01-07-2010

Mijn eerste cache-dag met mijn nieuwe bolide. Dat was wel even wennen, dus voorzichtig aan. Voorschoten leende zich uitstekend voor een partijtje slow-caching.

 

traditional9236. De Speelplaats by team paddestoel

9231SmileEen speelplaats met één kind. Dat is minimaal, maar ik hoorde hem roepen om speelgenootjes, terwijl hij één van de toestellen met bravoure beklom. Ik beklom een ander object en graaide een nano die wel erg opvallend in het zicht zat. Na het bekrabbelen van het logrolletje heb ik hem ietsje minder duidelijk voor dreuzels op zijn plekje terug gedaan. Daarna was het 16.00 uur en tijd om huiswaarts te keren in mijn nieuwe tango red KomFijnGeocachen bolide.

BVDLC

 

mystery9235. De verloren stip by team paddestoel

SmileBeter een stip verliezen dan de wedstrijd. Tsja, ik ben met mijn gedachten een beetje bij voetbal. Sorry daarvoor.

Een cache in bewoonde omgeving. Altijd lastig. Behalve deze dan, want ik zag hem gelukkig vrij snel. Het lukte me zelfs om het doosje met één hand te graaien en even mee te nemen naar mijn vlakbij geparkeerde nieuwe tango red KomFijnGeocachen bolide. Nadat ik enkele buurtbewoners had laten passeren kon ik ook weer met één hand het geheel in orde brengen. Ik voelde me een echte goochelaar. Dank daarvoor.

 

9234

 

mystery9234. WK 2010 Cache by grazyhunter en pizzafreak

SmileLeuke vraag zo één dag voor de wedstrijd tegen Brazilië: in welke poel zit Oranje? Dat zullen we morgen zien. Laten we hopen een poel van jolijt.

Na het parkeren van mijn nieuwe tango red KomFijnGeocachen bolide op een verstandig plekje, volgde een kleine wandeling door een stukje Voorschoten langs een sportveld. Daarna konden de grapjassen aan het werk en dat deden ze. Een langswandelende dame met hondje zag me aan voor een inspecteur en vroeg of het hekwerk kapot was. Ik kon haar geruststellen. Toch was er wel iets aan de hand. Namelijk aan de mijne. En het voelde vies en vettig aan. Mijn advies aan anderen: graai niet op verkeerde plekken.

BVDLC

 

traditional9233. Kanaalzicht 2 by ph7fe

9233SmileIeder zijn hobby. Terwijl ik het doosje zocht, probeerden vader en zoon een vis te vangen. Trots kan ik vermelden, dat ik de enige was die succes had. Nog even een praatje gemaakt en hen van mijn hobby verteld. Vooral de zoon van 12 was zeer geïnteresseerd en wilde graag mijn kaartje waarop ik mijn site heb vermeld. Ook kon ik ze op mijn GPS-apparaat laten zien waarom ze niets vingen. Mijn apparaat vermeldde dat de vissen pas om 16.00 uur zouden gaan bijten. Nog een uurtje geduld dus.

Daarna een stuk langs het water terug gewandeld naar mijn geparkeerde nieuwe tango red KomFijnGeocachen bolide.

BVDLC

 

traditional9232. Uitzicht op monumenten 2 - Zilverfabriek by sandrakim72

SmileBij zilver denk ik niet aan Voorschoten, maar eerder aan Schoonhoven. Qua klank verschillen de plaatsnamen niet veel trouwens. Toch zal ik maar geloven dat hier vroeger ook zilver werd gemaakt. Uit welke grondstoffen eigenlijk? Of werd het hier gedolven? Je ziet het. Vragen.

Een andere vraag is, wanneer ze hier eens klaar zijn met de werkzaamheden aan de wegen. Al jaren als ik in Voorschoten kom, is het gedoe. Ook hier vandaag. Gelukkig verhinderde mij dat niet om de simpel verborgen cache te graaien. Dank daarvoor.

 

9230traditional9231. Grensgevalletje by my boy lollipop

SmilePrecies op de stash area was iemand bezig te leren autorijden. Daarom parkeerde ik mijn nieuwe tango red KomFijnGeocachen bolide ietsje verderop en benaderde wandelend de zodanig gemakkelijk verborgen cache, dat ik die onopvallend van mijn worteltekening kon voorzien. Dank daarvoor.

 

traditional9230. SCHIP AHOY by my boy lollipop

SmileJammer dat ik mijn vuvuzela niet bij me had. Die zou uitstekend kunnen doorgaan voor een scheepstoeter. Toch?

Toch kon ik op de heenweg niet bevroeden, dat hier langs de spoorlijn bij Voorschoten de scheepvaart een grote rol zou spelen. Ik had beter kunnen weten. Een paar jaar geleden op de hei bij Bussum overkwam me ook iets dergelijks. Heel leuk. Dank daarvoor.

 

9228traditional9229. Van park tot woonwijk by Opaprikstok

SmileEven was ik bang voor scènes zoals bij “van woonwijk tot woonwijk”, maar gelukkig had de cache-legger medelijden met me en de cache heel wat minder moeilijk verstopt. Dank daarvoor.

 

traditional9228. Uitzicht op monumenten 3 - de dorpskerk by sandrakim72

SmileLeuk maar link plekje. Het lukte me goed om het doosje te voorschijn te halen zonder de aandacht te trekken hier midden in Voorschoten. De intussen 142 jaar jonge neogotische dorpskerk stond er prima bij in de middagzon.

BVDLC

 

traditional9227. van woonwijk tot woonwijk by Opaprikstok

9227SmileWat een ellende! Het begon al bij het aanfietsen. Op 240 meter stond ik voor een water zonder brug. Een half uur later na heel veel zoeken naar doorgangen en omfietsen van ongeveer 3 kilometer stond ik eindelijk op de stash area alwaar de ellende nog groter werd. Brandende zon en dorst. Mijn meegebracht flesje water bevatte nog twee slokjes en toen was het drinken gedaan. Een mevrouw met hond en bal vond het leuk de bal in de plomp vlakbij het gemaal te gooien en de hond bracht het ding dan steeds terug. Niet echt een slimme hond dus.

En onderwijl vond ik geen cache. Ik las logs van anderen, zoals bij voorbeeld van Biertje die schreef dat hem iets opviel. Op zich is dat al bijzonder, zeker voor iemand die het verschil tussen Slovenië en Slowakije niet weet, maar het ergste was, dat ie niet even de telefoon opnam, omdat ik natuurlijk nieuwsgierig was naar zijn opmerkingsgave. Toen heb ik de Brouwertjes gebeld die altijd alle bijzondere dingen opmerken en mij duidelijk wees waar ik moest zijn. Ondanks zijn hulp zag ik nog steeds niets bijzonders. Na geduldig het meermalen herhalen van zijn boodschap ontdekte ik eindelijk de plek. Ik kan je eerlijk zeggen, dat ik deze cache nooit alleen had gevonden. Toch bedankt natuurlijk.

 

9226mystery9226. Zoekum maar op!! *Nano* by sandrakim72

SmileHet heeft ook wel nadelen als je al een paar honderd nano’s hebt gevonden. Je zoekt namelijk op plekken die je zelf zou hebben uitgekozen. En dan duurt het lang voordat je het plekje ontdekt dat de dames Sandra en Kim hadden bedacht. Intussen was er rondom mijn zoekend persoontje wel het een en ander gebeurd.

Het grappigste was een dame die in een bootje voorbijvoer en mij toeriep dat ik een bepaald telefoonnummer moest bellen. Ze veronderstelde dat ik behoorde bij het luxe aangemeerde jacht dat op zoek was naar iemand die de brug wilde openen. Ik had wel iets te maken met jacht, maar leg dat maar eens uit. Dat je op jacht bent naar een piepklein dingetje. Ik heb haar maar vriendelijk bedankt voor de info.

Even later arriveerde de brugwachter trouwens op zijn brommertje dat hij gewoon midden op het fietspad parkeerde en vervolgens opende hij de brug.

Uiteindelijk spotte ik de nano en kon het logrolletje bekrabbelen. Dank daarvoor.

 

mystery9225. roos by de knokjes

9224SmileHoe vreemd kan het gaan. Meestal laat ik puzzelcaches na een eerste aanblik met een zucht verdwijnen in het prullenbakronde archief. Deze zag ik echter meteen. En dat gaf een goed gevoel.

Op weg naar de cache in Voorschoten was het goede gevoel even weg, omdat ik op ongeveer 20 meter vanaf het doel een versperring aantrof die mij noopte tot omfietsen. Geen probleem natuurlijk, want mijn karmozijnrode vouwfietsje versie 2.0 bracht mij via de omweg precies op de juiste plek alwaar ik de canister zo kon plukken. Dank daarvoor.

 

traditional9224. MAJA DE BIJ by my boy lollipop

SmileVlakbij met de voetjes in het water zoemden twee andere bijtjes. Ze waren druk op zoek naar mannelijk gezelschap. Via hun mobieltjes lukte dat uitstekend. Intussen had ik de fraai verborgen cache ontdekt en kon buiten hun zicht mijn worteltekening plaatsen en de cache terug op zijn plekje krijgen. Toen schoot ik in vol ornaat uit de struiken, maar niemand keek ervan op, want de jongens waren net gearriveerd en dat weet je het wel: geen aandacht voor een oude man en zo hoort het ook.

BVDLC

 

9222traditional9223. DE SLAK by my boy lollipop

SmileOp deze slak kun je rustig zout leggen. De slakken die ik in mijn jeugd van zout voorzag op aanwijzing van mijn grootmoeder (iemand moet de schuld) kwamen er heel wat minder genadig vanaf. Ze verdwenen voor je ogen. Wat restte was een plasje waterige substantie.

Tussen Dik en mij was het dik voor elkaar. Ik heb hem nog mijn handtekening gegeven en daar was ie blij mee.

BVDLC

 

traditional9222. Uitzicht op monumenten 5 -Kasteel Duivenvoorden by sandrakim72

SmileZeker voor de 5e keer hier bij kasteel Duivenvoorde om een cache te graaien. Volgens mij was dit de gemakkelijkste qua gedane moeite, al moest ik wel even goed kijken. Maar het blijft een mooie locatie. Dank daarvoor.

 

mystery9221. Dat varkentje zullen we even wassen! by jolroz

9221SmileHet is een wijdverbreid misverstand dat varkens vieze dieren zijn. Ze hoeven helemaal niet gewassen te worden, tenzij de mens zodanig met deze dieren omgaat, dat zij niet ontkomen aan viezigheid. Het wassen van varkens slaat dan ook niet op schoonmaken, maar op groeien. Net als bij voorbeeld bij de maan. Wel eens gehoord van wassende maan? Dat betekent niet dat iemand met washandje en zeep de maan te lijf gaat.

Om het varken te laten groeien, geeft men het dier veel te eten, liefst dat wat wij niet meer hoeven. Dat is dus de ware betekenis van het gezegde, waarmee men als metafoor bedoelt, dat er een lastige klus zal worden verricht.

Dan rijst natuurlijk de vraag of hiermee ook het vinden van deze cache wordt bedoeld. Nee dus. En die brandnetels dan? Welke brandnetels?

BVDLC

 

traditional9220. Bieslandse Bos by FraCaMen

SmileMijn eerste cache in mijn nieuwe tango red KomFijnGeocachen bolide. Nog een beetje onwennig koerste ik af op het Bieslandse Bos nabij Pijnacker en Nootdorp op een locatie waarlangs ik in het verleden zo vaak liep te rennen dat ik meende mijn oude voetafdrukken nog waar te kunnen nemen. Toch was de boel hier veranderd. Wat is men hier aan het doen? Een nieuwe rotonde aanbrengen?

Ik kon mooi gebruik maken van de werkzaamheden, omdat men een keurig parkeerterreintje had gecreëerd waar mijn nieuwe bolide even mocht uitrusten van zijn eerste ritje. Daarna een kort wandelingetje langs het scouting terrein en naar de stash area alwaar ik een fraai verborgen cache aantrof. Dank daarvoor.