09-04-2010

Een middagje Leidschendam waar diverse caches op me lagen te wachten. Eentje ligt nog steeds te wachten, want van de multi kwam ik niet verder dan wp2. Vier andere cache werden wel gevonden. Bij een ervan een leuke ontmoeting met andere geocachers.

 

multi8531. BeestenBoel by De Hooydonkies

8531SmileDat krijg je ervan als je kinderen een boerderij laat runnen. Dat kunnen die onvolwassen mensjes nog niet. Zitten altijd te dollen en te donderjagen en voor je het weet, laten ze hekken en deuren opstaan en dan is de beer los. Of de kip, of het konijn, etc. Zoals bij voorbeeld in Leidschendam, waar liefst 6 dieren zoek waren. Ik las het toevallig op internet. En wie mogen zorgen, dat die beesten weer terecht komen? Juist! Mensen met verantwoordelijkheidsgevoel, zoals ik.

Omdat ik toevallig toch door deze van bierlucht doortrokken plaats trok, op zoek naar doosjes, leek het mij verstandig een zoektocht te ondernemen naar de ontsnapte dieren. Men is hier intussen blijkbaar gewend aan dit soort operaties, want ik trof overal signalementen aan van de zoekgeraakte ex-boerderijbewoners. Met grote inspanning en doorzettingsvermogen heb ik mij op de taak geworpen, maar helaas moet ik melden, geen enkel dier gevonden te hebben. De hele omgeving van de boerderij afgespeurd, maar verder dan 5 signalementen kwam ik niet. Er schijnt ook nog een ezel zoek te zijn, maar daarvan vond ik zelfs geen foto.

8530Grappig was wel dat ik onderweg een grote verborgen doos vond. Laat dat nu net mijn hobby zijn! Toen vond ik eigenlijk wel, dat ik genoeg mijn best had gedaan. Laat die kinderen maar zelf die dieren terugbrengen. Per slot van rekening is het ook hun schuld, dat ze weg zijn.

Het was gelukkig mooi weer en ik had weer een doos in the pocket. Dank daarvoor.

 

traditional8530. Behind the Backoffice by Banjobende

SmileToen ik op het punt stond een shovel te huren om nog grondiger de boel te onderzoeken, kwam plots de cache te voorschijn. Geen idee waar zijn originele plekje was. Op grond van de kleine lettertjes in de hint heb ik een zo goed mogelijk plekje voor hem bedacht na het plaatsen van mijn worteltekening.

Gelukkig hebben ze mij in het grote witte office hier in Leidschendam niet zien worstelen tijdens mijn zoekoperatie, anders hadden ze misschien een busje gebeld. Mijn taak zat erop. De buit was binnen. Dank daarvoor.

 

traditional8529. Urban environment I by defret

8529SmileDat kon geen toeval zijn! Precies op de plek waarheen mijn pijltje wees, stopte een dame met fiets aan de hand en was duidelijk in tweestrijd. Ze keek speurend om zich heen én tegelijk naar mij. Duidelijk een keuzeprobleem: fight or flight. Ze vluchtte niet, want even verderop meldde zich een stoere hulp. Samen stonden ze sterk en bleken ook aan het geocachen, het A3xJ-Team uit Lopik. Ze hadden de auto in Scheveningen geparkeerd en maakten nu een grote fietsronde, waarbij ze dus ook Leidschendam bezochten.

Gezamenlijk was de fraai verborgen cache snel gevonden en het listige sluitmechanisme geopend. Ik weet niet hoe het komt, maar plots had ik zin in een banaantje. Dat was helaas niet voorhanden. Nog een hele tijd staan babbelen in het heerlijke april-zonnetje. Ze vertelden o.a. een soort kamp te organiseren, waarbij de 50 deelnemers van tevoren niet te weten mogen komen waar zich dat bevindt. En natuurlijk vertellen ze dat verder ook aan niemand, om de locatie zo geheim mogelijk te houden. Echter… dankzij mijn arglistige en scherpe verhoortechniek, heb ik een vrij goed idee, waar het zal plaatsvinden. Het heeft echter geen zin mij geld aan te bieden voor deze informatie, want daarvoor vind ik dit team veel te sympathiek.

8529aToch riep intussen de taak steeds luider om verder te gaan met doosjes zoeken en werd allerhartelijkst afscheid genomen. Ik vermoed deze enthousiaste cachers nog wel eens te ontmoeten.

BVDLC

 

traditional8528. Leidschendam Underground by digipeter

SmileIk wist niet, dat ze in Leidschendam een underground hebben, maar het is echt waar. Dat heb ik vandaag zelf kunnen constateren. Met veel plezier een bezoekje gebracht aan deze onderaardse gelegenheid. Dank daarvoor.