25-02-2010

5 caches in de buurt van Zoetermeer vandaag. En met allemaal was iets. Logrol vol, afstand klopte niet, hint foetsie, jongelui met de cache in handen en eentje niet kunnen vinden. Kortom, ik heb me kostelijk vermaakt.

 

traditional8268. Meerzicht Zoetermeer by Geocachingwinkel.nl

8268SmileEn wie stonden daar met ieder een deel van de cache in handen? Sarretje3 en Geodude3. Twee nieuwe sterren aan het geocache-firmament. Ik kon meteen mijn initialen WC noteren. Er werd nog even gewezen waar de nano stak. En klaar was Kees, in dit geval Wilxlii. Nog even wat nagebabbeld, waarna zij verder wandelden en ik mijn bolide pakte voor nog een laatste cache vandaag. Die ik overigens niet vond. Dus was dit de laatste. Dank daarvoor.

 

multi8267. Disney in Zoetermeer by Gekkenhuis

SmileMijn dank gaat uit naar de buurvrouw. Naast het nummerbordje van haar woning prijkt een klein bordje met het opschrift, dat de koffie klaar is. Hoewel ik al 33 jaar geen koffie meer drink, was ik toch blij met die mededeling, want ik dacht de hint te pakken te hebben. Nee dus. Zij zag vanuit haar woning, dat iemand op haar erf rondscharrelde en kwam vriendelijk vragen, wat ik zocht.

 

8267Dit is een reactie waar je alleen van kan dromen, want de meeste mensen zullen wat geïrriteerder reageren, vermoed ik. Ik had daar namelijk niets te zoeken. Het zullen echter mijn prettige voorkomen en mijn innemende persoonlijkheid zijn die deze positieve reactie teweeg bracht, denk ik. Nadat ik op onderdanige wijze mijn fout moest erkennen en haar vertelde over de koffie-hint, wees ze mij naar het terrein van de buren. Daar had ooit op een grote tegel een enorme koffie-pot gestaan, maar nu dus niet meer.

Ik dankte haar uitvoerig voor de info en ging naar de bewuste plek om daar mijn leedwezen tot uitdrukking te brengen via een minuut stilte en gebogen hoofd. Dat ontroerde haar blijkbaar zo, dat ze me aanmoedigde die grote steen op te tillen. En tot mijn blijdschap lag daar de cache.

Misschien een leuk scenario voor een Disney-film? Eerst als een soort sprookjesprins een wandelingetje door een parkje, waarbij allerlei leuke objecten de aandacht krijgen en dan een suikerzoet einde waarbij de prins met behulp van zijn aanstaande prinses de schat vindt en zo. Ik zie er wel wat in.

BVDLC

 

multi8266. HEEN EN WEER by Naaktslakkies

8266SmileIk dacht het al, maar nu weet ik het zeker: Ik ben niet geschikt voor het beroep van orgeldraaier. Die wetenschap deed ik vandaag op op de Ommedijksche Watering. Dat is een verbindingsvaart tussen de Vlietlanden bij Leiden en de Noord-Aa bij Zoetermeer. Speciaal voor mensen die niet van zwemmen houden, heeft men ergens halverwege dat boezemwater een heuse veerboot neergelegd. Om aan de overkant te komen, moet je dan draaien aan een wiel zoals Michiel de Ruijter dat vroeger deed in zijn blauwgeruite kiel. Je hebt niet veel kracht nodig om aan dat wiel te draaien, maar juist daardoor moet je, vanwege een of ander natuurkundig principe, een gigantisch aantal omwentelingen maken. Ik moest dus op souplesse naar de overkant, zo ongeveer zoals Lance Armstrong de bergen op fietst in die kleine versnelling. Bovendien moest ik eerst extra draaien, omdat het vaartuig aan de overkant lag.

Overigens was dit mijn 4e cache met de titel “Heen en Weer”.  In dit geval klopte dat eigenlijk niet, want ik ging alleen “Heen”. Genoeg daarover. Zoals gebruikelijk hadden de Naaktslakkies weer een prachtige originele route uitgezet door een typisch Hollands landschap. Omdat je over een paar weken hier niet meer mag wandelen vanwege het broedseizoen, en omdat het KNMI voorspelde dat het vanmiddag droog en relatief warm zou zijn, sprong ik in mijn bolide die hortend en stotend op gang kwam, omdat ie ’s winter nogal veel stilstaat.

8266aTijdens de wandeling sprong ik soepel over de vele hekken die vermoedelijk geplaatst zijn om de plaatselijke veestapel te behoeden tegen wilde dieren of zo. Ook noteerde ik zo nu en dan wat antwoorden op vragen over graffiti, architectuur, bruggenbouw en dergelijke, waarbij het handig was als je kon tellen. Ik bleek het te kunnen, want ik kwam precies uit bij de plek die de cache-leggers hadden bedoeld. Een fraai verborgen cache wachtte op mijn worteltekening. Dank daarvoor.

 

traditional8265. ZECC: Zoeterwoudse Eerste Carpool Cache by Gekkenhuis

SmileCarpool hier, carpool daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier bij Zoeterwoude,

Summa summarum cum laude.