05-08-2010

Weer ouderwets een dagje met Menno op stap. Leuke caches uitgekozen met kasteel de Haar als hoogtepunt. Bovendien een wandeling in de omgeving ervan. Verder nog wat puzzeltjes opgelost en enkele lastige oppakkers gescoord.

 

mystery9519. De Breudijker Molen by Firechief

9418SmileAan het eind van de dag togen 8bg en ik naar een voorstad van Harmelen genaamd Putkop. Daar stond een molen die er niet meer stond. Dat zal je altijd zien, dat ik als liefhebber van molens het moet doen met een onooglijk restje ervan. Kijkend over de heg zagen we inderdaad net een streepje van wat ooit een prachtige molen was. Teleurstelling natuurlijk.

Gelukkig vonden we wel een flinke volledig intacte cache. Dank daarvoor.

 

traditional9518. Mea Vota (LRW 4) by BigFurryMonster

SmileNa afloop van dit avontuur glom ik van trots. Ook 8bg was vol lof over mijn optreden. Toen we echter na onze aankomst zagen wat voor dwaze capriolen vereist waren om de cache te graaien, hebben we eerst overwogen om de route bovenlangs te proberen, dus buiten omhoog en dan via het gat boven in de schoorsteen afdalen in de diepe spelonken. Gelukkig had de cache-legger voorzien, dat het ook anders kon en stelde belangeloos geschikt materiaal beschikbaar. En ik was de “gelukkige” die het mocht proberen, omdat 8bg iets mompelde van vast komen zitten of zo.

9418a9418b
Met ware heldenmoed heb ik mij op mijn opgave gestort en het resultaat was boven alle verwachting, ook al vanwege het feit, dat ik weinig ratten tegenkwam onderweg. Ook andere rioolverschijnselen bleven me bespaard en zo kon ik uiteindelijk als overwinnaar te voorschijn komen. Dank daarvoor.

9417

 

traditional9517. Hansje in de Kelder (LRW 1) by BigFurryMonster

SmileWij moesten roeien met het water dat we hadden. En dat leek niet veel, maar het viel mee. Voeg daar een lange arm met grijpgrage vingers aan toe en hebbes die cache.

Overigens hadden 8bg en ik de situatie in eerste instantie anders ingeschat. Helaas van te voren de cache-beschrijving niet gelezen, dus stonden we hier in het hoekje van de Meern zonder de meegenomen vereiste 5 liter water. En de stash area zag er niet hoopvol uit, ondanks allerlei emmertjes met restjes regenwater. Maar door zorgvuldig alle voorhanden zijnde druppeltjes bijeen te sprokkelen, was het net voldoende om de fraaie constructie te tackelen.

BVDLC

 

mystery9516. IG:GK by Sletje Paula

9416SmileOndanks het ontbreken van het diploma sportvisser, bleek 8bg geniaal in het verschalken van een prooi via een vislijntje. In eerste instantie had ik het zelf geprobeerd met mijn multifunctionele prikstok, maar de krul aan het einde had net niet de juiste pasvorm. Toen heb ik het stokje doorgegeven aan 8bg die met vaste hand het klusje klaarde alsof hij nooit anders deed. Mijn complimenten waren dan ook zeker op de juiste plaats.

Tevreden verlieten wij Maarssenbroek. Dank daarvoor.

Overigens mag ook niet onvermeld blijven dat 8bg de puzzel met de kassabonnetjes had opgelost. Ik heb geen ervaring met die stukjes papier, omdat mijn reactie op de vraag van caissières steevast dezelfde is: “Gooi maar weg.”

 

traditional9515. Maarssens Verzet by GeoGup & Zoefff

SmileDie geallieerden schoten in het laatste jaar van WO2 inderdaad op alles wat bewoog. Dikke pech voor rijdende voertuigen die toevallig niet door de Duitsers werden bestuurd. Heel wat goedwillende vaderlanders hebben op die manier hun einde gevonden. Maar ze namen het risico voor de goede zaak. Deze drie helden hier in Maarssen hebben het niet gered. Goed dat op deze wijze nog aandacht aan hun acties wordt besteed. Dank daarvoor.

 

9413mystery9514. 767 by GeoGup & Zoefff

Smile8bg en ik hadden beide deze puzzel opgelost, dus moest ook de cache worden gevonden. Derhalve op naar de Maarsseveensche Plassen om dit varkentje te wassen. Het was 8bg die na precies 767 seconden zoeken de juiste plek vond en de klus tot een goed einde bracht.

BVDLC

 

multi9513. Logisch denken! by Theocacher B.

SmileLaat het logisch denken maar aan ons over! Vol goede moed gingen 8bg en ik om 09.50 uur op pad hier in Vleuten voor een mooi logisch rondje wandelen. Om 15.25 uur stonden we met de cache in handen, ruim vijf en een half uur later dus. Betekent dat dat wij in die tijd slechts 7 kilometer wandelden en onze logische redeneringen flink tegenvielen? Geenszins. Onderweg kwamen we langs kasteel de Haar alwaar deze cache-legger ook een cache had geplaatst. Wij hebben ons bijna 3 uren lang daarmee vermaakt in de kasteeltuin alvorens deze cache-route weer op te pikken.

9413aAl snel bleek ons dat deze cache-legger wel van een grapje houdt, dus waren wij extra scherp bij het beantwoorden van alle vragen onderweg. Die scherpte behoedde ons voor allerlei valstrikken, valluiken en andere valpartijen, zodat wij vlot van wp naar wp wandelden.

Bij het wp met het raadsel hebben we gepauzeerd om vooral mijn al wat vermoeide voetjes enige rust te gunnen en te genieten van de weidse uitzichten alhier. Ook werden meegebrachte etenswaren verhuisd van rugzak naar maag onder het genoeglijk kauwen en kouten.

Al met al een heel prettige wandeltocht waar we met plezier aan zullen terugdenken. Dank daarvoor.

 

multi9512. Kasteel de Haar by Theocacher B.

Smile“Wij komen voor de cache” meende 8bg te moeten aankondigen bij de kassa. Lichtelijke verwarring op het gezicht van de aardige mevrouw die de entreekaartjes verkocht. “Met korting” voegde ik eraan toe. Ze mompelde iets van dat we in Klein-Zwitserland moesten zijn voor de cache, maar we lieten ons niet afschrikken en 8bg betaalde de gereduceerde kaartjes, omdat wij zowel lid van de ANWB als Natuurmonumenten zijn.

9412Na 10 minuten kasteelpark waren we weer terug bij de kassa. Vergeten foto te zoeken op het kasteelplein vlak voor de ingang. Het mocht en we kregen er zowaar hulp van een pauzerende sigaretje rokende kasteelmedewerkster. Enkele foto’s herkende ze wel, maar niet die op het plein. Wij wel en zo zwaaiden we vrolijk naar de kassamevrouw bij onze hernieuwde passage.

Omdat we al anderhalf uur in touw waren installeerden we ons onmiddellijk het terrasje hier met uitzicht op het mooie kasteel. Even uitrusten van de vermoeienissen bij Logisch Denken, de cache die we halverwege hadden afgebroken om kasteel de Haar te bezoeken. De warme choco met appelgebak+slagroom ging er prima in en daarna konden we met frisse moed de cache in het kasteelpark gaan opsnorren. Dat geschiedde via lastige vragen en het herkennen van foto’s waarbij 8bg zich een ware meester toonde. Geen detail ontsnapte aan zijn onvermoeibare aandacht.

Natuurlijk zijn er ook leermomenten bij zo’n tocht. Ik heb 8bg daarom uitgelegd hoe de toiletten hier in de oudheid van het kasteel functioneerden. Hij was zichtbaar onthutst, toen ik hem de monsterlijke finesses daarvan uitlegde. Op schilderijen van Breughel kun je daar nog saillante voorbeelden van zien.

9412aZo verliep deze 5 kilometer lange tocht door de kasteeltuin in opperst genoegen. De tuinarchitectuur met de waterpartijen en de vele prachtige bomen zoals beuk, plataan en conifeer, deed ons machtig plezier en voor we het wisten stonden we met de fraai verborgen cache in handen en mochten dit paradijs verlaten.

Vrolijk zwaaiden we weer naar de kassamevrouw met de mededeling dat het allemaal prima gelukt was, ten afscheid.

BVDLC