31-05-2010

Een klein rondje door het Westland via Vlaardingen, Maassluis en Naaldwijk. Sommige caches hebben me flink lang bezig gehouden. De multi door de polder was het mooist.

 

mystery8969. hexadocu by buntje

8969SmileTot diep in de nacht zitten puzzelen op deze hersenkraker, terwijl op de tv genoeglijk de muziek van PinkPop mij inspireerde, al had ik geen idee wie er optraden. Het klonk wel lekker, vond ik. Toen ik eindelijk het laatste vakje had ingevuld, besloot ik eerst te gaan slapen en dan de berekening uit te voeren voor de cache-coördinaten. Voor zoiets wil je immers helder zijn?

Zo stond ik dus vanmiddag in Maassluis bij mensen achter hun huis wat verwilderd om me heen te kijken. Iets klopte er niet. Maar wat? Het bleken mijn berekende coördinaten. Geen idee wat er mis was, want ik had de puzzel niet bij me. Dus maar eens wat hulplijntjes uitgegooid. Eerst naar Koos de Kapper, maar die was bezig met een Wherigo-cache. Toen fscheerhoorn, maar die zat ook al ergens in het veld. Toen heb ik het maar opgegeven en ben verder gereden naar Naaldwijk.

Daar werd ik teruggebeld door fscheerhoorn. Intussen was hij thuis en had de coördinaten voor mij. Nou graag. Na een moeizame vondst van een cache in Naaldwijk reed ik weer terug naar Maassluis alwaar ik nu op een heel andere locatie uitkwam, namelijk de goede. Daar moest nog wel even flink door de brandnetels gestruind worden, maar toen had ik ook wat, namelijk de cache. En daar ging het allemaal om.

8968Thuis nog even wat rekenfoutjes ontdekt. Gek, dat overkomt  me anders zelden, hum.

BVDLC

 

mystery8968. 100 jaar Scouting - Rambonnetgroep Naaldwijk by Westland Scouts

SmileDie dekselse scouts om mij zo lang bezig te houden! Eerst al met die vlaggetjes. Dat manneke zwaaide veel te snel en nog met beide armen ook. Dat kon ik echt niet bijbenen. Dus een list bedacht en in steno genoteerd, wat elke keer de stand van de vlaggen was. Daarna kon ik rustig uitvogelen wat de mededeling was. Fase 1 klaar.

Vandaag de cache graaien in Naaldwijk, zeg maar gerust Naaldhooiberg. Het halve bos heb ik moeten omspitten om erachter te komen, dat de cache was verborgen op de allereerste plek waar ik keek, maar helaas niet goed genoeg. Natuurlijk wel mooi gedaan. Dank daarvoor.

8967

multi8967. Wupwelp by Michael

SmileEen lekker tijdje bezig gehouden door Wuppies en Welpies, maar vooral door een mooi stukje buitenleven. De kleuren onderweg waren vooral geel en groen, maar op zodanige manier door de natuur gerangschikt, dat het mij toch niet groen en geel voor de ogen werd.

Naar verluidt heeft deze omgeving Maarten ’t Hart geïnspireerd tot het schrijven van zijn boek over de regenwulpen, een vogelsoort die ik onderweg niet heb kunnen spotten, evenmin als regenwuppies of regenwelpies. Het was sowieso droog, hoewel de lucht dreigend genoeg was.

Op een mooie locatie vond ik uiteindelijk de fraai verborgen cache. Dank daarvoor.

 

 

 

8966traditional8966. Groenste stad van Nederland: Broekpolder by Wurmpje

SmileIk blijf bezig in die Broekpolder. Dacht ik net alles opgeruimd te hebben, moest ik weer door die groene oase hier bij Vlaardingen. Ik heb er een leuk wandelingetje van kunnen maken, dat uiteindelijk naar een fraai verborgen cache leidde. Dank daarvoor.

 

traditional8965. man meer onder water by vicarn

SmileIk geef eerlijk toe dat ik wat traag ben. Een paar dagen geleden bemerkte ik al dat hier iemand lag te verzuipen en nu kwam ik pas in actie. Zal wel te maken hebben met het nog niet willen zomeren. Dat was ook de reden dat ik mijn zwembroekje niet had meegenomen. Ter plekke moest ik dus een eind omlopen om de stash area te bereiken. Na een heel voetbalveld te zijn overgestoken, kon ik eindelijk de drenkeling van dienst zijn. Hij was maar wat blij even van wat frisse lucht te kunnen genieten.

BVDLC