18-07-2010

West-Brabant en een stukje Zeeland vandaag. Gestart met het niet vinden van een cache in Steenbergen, maar de rest van de dag verliep soepel en succesvol.

 

traditional9342. ‘t Heike by ferryferry

9341SmileEen bijzondere plaats, dat Sint Willebrord. Ik was er al eens eerder voor een cache. Ik heb toen het idee gelanceerd eens een dna onderzoek uit te voeren om erachter te komen wie de eigenlijke vader was van al die sterke wielrenners hier. Gebeurt dat nog?

En is het wetenschappelijke verband al aangetoond met het feit dat meer dan de helft van de mensen hier PVV stemt? En wie was die Willibrord eigenlijk?

Je ziet het. Veel vragen. Het vinden van de cache was geen vraag. Maar het gaf ook geen antwoord. Wel een rustige plek en daar houd ik wel van. Dank daarvoor.

 

traditional9341. MC Techno by ferryferry

SmileEen flinke knaap vond ik hier in Rucphen. Inhoud voornamelijk lucht en dat lijkt me wel verstandig. Met kostbaarheden erin is ie zo weg. Het logboek was trouwens flink vochtig, maar ik kon nog wel mijn worteltekening kwijt.

BVDLC

 

9339traditional9340. Team-Moos' 1000ste by zerocool111 & DeNillus

SmileIk begrijp dat dit niet de originele cache meer is. Toch nog proficiat met de 1000e found. Team-Moos heeft trouwens sindsdien niet stilgezeten, want de teller staat intussen al op 1200.

BVDLC

 

traditional9339. Een stukje vergeten by jacolothe

SmileEen vergeten stukje jungle midden in Roosendaal. Ik mag dat wel. Ik heb zelfs gebruik gemaakt van een gat in een hek om er te geraken. De bezorgers van huis-aan-huis krantjes hadden ook een stuk “vergeten” waarschijnlijk. De jungle is er goed voor. Terwijl het verkeer aan alle kanten en in allerlei vormen voorbijtrok, kon ik rustig mijn worteltekening plaatsen. Dank daarvoor.

 

mystery9338. Park bonus by DeNillus

9338SmileEn weer struinde ik door Bergen op Zoom. Nu door en langs een park. Nadat ik de laatste aanwijzing voor deze bonus had verkregen, werd het even puzzelen hoe die info te gebruiken. Het uitgangspunt was me even niet duidelijk. Vanaf hier? Nee dus. Ik moest andere coords gebruiken.

Net toen ik wilde opstappen, kwam een local gezellig naast me zitten en begon onmiddellijk een conversatie. Hij sprak onduidelijk met een sigaret in de mond en bovendien Brabants. Ik had dus geen flauw idee waar het over ging. Nadat ik 3x had gevraagd wat ie oreerde, maar nog steeds niet wijzer werd, omdat hij zijn spraakpatroon niet wijzigde, heb ik hartelijk afscheid genomen van deze gezellige man.

Door de duidelijke hint kon het op de stash area niet missen. Gelukkig maar, want op 10 meter lag een man in diepe rust te genieten van de zonneschijn. Hij heeft me niet bemerkt.

Dank voor de leuke serie.

 

 

9337multi9337. Park 3 by DeNillus

SmileEen moeder met twee kinderen van ongeveer een jaar of 10 keken ook naar het monument. Eén kind vroeg wat het voorstelde, maar kreeg geen antwoord. Andere dingen waren blijkbaar belangrijker. Voor mij niet. Ik richtte mij op de vragen en begreep, dat ik hier niet getallen, maar cijfers moest optellen, anders zou ik nooit een getal van 2 cijfers kunnen krijgen. Toch kwam ik met mijn berekening niet goed uit bij de cache. Dankzij de duidelijke hint kon ik echter toch prima het doosje vinden. Dank daarvoor.

 

multi9336. Park 1 by DeNillus

SmileWel een aparte plek voor een monument. Bij het komen aanlopen zag ik hem pas op een meter of 3. De betonnen blokken waren me natuurlijk al wel opgevallen. Monument en blokken horen dus bij elkaar, begreep ik nu. Bij de naam van de kunstenaar even een probleempje. Wel of niet de voornaam erbij? Het bleek nauwelijks iets uit te maken!

De cache was mooi verstopt. Dank daarvoor.

 

9335multi9335. Park 2 by DeNillus

SmileHet monument bij Park 2 had ik in het verleden ook al eens in cache-verband bezocht. Ik liep er nu tegenaan toen ik vanaf mijn parkeerplek op weg was naar Park 1. Dus deze nummer 2 maar als eerste gedaan. Het leverde geen problemen op. Dus door naar nummer 1.

BVDLC

 

traditional9334. In Gedachte.... by DeNillus

SmileIn mei stond ik ook hier bij de begraafplaats van Bergen op Zoom. Toen de cache niet gevonden. Intussen is er veel gebeurd, lees ik in de logs. Verschillende keren herplaatst en bovendien op een andere plek. Met de hint was het nu een eitje. Dank daarvoor.

 

9333traditional9333. Brede School Nieuw Borgvliet by DeNillus

SmileInderdaad weinig te zien van die nieuwe school hier in Bergen op Zoom. Moet het gebeuren achter dat hek op die vlakte? Zal wel.

Om het doosje te vinden moest ik de andere kant opkijken en dat lukte. Dank daarvoor.

 

traditional9332. 1 jaar Geocaching by DeNillus

SmileOnlangs had ik een grappige gedachte: “In 2011 ga ik een cache vinden die geplaatst is door iemand die nu in 2010 nog nooit van geocaching heeft gehoord.” Als ik een jaar geleden een dergelijke gedachte had gehad, zou die van toepassing kunnen zijn op deze cache. Toch?

Het doosje hier in Bergen op Zoom lag gemakkelijk voor het grijpen. Dank daarvoor.

 

9330traditional9331. Wisselcache van de "Brabantse Wal" by vanderlee

SmileHet was wel even zoeken naar de ingang van dit stukje bos bij Hoogerheide. Na driekwart rondje over een smal weggetje zag ik het licht. Er kon gewandeld worden langs een smal beekje en dat leidde rechtstreeks naar de fraai verborgen cache. Dank daarvoor.

 

traditional9330. "Plan de Hoef" Hoogerheide by vanderlee

SmileIn zo’n bosrijk gebied als bij Hoogerheide kun je leuke plannetjes smeden. En dat hebben ze gedaan. Eerst de landschapsarchitecten en vervolgens de cache-legger. Zo kon ik genieten van een mooie wandeling langs heel veel kleurige planten als de paarse akkerdistel en het gele kruiskruid. Ook passeerde ik een mooie plas water en kwam zo in een stukje bos waar een mooie cache lag. Mijn dag was al goed, maar werd hier nog beter. Dank daarvoor.

 

9329traditional9329. Eenzaam sluisje in de wijde polder by Wilde Tijger

SmileHé, hier was ik al eens eerder! Destijds een prachtige wandeling gemaakt in het natuurgebied van de Bathse schorren. Nu stond er een eenzaam sluisje op het programma. Daar had ik heel wat minder moeite mee dan die wandeling naar de vogelkijkhut vorig jaar.

BVDLC

 

multi9328. Wie maalt om de molens? ........"De Witte Molen" by Wilde Tijger

SmileLaat de Zeeuwse molens maar lekker malen

En kilometers ver de dorpsskylines bepalen.

Zoals de witte ronde stenen stellingmolen in Rilland,

Een lust voor het oog, vindt menig passant.

 

9327multi9327. Kreekherstel Valkenissepolder. by Wilde Tijger

SmileVerstandig om die kreken hier te herstellen. Bovendien ziet het er mooi uit. Als je trouwens niets aan de waterhuishouding zou doen, kan het maar zo gebeuren, dat die grote snelweg ernaast op een onbewaakt moment wegspoelt. En hoe moet je dan naar Zeeland?

Het vinden van de cache ging vlugger dan gedacht. Maar ja, met wilde tijgers weet je het nooit. Ik heb me hier even goed vermaakt. Uit de cache heb ik een race-coin meegenomen die nog maar enkele provincies hoeft te bezoeken.

BVDLC

 

traditional9326. 11 mei 1944 by shockproof559

SmileHier dus ook al. Eén van de ongeveer 7000 neergestorte vliegtuigen uit WO2. Ik heb al veel van deze plekken bezocht. Eenvoudig monumentje hier. Toch ook een krans aanwezig, dat nog aan de Engelse mannen wordt gedacht.

BVDLC

 

9325multi9325. Wie maalt om de molens? ........"De Rozeboom" by Wilde Tijger

SmileLaat de Zeeuwse molens maar lekker malen

En kilometers ver de dorpsskylines bepalen.

Zoals de ronde stenen grondzeiler in Krabbedijke,

Waarvan de wieken nooit van de rechte koers afwijken.

 

multi9324. Wie maalt om de molens? ........"De Hoed" by Wilde Tijger

SmileLaat de Zeeuwse molens maar lekker malen

En kilometers ver de dorpsskylines bepalen.

Zoals de zwarte standerdmolen in Waarde,

Die meer pk’s levert dan 10 werkpaarden.

 

traditional9323. De blokkade by Amras0

SmileInderdaad, deze blokkade zal ze leren! Gelukkig blokkeerde mijn persoontje niet en kon ik in alle vroegte ongezien het doosje tevoorschijn halen. Tevreden de plaats Steenbergen achter me gelaten met deze start voor een prettige cache-dag. Dank daarvoor.