23-05-2010

Op zondagochtend om 6 uur in Leiden, om 8 uur in Haarlem, heerlijk rustig. Daarna 2 series, eentje in de polder onder Krommenie en eentje op de fiets in Castricum.

 

mystery8940. Sportief Castricum 06 Bonus by DaffyDuck53

SmileSportief fietste ik achter het team kadetjes aan richting de bonuscache. Ik had dit Groningse team ontmoet bij Sportief 05, alwaar Pa kadetje de oplossing voor deze bonus uitwerkte toen ik het doosje aldaar aan het vinden was. Een makkie dus. Op de stash area dook zoon kadetje de struiken in om de box te trekken. Zelden zo gemakkelijk een cache gevonden.

8940Zo kwam een eind aan een fietstocht rondom een aantal sportlocaties in de vandaag zonovergoten kustplaats Castricum. Bij Sportief 01 was ik ook al een tweetal geocachers uit Sassenheim, genaamd Sandraenerik, ontmoet. Ze stonden er aan de verkeerde kant van het water naar een cache te zoeken, iets wat mij ook al was overkomen.

Tijdens mijn sportieve rondje heb ik enkele zijsprongetjes gemaakt om enkele andere caches mee te pikken. Om 13.30 was ik bij Sportief 01 op mijn karmozijnrode vouwfietsje versie 2.0 gestapt en precies om 17.00 was ik er terug na een tocht van 16 kilometer. Drie-en-een-half uur pure ontspanning dus. Op enkele punten onderweg was het gigantisch druk met dagjesmensen die van het mooie weer profiteerden door met zijn allen op hetzelfde terras te willen zitten of van start te gaan voor een duinwandeling. Daar was ik blij er op mijn vouwfietsje makkelijk tussendoor te kunnen laveren.

Al met al een fijne middag in Castricum. Dank daarvoor.

 

traditional8939. Sportief Castricum 05 Noord-end by DaffyDuck53

8939SmileSportief fietsen door het mooie Castricum,

Voorkomt het slikken van een antibioticum.

Dit was mijn 5e cache in de rij,

Met vlakbij een stel spechten net uit het ei.

Hier bij Noord-end misschien wel een unicum.

 

traditional8938. Sportief Castricum 03 Wouterland by DaffyDuck53

SmileSportief fietsen door het mooie Castricum,

Voorkomt het slikken van een antibioticum.

Dit was mijn 4e cache in de rij,

Ik fietste er bijna voorbij.

Want hij lag er aardig stiekem.

 

traditional8937. Sportief Castricum 04 De Duinloper by DaffyDuck53

8938SmileSportief fietsen door het mooie Castricum,

Voorkomt het slikken van een antibioticum.

Dit was mijn 3e cache in de rij,

Leuk verstopt en maakte mij blij.

Tip: hij ligt niet tussen de basilicum.

 

mystery8936. Postkantoor Castricum by Marcel en Sandy

SmileHet postkantoor was ontdekt door niet-geocachers. Geen probleem overigens, want hij was netjes terug gelegd door hen. Het was wel even slikken, toen ik na een barre tocht door de bossen van Castricum op de stash area arriveerde, want die was bezet. Met mijn fototoestel in de aanslag om toch wat plaatjes schieten, zoals ik altijd doe in degelijke situaties. De man van het stelletje kwam echter op mij af en meldde zijn vondst, maar had geen idee wat het was. Ik heb hem het een en ander uitgelegd over de hobby en een kaartje van mijn site gegeven.

Zo kwam alles toch nog goed.

BVDLC

 

traditional8935. Sportief Castricum 02 De Vinkebaan by DaffyDuck53

8935SmileSportief fietsen door het mooie Castricum,

Voorkomt het slikken van een antibioticum.

Dit was mijn 2e cache in de rij,

Wel even zoeken tussen prei en akelei.

Beter hier dan in Emmer-Compascuum.

 

mystery8934. Diervriendelijk by DaffyDuck53

SmileAls er iemand diervriendelijk is, dan ben ik het wel. Zelfs verdwaalde vliegen die per ongeluk mijn woning zijn binnengevlogen, neem ik netjes bij hun linkervoorpootje en begeleidt ze naar buiten. Geen wonder, dat de puzzel opgelost kon worden zonder raadpleging van welk hulpmiddel dan ook.

Zo mocht ik hier in Castricum onder het toeziend oog (wat nergens op slaat, want de beesten interesseerde het geen lor) van de dieren alhier, mijn worteltekening plaatsen in de prachtig verborgen cache. Dank daarvoor.

 

traditional8933. Sportief Castricum 01 De Puikman by DaffyDuck53

8933SmileSportief fietsen door het mooie Castricum,

Voorkomt het slikken van een antibioticum.

Dit was mijn 1e cache in de rij,

En bijna de wanhoop nabij.

Want ik zocht eerst in een vacuüm.

 

traditional8932. THeW : de Lugtenakker by no-name

SmileTussen Heemskerk en Castricum aan de rand van het Noord-Hollands Duinreservaat even gestopt om een hakhoutbosje te bewonderen. Helaas had ik mijn vlijmscherpe vuistbijl thuisgelaten en met een zakmesje is het geen doen. Toen maar op zoek gegaan naar een cache. Ik vond er een bijzonder exemplaar. Dank daarvoor.

 

8930traditional8931. Berenweide by HTVDCLN95

SmileGeen beer waargenomen hier nabij Heemskerk. Ook geen beren op de weg. Misschien was de beer niet los of nog niet gelikt. Op de weide stonden voornamelijk auto’s geparkeerd waarvan de bezitters in de duinen waren verdwenen. Ik heb hun voorbeeld niet gevolgd, maar ben op zoek gegaan naar een doosje. Nog gevonden ook. Dank daarvoor.

 

mystery8930. Letters en cijfers H by siemp

SmileDe letter H staat voor Hulplijntje: Bellen met iemand die de cache al eens heeft gevonden, als je weer eens niet weet hoe het verder moet.

Uit: de begrippenlijst

BVDLC

 

8929mystery8929. Cijfers en Letters S by siem

SmileDe letter S staat voor Stashnote: Brief in de cache bedoeld voor dreuzels. Het kan gebeuren dat een dreuzel per ongeluk een cache vindt. De stashnote biedt dan informatie in de hoop dat de dreuzel de cache niet ript.

Uit: de begrippenlijst

BVDLC

 

mystery8928. Cijfers en Letters V by siemp

SmileDe letter V staat voor Vindersplicht: Belangrijke plicht voor degene die in groepsverband de cache heeft gevonden: ook de cache weer terugplaatsen. Dit is erg belangrijk, omdat de vinder heeft kunnen constateren hoe de cache precies was verborgen.

Uit: de begrippenlijst

BVDLC

 

8927mystery8927. Cijfers en Letters X by siemp

SmileDe letter X staat voor X Marks the spot: Aangeven van de cache-locatie middels een kruis van takken.

Uit: de begrippenlijst

BVDLC

 

traditional8926. Ham en Crommenije by siemp

SmileEn zo dook ik onvervaard een moerasbos in ergens aan de rand van Krommenie. Voorbereid op allerlei onvoorziene gebeurtenissen, zoals wegzakken in het moeras of verdwaald raken tussen het geboomte. Na 50 meter had ik het echter wel gezien. Hier had ik niets te vrezen en bovendien was ik klaar met de expeditie, want een fris gekleurde cache stond er letterlijk op me te wachten. Dank daarvoor.

 

8924mystery8925. Letters en cijfers L by siemp

SmileDe letter L staat voor Letterwaarde: De waarde van een letter. Meestal wordt de waarde van de plaats in het alfabet gebruikt, dus a=1, b=2, etc. NB Bij letterwaarde niet stapeltellen!

Uit: de begrippenlijst

BVDLC

 

mystery8924. Cijfers en Letters P by siemp

SmileDe letter P staat voor Proefloper: Iemand die bereid is een cache te gaan vinden op grond van de beschrijving die nog niet aan geocaching.com is voorgelegd ter goedkeuring.

Uit: de begrippenlijst

BVDLC

 

8922mystery8923. Cijfers en Letters G by siemp

SmileDe letter G staat voor Graaien: Geheel van handelingen behorend bij het vinden van de cache.

Uit: de begrippenlijst

BVDLC

 

mystery8922. Letters en cijfers B by siemp

SmileDe letter B staat voor Brons: Fictieve beloning voor het als derde vinden van een cache.

Uit: de begrippenlijst

BVDLC

 

mystery8921. Letters en cijfers T by siemp

8920SmileDe letter T staat voor Traditional: Cache waarvan de coördinaten bovenaan de cache-beschrijving staan vermeld. Met traditional wordt oorspronkelijk bedoeld, in het bijzonder de allereerste cache: een verstopt blik met inhoud waarvan de coördinaten op internet waren vermeld.

Uit: de begrippenlijst

BVDLC

 

traditional8920. Recreatiegebied? Nog even niet! by no-name

SmileEen kale vlakte wachtte mij hier vlak naast de snelweg nabij Beverwijk. Maar dat blijft niet zo, als ik het grote aankondigingbord mag geloven. Het gebied met de raadselachtige naam “Tussen IJ en Z” gaat op de schop, omdat Europa investeert in het platteland. Maar Europa legt geen caches. Dat mogen wij zelf doen. Hier lag er alvast eentje. Dank daarvoor.

 

8919

 

mystery8919. Velsen Bonus by no-name

SmileKoud had ik de cache terug geplaatst of de volgende cacher kwam zich melden: Barcar uit Heerhugowaard. Het grappige is, dat ik hem al eerder had gespot. Toen ik namelijk met de cache van Velzen-Noord in handen stond, zag ik zijn krabbel van 23/5, deze dag dus, maar geen tijd. Het was nog vroeg, dus kon het niet lang geleden zijn. Kijkend naar de overkant van het Noordzeekanaal waar net een enorme roodachtige boot voorbijschoof, zag ik iemand met blauw T-shirt scharrelen en overwoog dat dit hem misschien was. En inderdaad.

Nog even kort gebabbeld en ging hij de cache graaien en ik tevreden terug naar mijn geparkeerde bolide. Dank daarvoor.

 

 

traditional8918. Velsen-Noord by no-name

8918SmileEen leeg  knalrood containerschip voer voorbij door het Noordzeekanaal op deze stralende zondagochtend, terwijl ik een doosje plukte. Foute boel. Varende schepen dienen volgeladen te zijn, anders kost het geld. Na deze korte economische beschouwing noteerde ik de info voor de bonus en wandelde terug naar mijn geparkeerde Delftsblauwe bolide.

BVDLC

 

traditional8917. Velsen-Zuid by no-name

SmileMuggen! Heel veel muggen. Ze dansten in het zonlicht. Op zich heb ik daar geen probleem mee. Ze dansen maar. Alleen liever niet op de route die ik moet gaan. In dit geval langs het zonovergoten Noordzeekanaal. Miljoenen van die net ontwaakte jeugdige priegeltjes die zelden in hun voor- of achteruitspiegeltjes keken en dus voortdurend met mij in contact kwamen. Gelukkig vond ik een oplossing: door het gras lopen. De zwermen hielden zich namelijk op precies boven het pad. Mijn theorie is, dat het aldaar een paar graadjes warmer is vanwege straling van het stenen wegdek.

Aldus lukte het mij om genietend van deze prachtige zondagochtend de stash area te bereiken en er te doen wat gedaan moest worden. Dank daarvoor.

 

8915traditional8916. Sporen van vroeger #2 (Haarlem) by Greatwhitexxl

SmileZo, deze frustie is van de kaart. Een poos geleden vergeefs hier voor het centraal station van Haarlem mijn cache-dans uitgevoerd. Het liet mij niet los. Vanochtend weer een poging. Ik heb zo’n herhalingsgebeuren al vaker meegemaakt en weet niet hoe het kan. Ook nu was binnen een minuut de klus geklaard en mijn humeur opgeklaard. Dank daarvoor.

 

traditional8915. Harry in het koepeltje by De Wijngemachtigde

SmileDat had die Mulisch natuurlijk niet gedacht, dat ik ooit in zijn voetsporen zou treden. Ikzelf ook niet, al doe ik nog zo mijn best om mooie logjes te schrijven. Zijn pose in het gerestaureerde koepeltje hier in Haarlem kon ik niet overnemen. Ten eerste omdat pose die mij onbekend was, want geen foto in mijn pda. Ten tweede geen hulpje aanwezig om het plaatje te schieten. Dus zelf uit de vrije hand een paar pogingen gewaagd staande voor het bouwwerkje. Zelf vind het resultaat niet slecht.

Als notoir cultuurbarbaar lees ik bijna nooit boeken. Toch heb ik vroeger wel eens werken van Mulisch gelezen, maar weet van de inhoud niets meer, laat staan zijn manier van schrijven.

Mij prima vermaakt hier en met genoegen het logboekje voorzien van mijn worteltekening. Dank daarvoor.

 

8913traditional8914. Oegstgeest of Leiden? by nl13286

SmileVoor mij is Oegstgeest-Leiden één pot nat. Belangrijk is eigenlijk alleen of er caches te vinden zijn. Dat is gelukkig volop het geval. Zo ook hier in dit dikke bomen bos. Na twee rondjes om het karakteristieke object had ik het doosje in de smiezen. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

 

traditional8913. Heempark - de Boomstronk by nl13286

SmileHet op zich al prachtige heempark was op deze Pinksterzondagochtend nog sprookjesachtiger dan normaal. De eerste zonnestralen schoten tussen het geboomte door en wierpen fraai gekleurde fotonen op al wat groeide en bloeide en bovendien op een oudere man die een doosje zocht. Ik dus. Dat lukte uitstekend, al moet ik hier een kritische noot plaatsen. Als een boom ongezaagd wordt, heet het gedeelte dat in de grond achterblijft, de stronk. Het andere deel noemt men omgezaagde boom of iets dergelijks. Hoe ik ook keek, geen boomstronk gezien. Het doosje wel en dat heb ik blij van mijn worteltekening kunnen voorzien. Dank daarvoor.

 

8912traditional8912. Marekerk by nl13286

SmileWat een genoegen om op zondagochtend om 06.00 door Leiden te rijden! Bijna geen mens op straat, alle stoplichten sprongen op groen bij mijn nadering. De bolide pal voor de kerk neergezet en zoeken maar. Dankzij de hint hoefde dat niet lang te duren en stond ook de Marekerk op mijn found-lijstje voor vandaag. Dank daarvoor.

 

traditional8911. Sportveld by nl13286

SmileAlles ademde rust hier aan de rand van Leiden toen ik om 06.00 het doosje plukte. Waarom kan het niet altijd zo heerlijk verstild zijn? Ik heb het antwoord niet afgewacht en heb mijn kans gegrepen om de anders zo drukke stad nog verder in alle stilte te penetreren. Dat zou ik vaker moeten doen. Heerlijk. Dank daarvoor.