29-10-2009

Meeste moeite had ik vandaag om een cache midden in de Bathse Schorren te vinden. Maar het lukte. Een serie in Bergen op Zoom, wat aanloopcaches, gelardeerd met wat tussencaches. Zo kreeg ik de 10-urige daglichtdag wel om.

 

traditional8081. Rondje Bèrrege Turfland by DeNillus

8080SmileBèrrege op die mooie Zoom.

Bij binnenkomst geen schroom.

Zoals de mogelijkheid bij het Turfland.

Die betekende een gênant hoge variant.

 

traditional8080. Rondje Bèrrege De Koepel by DeNillus

SmileBèrrege op die mooie Zoom

Bij binnenkomst geen schroom.

Zoals de mogelijkheid bij De Koepel.

Die verliep bijzonder soepel.

 

8079

 

 

multi8079. Oorlogsmonumenten - Oorlogsslachtoffer / Tank by schoss

SmileDie tank hier in Woensdrecht had ik al eens eerder in geocache-verband bezocht. Geen probleem overigens. Het verzamelen van de info verliep soepel. Het rekenwerk ook. Ik hoefde slechts één keer te herberekenen. Terwijl de zon zijn best deed nog even boven de horizon te blijven, zodat ik mijn worteltekening bij daglicht zou kunnen plaatsen, verkeerde ik in opperbeste stemming, omdat ik o.a. dankzij die oorlogsslachtoffers mij kan bezighouden met zo’n mooie hobby.

BVDLC

 

 

 

multi8078. Oorlogsmonumenten - Gedenksteen met Plaquette by schoss

8078SmileHet pleintje met de gedenksteen hier in Putte was rustig. Het stukje bos waar ik de cache mocht zoeken niet. Een stel jochies was er lekker aan het spelen. Wat is dan een slimme aanpak om toch ongezien het geocache-triplet te volbrengen: doosje zoeken, graaien en weer verstoppen? Ik besloot tot de opvallende variant uit mijn scala geocache-trucs. Dus heel opvallend wijdbeens toppen van bomen bestuderen. Het duurde dan ook niet lang of de jochies wilden weten wat ik deed. Kijken. Dat was best een goed antwoord, want zelf keken ze ook wel eens. Tevens vroeg ik of ze wel eens eekhoorns zagen. Zeker wel. Wat ik allang wist, dat dit suffe staan kijken hen snel zou vervelen. Ze gingen weer spelen en waren regelmatig even uit zicht. Die spaarzame momenten gebruikte ik voor mijn triplet-actie. Klus geklaard. Leuk verstopt. Dank daarvoor.

 

traditional8077. Politieacademie Ossendrecht by schoss

SmileHoewel de politiepet mij niet past en ik dus veel liever mijn eigen lichtgewicht petje draag, werd ik door de aanwezigheid van een cache toch in de richting van het politieapparaat gelokt. Slecht kort in de richting van de gebouwen achter het hek gegluurd en vervolgens concentratie op mijn core-business. Het doosje lag er goed bij en ook na het plaatsen van mijn worteltekening was dat weer het geval.

BVDLC

 

8076traditional8076. Ossendrecht in beeld...... by schoss

SmileOoit heb ik in de buurt van Ossendrecht een stukje van mijn militaire dienstplicht vervuld. Toen had ik niet zo’n mooi beeld van deze plaats als nu. In de avondzon lag het dorp er gezien vanaf deze plek prachtig bij. Na voldoende bewondering voor deze Brabantse plaats werd het tijd een potje te vinden. Dat was verstopt waar ik het eerst vermoedde, maar niet terstond vond omdat ik te oppervlakkig keek. Een tweede blik was raak.

BVDLC

 

traditional8075. Golfbaan "Reymerswael" by schoss

SmileAan de overkant stond men lustig met stokjes balletjes te meppen en te schuiven totdat het balletje in een gaatje rolde. Een tamelijk onnozel spel dus. En dat zoveel mensen zich daarmee bezig houden. Nee, dan ik. Ik zocht een doosje. En dat lukte prima. Leuk verstopt. Dank daarvoor.

8074

traditional8074. Bathse Spuisluis by schoss

SmileAls ik de beschrijving goed begrijp, ontvangen de Zeeuwen hier het vervuilde water uit Brabant. Daar zullen ze blij mee zijn! Gelukkig voor iedereen spuit de sluis het meteen weer uit. Ja, wat is het alternatief? Inslikken?

Na een oppervlakkige beschouwing van de waterige omgeving, werd het tijd voor wat zoekwerk. Dat had deze keer vrij snel succes. Ik wil niet spoilen, maar de cache vertoonde een bijzondere geur. Gevolg van onderhoudswerk, neem ik aan. Snel de worteltekening erop geplaatst.

BVDLC

 

 

 

traditional8073. Bathse Schor by Shockproof559

8073SmileDeze ging niet gemakkelijk. Maar dat staat ook nergens geschreven. Zelfs niet waar je moet beginnen. Ik maakte met mijn bolide een omtrekkende beweging en parkeerde op 700 meter van de cache. En ik zag een pad dat min of meer richting cache liep. Dapper die kant op. Helaas verstoorde op 300 meter van de cache een klein watertje mijn illusie. Via een slimme omtrekkende beweging wist ik de overkant toch te bereiken en kon verder. Op 50 meter van de cache was het echt gedaan. Een breed water verhinderde de doorgang. Er zat niets anders op: terug.

Na dik 2 kilometer wandelen was ik weer bij mijn bolide. Gaf ik op? Neen. Mijn anders zo gevoelige fascia plantaris vertelde mij dat ik het nogmaals mocht proberen, maar dan de andere kant om. Vooruit dan maar. Geen idee hoe er een pad liep naar het vogelscherm, alwaar de cache moest liggen.

Na een paar honderd meter besloot ik tot een wanhoopsdaad. Deze anders zo brave jongen week af van het rechte pad. Ik zag namelijk sporen door het gras in de juiste richting. Hoop gloorde. Helaas ging het gras na een poos over in kleine struiken. Dat liep lastig. Nog meer helaas gingen de kleine struiken na een poos over in grote struiken en dat liep nog lastiger.

Moest ik het loodje leggen in deze Zeeuwse wildernis? Gelukkig niet. Plots doemde een pad op. En het pad leidde rechtstreeks naar het vogelscherm. En daar vond ik probleemloos de cache. Tijdens het loggen beschouwde ik glorieus de overkant van het water, waar ik een uur eerder bijna stond te huilen.

Op de terugweg ontdekte ik hoe het werkelijk zat met de padenstructuur en zo kwam ik na 4.3 kilometer wandelen door mooie natuur met een prachtig nazomers weertje tevreden terug bij mijn bolide. Dank daarvoor.

 

traditional8072. VÖLCKERDORP by Shockproof559

8072SmileWel leuk misschien zo’n kleine gemeenschap met 18 huisjes. Ik heb vanaf het hoekje slechts één blik geworpen in de richting van het gehucht. Daarna hield ik mij bezig met het vinden van een doosje. Dat zou niet moeilijk moeten zijn volgens het ene sterretje. En dat was het ook niet, al ben ik in het verleden wel eens langer met deze verstopmethode bezig geweest.

BVDLC

 

traditional8071. Rondje Bèrrege Binnenbandijk by DeNillus

SmileBèrrege op die mooie Zoom.

Bij binnenkomst geen schroom.

Zoals de mogelijkheid bij de Binnenbandijk.

Die bood bovendien een interessante doorkijk.

 

8069traditional8070. Rondje Bèrrege Antwerpsestraatweg by DeNillus

SmileBèrrege op die mooie Zoom.

Bij binnenkomst geen schroom.

Zoals de mogelijkheid bij de Antwerpsestraatweg.

Die verliep lastig vanwege nieuw wegenaanleg.

 

mystery8069. Lonely Twin by Lonely Walker

SmileBij het aanrijden in deze buitenwijk van Bergen op Zoom zag ik al de geocache-sticker. Dat geeft mij altijd een enorme oppepper in woonomgevingen. Ik kan dan mijn natuurlijke gêne meteen van me afschudden. Heerlijk. Dus rustig het privéterrein betreden. Ook de cache bleek zijn ligging gemakkelijk prijs te geven. Mijn gepuzzel gisterenavond was niet voor niets geweest. Dank daarvoor.

 

traditional8068. Rondje Bèrrege Klein Molenbeekseweg by DeNillus

8067SmileBèrrege op die mooie Zoom.

Bij binnenkomst geen schroom.

Zoals de mogelijkheid bij de Klein Molenbeekseweg.

Ook te doen vanaf de andere kant door iemand met motorpech.

 

traditional8067. Rondje Bèrrege Balsedreef by DeNillus

SmileBèrrege op die mooie Zoom.

Bij binnenkomst geen schroom.

Zoals de mogelijkheid bij de Balsedreef.

Waar ik weer fijn wat worteltjes schreef.

 

traditional8066. Rondje Bèrrege Holleweg by DeNillus

SmileBèrrege op die mooie Zoom.

Bij binnenkomst geen schroom.

Zoals de mogelijkheid bij de Holleweg.

Makkelijk te graaien en niet hightech.

 

traditional8065. Rondje Bèrrege Moervaart by DeNillus

8065SmileBèrrege op die mooie Zoom.

Bij binnenkomst geen schroom.

Zoals de mogelijkheid bij de Moervaart.

De eerste alhier en daarom een daalder waard.

 

traditional8064. De 1e in Eérel by DeNillus

SmileLaat het niet bij deze eerste in Heerle blijven! Volgens mij kan de constructie ook wel bij andere woningen worden toegepast. Ik heb me gruwelijk vermaakt bij deze. Gelukkig niemand in de buurt op me op de vingers te kijken. Zo kon ik soepel mijn worteltekening kwijt. Dank daarvoor.

 

traditional8063. Quickcache Roosendaal "GRENSGEVALLETJE" by zerocool111

SmileIk was even bang voor lastig stuntwerk bij het lezen van de hint, daarbij kijkend in de richting waar mijn pijltje wees. Gelukkig was de praktijk minder weerbarstig en kon ik probleemloos de stad Roosendaal achter mij laten. Dank daarvoor.

 

8062traditional8062. Meneer konijn by jacolothe

SmileWaar is de tijd dat konijnen nog gewoon in holen huisden? Hier midden in Roosendaal vinden ze blijkbaar andere huisvesting. Dus na flink wat speuren naar konijnenholen, maar eens met andere ogen gekeken. Ik zag een mooi groot herenhuis, mooie statige bomen, pittoreske bruggetjes, veel gevallen veelkleurige bladeren en uiteindelijk ook een cache. Kon ik tevreden deze stad verlaten. Dank daarvoor.

 

traditional8061. De Bergen by de Struikrovers

SmileHeel apart! Ervaring bij geocaching is hier een nadeel volgens mij. Ik heb vrij lang op een in mijn ogen logischer plek staan zoeken, ondanks het feit dat mijn pijltje niet echt in die richting wees. Maar ja, eigenwijs hè. Mooi stukje natuur trouwens. Ik heb ervan genoten. Dank daarvoor.

 

traditional8060. OECC: Oudenbosch Eerste Carpool Cache by Team Swops

8059SmileCarpool hier, carpool daar.

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier in Oudenbosch

Vliegen alle remmen los.

 

traditional8059. Gewoon een leuk plekje: de Lamgatse brug by Team MenM

SmileDe man met de hond was het met me eens. Een prachtig plaatje, deze brug in de mist. Verder was er werkelijk niets te zien van de omgeving, omdat alles in dichte nevelen was verpakt. In deze bijzondere setting mocht ik een doosje zoeken. Dat lag keurig verborgen op me te wachten.

Hoewel de cache gisteren pas was gelegd, zat eremetaal op deze vroege ochtend er niet in. Een hele horde nijvere Brabanders was mij voor geweest.

BVDLC

 

mystery8058. Sudoku by Zevenbergenonline

SmileAls een dief in de nacht probeerde ik de stash locatie te bereiken. Dat lukte maar half, want hoewel mijn rit van Delft naar Zevenbergen in het donker plaatsvond, begon het op dit moment te dagen en was ik dus eigenlijk een dief in de dageraad. Nou ja, dief. Ik heb het doosje eerlijk weer terug gelegd en zelfs mijn naam erop genoteerd. Nou ja, mijn naam. Mijn wortelnaam eigenlijk. Leuk plekje trouwens. Dank daarvoor.