23-07-2010

Thuisreis vanaf Maldegem. Tamelijk veel pech onderweg. Bij voorbeeld de drie caches in Stekene kon ik geen van alle vinden. Ook durfde ik een betonbalk over een kanaal niet te bewandelen. Verkeerde beginpunten, het hield niet op.

 

traditional9418. Sint-Pauwels in the fields - 2 by dcaals

9417SmileDat is een mooie kleur voor een cache! Na een kort wandelingetje mocht ik proberen dit geval te openen. Nou, dat viel best mee. Gewoon een kwartiertje trekken, duwen, kloppen, vloeken, zuchten, peuteren en dat herhaaldelijk in willekeurige volgorde en hup daar was ie al open. Kon ik mooi mijn worteltekening kwijt. Dank daarvoor.

 

traditional9417. Sinpals II: De vedelaar van Sint-Pauwels by trol3007

SmileDie arme vedelaar. Verloren geraakt in een meer dan 7 mijlen lang onderaards gangenstelsel. Terecht dat daarvoor een standbeeld is opgericht. Tenzij hij natuurlijk beroerd viool speelde, maar dat vermeldt de historie niet. Voor het vinden van het doosje, hoefde ik niet ver. Het dichtstbijzijnde parkeerplekje was namelijk vrij.

BVDLC

 

9416traditional9416. # (K) by tcr1978

SmileEn voort ging het op mijn vouwfietsje langs de Moervaart op zoek naar een stel lettercaches. Hier mocht ik het K-tje inpakken. Dank daarvoor. En zo was het tochtje ten einde en fietste ik weer terug naar het beginpunt bij de brug.

 

traditional9415. # (L) by tcr1978

SmileEn voort ging het op mijn vouwfietsje langs de Moervaart op zoek naar een stel lettercaches. Hier mocht ik het L-tje inpakken. Dank daarvoor.

 

traditional9414. # (M) by tcr1978

SmileEn voort ging het op mijn vouwfietsje langs de Moervaart op zoek naar een stel lettercaches. Hier mocht ik het M-pje inpakken. Dank daarvoor.

9414

traditional9413. Zicht op ^ (O) by tcr1978

SmileEn voort ging het op mijn vouwfietsje langs de Moervaart op zoek naar een stel lettercaches. Hier mocht ik het O-tje inpakken. Dank daarvoor.

 

traditional9412. # (I) by tcr1978

SmileHier ging een vergeefs fietstochtje aan vooraf. Ik parkeerde mijn bolide namelijk keurig aan de verkeerde kant van het kanaal en stapte welgemutst op mijn vouwfietsje om even 5 caches te gaan halen. Na een kilometertje zat ik op 30 meter vanaf deze cache en kon alleen maar terugkeren, want in zwemmen had ik geen goesting. Daarna de vouwfiets weer ingepakt en ergens anders een brug over de Moervaart gevonden om aan de overkant te geraken. Vanaf daar lukte het wel om de cache te bereiken. Het I-tje was snel gevonden. Dank daarvoor.

9412a9412b

traditional9411. Moervaart en Leden 8 : Joanna van Parijs by geochemist

9410SmileIn de jungle ten noorden van Moerbeke even snel een emmertje wezen halen. Dreigende luchten deden mij een beetje haasten.

BVDLC

 

traditional9410. Hotel Turfmeersen by Dirkjogt

SmileWat een keurig verzorgde cache! Bovendien een mooie wandeling erheen tussen de lange bomen over het kaarsrechte pad. Wel een beetje triestige sfeer, want de lucht stond op regenen en verder trof ik niemand. Net voor de bui was ik terug bij mijn geparkeerde bolide.

BVDLC

 

traditional9409. loco svv by kennyvdb36911

SmileTerwijl een eind verderop de grote afbraak plaatsvond, stond hier in Moerbeke een prachtig locomotiefje op me wachten. Waar is de goeie oude tijd dat men met zulke vervoermiddelen over de rails tufte en elkaar tijdens de rit vermaakte met het vertellen van mooie verhalen? Zou één van die verhalen over de toekomst hebben kunnen 9408gaan, waarbij de verteller beweerde dat ooit iemand er een flesje in zou verstoppen die anderen dan gingen zoeken? Men zou de fantast niet geloofd hebben, denk ik.

BVDLC

 

traditional9408. Doornendijk Cache by Corneelken

SmileEerste benadering leverde een niet vriendelijk verkeersbord op. Ik mocht niet verder en bovendien liep de weg dood. Dan maar via de andere kant benaderd. Daar idem dito, maar ik was wel dichterbij de cache geraakt. Dus een wandelingetje, eerst over typisch Belgische keien, dan langs de landbouwsluis en vervolgens een breed pad. Op 18 meter van de cache bleek dit niet de juiste aanvliegroute. Dus weer een eind terug tot aan de typisch Belgische keien en daar het voetpad genomen. Zo kreeg ik toch de cache in handen die zoals iemand in het logboek opmerkte een atoombomaanval zou kunnen doorstaan. Dank daarvoor.