31-03-2010

Een dag met harde wind bracht mij naar de kop van Noord-Holland waar ik een grote ronde heb gereden. Eerst een serie bij Zwaag, enkele opgeloste puzzeltjes, 2 frusties en een resterend deel van een serie in Opmeer. Daarna overgestoken naar de westkust om links en rechts snel traditionals te rapen en vervolgens de kou en de wind te ontwijken in mijn warme bolide. Uiteindelijk oostwaarts weer terechtgekomen bij het beginpunt in Hoorn. Toen zat een lange cache-dag erop.

 

8441. Vliegveld Wieringermeer by M en M 2

8441SmileEr werd niet gevlogen hier. Was het de zeer harde wind? Had het een andere reden? Mooi-weer-vliegers bij voorbeeld. Ik had geen idee en besloot het doosje dan maar te rapen. Dat was niet lastig. Dank daarvoor.

 

8440. RWZI by M en M 2

SmileAan het eind van deze winderige cache-dag arriveerde ik bij een rioolwaterzuiveringsinstallatie, afgekort als RWZI (waarom eigenlijk? Het is toch een mooi woord?). Bij Wieringerwerf hebben ze er dus ook eentje. Hier bij Delft is net een nieuwe gebouwd. Daarmee was men niet klaar. Men is nu druk bezig nieuwe aansluitingen te realiseren, onder andere vlak voor mijn deur. In principe mooi, maar het geeft wel overlast.

De cache mocht aan de buitenkant ook wel even gezuiverd en dat heb ik hoogstpersoonlijk zelf gedaan. Gewoon even door het natte gras halen om de modder eraf te vegen.

BVDLC

 

84388439. Zweefvliegen by M en M 2

SmileEr werd niet zweefgevlogen of vlieggezweefd op het moment van mijn bezoek. Geen kop te zien. Dat gaf mij gelegenheid tot een echte drive-in cache. Handig met dit noodweer waarbij de harde wind probeerde mij uit mijn jas te blazen. In één stap en graai was het doosje voor de bakker. Dank daarvoor.

 

8438. Spookhoek by M en M

SmileBest een mooie plek hier tussen Het Zand en Anna Polowna. Van spoken heb ik niets gemerkt. Leuk het verhaal van de eendenkooi te lezen hoe de eenden er vroeger aan hun einde kwamen. Dat gebeurde aan het einde van de pijp. Daar gingen ze dan uit. Einde verhaal. Als de eenden tegenwoordig de pijp uitgaan, worden ze geringd en mogen blijven leven. Leve de vooruitgang.

Vanwege het rustige plekje hier, heb ik in mijn lekker warme bolide gezeten, enkele broodjes genuttigd om mijn energiegehalte op peil te houden na een lange cache-dag. En passant kon ik de cache graaien. Dank daarvoor.

 

8437. Zijperzeedijk by M en M

8436SmileHet zal best een hele klus geweest zijn voor die arbeiders dik 400 jaar geleden om hier een dijk aan te leggen. Geen machines, niks. Alles met een schepje. Daarom duurde het bijna 50 jaar voor het klaar was. Maar toen hadden ze ook wat en het ligt er nog steeds en is deel van onze veiligheid. Hulde voor die lieden!

Daarom had ik ook geen medelijden met mezelf toen ik door een regen zwiepende en striemende wind 30 meter naar de cache-plek rende, de cache graaide en me weer snel terughaastte naar mijn warme droge bolide. Na het plaatsen van mijn worteltekening moest ik die spurt herhalen. Een leerzame ervaring hier. Dank daarvoor.

 

8436. Nollen van Abbestede by Handleiding

SmileToevallig wist ik wat nollen zijn. Ten eerste via kruiswoordpuzzels die ik vroeger invulde. Ten tweede had ik een collega die zo heette. Hij leest dit toch niet, dus ik kan rustig zeggen, dat ie niet tot mijn favorieten hoorde en dat is een understatement. Waar je al niet aan denkt bij deze hobby. Maar dat allemaal terzijde.

Hoewel de cache hier nabij Callantsoog op een mooie locatie ligt, heb ik daar weinig van genoten. Gelukkig had ik hem snel in de smiezen en hoefde daarom niet lang in de ijskoude storm te verkeren. In de warme droge bolide gelogd en daarna weer snel de doos op zijn plekje.

BVDLC

 

84348435. De skuildoôs by de deurloupers

SmileDit was dubbel lastig. Een keiharde wind en een steile helling. Helaas ging daardoor de schoonheid van deze locatie enigszins aan mij voorbij. Overigens is deze situatie ontstaan door een ramp in het verleden, dus ik voelde me hier wel een beetje verbonden. Gelukkig ging alles nu goed. Bij de buren vond ik nog een paar eendeneieren, maar ik had niet de indruk dat die nog ooit zullen worden uitgebroed. Na het plaatsen van mijn worteltekening verliep ook de terugtocht naar boven naar wens en licht hijgend nam ik weer plaats in mijn warme droge bolide.

BVDLC

 

8434. 100 jaar scouting - Ridder Magnus Groep by scoutvinder

SmileMet scouts weet je het nooit en nu ze 100 jaar bestaan, hebben ze overal in Nederland caches geplaatst. Soms erg lastig te bereiken. De scouts hier in Schagen gelukkig niet. Die hadden gewoon een mooie plek bedacht en zo hoort het ook, hahaha. In een droge periode tussen de buien, maar met dreigende luchten zag het er hier heel schilderachtig uit. Als ik zou kunnen schilderen, had ik er een mooi kunstwerk van kunnen maken. In plaats daarvan heb ik een fotootje geschoten. Ook mooi.

BVDLC

 

8433. Onze Lieve Vrouw van de Keins by matsretep

8432SmileZo lief vond ik die Vrouw van de Keins vorige keer niet toen ik vergeefs naar de cache zocht. Overigens op een locatie ongeveer 500 meter van hier. Er was blijkbaar iets verkeerd gegaan met het puzzelen. Nu was ik beter voorbereid en zag bij het aanrijden dat ik goed zat. Ook het zoeken naar het doosje ging goed en zo zijn Onze Lieve Vrouw en ik weer de beste vrienden. Dank daarvoor.

 

8432. DE SPION by Turbohimself

SmileIk had me voornomen niet te rusten voordat deze gevonden was. De logs beloofden al de nodige inspanning. De cache-legger heb ik al eens ontmoet en is er één van het type die het de geocachers zelden gemakkelijk maakt. Ik heb hem eens ontmoet en hij stond grijnzend aan te zien hoe ik de door hem verborgen cache niet kon vinden. Geen tip, niks. Na een poosje wenste hij me succes en vertrok.

Het duurde trouwens extra lang hier, want eerst moest ik wachten tot een flinke bui was gestopt. Toen eindelijk uit mijn bolide gestapt de storm in. Terwijl die mij voortdurend om het lijf joeg, speurde ik naar een doosje. Hoewel je weet waar het ding zich ergens bevindt, voelde ik niets ondanks dat ik pogingen deed het wereldrecord slangenmens spelen te verbeteren. En dat mijn arme zwakke onbuigzame rug.

8432aTot mijn lodderoog toch iets waarnam. Jazeker, daar kreeg ik iets in het snotje, wat niet door de bruggenbouwer was aangebracht. Maar hoe ik mijzelf ook in bochten wrong, ik kon er niet bij. Die dekselse Turbo! Terwijl ik de cache-legger in gedachten probeerde te wurgen, had ik toch plots de cache in handen! Hoe kon dat! Magie? Nee, de ongelooflijke vaardigheid van de man om dit hier op deze wijze te vervaardigen. Hoe doet ie dat? Geen idee. Maar wel grote complimenten. En blijdschap natuurlijk, want de buit was binnen. Dank daarvoor.

 

8431. (Rondje) "Wipbrug" by Huntpostmus

SmileHet rondje heb ik maar laten zitten en in een wip even de cache gegraaid. Had ook te maken met het stormachtige en regenachtige weer. De pot was door de nattigheid flink modderig en aangezien je niet kunt loggen zonder de pot te pakken, zag ik er uit als een slikarbeider. Schoonmaken had eigenlijk geen zin, maar ik heb toch geprobeerd. Toen ik na alle benodigde handelingen tevreden terugzat in mijn bolide, zag ik een foutje. Een plastic zakje lag nog op de bank. Ik had vergeten om het logboek weer in het zipzakje terug te steken. Dus nogmaals het hele ritueel moeten uitvoeren.

BVDLC

 

8430. Gemeente Opmeer 08 by Huntpostmus

8431SmileIn tegenstelling tot bij de vorige locatie een striemende regenbui op het moment van mijn verblijf. Toch heb ik een dipje in de stortregens benut om snel op zoek te gaan. Mijn vierde graai was raak en dat is achteraf op zijn minst merkwaardig te noemen. Maar de buit was binnen. Letterlijk. In mijn bolide. Worteltekening geplaatst en hup, terug het ding.

BVDLC

 

8429. Gemeente Opmeer 06 by Huntpostmus

SmileLangereis is niet groot, maar er staan leuke optrekjes. En heeft een leuk kippenbruggetje. Precies toen ik er vertoefde, scheen er een stralend zonnetje als om het geheel nog meer op te fleuren. Dank daarvoor.

 

8428. Gemeente Opmeer 09 by Huntpostmus

SmileMooie plek hier in de buurt van Nieuwe Niedorp. Gelukkig lag de cache niet op het eilandje. Toch nog wel even gezocht, ook al had ik de hint begrepen.

BVDLC

 

84298427. Gemeente Opmeer 10 by Huntpostmus

SmileHoogwoud. Vanwege de hint eerst zonder GPS-apparaat gaan zoeken. Dat haalde niets uit, want ik zocht op de verkeerde plek. Met GPS was het een stuk gemakkelijker. Alleen snapte ik de hint niet meer.

BVDLC

 

8426. M.t.o.v.N.A.P. by Huntpostmus

SmileEen grapje is leuk, maar dit ging te ver. Overal waar ik de cache vermoedde, of het nu boven of beneden N.A.P. was, lag ie niet. Na een poos verkleumd in de bolide gestapt en diep nagedacht. Dat hielp. Na een warme grog (nou ja, eigenlijk een slok koude thee) besloot ik tot een schouw. En ziet, daar lag de doos. Missie compleet. Dank daarvoor.

 

 

8425. Daar bij de waterkant I by Moriaantje

8423SmileKris kras door Medemblik was geen probleem met dit weer. Weinig toeristen e.d. op de been. Omdat elk voordeel se nadeel heeft, was het op de stash area niet bepaald aangenaam toeven. Dus maar snel me werk gedaan en terug in de warme droge bolide. Wel dank voor de cache natuurlijk.

 

8424. Daar bij de waterkant II by Moriaantje

SmileMooie plek, maar de felle wind probeerde mijn feestje te verstoren. Dat is hem/haar niet gelukt, vooral ook dankzij de fraaie constructie die ik hier aantrof. Dank daarvoor.

 

8423. Daar bij de waterkant III by Moriaantje

SmileEigenlijk zonder mijn GPS-apparaat te raadplegen wandelde ik naar de vermoede plek. Fout. Daar zaten alleen een stuk of 10 reigers te niksen. Dat is overigens hun favoriete bezigheid. Zelden zo’n lui dier als een reiger gezien. Van schrik door mijn nadering vloog het hele zootje op, hetgeen een kettingreactie op gang bracht. Een honderdtal ganzen leek het ook niet pluis en daarna volgden eenden, kraaien, duiven, kauwen, etc., kortom alles wat vleugels had bewoog zich nu door het luchtruim. Wel spectaculair overigens.

Via een ommetje naar de landtong voor het echte werk. Dat viel erg mee. Dank daarvoor.

 

8422. Rondje Zwaag 7 by Team Jatu.nl

8420SmileWie onderneemt er niet graag

Een rondje door het Westfriese Zwaag?

Ik wel, zelfs tijdens een heftige regenvlaag.

 

8421. Rondje Zwaag 10 by Team Jatu.nl

SmileWie onderneemt er niet graag

Een rondje door het Westfriese Zwaag?

Ik wel, gelukkig zonder vliegenplaag.

 

8420. Rondje Zwaag 9 by Team Jatu.nl

SmileWie onderneemt er niet graag

Een rondje door het Westfriese Zwaag?

Ik wel, maar waar was het bier met een schuimkraag?

 

8419. Rondje Zwaag 8 by Team Jatu.nl

8418SmileWie onderneemt er niet graag

Een rondje door het Westfriese Zwaag?

Ik wel, maar het was wel winderig vandaag.

 

8418. Op een klein stationnetje (6) NANO by shidarfle

SmileOm niet weer mijn neus hier te stoten had ik thuis inlichtingen ingewonnen bij Koos de Kapper, een man die zelden zijn neus stoot vooral vanwege zijn capaciteiten op het gebied van de stuurmanskunst. Hij wist alleen nog de hoogte waarop hij de nano alhier had gevonden en dat bleek een belangrijke aanwijzing voor mij. In een mum of twee had ik de nano gespot. Zo die was eindelijk binnen. Dank daarvoor.

 

8417. Rondje Zwaag 1 by Team Jatu.nl

SmileWie onderneemt er niet graag

Een rondje door het Westfriese Zwaag?

8415Ik wel, al stond er nergens een erehaag.

 

8416. Rondje Zwaag 2 by Team Jatu.nl

SmileWie onderneemt er niet graag

Een rondje door het Westfriese Zwaag?

Ik wel, en natuurlijk totaal zonder enig geklaag.

 

8415. Rondje Zwaag 3 by Team Jatu.nl

SmileWie onderneemt er niet graag

Een rondje door het Westfriese Zwaag?

Ik wel, liever dan door het drukke Den Haag.

 

8414. Coin & TB Resort van A naar Beter by degoesjes

SmileGeen idee wat ik thuis had uitgespookt, maar op de locatie waar ik terechtkwam was het huisnummer uit de hint niet te vinden. Wel twee politieagenten die met een soort laserkanon op automobilisten schoten om te zien of ze te hard reden. Bij mij hadden ze pech, want ik reed heel langzaam om huisnummers te spotten. Omdat ik het goede huisnummer niet vond, dus maar eens gestopt en een herberekening uitgevoerd. Die bracht mij naar een heel ander deel van Hoorn. Ook daar had ik moeite het juiste huisnummer te vinden.

8414Toen ik dat eindelijk ontdekte, waren mijn beproevingen nog niet voorbij. Een beroep als slotenkraker heb ik nimmer geambieerd en ik besefte ter plekke waarom. Hoewel zeker van de juiste cijfers van de combinatie, kreeg ik het ding niet open. Uiteindelijk net voordat bij mij boven iets klikte, klikte het geval open, kon ik eindelijk de fraaie constructie openen en mijn worteltekening plaatsen. Dank daarvoor.

 

8413. Rondje Zwaag 6 by Team Jatu.nl

SmileWie onderneemt er niet graag

Een rondje door het Westfriese Zwaag?

Ik wel, en zonder het gebruik van een decoupeerzaag.

 

8412. Op de koffie 1 by Team Jatu.nl

SmileIk kwam inderdaad een paar keer op de koffie voordat ik de echte koffieplek bereikte. De geschiedenis van Hoorn is er eentje van ups en downs. Mijn zoektocht past wel in dat schema dus. Uiteindelijk zat ik goed en kon de koffie rijkelijk vloeien. Overigens niet voor mij, want ik ben al 33 jaar koffievrij.

8410BVDLC

 

8411. Rondje Zwaag 4 by Team Jatu.nl

SmileWie onderneemt er niet graag

Een rondje door het Westfriese Zwaag?

Ik wel, en dat zonder beschadiging van de ozonlaag.

 

8410. Rondje Zwaag 5 by Team Jatu.nl

SmileWie onderneemt er niet graag

Een rondje door het Westfriese Zwaag?

Ik wel, voor deze belangrijke levensvraag.