16-06-2010

Pechdag in Rheine. Liefst 9 caches niet gevonden, vooral aan het begin van de dag. Slecht voor het moreel. Gelukkig werden ook heel wat caches wel gevonden in deze van vele caches vergeven stad.

 

Hooglichten van cache-dag 16 juni 2010

9134André Hazes zong het al: bloed, zweet en tranen. Dat was zo ongeveer mijn thema vandaag. Vooral veel tranen. Maar liefst 9 caches niet gevonden op één dag. Dat overkwam me trouwens ook al eens in België. Verder veel zweet bij het vinden van de andere 26 caches waarbij het wel lukte ze van hun plekje te rukken. En dan het bloed. Het volkslied zegt dat ik van Duitschen bloed ben. Maar nu rijden al die Duitsers met zwart-rood-gele vlaggetjes op hun auto’s. En voor je het weet gaan ze nog winnen ook op dat WK voetbal in Zuid-Afrika.

Voordat ik losbarst in mijn lethargie over de niet gevonden caches, eerst wat positiefs: Ik heb een belangrijke wetenschappelijke ontdekking gedaan vandaag. Tijdens mijn lunch. Die vond plaats boven op een heuvel, maar dat terzijde. Dit ontdekte ik: een vlieg heeft een ultrakort korte-termijn-geheugen.

Terwijl ik een boterham met kaas naar binnen werkte en daarbij wat rondkeek, bespeurde ik een vlieg met een merkwaardig gedrag. Een paar meter vanaf mijn bolide zat deze vlieg op een geel verkleurd blad van een geraniumachtig plantje, maar niet lang. Steeds na ongeveer 6-10 seconden vloog ie op en na een zeer korte vlucht van minimaal 10 cm tot maximaal 1 meter vloog ie vliegensvlug(!) weer terug naar hetzelfde blaadje. En dan nu de verklaring. Van een afstandje leek het verkleurde blad voor de vlieg op een aantrekkelijke bloem. Verder geen bloemen in de buurt, dus had deze “bloem” een onweerstaanbare aantrekkingskracht op dit insect.

9147Na het landen stelde vliegmans in korte tijd vast dat dit geen bloem was en daarom niet van nut was voor hem. Dus vloog ie weg en vergat dan onmiddellijk, dat ie daar net had gezeten en ook zijn constatering dat het een waardeloos blad was. Vervolgens vloog ie snel weer terug erheen. Het beestje ging mijn gehele lunch door met dit “spelletje”. Een alternatieve verklaring zou kunnen zijn, dat ik te maken had met een autistische vlieg met een obsessie voor geel verkleurde blaadjes. Nader onderzoek is dus gewenst. Ik ben benieuwd.

Was het verder alleen maar kommer en kwel vandaag? Nee, beslist niet. Toen ik bij een fontein voor een kerk stond rond te kijken, nadat ik kort vergeefs naar de cache aldaar had gezocht, kwam een man aangefietst die me spontaan wees waar ik moest zoeken. Het bleek een geocacher te zijn die 200 meter verderop woonde en mij zag stuntelen. Zijn cache-naam is Eskendörper. Een hele tijd met hem staan praten over de caches in Rheine en omgeving. Ik kan daar aardig over meepraten, want ik ben de tel kwijt hoe vaak in deze stad was om te cachen. Eskendörper vertelde dat ie al enkele jaren bezig is met geocachen, maar zijn eigen stad Rheine maar niet leeg krijgt, zoveel caches worden hier gelegd. Grappig was dat de cache die ik hiervoor vond, door hemzelf was geplaatst.

Verder was er een bijzondere cache in die zin, dat de cache-leggers hun best doen om te voorkomen dat de zeer gemakkelijke cache wordt gelogd. Je zou volgens hen moeten bewijzen, dat je niet verslaafd bent aan geocaching en deze cache dus best kan overslaan. Hahaha, nou deze jongen niet. De cache ligt er sinds 27 april van dit jaar en ik was de tweede die logde…

9143Ook wel grappige caches gezien, zoals eentje in de vorm van een hamburger en eentje als in een boom klimmende kabouter, maar eentje bij een oorlogsmonument sloeg alles. Niet qua vorm maar qua plekje, namelijk aan de voeten van een Jezus-beeld midden in het monument, verstopt onder kleine keien. Om er te komen zou je over een hek moeten klimmen waarbij je te kijk staat voor eventuele voorbijgangers. Gelukkig heb ik wel eens een film gezien over een aap die vanachter een hek niet bij een banaan kon en een tak gebruikte om de banaan naar zich toe te halen. Goed voorbeeld doet volgen en zo peuterde ik de petling op ongeveer anderhalve meter van mij van onder de keien vandaan en schoof hem naar mij toe. Na het loggen was de omgekeerde procedure lastiger. Namelijk de petling weer onder de keien zien te krijgen. Met de tong uit mond van inspanning is het me gelukt.

Om negatief af te sluiten. Volgens mij waren 8 van 9 niet-gevonden caches foetsjie. Eentje was er wel, maar vereiste mij te hoog klimmen in een boom. Dit werd mij later bevestigd door Eskendörper. De Duitsers mogen dan royaal zijn met het strooien van caches, ze zouden echter moeten beseffen dat onderhoud ervan ook wel aardig zou zijn.

 

 

9137traditional9151. Schützenplatz Catenhorn e.V. by olddeath Smile

traditional9150. Jüdischer Friedhof in Rheine by geowolfskins Smile

traditional9149. Westgermanischer Karolinger Cache by Meistermax Smile

traditional9148. Kreuz am Krusen Baum by Kane65 Smile

traditional9147. Gotteshäuser: St. Marien in Rheine by Kane65 Smile

traditional9146. Prost by Judith & eskendörper Smile

traditional9145. Johannisschule Eschendorf by Urmels Smile

traditional9144. R(h)eines' TB Hotel by 2flummis und J.Richter Smile

9129traditional9143. In Gedenken by feldpogge Smile

traditional9142. Schützenhof by BikeCat Smile

traditional9141. Bitte nicht Finden by Selbsthilfegruppe Rheine

SmileLeider bin ich süchtig oder besser gesagt abhängig von Geocaching. Ich konnte diesen Cache nicht einfach liegen lassen, denn das hätte mir folgenden Symptome gegeben: Appetitlosigkeit, Schlaflosigkeit, Stimmungsschwankungen und Leistungsabfall. Schönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.

 

traditional9140. Neulich im Wäldchen by Urmels Smile

traditional9139. Hans im Glück by Urmels Smile

9126traditional9138. Fastfood by urmels Smile

traditional9137. Willkommen in Rheine by Urmels Smile

traditional9136. Der Verbotene Wald by BikeCat Smile

traditional9135. Impf(s)paß by Dr. med. Wurst Smile

traditional9134. green lake by feldpogge Smile

traditional9133. Pausenbank by ddrum Smile

traditional9132. Klara's 84. Geburtstags Cache by luigi406 Smile

traditional9131. Sternschnuppe Hauenhorst by alex2009 Smile

9138traditional9130. Vor der Hecke by ddrum Smile

traditional9129. Radweg Rheine/Hauenhorst by alex2009 Smile

traditional9128. Bahnstrecke Duisburg–Quakenbrück 3,5 by Jettil Smile

traditional9127. Die "S" Kurve by Freestate99 Smile

traditional9126. Schützenplatz des Schützenvereins St. Arnold e.V. by olddeath Smile

traditional9125. Schönste Strasse Neuenkirchens by olddeath Smile