04-10-2009

Een middagje fietsen ten zuiden van Delft. Onderweg moesten wiskundige vergelijkingen worden opgelost om daarmee de getallen te vinden van de fietsknooppunten.

 

multi7943. Vergelijking in de knoop? by kattenluik

7943SmileEffe een paar knoopjes wegwerken, dacht ik. Indachtig Alexander de Grote die het wel heel radicaal aanpakte met zijn Gordiaanse Knoop, hakte ikzelf om een uur of 2 ’s middags de knoop door. Mijn criterium om te gaan cachen, is namelijk de weersgesteldheid: geen regen en liefst warm. Warm was het niet echt, maar het was droog en het zonnetje scheen zo nu en dan. Aldus stapte ik op mijn karmozijnrode vouwfietsje versie 2.0 voor de 17 kilometer lange tocht zuidelijk van Delft.

Al snel besefte ik dat het flink hard woei/waaide. Een extra handicap naast het onderweg moeten oplossen van vergelijkingen met onbekenden, te beginnen met 2x2 en oplopend tot 4x4. Gelukkig kon ik eindelijk mijn jarenlange wiskunde training destijds op de MULO-B, in de praktijk brengen. Soepel kwamen steeds de juiste waarden voor x, y, z en w tevoorschijn.

Met de knopen had ik meer moeite. Dat wil zeggen het volgen van de juiste route van het fietsknooppuntensysteem. Een paar keer zag ik dromerig/vermoeid de richtingbordjes over het hoofd. De tweede keer had ik het snel door, maar de eerste keer niet. Toen ik na anderhalve kilometer geen bordjes meer zag, sloeg de twijfel toe, ben ik terug gefietst en zag dat ik rechtsaf had gemoeten ipv linksaf.

De route beviel me wel. Het was alweer eventjes geleden, dat ik hier langs kwam. Het laatst was dat met mijn marathontraining waar ik soms met melancholie aan terugdenk vanwege de supervorm waarin mijn lijf destijds verkeerde. Het peddelen nu met de vrij harde wind viel niet mee en bovendien moest ik steeds opletten niet verkeerd te fietsen en dat was lastig met het concentratieverlies veroorzaakt door toenemende vermoeidheid.

Toch kwam uiteindelijk alles goed en met 20 kilometer op de teller vond ik om 17.30 uur de cache op de berekende plek. Een originele wijze van het steeds berekenen van het volgende wp, een mooi uitgezette route, duidelijke beschrijving, degelijke verstopwijze cache. Dank daarvoor.

7943a7943b