27-04-2010

Fietsen door de binnenstad van Gouda, eerst door wat nauwe straatjes, daarna twee parkjes. Bovendien een voorafje en een toetje.

 

traditional8705. Gouda - Geluidswal (2) by DiedB

SmileDe ergste geluidswallen zijn die van glas. Wie dat bedacht heeft. Gelukkig is deze hier bij Gouda van een verstandiger soort en kaliber. En de bouw schiet al lekker op volgens mij, al heb ik geen idee wat er nog allemaal te gebeuren staat.

8705Opgewekt wandelde ik naar de stash area om deze als laatste vandaag op deze mooie zonnige dag te gaan graaien. Het gebied wat ik daarvoor onder handen mocht nemen, was duidelijk door vele voorgangers al aardig omgeploegd. En waar dat nog niet was geschied, heb ik dat goedgemaakt.

Nadat ik zeker 10x de helling van boven naar beneden en tegelijk van links naar rechts en vice versa had beklommen en onderzocht, daarbij vooral lettend op subtiele kleurverschillen, typische spoorvorming en atypische boomkrommingen, maar dat alles vergeefs, restte mij nog slechts één reddende handeling: bellen naar Loze Jorry, de man die altijd recht op zijn doel afgaat, tenzij hij schaatsen onder heeft, want dan draait ie alleen rondjes van 5 à 50 kilometer. Hij vertelde mij via een subtiele aanwijzing, waar het doosje zich bevond. Laat dat nou het enige plekje zijn, waar ik niet had gekeken! Dat doe ik de volgende keer beter.

Maar de buit was binnen en daar ging het om.

BVDLC

 

8704

 

multi8704. Gouda - Heempad by DiedB

SmileEigenwijs als ik ben, toch met de fiets. Het is namelijk de manier om in steden rond te banjeren. Dat dit tochtje enkele obstakels bevatte, wist ik van tevoren. Ik heb ze omzeild door zo nu en dan om te fietsen en dat ging prima.

Het was flink druk op de Bloemendaalse weg waaraan dit gebiedje ligt. En dat niet alleen, sommigen kwamen ook verpozen, maar ik had geen last van hen en zij niet van mij.

Doordat de wp’s nogal dicht op elkaar liggen, ging ik een beetje de mist in en verwisselde een paar. Het had gelukkig geen invloed op de eindberekening die op een keurig relatief stil plekje uitkwam en alwaar het doosje keurig was verborgen. Dank daarvoor.

 

 

multi8703. Gouda - Park Atlantis by DiedB

8703SmileNauwelijks was ik begonnen aan het rondje door het park, of een bankzitter kwam op me af. Ik schaam me nog dat ik hem niet meteen herkende: Hutspot. Onlangs nog gezien bij Alphen aan den Rijn. Hij bracht samen met enkele collega’s de welverdiende pauze van zijn werk door in het zonnetje in het park. Ik gaf hen geen ongelijk.

Het parkje hier in Gouda stikte trouwens van de jongelui die elkaar vooral romantisch bejegenden. Wat wil je ook met zulk mooi voorjaarsweer? Toch moest ik hen regelmatig storen om een telling te verrichten, een object te spotten of anderszins aan een getal te komen. Ze vonden het niet erg. Ook zag ik een reiger die een verwoestende aanval inzette op een visje, maar helaas mistastte. Dat overkwam mij gelukkig niet toen ik na een volledig rondje de cache mocht graaien.

BVDLC

 

 

 

8702traditional8702. De Nano Poort by Koni83

SmileWel even staan drentelen in het nauwe gebiedje hier in het centrum van Gouda. Ik kwam eerst van de verkeerde kant en kon zelfs met mijn vouwfietsje niet er doorheen. Met de nano in handen, passeerden enkele toeristen die mij de weg vroegen hier. Hoewel ik voor het eerst hier verkeerde, kon ik ze toch helpen, omdat ik al aardig rondom was getrokken en goed had opgelet.

BVDLC

 

multi8701. Uitgevlogen by Struijsvogels

SmileJe zult maar een dochter hebben die er met een truffel vandoor is. Maar ik Gouda is dat blijkbaar mogelijk. En bij een lantaarnpaal hebben ze het licht gezien waarschijnlijk, want daar mocht dit korte tochtje beginnen en ook weer eindigen. Tijdens een kort rondje passeerde ik een romantisch bruggetje, dat misschien ook een rol heeft gespeeld in het gebeuren. Ik kon het wel waarderen. Bovendien nog een cache gevonden ook. Dank daarvoor.