30-09-2009

Via Wateringen naar Den Haag om daar een lastige multi te doen. Dat lukte, maar het weer viel tegen.

 

multi7942. Hoogtepunt van een willekeurige vijfhoek by Bertien

7942SmileHet hoogtepunt van een vijfhoek met 3 hoeken. Dat lijkt een beetje op de opgave om een driehoek te tekenen met 2 rechte hoeken, iets wat ik probleemloos kan. Dus startte ik om 3 uur ’s middags vol goede moed om in het Haagse recreatieve gebied de Uithof dit geometrisch varkentje te wassen.

Er waren opklaringen voorspeld voor de middag na een regenachtige ochtend, dus wat kon er nog misgaan? Eigenlijk niets. Probleemloos wandelde ik van wp naar wp en vond er de zeer netjes aangebrachte aanwijzingen. Bovendien zag ik in de verte de lucht lichter worden en verheugde mij al op het komende zonnetje.

Met een complete vijfhoek op het display van mijn GPSr zette ik mij neer op een bankje. En ging zitten denken hoe je een hoogtepunt in een driehoek construeert. Mijn denkproces werd gestoord door plots inzettende regen. Vertwijfeld staarde ik naar mijn display waarop druppeltjes het beeld vertroebelden. En vond dit moment het dieptepunt van deze cache.

Gelukkig stopte de regen na een poosje en had ik een Carrotte-methode bedacht om het hoogtepunt te vinden. Met mijn pen en met mijn pinpas als liniaal, heb ik lijntjes getrokken op het glas van het display. Daarna met de cursor naar het snijpunt van die lijntjes gewandeld en hup, daar was mijn hoogtepunt. Nog even projecteren en op naar de cache. Dat viel vies tegen. Terwijl het weer begon te spetteren, stond ik op een plek die niet voldeed aan de hint.

7941Vanwege onnauwkeurigheid bij mijn constructiemethode, nam ik daarna een ruime zoekcirkel en ontdekte het object uit de hint, maar geen cache. Om mij heen kijkend zag ik nog veel meer mogelijkheden, zoeken, zoeken, maar geen ervan bood mij verlossing. Toen het constructieproces nogmaals uitgevoerd met meer precisie. Grappig genoeg kwam ik daarmee uit precies bij het eerste door mij ontdekte object. Nu keek ik beter en ontdekte, dat de cache er wel degelijk aanwezig was. Niet goed gekeken de eerste keer. Een leermoment dus: voortaan meteen goed kijken.

Zo kwam alles toch nog goed en heb ik mij enkele uurtjes prima vermaakt daar in Den Haag. Dank daarvoor.

 

multi7941. Rondje Raadhuis by Jarish

SmileHet was flink druk bij het raadhuis in het centrum van Wateringen. Veel geparkeerde auto’s, veel mensen op de been. Een drankauto die midden voor het raadhuis stond en wilde lossen. Daar tussendoor scharrelde ik om enkele tellingen te verrichten. In de logs had ik al gelezen, dat de waarde van E het lastigst zou zijn. Dat klopte. Maar gelukkig was de cache-legster zo vriendelijk geweest de rekenformule zodanig op te stellen, dat het antwoord zich gemakkelijk liet vaststellen, al kwam ik met mijn telling niet precies op dat aantal.

Daarna mocht ik het Raadhuis dag zeggen en de cache graaien. Ook dat ging prima al moest ik wel even wachten tot een hondenuitlater met 2 kleine keffertjes voorbij was. Hij keek mij achterdochtig aan en antwoordde niet toen ik hem vriendelijk groette. Waarschijnlijk geneerde hij zich voor de 2 ondermaatse schepsels.

BVDLC

 

traditional7940. De Waterman by buntje

7940SmileHet zwembad in Wateringen lag er verlaten bij. Nog slechts een bodempje water. Daar viel niet meer in te zwemmen. Geen wonder dus, dat men het gesloten heeft. Verder was het natuurlijk ook te koud vandaag om nog een duik te nemen.

De cache lag geduldig op zijn plekje op mij te wachten. Dank daarvoor.

 

mystery7939. Theorie by Jarish

SmileBij mij zat het destijds wel snor met de theorie bij mijn rijexamen in januari 1967. En dat ondanks het feit dat vlak ervoor het reglement behoorlijk op de kop was gezet. Van één nieuw onderdeel wist ik helemaal niets en de antwoorden op de 5 vragen hierover moest ik gokken. Ze zouden 2 punten per goed antwoord opleveren. Omdat ik alle andere erop volgende vragen op het examen goed had en die samen 30 punten opleverden, hoefde ik slechts één van de 5 antwoorden goed te hebben om op het vereiste aantal van 32 punten te komen. Op het moment dat de examinator de boel nakeek, keek ik in spanning mee en zag dat antwoord 2 goed was. Toen wist ik al geslaagd te zijn.

De theorie is sindsdien nog wel veranderd, zo bleek mij tijdens deze cache. Het hele systeem van 4 soorten verkeersborden (verbodsborden, gebodsborden, gevaarsborden en aanwijzingsborden) is helaas op de vuilnishoop gegooid. Volgens mij was dat duidelijker en inzichtelijker dan het huidige systeem. Overigens is het hele systeem met die borden vooroorlogs en zitten we er aan vast. Als op dit moment er iets nieuws en bij de huidige tijd horend moest worden uitgevonden, zou dat er heel anders uitzien.

Genoeg over de theorie. De praktijk in Wateringen viel erg mee. Het was zo gepiept. Dank daarvoor.