21-04-2010

Een dagje België in de buurt van Heyst-op-den-Berg waar veel caches liggen. Ik ben er nauwelijks geraakt. Onderweg zigzagde ik van de ene naar de andere cache en zo was de dag om voor ik er erg in had.

 

traditional8657. Gideon de kat by GeoWob & Geofluffy

8657SmileDe eerste keer was die kat hier in Rijkevorsel mij ontsnapt, maar nu in de herhaling had ik hem snel bij zijn nekvelletje. Ik heb hem liefdevol geaaid en daarna teruggestopt in zijn kattenbak. Dit was de laatste cache vandaag en met een tevreden gevoel keerde ik huiswaarts. Dank daarvoor.

 

traditional8656. brukelen by westelseeking

SmileZo, het straatje Brukelen in Voortkapel staat nu ook op de kaart. Het kostte even moeite, want ik verwachtte en onderzocht andere plekjes. Aan de andere kant kan Brukelen nu meteen weer van de kaart af, als je begrijpt wat ik bedoel.

BVDLC

 

traditional8655. vierwegen by westelseeking

SmileHelaas geen beschrijving wat met vierwegen wordt bedoeld. Volgens mij heeft Voortkapel er wel meer. Ook op de stash area werd het mij niet duidelijk. Of heb ik niet goed gekeken? Toch dank voor de cache natuurlijk.

 

8654traditional8654. Chirowmb Cache: De Kapelletjes 3 by Jef & Jeroen

SmileWat mij bij het 3e kapelletje Westmeerbeek het meest opviel, was de prachtige enorm grote beukenboom bij de buren. Die heb ik even flink staan bewonderen. Het belette mij natuurlijk niet om terzelfder tijd de cache van zijn plekje te rukken en van mijn worteltekening te voorzien.

BVDLC

 

traditional8653. Chirowmb Cache: De Kapelletjes 2 by Jef & Jeroen

SmileHet 2e kapelletje Westmeerbeek bracht mij veel zorgen. In eerste instantie overzag ik namelijk de fraai verborgen cache. En dan is het hard zoeken. Gelukkig heeft het feit dat ik graag mijn neus in andermans zaken steek, mij daarna goed geholpen en kon ik alsnog mijn worteltekening kwijt. Dank daarvoor.

 

8652traditional8652. Chirowmb Cache: De Kapelletjes 1 by Jef & Jeroen

SmileHet 1e kapelletje Westmeerbeek bevatte een oproep aan de Heilige Antonius uit Padua. Die oproep behelst meestal verloren zaken waar men zich suf naar zoekt. In mijn geval kon Antonius gewoon thuisblijven, want ik had hem niet nodig. De fraai verborgen cache was namelijk snel gevonden. Dank daarvoor.

 

traditional8651. Spit-fire-stone by Wringler

Smile66 jaar geleden was het hier in Herselt dus flink raak met die neergestorte Engelse Spitfire op oudejaarsdag 1944. Nu was het weer raak, maar met minder ernstige gevolgen. Integendeel, weer een doosje rijker. Dank daarvoor.

 

 

8650traditional8650. Keraunofobie in Hooilaar? by Datuli

SmileNiet dat ik bang ben voor donder en bliksem, dus geen keraunofobielijder, maar toch blijf ik liever uit de buurt van die natuurverschijnselen. Vandaag had ik geluk hier, want de stralend blauwe lucht met hier en daar een wolkje wees niet op heftige ontladingen. Die kwamen ook niet van mijn kant ondanks het feit dat ik blij was weer een doosje te vinden op dit mooie rustige plattelandsplekje.

BVDLC

 

traditional8649. Parels van het Hageland 2 - O.L.V. Fatimakerk by Datuli

SmileAls cultuurbarbaar vind ik alle gebouwen mooi, dus ook deze kerk in De Gijmel. Volgens de cache-legger is deze cache een opraper. Toch heb ik me niet hoeven bukken om deze te graaien. Of was het figuurlijk bedoeld?

BVDLC

 

traditional8648. Zag ze vlogen by kris&an

8648SmileHier vlakbij Aarschot trof ik een fraai staaltje aan van intercomunale gemeentelijke communicatie. Uit de tekst van de beschrijving begrijp ik, dat zelfs deze bijzondere vorm van communicatie niet heeft geholpen het modelvliegtuigjesterrein te redden uit de klauwen van een machtige boomkweker. Zijn boompjes stonden er trouwens prima bij, zo kon ik constateren. De cache ook, maar dat had ik niet anders verwacht nadat ik net twee andere caches van dit meester-verstoppers-duo had gevonden. Dank daarvoor.

 

traditional8647. HBE: Geven en Nemen - Pappenheimers by kris&an

SmileIntussen kende ik mijn Pappenheimers: kris&an. Ik wist dus vooraf dat mij wat bijzonders te wachten stond in dit stukje bos nabij Begijnendijk. Ik werd niet teleurgesteld. Integendeel. Weer een creatie om je vingers bij af te likken. Figuurlijk dan, want ik had ze allemaal nodig voor het betere handwerk.

BVDLC

 

traditional8646. HBE: Verdeel en Heers - Pappenheimers by kris&an

8645SmileAls ik het goed heb, bevond ik mij hier nabij Pijpelheide. Via een houten bruggetje kwam ik op een leuk paadje en ging daar op zoek naar lieden uit Pappenheim of daaromtrent. Nu weet ik dat Pappenheim in Duitsland ligt en de inwoners bekend zijn geworden door de schrijver Friedrich Schillers Wallenstein die de Pappenheimers persoonlijk kende. Maar wat moeten die lui hier? Misschien heb ik het niet goed begrepen, want ik heb bedoelde personen niet aangetroffen. Wel zag ik een fraai verborgen cache gemaakt doos kris&an. Aha, hoewel ik ze niet ken, neem ik aan dat dit de Pappenheimers zijn. Klopt dat?

BVDLC

 

traditional8645. ZICHT OP SPOORWEGLIJN LIER – AARSCHOT 2 by heksemie anirca62

SmileTerwijl de trein met locomotiefnummer 2822 langs mij heen denderde, schreef ik om 14.58 uur mijn worteltekening op het logrolletje. Als er zich cachelustige reizigers in de trein bevonden, zullen zij dit hebben kunnen zien als een spoiler. Niet erg natuurlijk. De cache was niet moeilijk te vinden. Dank daarvoor.

 

8643traditional8644. Huiskapelleke by banditbelgium

SmileHier thuis in Delft NL heb ik geen huiskapelleke. Ik behelp mij met een pc waar ik alles op het scherm kan toveren wat ik maar wil. Maar dat scherm ga ik in de maand mei niet versieren. De cache hier bij de woning in Booischot liet zich onder het waakzame oog van Maria gemakkelijk vinden. Dank daarvoor.

 

traditional8643. Heyst-op-den-Berg : Hof Ter Laeken by Heksemie anirca62

SmileVanaf de herberg aan de rivier de Grote Nete even langs een zijtak daarvan gewandeld om een cache te gaan vinden. Dat viel nog niet mee. Het grote object dat hier lag, bood meerdere verstopplekjes. Net voordat ik echt kwaad werd en het ding wilde oppakken om hem eens flink uit te schudden, gaf de cache zich bloot. Het had niet langer moeten duren. Nu kon ik rustig mijn worteltekening plaatsen en terugwandelen naar de herberg.

BVDLC

 

8642traditional8642. Puur Natuur(lijk) : De Macadam by Pasarheistopdenberg

SmileAan de rivier die Hulshout van Booischot scheidt, de Grote Nete genaamd, ligt een vriendelijke herberg met ernaast een mooi parkeerterrein. Dat laatste kwam goed uit, want zo kon ik parkeren en hier twee caches verschalken. Deze eerste was het gemakkelijkst, al zag ik er eerst een paar keer overheen.

BVDLC

 

traditional8641. Herrebossen by pasar heist op den berg

SmileTussen Hulshout en Booischot ligt een mooi stuk bos. Daar heb ik even heerlijk gewandeld. En bovendien een cache gevonden. Op naar de andere kant van de rivier om de kasteelheer te ontmoeten. Oh nee, dat kan niet, want de goede man leeft niet meer. Toch ben ik over de weg die hij in 1838 liet aanleggen naar de overkant gereden.

BVDLC

 

traditional8640. Heyst-op-den-Berg : Oorlogsmonument “het Toreken” by Heksemie anirca62

8640SmileNog behoorlijk lang rond het monument hier in Hulshout gedrenteld, voordat ik de cache in het oog kreeg. Daardoor had ik wel de kans om het monument goed te bekijken, ook natuurlijk als afleidingsmanoeuvre. Het grondgedeelte wordt er niet beter op en vertoont aan alle kanten gebreken. Toen ik genoeg had rondgewandeld, heb ik mijn worteltekening kunnen plaatsen. Dank daarvoor.

 

traditional8639. Heist Puur Natuur(lijk)Sportiva by Pasarheistopdenberg

SmileIk heb één keer in mijn leven getennist. Dat leverde me vier ontvelde vingers, blaren onder de voeten en een fikse rugpijn op. Je snapt, dat het bij die ene keer is gebleven. Toch werd ik door deze cache weer naar de tennisbaan gelokt ergens bij Hulshout. Ik heb de baan zelf niet betreden, want dat hoefde niet om de cache te vinden. Wel werd er dichtbij de stash area behoorlijk hard tegen de ballen gemept. Ik kreeg er bijna eentje in mijn oog. Maar dat was een beetje eigen schuld, omdat ik mijn neus in dingen stak, waar ik niets had te maken. Of toch wel? Nou ja, in ieder geval heb ik de cache gevonden en daar ging het om. Leuk gedaan overigens. Dank daarvoor.

 

8637traditional8638. Kruispunt "De Heilanden" by Vmr16

SmileEen leuk achterafpaadje in Wiekevorst. Vroeger leidde dat naar de kerk. Nu leidt het naar een cache. Die moet je dan nog wel vinden. Mij is het gelukt. Het was ook niet echt moeilijk. Dank daarvoor.

 

traditional8637. Morkhoven 1: Open landschap by pijltjebolletje

SmileEen stukje verder werd hard gewerkt op het land, terwijl een gezellig vuurtje rook de lucht in blies. Werden de vruchten van het land meteen bereid tot een smakelijk maaltijd? Ik heb na een meter of honderd wandelen de cache gevonden en ben teruggekeerd nar mijn bolide.

BVDLC

 

traditional8636. Vliegplein by Katjateamcasaclavi

8635SmileEr werd niet gevlogen, ook niet door vliegen zo te zien, op dit plekje in Herenthout. Toen heb ik gewoon de cache gepakt en mijn worteltekening geplaatst.

BVDLC

 

traditional8635. Hertrad 1 by Exkram

SmileTerwijl boven mij voortdurend kboing-dreunen van de snelweg klonken, vond ik dit Herentals-tradje op een mooi plekje. Dank daarvoor.

 

traditional8634. Hertrad 2 by exkram

SmileDit tradje in Herentals zal wel goed worden beschermd in deze godsdienstige omgeving. Dank daarvoor.

 

traditional8633. Verbal Terming by AmpDoctor

SmileGeen idee wat met Verbal Terming wordt bedoeld, maar de fraai verborgen cache hier bij Herentals werd probleemloos gevonden. Dank daarvoor.

 

8632traditional8632. Joke van Einhoven by Lucky Luc 7 & Bartje2428

SmileProbleem was hoe ik Joke in het gehucht Einhoven hier in het bos nabij Zoersel te lijf zou gaan. Ik kon haar van diverse zijden attaqueren en ik koos natuurlijk weer de verkeerde. Het begon met een bospad, dat eindigde aan een akker. Daar was een boer bezig te proberen mij te bedwelmen door met een gierwagen al zijn overtollige dierenwateren over de akker te verspreiden. De ammoniakgeur mag dan misschien genezend werken als je een valling hebt (voor de Hollanders: verkouden bent), maar mijn luchtwegen waren in prima staat aan het begin van deze tocht.

Dus moest ik afbuigen en door een ongerept stuk bos een halve cirkel om de akker beschrijven alvorens op een pad uit te komen, dat ik natuurlijk meteen had moeten nemen. Vlakbij de cache kwam de gierwagen angstvallig dichtbij en bovendien zwaaide de boer hartelijk naar mij. Wat doe je dan? Vriendelijk terugzwaaien natuurlijk. En gauw de cache graaien. Snel de worteltekening geplaatst en wegwezen hier voordat ik bewusteloos zou raken.

Dezelfde weg terug en opgelucht zuchtend weggereden van hier.

BVDLC

 

traditional8631. Figaro de kat by GeoWob & Geofluffy

8630SmileNadat ik al eens eerder de kat in Rijkevorsel had gemist, was het nu de beurt aan een kat in Zoersel. Die had zich verstopt vlakbij een klein parkeerterreintje. Op zich handig, want zo kon ik handig mijn bolide kwijt. Aan de andere kant konden ook andere mensen er gebruik van maken en zo stond er een wagen geparkeerd met twee mannen erin. Eerst heb ik een broodje gegeten, maar daarmee kreeg ik ze niet weg. Toen maar mijn bomeninspecteurspet opgezet en grondig enkele bomen gaan inspecteren, vooral de wortels en de kruinen. Hun aandacht voor mij bleek nihil. Vanuit menselijk standpunt teleurstellend, maar geotechnisch gezien prima. Zo kon ik de cache toch graaien. Dank daarvoor.

 

traditional8630. Japie de krekel by GeoWob & Geofluffy

SmileJapie de krekel (woonachtig te Sint-Antonius) zat ook al niet waar ik hem verwachtte. Wat is het toch met deze cache-leggers om het mij zo moeilijk te maken? Terwijl op honderd meter horden kinderen voorbij fietsten over het smalle straatje op weg naar school, liep ik de zoeken en te zoeken. Tot ik me plots realiseerde, dat de cache misschien ergens anders stak. En ja hoor, meteen raak. Met het goede voornemen voortaan meteen op de juiste plek te kijken ging ik verder.

BVDLC

 

8629traditional8629. Stromboli de circusdirecteur by GeoWob & Geofluffy

SmileStromboli liet zich na een tijdje zoeken, vinden hier in Westmalle. Dat deed me goed, omdat ik een poosje geleden de eerste (voor mij) in de Pinokkio-serie niet had kunnen vinden. Toch werd ik hier na een kort leuk wandelingetje in eerste instantie op het verkeerde been gezet, want waar ik de cache verwachtte, stak die niet. In tweede instantie zat ik goed. Met nieuwe hoop verder. Dank daarvoor.

 

traditional8628. Mystery's ontrafeld by GeoWob

SmileVroeg in de ochtend heb ik hier in Westmalle de mogelijkheid gekregen heel wat mystery’s te ontrafelen. Meestal op mijn reizen door het fraaie Vlaamse land beperk ik mij tot traditionals, omdat ik geen tijd neem puzzels op te lossen. Ik ben liever onderweg. Misschien dat ik nu eens wat meer naar de puzzels ga kijken. Dank daarvoor.