13-12-2009

Hoewel aan één van mijn voorwaarden (lekker temperatuurtje) vandaag niet werd voldaan, ging ik toch op stap. Het was namelijk wel droog en helder weer. Zodoende kon ik bij daglicht van ongeveer 08.30 uur tot 16.30 uur actief zijn. De keuze viel op Antwerpen, omdat ik daar een nieuwe serie zag verschijnen. Ter plekke bleek ook puntjesjager Mlvdburg op jacht te zijn aldaar.


traditional8221. Rietbeemde by compas10

8221SmileTerwijl de avond viel over het Vlaamse land hier bij Brasschaat, deed ik mijn best nog een laatste cache te verschalken. Het viel niet mee. Het werd al duister en dan helpt het ook niet als een enorme berg het licht nog meer dempt. Wat doet die berg hier trouwens? Even was ik bang dat ik het gevaarte moest bestijgen, maar gelukkig wees mijn pijltje in een andere richting.

Heb nog wel even moeten zoeken op de stash area. De cache lag niet waar ik hem in eerste instantie verwachtte. Geurende mijn onderzoek moest ik goed uitkijken voor die kleine geniepige brandneteltjes waar je dagen last van hebt als je wordt geprikt. Uiteindelijk spotte ik de listig verstopte cache en kon ik deze decemberzondag met een tevreden gevoel afsluiten. Dank daarvoor.

 

traditional8220. THE DOUBLE COLORED EGG by Wavewarriorwilly

SmileVroeger zocht ik kievietseieren. Dat was in Friesland en is daar één van de vele typisch Friese tradities naast keatsen, skûtsjesilen, alvestêdentocht, fierljeppe, sûpe sûpe en frysk damje. Nu mocht ik in België nabij Schoten ook naar eieren zoeken. Na het vinden van deze moet ik constateren, dat kievieten het me destijds heel wat lastiger maakten om hun broedsel te ontdekken. Maar ja, zij geven ook geen coördinaten prijs. Deze cache-legger wel en daar ben ik hem erkentelijk voor. Dank dus.

 

8219traditional8219. RED EGG by wavewarriorwilly

SmileRode eieren vind je niet vaak. Dus was ik flink nieuwsgierig naar dit exemplaar. Ik moest daarvoor naar Schoten in België in een buurt met leuke stulpjes. Na het parkeren nog honderd meter wandelen en daar was ie dan. Hij was inderdaad rood. Lag op een mooi plekje. En is een klein beetje kapot. Alsof het jong bezig is uit het ei te kruipen. De loglijst was verrassenderwijs droog. Dus kon ik prima mijn worteltekening kwijt. Dank daarvoor.

 

traditional8218. Another Lunch @ Sluis 10 by MaSaLo

SmileOmdat 15.55 uur veel te laat is voor de eerste lunch, maar weer te vroeg voor een tweede lunch, heb ik mij beperkt tot het vinden van een doosje. Dat verborg zich op een bijzonder plekje. De nabij gelegen sluis lag er verlaten bij. Het was koud en winderig. Geen omstandigheden om alhier gezellig op een bankje te vertoeven. Dus maar gauw deze locatie bij Schoten verlaten om te trachten voor donker nog een paar caches te verschalken.

BVDLC

 

traditional8217. schotense bruggen 2 :Hoogmolenbrug by dubbelm

8216SmileIk heb nauwelijks aandacht besteed aan de verderop gelegen brug over het Albertkanaal nabij Schoten. Pas nadat ik de cache had gevonden en het hele logritueel had afgewerkt, wierp ik een blik. Bovendien bracht de route naar de volgende cache mij over de brug. Zodoende kon ik constateren, dat men dit kunstwerk niet voor niets heeft aangelegd. Dank daarvoor.

 

traditional8216. Dog Lovers by Den Davy

SmileHet grote grasveld was gevuld met vele hondenliefhebbers en hun geliefden. Maar hoe er te komen? Een metershoog hek versperde mijn toegang. Ik kon zelfs vanachter de lange spijlen het door mij gezochte doosje zien staan. Moest ik hier mijn spectaculaire klimcapaciteiten demonstreren? Nee. Een meter of 30 verderop ontwaarde ik een soort deur. Ter plekke bleek die te kunnen openen. Zo kon de cache toch worden gegraaid.

Terwijl ik mijn worteltekening plaatste, keek ik uit op het voetbalstadion van Deurne. Was dat die hel waar ik in mijn jeugd al van had gehoord? Waar mijn grote voetbalidool Abe Lenstra menig doelpunt maakte en zo de Belgen de oren waste? Dachutwel.

BVDLC

 

8215traditional8215. DEURNE DORP by Golfdeltamike

SmileMen had in Deurne zijn best gedaan om mijn binnenkomst te verstoren. Zo maar plots een straat waar je niet mag inrijden. Dus reed ik om, om het vanaf de andere kant te proberen. Dat mocht ook niet. Toen de Delftsblauwe bolide maar geparkeerd en te voet naar de stash area. Die bleek te liggen in een nog authentiek deel van de stad. Prachtig! Via enkele smalle straatjes met mooie muurschilderingen kwam ik om een hoekje naar het grasveldje met de bankjes. Er stonden twee hondenuitlatende dames met elkaar te kletsen. Dan kun je dus rustig zoeken, want die letten verder nergens op. Het duurde wel even voordat ik mijn worteltekening kwijt kon, maar het lukte. Dank daarvoor.

 

traditional8214. 4635-Cache by HamNet

SmileVele getallen zijn mij gedurende mijn leven gepasseerd. Ook het getal 4635. Bij voorbeeld mijn 4635e log bij het geocachen. Dat was een cache op 12 mei 2008. Eentje bij het dorp Twello in het oosten van Nederland. Ook als postcode kun je 4635 tegenkomen in ons land. Woensdrecht en omgeving nabij de grens met België. Verder heeft de multinational Alcatel met het nummer 4635 een oplossing in huis voor al je “Voice Messaging Services”, als ik internet mag geloven.

Je begrijpt dat ik keinieuwsgierig was, wat dit getal 4635 bij deze cache zou kunnen betekenen. Via een smal wandelpaadje bereikte ik de stash area, alwaar ik mij heel dicht bij een druk bereden autoweg bevond die van mij was afgeschermd door een metershoog geluidsscherm. Aldaar werd mijn nieuwsgierigheid eindelijk bevredigd. Ik kan hier niet spoilen over het hoe en wat natuurlijk. Wie het wil weten, moet zelf gaan kijken.

BVDLC

 

traditional8213. Keitof by LucasB

8213SmileWat een keischone politieagente hebben jullie hier in Antwerpen! Maar laat ik bij het begin beginnen. Na lang zoeken en speuren had ik eindelijk de edelsteen uit de verzameling weten te plukken. Maar mijn aanwezigheid bleef niet onopgemerkt. Precies op het moment dat ik uit nieuwsgierigheid (of voor een wp?) even achter de kunstmatige steenmuur een kijkje nam, stopte een politiewagen bij mijn eenzame op het grasveldje geparkeerde Delftsblauwe bolide.

Toen ik tevoorschijn kwam, werd ik aangesproken door haar. Wat was ze mooi. En jong. En goedlachs. Dat laatste natuurlijk pas toen ik mijn gebruikelijke humor toonde. En mijn identiteitskaart. Die werd meteen door haar norse oudere mannelijke collega ingepikt en meegenomen in de politiewagen. Terwijl hij aldaar zijn best deed uit te zoeken of ik een internationaal gezochte terrorist was, kreeg ik de kans haar alles over geocaching uit te leggen. Wat luisterde zij aandachtig. Ze hing letterlijk aan mijn lippen. Het zal mij niet verbazen als men haar binnenkort met een GPS-apparaatje door de stad ziet paraderen.

Helaas mocht ik haar niet op de foto zetten, maar de politiewagen mocht wel, terwijl zij zeer sluw een enorme stap aan de kant deed om niet “per ongeluk” toch in beeld te verschijnen. Jammer! Helaas verstoorde de norse collega ons heerlijke samenzijn door mij zwijgend mijn identiteitskaart terug te geven en haar mee te nemen. Zag ik de teleurstelling van het afscheid nemen in haar ogen? Ikzelf hield mij sterk, heb hen nog een prettige dag gewenst en weg waren ze, mij alleen achterlatend met een onvergetelijke herinnering. Dank daarvoor.

 

8212traditional8212. Paddeke by Mister_X

SmileVanaf huisnummer 18a ben ik naar het paddeke gewandeld. Ik houd wel van paddekes. Hier bij Zwijndrecht hebben ze een leuke. Wandelend naast een aardbeienveld viel mij op, dat de natuur in december mij behoorlijk verraste. Op nog geen strekkende meter zag ik liefst 5 verschillende plantensoorten in bloei staan!

Voor mij eindigde het paddeke in het midden, want daar lag de cache. Eerst wel even aan de in mijn ogen meer logische verkeerde kant gekeken, maar toen ik mijn blikveld verruimde, was het raak. Daarna was het gedaan hier aan de rustige overkant van Antwerpen en ging ik via de Waaslandtunnel de drukte in.

BVDLC

 

traditional8211. Vredespad 2 by Mister_X

SmileOnderweg op het Vredespad werd ik door een tuintjesbezitter vanaf zijn tuintje aangesproken. Hij zag me aan voor een Vlaming en dat wilde ik graag zo houden. Dus heb ik mijn kennis die ik destijds bij een cursus opdeed in de praktijk gebracht. Gewoon wat onverstaanbare klanken produceren. Het lukte. Na mijn “Oooowg, gwaah, bwoei” zei hij nog het een en ander dat ik ook niet verstond. Tevreden wandelde ik verder. Denk nu niet, dat ik sprookjes vertel. Ruim 15 jaar geleden in Frankrijk op vakantie, heeft een stel Vlamingen mij dat echt geleerd en ik kon nu constateren, dat het werkte. De cache had ik overigens ervoor al gevonden. Dat was niet lastig. Vrede zij met U.

 

traditional8210. Vredespad 1 by Mister_X

8210SmileLeuk vredig paadje daar zo bij Zwijndrecht. Het liep naar het Vredesbos met daar midden in een Vredespaal. Verder hoefde ik niet, want ik vond er een doosje. En zoals men weet, ben ik daar altijd blij mee. Vanaf hier was het niet ver naar een tweede doosje, dat heel toepasselijk Vredespad 2 werd genoemd. Dank daarvoor.

 

traditional8209. pompstation by tieuke

SmileHier wordt van water water gemaakt. Dat las ik op het info-bord. Meer info stond er niet. Het zette mij wel aan het denken. Zoals ieder weet is de formule voor water H2O. Dat betekent op iedere molecuul water: 2 waterstofatomen en 1 zuurstofatoom. Die zitten in principe aardig stevig aan elkaar vast. Hier bij het pompstation echter vindt men, dat daar iets aan moet veranderen. Dus via het credo “Changez la dame” worden waterstof en zuurstof losgekoppeld en vervolgens aan andere losgekoppelde atomen hernieuwd vastgeklonken. Het resultaat is inderdaad weer water, maar nu in veranderde samenstelling. Erg knap. Het nut ontgaat me. Maar ik ben slechts een eenvoudige geocacher. En met de grappig verborgen cache had ik geen moeite. Dank daarvoor.

 

8208multi8208. Het GVA Cachke by The Bat

SmileOp weg hierheen brak ik mij het hoofd om de afkorting GVA thuis te brengen. Geocaching Voor Alcoholici? Geocaching Voor Allochtonen? Geocaching Voor Aardappeleters? Ik wist dat het iets met Geocaching moest zijn. Maar voor wie? Ik kon het niet bedenken. Ter plekke was het wel duidelijk. Dat ik daar niet aan had gedacht! Het bleek dus voor Antwerpenaars te zijn.

Gelukkig mogen ook anderen de cache proberen te vinden. Zelfs Ollanders. En ook ik die afkomstig is uit het verre Friesland. Als doorgewinterd geocacher had ik geen moeite met de listig verborgen cache. Dank daarvoor.

 

mystery8207. st anneke bonus by belgie holland

SmileBij het eerste deel van deze serie ontmoette ik voortdurend het duo Mlvdburg en Sandertje-03-05. Terwijl ik heerlijk deze ochtend uitsliep tot 05.45 uur, waren zij vroeg opgestaan en hadden de andere helft van de serie al achter de kiezen. Zo kwam ik pas een uurtje later aan de finish om mijn bonus op te strijken. Gelukkig heeft de Belgische regering nog geen paal en perk gesteld aan het uitkeren van bonussen en kon ik na het uitrekenen van alle sommetjes naar de juiste plek rijden.

Terwijl ik mijn worteltekening in het logboek plaatste, groette de cache-legger mij en informeerde of het gelukt was. Ja dus. Dank daarvoor en voor de mooie serie langs alle hoeken en gaten van de Antwerpse stadswijk Linkeroever.

 

8205traditional8206. st-anneke deel 2 premetro by belgie holland

SmileDeel 2 van Sint Anneke aan de linkerkant van de Schelde.

De premetrotramtunnel alhier is niet gratis, naar ik veronderstelde.

 

traditional8205. st anneke deel 6 waaslandtunnel by belgie holland

SmileDeel 6 van Sint Anneke aan de linkerkant van de Schelde.

De Waaslandtunnel is waarschijnlijk betaald met gemeenschapsgelden.

 

traditional8204. st anneke deel 9 revalidatiecentrum by belgie holland

SmileDeel 9 van Sint Anneke aan de linkerkant van de Schelde.

Het revalidatiecentrum alwaar ik mij liever nog niet aanmeldde.

 

8203traditional8203. sint-anneke by dubbelm

SmileTijd voor de lunch. De meegebrachte broodjes en stukje banketstaaf verdwenen in mijn hongerige mond, aangevuld met een beker warme thee uit de thermoskan. Daarna was ik geheel op energie en kon ik sint-anneke te lijf. Daarvoor moest ik eerst om enkele rood-wit gestreepte hekken slalommen die hier waarschijnlijk gereed stonden om publiek op een afstand te houden. Dat publiek bestond overigens slechts uit één man: ikke.

Toen begon de jacht rond wat bomen en struiken. Bij de meeste ervan lag de cache niet, zo ervoer ik na zorgvuldige inspectie. Uiteindelijk was het raak, kon ik mijn worteltekening kwijt en sint-anneke danken voor haar gulle gave. Dank daarvoor.

 

traditional8202. st anneke deel 7 jachthaven by belgie holland

SmileDeel 7 van Sint Anneke aan de linkerkant van de Schelde.

De jachthaven vol mooie bootjes, zoals ik snel vaststelde.

 

8200traditional8201. st- anneke deel 5 boeienweide by belgie holland

SmileDeel 5 van Sint Anneke aan de linkerkant van de Schelde.

De boeienweide met een boom die men ten langen leste velde.

 

traditional8200. st anneke deel 10 fietserstunnel by belgie holland

SmileDeel 10 van Sint Anneke aan de linkerkant van de Schelde.

De fietserstunnel die beide oevers aan elkaar speldde.

 

traditional8199. st-anneke deel 4 vlaams hoofd by belgie holland

SmileDeel 4 van Sint Anneke aan de linkerkant van de Schelde.

Het Vlaams Hoofd met erg veel klimop die mij ontstelde.

 

8197traditional8198. st anneke deel 1 blauwe kerk by belgie holland

SmileDeel 1 van Sint Anneke aan de linkerkant van de Schelde.

De blauwe kerk waar de eerste bezoekers zich al meldden.

 

traditional8197. st anneke deel 8 galgenweel by belgie holland

SmileDeel 8 van Sint Anneke aan de linkerkant van de Schelde.

Het Galgenweel waar ik 15 jaar geleden al eens omheen snelde.

 

traditional8196. Brandnetelstrijd by Wechelkes

SmileEn wie stonden daar op deze vroege zondagochtend met een cache in hun handen? Succesvol puntjesjager Mlvdburg met zijn schaduw Sandertje-03-05. Zoals gebruikelijk waren ze vroeg op weg gegaan om net als ik hier in Antwerpen hun slag te slaan. Zo stonden ze bij nummer 3 uit de st annekeserie, waar ik toevallig passeerde. Ik kon zo aanschuiven.

Terwijl ik snel mijn worteltekening plaatste op het logrolletje en wat fotootjes van hen nam, informeerde ik naar hun volgende stap. Dat bleek een cache die niet op mijn lijstje stond. Voor de gezelligheid stelde ik voor mee te gaan. Dat was akkoord. Op naar de volgende dus. Na een stief kwartier verwoed rondrijden waarbij ik perfect achter hun aanreed, waren we weer terug op de beginplek. Het bleek dus lastig de beginplek van deze cache te vinden. Na zorgvuldige bestudering bleek die startplek een paar honderd meter verderop te liggen.

8196Vanaf de start naar de cache was hemelsbreed bijna een kilometer en het traject liep voor een groot deel langs de Schelde. Met mooi uitzicht op de overkant waar de industriële revolutie flink had toegeslagen met veel silo’s, lange rokende pijpen en degelijke, wandelden wij gedrieën in de kou stevig door naar het stukje verwilderd bos waar de zich de cache bevond.

Daar aangekomen constateerden wij geen brandnetels. Aldus strijdloos zochten Mlvdburg en ik de cache op de aangegeven hinthoogte van één meter negentig. Sandertje greep echter het kistje zonder zich om een hint te bekommeren en zo was ook deze cache in the pocket. Snel weer terug naar de warme bolide.

BVDLC

 

traditional8195. st anneke deel 3 manege by belgie holland

SmileDeel 3 van Sint Anneke aan de linkerkant van de Schelde.

De manege die zich zo vroeg op zondag nog niet openstelde.