zoals hier door het Reeshofpark.

Onderhouden door tuinlieden met een verticuteerhark.

Dat is pas echt vet cool tof.

 

 

 

9680traditional9679. Reeshof 6: Reeshofbos by QueenLion & Nicolenco

SmileRacen door een Tilburgse hof

Tijdens je vakantie of met je verlof.

Zoals hier door het Reeshofbos.

Waar het barst van de korst-, steen- en  sterrenmos.

Dat is pas echt vet cool tof.

 

traditional9678. Reeshof 1: Fietsbrug 1 (Poseidonpad) by Nicolenco & QueenLion

SmileRacen door een Tilburgse hof

Tijdens je vakantie of met je verlof.

Zoals hier over de eerste fietsbrug.

En dan over de tweede weer terug.

Dat is pas echt vet cool tof.

 

9678traditional9677. Reeshof 2: Fietsbrug 2 (Medemblikpad) by Nicolenco & QueenLion

SmileRacen door een Tilburgse hof

Tijdens je vakantie of met je verlof.

Zoals hier over de tweede fietsbrug.

Naar gelang rustig of heel vlug.

Dat is pas echt vet cool tof.

 

traditional9676. Opmerkelijcke menschen: De Buuf by Edje & Ollie

SmileHet kwam me hier in Kaatsheuvel behoorlijk bekend voor. Logisch, want de buurvrouw heeft de taken van oma Mientje overgenomen. Ze deed het met zwier. Eerst werd er binnen gezwaaid. Na het loggen kwam ze zelfs even naar buiten om dag te zeggen.

BVDLC

 

9674traditional9675. GECC: Gorkums Eerste Carpool Cache by Team GeoGorkum

SmileCarpool hier, carpool daar.

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier in Gorkum.

Nu nog eentje in het Friese Workum.

 

traditional9674. Vianen - Langeweg by janwandelt

SmileZal je altijd zien. Benadering vanaf de verkeerde kant. Ik reed keurig langs het brede water van het Merwede kanaal, maar zo was de cache niet te graaien, al was ik vlak in de buurt. Zoals de naam al zegt, moest ik omrijden naar de Langeweg om het van daaruit te proberen. Ik parkeerde keurig vlak voor de ingang van het parkje en wilde doen wat ik altijd doe: op de cache af. Ongeveer 150 meter te gaan. Helaas wilde een dame met een wit hondje ook net het pad inslaan.

9673Ondanks mijn ontzettend vriendelijke uiterlijk en mijn fluweelzachte inborst, zag ik toch enige achterdocht op haar gezicht en ook het hondje werd nerveus. Wat doe je dan? Gaan met die banaan natuurlijk! Ik laat me niet kisten door een hondenuitlaatster. Gelukkig kon ik na 100 meter links aanhouden, terwijl zij het pad rechtdoor vervolgde.

Toen ik even later met de cache in handen stond, zag ik hen toch vanaf het pad tussen de struiken door naar mij loeren. Tsja, het blijft een bijzondere hobby, dat geocachen. Maar snel weer naar de bolide en wegwezen hier. Geloof me, de dame heeft echt geen idee, wat ik hier uitspookte, maar zal het zich wel afvragen.

BVDLC

 

traditional9673. *MZLE2010* Brugzicht twee by Geolol.nl

SmileDe brug van de A2 over de Lek is nog steeds dezelfde en ook het rustpunt hier. Sinds dat ik er de vorige in beton gegoten cache vond, ben ik talloze malen langsgereden en nu mocht ik weer even stoppen om de fraai verborgen opvolger van mijn worteltekening voorzien. Ik deed het met plezier. Dank daarvoor.

9672

traditional9672. Gemaal De Hoeksche Molen by AAPJ

SmileMijn grootste probleem was om hier bij Montfoort een parkeerplekje te vinden. Uiteindelijk op een zijweg in het gras mijn bolide neergezet en het vouwfietsje uitgeladen voor een kort tochtje over een smal fietspad. Na een kilometertje was daar het beton in de vorm van een achthoek die aangaf waar de molen had gestaan.

Wat de cache betreft, geen idee hoe die eigenlijk verstopt was. Hij stond er nu gewoon en ik heb hem terug gezet en een beetje bedekt. Misschien een cache controle?

BVDLC

 

9671traditional9671. *MZLE2010* COWLYMPICS - Turnen by Geolol.nl (adopted by Lepman)

SmileAls ik een koe was, wist ik het wel. Lekker grazen in die mooie weiden hier nabij Linschoten en verder niks. Laat die Alberta dan maar op die plank haar dansje uitvoeren, ik zou er wel relaxed bij gaan liggen herkauwen. Overigens best een mooie wandeling van zo ongeveer 700 meter kaarsrecht door de velden. En na het loggen weer precies dezelfde route terug, waarbij je het landschap van een geheel andere kant bekijkt. Tussendoor natuurlijk wel even over de balk gehuppeld, maar niet heus.

BVDLC

 

traditional9670. *MZLE2010* Huis te Vliet by Geolol.nl

9670SmileWat ben ik blij dat ons donjon in Delft in betere staat verkeert dan deze donjon hier nabij Oudewater. Meestal noemen we ons donjon niet donjon, doch flat. Maar dat terzijde. Die stapel stenen hier van een meter of 10 hoog omringd door een oud grachtje heeft toch wel iets. Iets zieligs. Je kent het verhaal niet, maar weet zeker, dat het niet goed is afgelopen. Niemand weet wanneer het is verwoest. Het staat er al honderden jaren zo.

Na een liefdevolle blik op het muurwerk ben ik de cache gaan zoeken aan de overkant van de weg. Die vond ik zonder hindt(!). Dank daarvoor.

 

traditional9669. soccer field by boodod

SmileOp de stash area waren mannen in oranje hesjes bezig en eentje schoot mij onmiddellijk aan met de klacht, dat iedereen hier maar zijn rotzooi dumpte en zij het weer moesten opruimen. Hoewel ik zwaar met hen had te doen, ging mijn eerste zorg uit naar de cache. Die lag gelukkig mooi op zijn plekje met net een piepklein beetje uitzicht op het voetbalveld hier in Gouda.

BVDLC

 

9668traditional9668. Dijkdoorbraak (Een dubbeltje op z'n kant) by wverme

SmileWat een ramp zou dat zijn geworden als die dijk het hier aan de IJssel bij Nieuwerkerk het had begeven in 1953. Op het plaatje zag ik het dan overstroomde gebied. Tot aan Leiden, inclusief Rotterdam, Delft, Zoetermeer, half Den Haag. De Ouderkerkse schipper Arie Evegroen had weinig zin om zijn schip op te offeren, maar hij moest. Is die man daarna nog ruimhartig schadeloos gesteld? Het zou me niet verbazen van niet.

Het zoeken naar de cache hier ging niet echt voortvarend. Zeer frustrerend als je in de logs leest, dat vrijwel iedereen hem in een mum vond. Geript dus? Ik ging er wel van uit. Gelukkig leverde een allesvernietigende desperate laatste poging toch resultaat. Toen ik het logboekje bekeek, had ik de vermoedelijke oorzaak waarschijnlijk te pakken.

Op 20 augustus is ie gevonden door dreuzels die overigens netjes een aantal namen hebben genoteerd. Op internet echter niet, vandaar mijn dreuzel-veronderstelling. Ze hebben daarna het doosje weer heel netjes opgeborgen. Bijna te netjes voor mij.

Zo kwam alles toch weer goed, zowel in 1953 als in 2010. Dank daarvoor.

 

multi9667. Tweede Molenbuurt cache by hup&go

9667SmileSympathiek van de cache-legger om mijn destijds achtergelaten naam op het briefje van Knuffel, voorin het logboekje te plakken. Zo leek het net of ik al gelogd had. Toch heb ik vandaag voor de zekerheid de echte punt op de i gezet en ben even naar de cache-plaats gereden. Op dit vroege uur was het zeer rustig en kon de worteltekening probleemloos (nogmaals) worden gezet.

Nog wel even terug gedacht aan 3 augustus toen ik de Molenbuurt van Capelle aan den IJssel van voor naar achter, van links naar rechts en boven naar onder heb onderzocht, zonder ook maar één molen aan te treffen. En dat was jammer, want dankzij geocaching ben ik in 7 jaren tijd een ware deskundige op molengebied geworden. Vraag mij waar de bovenbonkelaar zit en ik wijs hem je aan. Veel meer moet je me trouwens niet vragen, hahaha.

Overigens heb ik toen met plezier alle wp’s bezocht en de vragen beantwoord, zodat ik een keurig stel coördinaten voor de cache bijeen had. Helaas toen geen apotheose. Nu wel. Dank daarvoor.

 

traditional9666. ‘t manneke by Jeffreyvisser

SmileVertel nog eens van vroeger, opa.

Nou jongen, je had toen op tv een populair programma dat dagelijks werd uitgezonden en maar heel kort duurde. Het kwam uit België en het heette: ’t manneke. Het ging over een manneke, hahaha. Nee, niet dat manneke uit Brussel, maar een volwassen kerel in een regenjas die allerlei grappige avonturen beleefde en daarbij nogal stuntelig te werk ging.

Het zou me niet verbazen als de boerderij destijds hier in Berkel en Rodenrijs naar het tv-programma is genoemd.

BVDLC