27-09-2009

Fietsen door Leiden samen met Jessy. Op zoek naar muurgedichten. Ervoor en erna ook nog andere caches gevonden.

 

multi7938. Tekenmeester van de Prins by Boekiezoekie

7938SmileEen intrigerende cache. 20 kilometer fietsen voor 2 wp’s en een cache? Jessy zag het geloof ik wel zitten, maar mijn anders zo boterzachte hoofd was hard in dezes. Bovendien kon ik probleemloos met mijn Delftsblauwe bolide naar wp2 rijden en dat deed ik ook. Gegevens genoteerd. Vandaar ging het naar wp1 via vele omwegen, vooral omdat ze in Voorschoten iets geweldigs aan het aanleggen zijn, waardoor een groot deel van de hoofdstraat, de Veurse Laan, een onneembare veste is. Op wp1 ook de benodigde info genoteerd. Met de gegevens van beide wp’s moest er een flink stukje meetkunde aan te pas komen en in eerste instantie lukte dat niet.

Dus Loze Jorry maar eens gebeld, want ik had in een paar logs gelezen, dat hij bij deze cache op speelse wijze 3 cirkeltjes op zijn GPSr had getoverd. Aangezien mijn GPSr exact van hetzelfde type is, voelde ik mij lichtjes dom vergeleken bij deze geocachende globetrotter. Maar wat bleek? Ik had het toch goed gedaan! Ook ik had prachtige cirkeltjes op mijn schermpje. Het enige probleem was, dat ik ze niet zag staan. De stippellijntjes waren mij niet opgevallen binnen het overige geweld van de topo-kaart. Aha die stippellijntjes dus. Ze hadden een keurig snijpunt.

7937Meteen Jessy gebeld die fietsend op weg was naar ons ontmoetingspunt wp1. En meteen een ander punt geprikt voor de ontmoeting. Wat is GSM toch een handig hulpmiddel. Zodoende hebben we de hele dag door Leiden gefietst en pas als laatste het eindpunt van deze cache bezocht.

Dat was een fraaie locatie en ook de cache was dito verstopt. Dank daarvoor.

Terug bij de bolide in Voorschoten bleek ik liefst 28 kilometer gefietst te hebben vandaag. Misschien een kleine stap voor de mensheid, maar een gigantische stap voor deze man. En Jessy bedankt voor de gezellige dag natuurlijk.

 

traditional7937. Kunst of Schroot by Anton B

SmileNatuurlijk is dit kunst. Het wordt pas schroot, als het wordt opgeruimd en op de schroothoop gegooid. En dat is nog lang niet het geval, lijkt me. Kunst hoeft niet mooi te zijn, als het maar raakt. Toch? En hier was het zeker raak. Jessy zag hem eerst, de cache. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

 

mystery7936. Taal tegen de muur by Herihor's Seven

7936SmileEén taalfragment heb ik toch wel pijnlijk gemist in de reeks die moest worden uitgepuzzeld om de wp’s te berekenen. En dat terwijl ik een prachtig gedicht in die betreffende taal op de muur zag staan. Ik heb de essentie ervan even voor Jessy vertaald. Namelijk een meigevoel hebben op het ijs als je heerlijk met je geliefde aan het zwieren bent. Nou, dan weet je wel over welke taal ik het heb, lijkt me. Het is bovendien het eerste gedicht op de officiële wandeling langs de muurgedichten. Genoeg hierover.

Samen met Jessy langs alle punten van deze cache gefietst. Jessy had in de voorbereiding alle geluidsfragmenten omgezet naar wp’s. Ze had een kaart uitgeprint met al die punten. Ze wist bovendien de weg. Ook werd door haar op ieder wp zorgvuldig de nodige info genoteerd. Mijn aandeel in deze lange multi door de binnenstad van Leiden, was proberen haar tempo bij te houden en dat lukte prima, want ze deed rustig aan. Toch begon mijn lijf op den duur verschijnselen van moeheid te vertonen. Gelukkig kwamen we langs een uitspanning met terras en dat werd gebruikt door mij om bij te komen en door Jessy om haar opgelopen tekort aan cafeïne via enkele koppen koffie aan te vullen. Voor de gezelligheid en om niet achter te blijven nam ik een cola light.

7936aEn voort ging het weer, het ene muurgedicht na het andere. Ik keek mijn ogen uit bij zoveel variatie in taal. Het weer was prachtig, bijna zomers. Gezellig druk in de stad. De terrasjes deden zichtbaar goed zaken. Verstandig genoeg waren niet alle 99 muurgedichten in onze route opgenomen, want dan zou het nachtwerk zijn geworden en dus ongunstig, want dan zie je die schoonheid niet meer.

Uiteindelijk kwamen we op een bekend plekje uit waar ik al eens met Loze Jorry vergeefs naar info voor een andere cache had lopen zoeken. De cache-legger moest er toen aan te pas komen om ons te helpen. Dat hoefde nu niet. Het was Jessy die met een soepele handbeweging aangaf waar ik de cache van zijn plekje mocht halen. Dank daarvoor.

 

multi7935. Berkhoutpark by Rojobeveiligingen en Labani03

SmileAls ik de logs lees, hebben we geluk gehad, dat we de kinderziekten van deze cache hebben gemist. Daar waren Jessy en ik ons geheel niet bewust toen we door dit mooie parkje struinden. Het begon al met het waarnemen van joekels van vissen. Laat ik het karpers noemen. In diverse kleuren van oranje tot zwart.

7935En zo gingen wij voort langs de wp’s. De vragen niet al te lastig, al vergisten wij ons een paar keer, maar dat hadden we dan snel door. Het mooie weer op deze zondagochtend deed ons goed en maakte de multi tot een prettige belevenis.

Als ervaringsdeskundige heb ik bij de kerk nog wat adviezen gegeven aan de vader van een gezin. Ze stonden onder een kastanjeboom en wilden enkele kastanjes voor de kinderen. Zijn gedoe met takken werpen naar boven, was heilloos. Eerst stelde ik voor een kind in de boom te werpen. Niet goed. Toen wees ik hem op een lange plastic buis in het zand van de Veurse wegwerkzaamheden. Daarmee heeft de goede man menig kastanje uit het vuur weten te slepen, bij wijze van spreken dan. Hij dankte me nog voor het advies. De kindertjes waren blij.

Uiteindelijk bracht de eindberekening ons op een prima plekje om een cache te verbergen. Het verbergen zelf was ook fraai en met zorg gedaan. Dank daarvoor.

Daarna hebben wij ons op een bankje in het park gezet en de meegebrachte lunch genoten.

 

7933multi7934. Rondje zwembad by sandrakim72

SmileAls tweede cache na de start bij de Lieve kids, hebben Jessy en ik een rondje om het zwembad van Voorschoten gemaakt. En niet alleen rond het zwembad, ook volkstuintjes en sportvelden kregen de aandacht. Plankjes in bruggetjes geteld, cijfers en letters geteld, lekker gefietst, kortom een echte ouderwetse multi en dat lustten wij wel. De cache lag op een voor mij niet onbekende locatie. Dank daarvoor.

 

traditional7933. Lieve kids! by sandrakim72

SmileNa het veranderen van ons strijdplan, hebben Jessy en ik bij deze cache afgesproken. Zij op de fiets vanuit Oegstgeest, ik met mijn Delftsblauwe bolide vanuit Delft. Eerst samen de cache gelicht, waarvoor dank, toen mijn karmozijnrode vouwfietsje versie 2.0 uitgeladen, de bolide hier lekker de hele dag laten staan, en samen door Leiden en omgeving gefietst om meerdere caches te vinden.

PS Waar waren die lieve kids?