25-05-2010

Een bewogen dag. Zeker toen ik gelanceerd werd door een achteropkomende auto en daardoor midden in een kettingbotsing terechtkwam. Gelukkig geen gewonden. En dat in Zeeland waar ik dit al eerder meemaakte. Voor de rest was het fijne cache-dag.

 

mystery8963. Stralend weer! by Teams Rooie Rinus en DickdeHaas

8963SmileToen ik eindelijk het doosje vond, was het geen stralend weer meer. ’s Morgens om half zeven nog wel, maar toen vond ik niks, ondanks lang zoeken. Aan het eind van een bewogen dagje richting Zeeland, waagde ik een tweede poging en weer zonder resultaat. Toen maar een hulplijntje en naar wie kan dat beter dan naar Fscheerhoorn, de man die het ene na het andere doosje hier in de buurt, maar ook dikwijls ver weg, als eerste van zijn plekje rukt? Na zijn aanwijzing wist ik veel te veel hier rondgebanjerd te hebben. Dat was niet nodig geweest. Maar ja, ik volgde de voetsporen van al die andere struinenden. Zou hier toch sprake zijn van enige radioactiviteit, waardoor men het rechte spoor kwijt was?

BVDLC

 

traditional8962. Welkom in Goedereede by de duintoppers

SmileBij het verlaten van Goedereede werd ik nog even welkom geheten. Mosterd na de maaltijd dus. Maar die smaakte prima. De originele cache iets verder weggestopt, want hij lag er behoorlijk zichtbaar.

BVDLC

 

8962traditional8961. Ouddorp - Middelduinen by de duintoppers

SmileOok de Middelduinen hebben nu kunnen genieten van mijn onverdeelde aandacht. Overigens niet lang. Een meter of 50. Toen had ik het wel gezien. De cache dus. En ja, dan houdt het op. Maar ik kom vast wel weer terug.

BVDLC

 

traditional8960. Fiets- en voetgangerstunneltje onder de N57 by de duintoppers

SmileJa, zo kan ik het ook! Maar niet heus. Hoe bedenkt iemand zoiets? Natuurlijk ben je als geocacher al niet helemaal normaal, maar hier zoiets op deze wijze verstoppen, dan is er zeker wat met je aan de hand. Toch lijkt mij een medisch onderzoek overbodig. Als leek kan ik wel zeggen: gewoon zo doorgaan! Het komt allemaal goed. En ik kom dan nog vaak richting Goeree en omstreken. Heel mooi dus. Dank daarvoor.

 

traditional8959. Ouddorp - de Schans - uitzichtpunt by de duintoppers

8959SmileZelf knutsel ik ook wel eens, maar dat mag geen naam hebben. Zeker niet vergeleken met wat ik hier aantrof. En wat ik na flink wat zoeken pas ontdekte. Ik stond eerst op het verkeerde been en wilde tot een totale sloop van de trap naar het mooie uitzicht overgaan. Gelukkig stonden in de verte enkele jagers onschuldige ganzen uit de lucht te knallen en daardoor veranderde mijn onzalige plan. Terwijl ik voor de zekerheid dekking zocht, was het plots bingo. Erg mooi dus. Dank daarvoor.

 

mystery8958. Ouddorp en omgeving - mei by de duintoppers

SmileEn toen was het mei. De mooiste maand volgens mij, zeker als je op bloemen en vogels let. Ik wel. Nu is het typische stukje oeverbos waarin de wandeling naar de cache moet plaatsvinden niet de locatie voor veel gebloemte en ook de vogels zijn hier niet oververtegenwoordigd. Toch heb ik mij prima vermaakt onderweg op de late middag waar ik goed beschut wandelde tijdens een aansterkende wind. En weer een mooi plekje voor een cache. Dank daarvoor.

 

8957mystery8957. Brouwer(tje)sdam - Eric's 2500ste... by de duintoppers

SmileDie Brouwertjes hebben het goed voor elkaar! Een hele dam naar ze vernoemd. En al voordat bekend was, dat het hier zeer fanatieke geocachers betreft die bovendien bijzonder originele caches plaatsen in Alphen aan den Rijn. Ik heb al van diverse prachtige knutsels van hun hand mogen genieten. Volkomen terecht dus dat hier op “hun” dam een cache ter ere van hen is gelegd. Ik heb met plezier mijn worteltekening erin geplaatst. Dank daarvoor.

 

traditional8956. Brijdorpe by de duintoppers

SmileEerlijk gezegd had ik nog nooit van Brijdorpe gehoord. Dat komt waarschijnlijk omdat ze het zelf Briepe noemen, zo lees ik op Wikipedia. Het is gebouwd op “brij”, ofwel slijkerige grond. Ik heb er geen verstand van, maar is dat niet hetzelfde als “Zeeuwse klei”? je weet wel, die historische afzettingen die schoon zijn bezongen in het fraaie lied dat ik op internet vond: “Zeeuwse klei die pokkehrond di weune oas t’is nie hezond”, waarvan ik de titel echt niet begrijp, maar waarvan ik veronderstel dat het een loflied is.

Het doosje was niet lastig te vinden, want het lag niet in de “brij”. Dank daarvoor.

 

traditional8955. Dijkhuisjes by de duintoppers

8955SmileJa, wat wil je met al die dijken hier? Waar moeten de mensen anders hun huisjes bouwen? Toch niet midden op de akker. En hoe noem je het dan als de huisjes op en aan de dijk staan? Dijkhuisjes natuurlijk! Je kunt veel zeggen van de Zeeuwen, maar niet dat ze om de zaak heen draaien. En ze bent nog zunig ook. Wat een combinatie! En dat bij een prachtig bloeiende meidoorn. Ik was helemaal gelukkig. Dank daarvoor.

 

traditional8954. Werkhaven Bommenede by Alflies

SmileNa 13 komt 14. Dus moest het niet-geluk nu overgaan in wel-geluk bij deze 14e cache-vondst vandaag. Geen kettingbotsing hier, wel een plek om flink uit te waaien. Aan de wind lag het niet. Die deed zijn uiterste best. Zo blies mijn hoofd schoon en kon ik mij weer concentreren op de belangrijke zaken in het leven, zoals daar zijn: doosjes vinden. Deze hier werd prima gespot. Dank daarvoor.

 

8953traditional8953. Duiveland- Steenzwaan by pinarello43

SmileMijn 13e cache vandaag en dat heb ik geweten. Op de N59 nabij hm-paaltje 20.6 was het raak. Terwijl ik netjes stopte voor het stoplicht, knalde een jongeman achter op mijn Delftsblauwe bolide, die daardoor gelanceerd werd en knalde op mijn voorganger die ook netjes voor het stoplicht stond. Een kettingbotsing heet dat.

Het was overigens al de tweede keer dat me dat overkwam, en ook toen in Zeeland en ook toen was ik op weg naar mijn 13e cache van de dag. Nu is mijn dilemma het volgende: Nooit meer meer dan 12 caches op een dag vinden, of nooit meer naar Zeeland gaan cachen? Ik ben er nog niet uit. Of misschien toch: in Zeeland nooit meer dan 12 caches op een dag doen.

De vorige keer ben ik abrupt gestopt en heb die 13e maar laten zitten. Nu ging ik door. Ach ja, alles went. Zo heb ik toch deze fraai verborgen cache gelogd, maar ik was in gedachten er helaas nog niet helemaal bij.

BVDLC

 

multi8952. SIGHTSEEING PHILIPSDAM by peterseli

8952SmileOver deze cache kan ik helaas niet al te veel vertellen. Men zou mijn namelijk kunnen beschuldigen van luiheid. Of ongepaste sluwheid. Of meer van dergelijke negatieve kwalificaties. In ieder geval heb ik wel genoten, zowel van het omringende landschap als de prachtige ingewikkelde formules. Dank daarvoor.

 

traditional8951. de krammer by peterseli

SmileDeze uithoek van Overflakkee heb ik al diverse malen bezocht in het kader van geocaching. Maar ik was nog niet bovenop de dijk geweest. Daaraan werd overigens flink onderhoud gepleegd op het moment van mijn aanwezigheid. De teer liep er aan alle kanten af. Dus voorzichtig, want anders bestond het gevaar dat ik aan de dijk bleef vastzitten en op die wijze onderdeel zou worden van ’s lands veiligheidssysteem. Een rol waarvoor ik paste.

Wel een mooi wijds uitzicht hier. Aan de ene kant de velden richting Oude Tonge en aan de andere kant het water van de Krammer.

De cache was weer een juweeltje van een constructie. Dank daarvoor.

 

8951

 

traditional8950. DE TILLE P+P+T by peterseli

SmileIk wilde er eerst twee halen, maar het bleef bij eentje. Bovendien was het me te ver naar de pomp. En ik zag niemand op klompen, laat staan op een houten been. Daarom heb ik simpelweg mijn worteltekening geplaatst in de fraai verborgen cache. Ook mooi. Dank daarvoor.

 

traditional8949. Faunapark Flakkee by peterseli

SmileSlechts een kort bezoekje en niet aan het Faunapark zelf. Zo op het oog was dat dicht. Dus mij beperkt tot een graaien van een cache. Die was grappig verborgen. Dank daarvoor.

 

8948traditional8948. view over de Slikken van Flakkee by peterseli

SmileMijn eerste view hier was een halfgeschoren schaap. Alleen de achterkant eraf. Ik kon slechts gissen naar de reden hiervan. Geen goede wol? Onhandige scheerder? Tijdgebrek? Schaar kapot? Je weet het niet. Het schaap leek het totaal niet te interesseren, want hij lag gewoon half maffend voor Pampus te herkauwen. En stoorde zich ook niet aan mijn passage naar de top van de dijk van waaruit ik de Slikken van Flakkee mocht bewonderen. Ze waren helemaal groen, want dat is nu eenmaal de kleur van gras. In de verte zag een paar paarden. Was dat alles? Ik moest er even van slikken. Totdat een leeuwerik landde vlakbij mij op een paaltje en zich een hele tijd lang liet bewonderen. Goed gedaan jochie.

Bovendien een fraai verborgen cache natuurlijk, maar dat ben ik gewend van deze cache-legger. Dank daarvoor.

 

 

8947

 

traditional8947. tweelingdorp Middelharnis/Sommelsdijk: DE GRENS by peterseli

SmileMeteen maar even gebruik gemaakt van de gelegenheid om bij de super wat mondvoorraad in te slaan. Met een stevige banaan in mijn knuistjes durfde ik het avontuur op de grens van boeren en vissers wel aan. De boeren wonen in Middelharnis en de vissers in Sommelsdijk, of andersom, dat was me niet duidelijk. De lange weg tussen de twee dorpen heet heel toepasselijk de Langeweg. Ja, die Zeeuwen (svp geen gezeur over ZH en zo) draaien er niet omheen, dat was me al eerder gebleken.

Onopvallend heb ik mij op de grensbrug begeven en het winkelcentrum nader beschouwd. Ondertussen natuurlijk wel een doosje gegraaid, want daar kwam ik eigenlijk voor. Dank daarvoor.

 

traditional8946. Gemaal Zuiderdiep by peterseli

8946SmileWat een uithoek! Hemelsbreed was het 4 kilometer vanaf de vorige cache, De Plaat van Scheelhoek. Ik heb zeker 4x die afstand gereden om hier te komen. Je moet namelijk aan de andere kant van een kanaal genaamd Zuiderdiep zijn en dus via Dirksland waar de enige overgang is.

Aan het einde van de weg staat een boerderij en de boerin reed wat rond op een grasmaaier. Ik heb vriendelijk gezwaaid en ze zwaaide terug. Toch vertrouwde ze het zaakje niet, zo leek het, of ze vond mij bijzonder interessant, want ik zag haar een plaatje van mij schieten. Altijd handig zo’n camera als je het gras maait.

Ik heb het gemaal en de talloze schaapjes groot en klein zoveel mogelijk met rust gelaten om een doosje te vinden en dat lukte prima. Dank daarvoor.

Bij het weggaan nogmaals vriendelijk naar de boerin gezwaaid en weer groette ze terug.

 

8945traditional8945. De Plaat van Scheelhoek by peterseli

SmileDe Plaat lag er nog net zo bij als de vorige keer dat ik hier was. De cache niet. Die lag er een heel stuk beter bij. Vorige keer heb ik alleen maar van het uizicht kunnen genieten, nu ook nog van een fraai verborgen cache. Dank daarvoor.

 

mystery8944. Ouddorp en omgeving - april by de duintoppers

SmileIn april was ik al op Goeree, maar deze puzzelcache was er toen nog niet. Nu in mei kon ik even terugkijken op april waarin het naar onze begrippen vaak mooi weer was en ik liefst 18 dagen op stap ben geweest om te geocachen. Op 7 april deed ik deze voormalige eilandengroep aan. Toen was het prima cache-weer en nu ook. Voeg daar de zoveelste prachtige cache-constructie van de Duintoppers aan toe en april was compleet. Dank daarvoor.

 

traditional8943. Hoge Bomen? by Team MaChrAu

8943SmileZo hoog zijn deze kunstbomen hier nabij Hellevoetsluis nou ook weer niet, maar toch. Ik had er een hele kluif aan. Van huis uit klim ik niet veel in bomen. Zeker niet nadat mijn beppe (grootmoeder dus) mij schreeuwend en tierend met een bezem in de hand opwachtte, toen ik naar haar idee te hoog in een populier bij haar achter in de tuin was geklommen. Haar gigantische angst op een valpartij stuwde haar emoties hoog op. Ik mocht haar graag, dus ik heb daarna mijn klimpartijen buiten haar zicht verricht.

Het klimmen hier was een eitje daarbij vergeleken. Maar intussen ben ik wel een paar jaartjes ouder, doch blijkbaar niet wijzer. Het leverde uiteindelijk een piepkleine vondst op. En een goed gevoel. Dank daarvoor.

 

traditional8942. Haringkoppen- Zand en overkant by Koentjaaah, Thirza-vld en Geo-Ewoud

SmileSnel gevonden.

BVDLC

 

traditional8941. Park Zestienhoven by Lmax

SmileZestienhoven is dus meer dan alleen een internationaal vliegveld. Het blijkt ook een park te zijn en niet zo klein ook, als ik de topo bekijk. Met middenin een groot meer. Een mooi stukje rustig Rotterdam. Ik vond de cache wel grappig verborgen, maar kan hier helaas niet uitleggen waarom, want spoileren doen we niet.

BVDLC