22-07-2010

Lukraak gereden door het Vlaamse land van cache naar cache zonder enige planning. Dat bracht me naar plaatsen als Moerkerke, Beernem, Snellegem, Koekelare en meer van die exotische oorden.

 

traditional9407. Carpool loppem by Jochentje

9406SmileGevonden, maar vraag niet in welke toestand…

 

traditional9406. Sint-Godelieve ten Putte Gistel by Osty

SmileBest mooie pandjes hier. Dat zal in de tijd van Godelieve ook wel het geval zijn geweest. Toch was ze er niet gelukkig. Gedoe met relaties en zo. En het liep heel slecht met de ongelukkige af.

Met de cache ging het beter. Gelukkig wel. Dank daarvoor.

 

traditional9405. The "my Country" Cache by Q-one

SmileLandelijk was het hier zeker. Mooie rustige plek voor een cache. Wel een bijzonder exemplaar. Gelukkig had ik bij het boodschappen doen een 2cent muntje terug gekregen bij het wisselen. In Nederland gebruiken we die niet meer, want wij zijn minder zuinig dan de Belgen, hahaha. Die kon ik mooi gebruiken om de cache te openen.

BVDLC

 

9404traditional9404. Lange Max by Tine&Alexander

SmileMet ontzag verbazing de betonnen kuil bekeken waar het enorme kanon destijds in heeft gestaan. Je zou maar in Koekelare hebben gewoond in WO1 en die vulkaanuitbarstingen van nabij hebben meegemaakt. Bij elke knal je ruiten aan diggelen. En de Duitsers schoten nog flink raak ook, las ik op de info. Over afstanden van meer dan 40 km. Overigens konden de Duitsers in 1870 al meer dan 20 km overbruggen met hun kanonnen. Potent volkje dus.

Op de stash area had ik na flink zoeken bijna de moed opgegeven, toen ik nog één poging waagde en zowaar bingo had. Wel met een flink vochtig logrolletje trouwens.

BVDLC

 

traditional9403. spoorwegroute (2) by Peter en Barbara

SmileOok hier dus. Tsja, die oorlogsherinneringen zie je overal. Gelukkig kun je daar ook leuke dingen mee doen zoals een cache verstoppen. Nou ja, verstoppen… Of zat ie niet meer op de oorspronkelijke plek?

BVDLC

9403

traditional9402. spoorwegroute (1) by Peter en Barbara

SmileTijdens mijn tamelijk lange zoektocht vond ik alvorens de cache te spotten twee andere zaken: een dode kat en een bordje met de tekst: verschilde jonas 7.4.2000. Zou er verband zijn tussen die twee? Ik heb er niet te lang bij stilgestaan.

BVDLC

 

traditional9401. zandweg naar aartrijke by jannevanhecke

SmileGeen korreltje zand gezien, hahaha. Maar wel een schoon weggetje. En een mooie cache. Dank daarvoor.

 

traditional9400. vloethemveld by jannevanhecke

SmileHet was inderdaad vloed toen ik arriveerde. Dus maar een halfuurtje gewacht met uitstappen. De tijd gebruikt om een verfrissend dutje te doen. Toen ik wakker werd, was het droog en kon er een stukje gewandeld worden. De cache zat precies daar waar ik hem verwachtte. Anderen zullen dat ook beamen.

BVDLC

 

9399traditional9399. zandweg by jannevanhecke

SmileOmdat ik mij hier in Snellegem bevond, wilde ik deze plaats zijn naam de verdiende eer aandoen en heb er een snelle drive in cache van kunnen maken. Dank daarvoor.

 

traditional9398. !1500m by Jochentje+Wim

SmileIk kwam tot 1502 meter, hahaha. BVDLC

 

traditional9397. d' abdie by pietje pech

SmileEen mooi rondje gewandeld rondom de abdij in een mooi stukje bos waar ook nog een mooie cache lag. De mooie abdij zelf niet gezien.

BVDLC

 

traditional9396. De Lac van Loppem by Jochentje+Wim

9395SmileIk kon de lac net een beetje zien tussen de bomen door. Wel mooie bomen hier tussen haakjes.

BVDLC

 

traditional9395. ...this one goes out to you, bob... by carlosss

SmileHoe zou het met Bob Valdez zijn? Zou hij soms toch niet even denken aan zijn geocache-tijd? Ik denk het wel. Deze cache hier deed mij in ieder geval wel aan hem denken. Mooie wandeling. Ik kwam onderweg langs een bos bestaande uit één boom, dat was geplant ter ere van de geboorte van 57 kindjes. Of heb ik het niet goed begrepen?

Een bijzondere cache op een bijzonder plekje. Dank daarvoor.

 

 

9393traditional9394. Going under by Flandria

SmileWat een lawaai toen de trein passeerde! Snel gelogd voordat ik er echt onderdoor ging.

BVDLC

 

traditional9393. Going under again by Flandria

SmilePas na het loggen van de cache ben ik er onderdoor gereden met mijn nieuwe bolide zonder daarbij de zijkanten te raken.

BVDLC

 

traditional9392. Ze smelten de PAASHAAS by Webbytje

SmileVoordat ik goed en wel op zoek ging, kwam mevrouw Webbytje al uit haar huisje om mij van de noodzakelijke aanwijzingen te voorzien. Onder haar wakend oog heb ik de cache gevonden. En tijdens een gezellige babbel mijn worteltekening geplaatst.

BVDLC

 

traditional9391. slag op het beverhoutsveld by siske

9391SmileAls ik het goed begrepen heb, ging deze slag in 1382 tussen AA Gent en FC Brugge. De aanvoerder van FC Brugge had tijdens de pauze het toilet van zijn tegenstanders op slot gedaan. Waarschijnlijk was hij nog enigszins teut als gevolg van een te feestelijk gevierde avond ervoor. De getergde Gentenaren hadden in de tweede helft weinig moeite met de Bruggenaren, die na hun verlies voor straf een kanaal moesten graven. Ja, zo ging dat in die tijd.

Terwijl een groot Nederlands cruiseschip passeerde, vond ik de nauwelijks verborgen cache.

BVDLC

 

traditional9390. Damse Kapellenroute # Strijktiende by Team Verostef

SmileHet aantal Damse Kapellen

Is nauwelijks te tellen.

Deze staat in Moerkerke bij de bushalte.

Er wachtte niemand met hoog alcoholgehalte.

 

9389traditional9389. Damse Kapellenroute # Sarepta by Team Verostef

SmileHet aantal Damse Kapellen

Is nauwelijks te tellen.

Deze staat bij Moerkerke helemaal in het wit.

De kalk laat er los als tanden van een melkgebit.

 

traditional9388. Damse Kapellenroute # Scheewege by Team Verostef

SmileHet aantal Damse Kapellen

Is nauwelijks te tellen.

Deze staat bij Moerkerke vlakbij de boer.

Combinatie van kracht- en geestelijk voer.

 

9387traditional9387. Over kabouterkes ... by Team Verostef

SmileIk ben toch nog niet helemaal overtuigd dat kabouterkes bestaan. Het is net als met Sint-Nicolaas. Je ziet hem wel overal opduiken, maar de twijfel knaagt. Wat ik wel weet is, dat de kabouterkes vroeger zeker wel hebben bestaan en dat is geen mooi verhaal. Ik zal er verder hier niet over uitweiden.

Ter plekke was ik wel blij verrast met wat ik aantrof. Dank daarvoor.

 

traditional9386. De passiedreef by team pasy

SmileInderdaad een straat genoemd naar het team van de cache-legger(s). Het was trouwens flink druk met passerende auto’s en dat verwachtte ik niet op zo’n landelijk gelegen punt. Ik ben overigens niet lang gebleven, want ik voelde mij er bedreigd door een toveresse.

BVDLC