17-06-2010

Ten noorden van Rheine ligt Hopsten en daar had iemand een serie van 10 caches langs een 10km lange landweg/bosweg gelegd. Zowel op heenweg als terugweg links en rechts doosjes geraapt.

 

Hooglichten van cache-dag 17 juni 2010

9162Ik ben de hele dag gestalked door een vogeltje. Geen idee van zijn uiterlijk, want ik zie hem maar steeds niet. Zijn geluid daarentegen snerpte mij vandaag constant door mijn ziel. Elke keer als ik een bos betrad, liet hij weer van zich horen. Moeilijk op papier aan te geven wat het irritante geluid precies was. Toch maar een poging. Om de drie seconden komt ie met: pffft”. Een snerpende korte fluittoon. En steeds dezelfde. Nooit afwisseling met een ander geluid. De vuvuzela’s van Zuid-Afrika zijn welluidende muziekinstrumenten vergeleken met het schelle gefluit van dit eentonige stalkertje. Wat mij vooral verbaasde was zijn slimheid om te weten waarheen ik steeds zou gaan. Zelf weet ik dat namelijk pas als ik de volgende cache uitzoek om te gaan vinden.

Het gebied dat ik vandaag had uitgekozen voor mijn expeditie ligt ten noorden van de stad Rheine met plaatsen als Hopsten en Halverde. Daartussen loopt natuurlijk een brede autoweg zoals overal in Duitsland, maar ook zijn de plaatsen verbonden via de Wöstenweg van ongeveer 10km lang. Een smal weggetje met heel weinig auto's en vooral bedoeld voor landbouwverkeer. Het asfaltweggetje is afwisselend landweg en bosweg. Cache-legger  Scara-z had er 10 caches + bonus gelegd die  de moeite waard zijn om gevonden te worden, vooral nummer 7 waarvoor ik een boom in moest. Normaal doe ik dat niet meer, doch deze was tamelijk gevaarloos te doen vanwege de handige stand van de takken. Maar toch. Het was echter de combinatie rust en mooi weer die deze tocht tot een genoeglijk uitje maakte. De bonus moest gevonden worden via een tochtje naar een stukje bos dwars door de velden. Ik heb enigszins omgelopen om de verse aanplant niet te beschadigen.

9155Voordat ik de Wöstenweg betrad heb ik in Hopsten wat boodschappen gedaan voor deze dag. Grappig was dat de procedure daarbij exact hetzelfde was als vorig jaar toen ik hier ook was. Eerst aan de overkant van de Lidl een cache pakken die verstopt was in een stratenwals net als de vorige keer. Blijkbaar was het eerste doosje verdwenen geweest en had iemand een nieuwe cache geplaatst met nieuw gc-nummer, zodat ik opnieuw kon loggen. Hij zat alleen niet precies op dezelfde plek. Benieuwd als ik volgend jaar weer hier ben, of ik voor de derde keer kan toeslaan. In de Lidl verkochten ze Weltmeister Brot en Weltmeister Joghurt. Ik heb andere merken gekozen voor mijn lunch.

Na de Wöstenweg was het nog pas 12.30 uur en had ik nog een hele middag om te cachen, maar geen plan. Dus eerst in Halverde wat doosjes gepakt totdat ik bij het voetbalveld een cache en een leuke Duitse bril vond en het tijd was voor de lunch. Na het nuttigen een paar Duitse boterhammen, een kuipje kwark en een ferme slok vitaminedrank, was het gedaan met me. Het warme weer en het inspannende doosjeszoeken eiste zijn tol. Ik heb de autostoel een eind achterovergezet en heb een energieterugkrijgende tuk gedaan. Om ongeveer 15.00 uur werd ik wakker van een stel vuilniswagens die het daarvoor lege parkeerterrein van het voetbalveld kwamen oprijden. Na wat rekken en strekken had ik weer wat pit en kon mijn reis vervolgen.

9165De reis ging verder via Recken met maar één cache bij de kerk en terug naar Hopsten waar heel veel caches in de buurt liggen. Ik passeerde een 1000-jarige eik, zocht me vergeefs suf naar een cache bij een windturbine, vond een doosje vlakbij een stinkende mestvaalt, moest een slot kraken voor een cache in een brievenbus aan huis, en zo ging het maar door totdat ik uiteindelijk in een bos belandde en jaar hoor, daar zat ie weer de irritant fluitende stalker. Gauw twee caches uit het bos gepulkt en toen had ik er genoeg van. Snel terug naar mijn hotel in Neuenkirchen en voetbal kijken.

traditional9185. Hertha-See by steak- Smile

traditional9184. Bodelschwingh-Stollen by Powenzbande Smile

traditional9183. Jörgs Geburtstagscache by Team Rocket 00 Smile

traditional9182. Post von Verena by Joerg&Maren Smile

9166traditional9181. Gasballonfahrt by stefan_carina Smile

traditional9180. Einsame Bank by stefan_carina Smile

traditional9179. Waldteich am Heideweiher by stefan_carina Smile

traditional9178. Handelsweg by stefan_carina Smile

traditional9177. Heiliges Feld by stefan_carina Smile

traditional9176. Ägypten Tour 2 by stefan_carinaSmile

traditional9175. Ägypten Tour 1 by stefan_carina Smile

traditional9174. Die 1000-jährige Eiche by Scara-z und walteru Smile

9169traditional9173. Romanik- Romantik by CCAA2 Smile

traditional9172. Waldstadion by Sicrosoft Smile

traditional9171. St. Joseph by Scara-z Smile

traditional9170. Doppelmühle by Tiger-Team Jan Smile

traditional9169. Euthymia by andy111 Smile

traditional9168. Der Bronzene Birkhahn by Scara-z Smile

mystery9167. Wöstenweg Bonus by Scara-z Smile

traditional9166. Wöstenweg 10 by Scara-z Smile

9171traditional9165. Wöstenweg 9 by Scara-z Smile

traditional9164. Wöstenweg 8 by Scara-z Smile

traditional9163. Wöstenweg 7 by Scara-z Smile

traditional9162. Wöstenweg 6 by Scara-z Smile

traditional9161. Wöstenweg 5 by Scara-z Smile

traditional9160. Wöstenweg 4 by Scara-z Smile

traditional9159. Wöstenweg 3 by Scara-z Smile

traditional9158. Wöstenweg 2 by Scara-z Smile

9173traditional9157. Wöstenweg 1 by Scara-z Smile

traditional9156. Strassenwalze Hopsten 2. Versuch by walteru Smile

traditional9155. Ahoi!! by die finsteren Piraten Smile

traditional9154. Licht aus ! by niti001 Smile

traditional9153. Der Schatz der Waldelfe by Eiskönigin

SmileSchade das Die Waldelfe überstürzt fliehen musste. Ich hätte sie gerne begenet. Das sehr schöne Kästchen mit ihrem Schatz hab ich dennoch entdeckt und am Hertzen gedrückt. Schönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.

 

 

traditional9152. Wurzelwelt by Eiskönigin

SmileGenau wie die Eiskönigin erfreue ich mich an Blumen, Schmetterlingen, Vogelgezwitscher und vielen anderen Kleinigkeiten, aber namentlkich am Finden von Caches in der Wurzelwelt (=Carrottewelt). So wie hier am Rande des Walshagenparkes in Rheine. Schönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.

91819184