16-04-2010

Een rondje Westland via Schiedam, Hoek van Holland, 's Gravenzande, Monster en Den Haag. Twee frusties van de kaart, een paar leuke oppakkers en geëindigd met een multi door de Uithof.

 

multi8594. wennetjessloot by wenspeurders

8594SmileEen bijzonder einde aan deze multi! Zowel qua verstopmethode als qua locatie. Dat zag ik nog nooit zo. Ook de wandelroute door het gebied van de Uithof mocht er zijn. Iets minder enthousiast ben ik over de wp’s, vooral de twee die ik niet heb kunnen vinden, namelijk bij A en D. Waarom geen hints? Vooral in de doolhof is het onbegonnen werk. Technisch gezien moet je de miswijzing van zowel het GPS-apparaat van de cache-legger als van de vinder bij elkaar tellen. Dat geeft minstens 10 meter samen. En daarmee een zoekcirkel zo groot als de doolhof zelf. En je weet niet waarnaar je zoekt…

Via het betere gokwerk slaagt blijkbaar iedereen er toch wel in om de cache te vinden. Ook ik dus. Gewoon wat waarden voor A proberen en dan blijft er eigenlijk maar één mogelijkheid over. D kun je ook redelijk gokken. Zodoende kwam er een positief einde aan deze mooie tocht, waar ik bijna 2 uurtjes zoet mee ben geweest. Dank daarvoor.

 

8594amystery8593. Gaby's Getallen by dijk6jes

SmileWel even met knipperende ogen naar de gekleurde cijfers van die getallen zitten turen. Behalve groen en geel, zag ik nog veel meer variaties. Wat moet je daarmee? Puzzelen dus. Dat heb ik gedaan, want de getallen lieten me niet los. De oplossing kwam en vandaag bezocht ik de kunstige plek ergens nabij Poeldijk.

Hoewel Loze Jorry hevig ontkent familie te zijn van de kunstenaar die deze 6 meter grote bloemige tomaat heeft geschapen, zag ik toch wel wat overeenkomstige karakteristieke trekjes, zoals bij voorbeeld Jorry’s bloemige taalgebruik en zijn frisse kleuren na het volbrengen van een lange schaatstocht met of zonder 105-km-dip. Heb je de kleuren van zijn prachtige schaatsschoenen trouwens al eens bewonderd?

Het vinden van de cache leverde geen problemen op en dat is wel een compliment waard aan de cache-legger. Rondom was het namelijk behoorlijk druk en daar merk je op de stash area niets van. Dank daarvoor.

 

traditional8592. JJCC - Jason's Jungle Carpool Cache by dijk6jes

8592SmileCarpool hier, carpool daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Min of meer ook hier in Den Haag,

Bovendien flink veel auto’s vandaag.

 

mystery8591. Luca's Letters by dijk6jes

SmileIk heb wel eens gehoord over kleine lettertjes. Het is me nu duidelijk wie daarvoor verantwoordelijk is. Het is Luca die met haar piepkleine boekje de mensen dwingt om hun cache-namen heel klein te schrijven. De letters in de puzzel waren trouwens een stuk groter, maar hun samenstelling totaal onleesbaar. Ik moest nog flink aan de bak om daar iets leesbaars van te maken. Toen dat gelukt was, mocht ik ergens in Monster op een interessante locatie het reeds genoemde boekje vinden, dat ook nog fraai verstopt was. Dank daarvoor.

 

8589mystery8590. Even vanaf de Bank 6 by De Riempjes

SmileEen stralende zon en een scherpe strakke noordenwind. Die combinatie deed mij besluiten toch maar een winterjas aan te trekken om naar de cache te wandelen hier vlak aan zee nabij ‘s Gravenzande. Flink doorgewandeld, cache snel gevonden gelukkig, zodat ik meteen weer terug kon keren naar de warme bank van mijn in het zonnetje geparkeerde bolide.

BVDLC

 

traditional8589. De Zeetoren by De Riempjes

SmileEen rondje Westland is niet compleet zonder een bezoekje aan Hoek van Holland. Dus zonder dralen naar deze uithoek waar een dikke hoekige toren op me stond te wachten. Het geval is waarachtig gebouwd in mijn geboortejaar en dat betekent dat wij beide zo ongeveer 68 jaar oud zijn. Wel moet opgemerkt worden, dat hij er wat strakker bij stond dan ik. Maar ja, hij staat ook met zijn poten diep in het zand, terwijl ik op mijn sportschoentjes het hele land afreis om doosjes te vinden. En altijd dat bukken om die dingen op te rapen. Ook hier moest ik weer flink door de knieën om een fraai verborgen cache te graaien. Heel mooi gedaan! Dank daarvoor.

 

mystery8588. Boter, Kaas & Eieren by De Klootjes

8587SmileHoe zat het ook al weer met 3x? Juist! En eindelijk was het raak. Zowel de boter als de kaas als de eieren werden vandaag gevonden en daarmee kun je heerlijke gerechten bereiden. Eet smakelijk!

BVDLC

 

traditional8587. Steen Goed by Mick_Hall

SmileNet toen ik met de cache in handen stond, kwam de cache-legger zich in hoogsteigen persoon melden. Dat gaf mij mooi de gelegenheid hem te vragen waarom de cache-coords van deze traditional niet gewoon bovenaan de pagina staan, zoals dat technisch gezien hoort. Ik begreep dat hij een ander plannetje had, maar door de reviewer daarvoor niet was beloond. Die stelt blijkbaar eisen aan een mystery-cache, terwijl ik had begrepen dat je daar in alle vrijheid mag bedenken wat je maar wilt, binnen de grenzen van het betamelijke natuurlijk. En dat was hier zeker het geval. Succes met eventuele aanpassingen.

Het vinden van de cache was trouwens een crime. Een poosje geleden al eens voor niks hier geweest, omdat ik de verkeerde stenengroep had benaderd. Na een tip van Koos de Kapper wist ik nu waar wel gezocht moest worden, maar desondanks was het nog een hele klus. En dat met mijn zwakke rug. Ik hoop morgenochtend fris en fruitig te kunnen opstaan om het GME in Naarden te kunnen bezoeken.

De klus hier is geklaard, Dank daarvoor.