16-05-2010

Weer eens met Boudewijn op stap. Doel was het plaatsje Bathmen nabij Deventer waar een puzzelserie op ons lag te wachten. In de aanloop een route via Barneveld en enkele carpoolplaatsen, op de terugweg in Deventer aangewipt voor de niet broodnodige variatie.

 

mystery8863. Het Kraaienbosje by Poetjes

8862SmileEen verrassend toetje hier in Deventer. Na het vinden van de cache voor de deur van Moos1, nam hij Boudewijn en mij gezellig mee voor een wandeling naar een bosje vol met vogels, vooral roeken. Wees maar blij als je die schreeuwlelijken niet in je omgeving hebt. Volgens Moos1 waren ze er hier ook niet blij mee. Wij trokken ons er niets van aan, want er moest een cache worden gevonden. Vragen over kraaien, roeken en kauwen zijn voor mij een eitje, want mijn dochter heeft mij daar alles over geleerd. Zo stonden wij in een mum op de stash area alwaar een fraai verborgen cache op ons wachtte. Dank daarvoor.

 

multi8862. Vlag in top bij Moos1 by DRO, Eef13 en De_Meijertjes, adopted by Moos1

SmilePrecies tijdens onze zoektocht naar een geschikt parkeerplekje, besloten de bankzitters te vertrekken en Boudewijn en mij zo de kans te geven rustig de cache te vinden. Fase 1 lukte prima. Tijdens fase 2 kwam Moos1 zelf even poolshoogte nemen en zag dat wij alle handelingen om de cache te graaien naar tevredenheid uitvoerden. Nog even gezellig nagebabbeld, waarna hij voorstelde in de buurt nog even een andere cache mee te pikken. Graag!

 

8861multi8861. De Bannink by eef13

SmileMet Boudewijn erbij durfde ik het wel aan. Eerdere ervaringen met het stripgebeuren hadden mij enigszins kopschuw gemaakt, want het liep nog nooit goed af. Met dit soort wandelingen is één foutje namelijk rampzalig. Voor je het weet, loop je totaal verloren rond. En dat was me al een paar keer overkomen.

Hier in Deventer zou het voor het eerst goed moeten gaan en gelukkig kan ik meedelen, dat mijn stripangst nu voorbij is. Boudewijn loodste mij onvervaard op de juiste kruispunten, links, rechtdoor en rechts door het bos. Opgelucht kon de kist worden geopend en het logboek voorzien worden van mijn worteltekening. Dank daarvoor.

 

mystery8860. puzzelreeks bonus by bathman

SmileHulde voor de Bathman uit Bathmen! Die heeft namelijk zijn best gedaan de mooie plekken in deze plaats van caches te voorzien en bovendien puzzeltjes te produceren die ook voor een puzzelsukkelaar als ik redelijk oplosbaar bleken.

8860Zo trok ik vandaag met Boudewijn naar het oosten des lands, net op de grens van de Achterhoek, alwaar een serie van 9 caches + bonus lag te wachten. In de praktijk bleek ik slechts één puzzel niet juist te hebben opgelost, maar ter plekke konden we op grond van de cache-formule met de nodige inventiviteit en doorzettingsvermogen toch het potje vinden, wat ons erg blij maakte. Bij twee andere puzzels vonden we in eerste instantie het potje niet en herberekenden ter plekke de puzzels, wat echter dezelfde uitkomsten gaf, waarna we met nog meer ijver het potje uiteindelijk wel boven water kregen.

Ook de bonusformule gaf de nodige problemen, ondanks het handige handrekenmachientje dat Boudewijn inzette voor deze taak. Na een herberekening viel ook de bonuscache en konden wij blij en tevreden deze puzzelreeks afsluiten. Dank daarvoor.

 

mystery8859. puzzelreeks 9 cryptogram by bathman

SmileIn Bathmen woont een Bathman

Die had een prachtig cache-plan.

Na het maken van een cryptogram-puzzel struinde hij wat rond

En stopte op een mooie plek het negende potje in de grond.

Daarmee was hij bijna klaar met de hele rataplan.

 

mystery8858. puzzelreeks 1 honingraat by bathman

8858SmileIn Bathmen woont een Bathman

Die had een prachtig cache-plan.

Na het maken van een honingraat-puzzel struinde hij wat rond

En stopte op een mooie plek het eerste potje in de grond.

Het begin van negen-in-de-pan.

 

mystery8857. puzzelreeks 2 beeldzoeker by bathman

SmileIn Bathmen woont een Bathman

Die had een prachtig cache-plan.

Na het maken van een beeldzoeker-puzzel struinde hij wat rond

En stopte op een mooie plek het tweede potje in de grond.

Cachers lusten hier wel pap van.

 

mystery8856. puzzelreeks 3 somsudoku by bathman

8856SmileIn Bathmen woont een Bathman

Die had een prachtig cache-plan.

Na het maken van een somsudoku-puzzel struinde hij wat rond

En stopte op een mooie plek het derde potje in de grond.

Niet bestemd voor Jan en alleman.

 

mystery8855. puzzelreeks 4 sudoku by bathman

SmileIn Bathmen woont een Bathman

Die had een prachtig cache-plan.

Na het maken van een sudoku-puzzel struinde hij wat rond

En stopte op een mooie plek het vierde potje in de grond.

Misschien het script voor een streekroman?

 

8854

 

traditional8854. In de wilgen hangen by masanisti

SmileHet leek ons wel grappig om midden tussen het puzzelgeweld hier in Bathmen even in de wilgen te hangen. Een mooi wandelpaadje erheen gaf ons die mogelijkheid. Veel wilgen erlangs en uitgerekend ergens in de verte achteraan moest het gebeuren. Bij de cache-plek aangekomen bleek ons dat wij niet zelf in de wilgen moesten hangen. Gelukkig maar, want mijn fysio zou niet blij zijn geweest daarmee. En ik nog minder. Nadat Boudewijn had uitgeprobeerd of kleine paarden bloeiend fluitenkruid lusten en beweerde van wel ondanks mijn negatieve advies, konden wij tevreden terugkeren naar de in de woonwijk geparkeerde bolide. Dank daarvoor.

 

 

mystery8853. puzzelreeks 8 cijfercode by bathman

8852SmileIn Bathmen woont een Bathman

Die had een prachtig cache-plan.

Na het maken van een cijfercode-puzzel struinde hij wat rond

En stopte op een mooie plek het achtste potje in de grond.

Dreuzels snappen hier geen barst van.

 

mystery8852. puzzelreeks 7 filippine by bathman

SmileIn Bathmen woont een Bathman

Die had een prachtig cache-plan.

Na het maken van een filippine-puzzel struinde hij wat rond

En stopte op een mooie plek het zevende potje in de grond.

Beter dan een kip die haar ei niet kwijt kan.

 

mystery8851. puzzelreeks 6 woordzoeker by bathman

8850SmileIn Bathmen woont een Bathman

Die had een prachtig cache-plan.

Na het maken van een woordzoeker-puzzel struinde hij wat rond

En stopte op een mooie plek het zesde potje in de grond.

Het bloed kruipt immers waar het niet gaan kan.

 

mystery8850. puzzelreeks 5 scheve kruiswoord by bathman

SmileIn Bathmen woont een Bathman

Die had een prachtig cache-plan.

Na het maken van een scheve kruiswoord-puzzel struinde hij wat rond

En stopte op een mooie plek het vijfde potje in de grond.

Beter hier dan in het verre Afghanistan.

 

8849traditional8849. JOP by Kpt. Jack Sparrow

SmileNadat Boudewijn met zekerheid had vastgesteld, dat de cache daar niet lag en ik de conclusie trok dat ie eigenlijk nergens anders kon liggen, bracht de praktijkgraai uitkomst. Toch! Overigens was ik een poosje geleden ook hier, maar het honk was toen afgeladen met jongelui en aangezien ik enigszins verlegen van aard ben, heb ik hen niet aangesproken om te helpen zoeken. Grapje natuurlijk, want ik kan heel goed zelf zoeken. Dat bleek nu wel. Tevreden verlieten wij dit Deventerse openlucht jeugdhonk. Dank daarvoor.

 

traditional8848. AECC: Apeldoorns Eerste Carpool Cache by jgjansen

SmileCarpool hier, carpool daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier in Apeldoorn,

Tweede keer hier, maar daarom geen reden voor toorn.

 

8846traditional8847. ATCC: Apeldoornse Tweede Carpool Cache by Team Rocket!

SmileCarpool hier, carpool daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier in Apeldoorn,

Leuk om een puntje te scoren.

 

traditional8846. VECC-Voorthuizens Eerste Carpool Cache by Team Nessa

SmileCarpool hier, carpool daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier in Voorthuizen,

Waar het onverwacht stoomt uit alle buizen.

 

8845mystery8845. schaffelaarse bos 2 by team sem

SmileHoe zet je een medecacher op het verkeerde been? Toen ik zag dat Boudewijn de cache wilde graaien, opperde ik een andere mogelijke verstopplek. Braaf ging hij daar kijken. Het gaf mij de gelegenheid nog wat meer te genieten van de prachtige omgeving hier in dit park te Barneveld. Wij waren verder gewandeld na eerst de andere cache hier te hebben gevonden. Daarbij slinks de uitnodigende brug ontweken die schijnbaar naar de cache voerde. Nadat Boudewijn op zijn oorspronkelijk bedoelde plek toch het doosje had gevonden, wandelden wij dezelfde mooie route terug naar de bolide. Dank daarvoor.

 

mystery8844. Schaffelaarse bos by team sem

SmileJan van Schaffelaar, wie kent hem niet? Nou, Boudewijn bij voorbeeld. Nooit van gehoord. De tranen schoten in mijn ogen bij het horen van deze bekentenis. Tijdens onze wandeling door het naar ridder Jan genoemde bos heb ik hem dus voorgelicht over de beroemde daad van deze Kabeljauwse aanvoerder die om zijn ondergeschikten te redden van de hoge toren in Barneveld sprong. Boudewijn was echter niet onder de indruk, want hij zag het verband niet. Thuis maar eens googelen, zou ik zeggen.

Overigens bleek ik de puzzel niet helemaal goed te hebben opgelost en maakte Boudewijn veel goed, door op ongeveer 20 meter vanaf mijn berekende plek het doosje te vinden. Dank daarvoor.

 

traditional8843. Het Eiervrouwtje by Joep.w.w.

8842SmileWij zagen wel een vrouwtje wandelen nabij de cache, maar die liet gewoon haar hondje uit. Even later werden we aangesproken door nog een hondenuitlatend iemand die al helemaal niet gekenschetst kon worden als eiervrouwtje, voornamelijk omdat het een man was. Hij wist zelfs van de cache, maar begreep het concept niet helemaal. Na de uitleg van Boudewijn zag ik nog steeds vraagtekens op zijn Barneveldse gezicht. Daarom heb ik hem een kaartje gegeven van mijn site. Dat zegt meer dan duizend woorden, namelijk 765.000, weliswaar niet allemaal relevant, maar toch.

BVDLC

 

traditional8842. Monument voor de benzinepomp by Team Nessa

SmileBoudewijn sprong een gat in de lucht bij het zien van de “benzinepomp”. Al vaak had hij rijdend over de snelweg het gebouwtje waargenomen en elke keer zichzelf de prangende vraag gesteld wat het voorstelde. Nu was daar het antwoord. Na een rondje door het natte gras had ie het wel gezien. Hij houdt het toch maar bij zijn vaste benzinestation. Als kunstkenner heb ik de wand nog even beklopt en geconstateerd dat die van metaal was. Heel wat wijzer konden wij onze tocht vervolgen. Dank daarvoor.

 

8841traditional8841. RuDu by wivo

SmileNa mijn uitleg over het kindvriendelijke dorp De Glind, waar Boudewijn nog nooit van had gehoord - schande! - zat ie op het puntje van de stoel om de cache te graaien. Ondanks mijn met welluidende stem voorgelezen hint, moest ik even later toch weer aanwijzen waar het doosje lag. Maar we blijven hopen. Mooi plekje hier trouwens. Dank daarvoor.

 

traditional8840. Unofficial BookCrossing Zone Dijnselburg by Macsels

SmileZelf ben ik geen boekenwurm, maar Boudewijn had duidelijk meer affiniteit met de inhoud van de kist. Nadat ik had aangewezen waar die was verstopt, verdiepte hij zich in de titels van de diverse boeken. Oa eentje over het huwelijk. Heel interessant natuurlijk, maar ik had meer belangstelling voor het mooie gebied met de statige bomen en doorkijkje op de versbewerkte akker hier aan de rand van Zeist. Voor elck wat wils dus. Dank daarvoor.

 

traditional8839. Babylon by Damorcro

SmileGelukkig heb ik met Boudewijn nooit last van spraakverwarringen, dus durfden wij een bezoekje aan het Utrechtse Babylon wel aan. Zeker op zondagochtend vroeg, want dan is het er rustig en kun je gemakkelijk de bolide even parkeren nabij de cache. Op de plek waar het pijltje wees stonden we echter toch even met de mond vol tanden. Totdat het paadje naar de cache werd ontdekt. Toen was alles duidelijk. Dank daarvoor.