19-09-2009

Laatste dag in Friesland en de terugreis naar Delft. Alleen 's morgens geocache actief geweest, want de middag was gereserveerd voor familiebezoek in Heerenveen.

 

traditional7908. Olde- en Nije- Route 5 : Nijeholtwolde by ET4FR & CO

7907SmileVoor ik op familiebezoek ging in Heerenveen, had ik nog net tijd deze cache te doen in de buurt van Wolvega. Terwijl de kunstenaressen aan de overkant bij het Batavus-huis bezig waren met een opknapbeurt, deed ik mijn best een doosje te vinden. Dat lukte goed, mede door de hint. Mooi gedaan! Dank daarvoor.

 

traditional7907. TB en Coin Hotel "het cijferslot" by Sjohimi

SmileHet openen van kluizen is niet mijn dagelijkse routine. Als je dan plots voor de taak staat een cijferslot te kraken en je hebt een keurige beschrijving hoe dat te doen, is het een kwestie van goed lezen. En ai, daar raak je bij mij een gevoelige snaar. Na de vereiste draaiingen klikte het ding niet open. Nog maar eens goed gelezen en ik bleek gestruikeld op het laatste deel van de tekst. Meteen stoppen bij 24 stond er. Ik had nog een extra slingertje gegeven. Net toen ik eindelijk de procedure correct afwikkelde, kwam de cache-legger erbij. Maar toen klikte het slot net open. Wel een keurig verzorgde cache moet ik zeggen. Zo zie je ze niet veel. Dank daarvoor.

 

7905traditional7906. FECC: Feanster Earste Carpool Cache by FRLK

SmileCarpool hier, carpool daar.

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier in ’t Fean,

De cache bedekt met een grote stean.

 

traditional7905. Manke Meine en Kromme Knilles by Nijen

SmileEen fraai staaltje(!) kunst hier in Akkrum. Dat kan ik wel waarderen. Ook fraai gepositioneerd daar bij het water. Een lust voor het oog van al die voorbijvarende watersporters. Terwijl het kunstwerk stond te glimmen van trots in de ochtendzon van deze mooie septemberdag en er gelukkig niemand op het bankje zat, kon ik het doosje van zijn plekje lichten en de logrol voorzien van mijn worteltekening. Dank daarvoor.

 

7904traditional7904. De Watertoren (Nano) by Nijen

SmileDe grootse watertoren bij Nes stond eenzaam te midden van een plat landschap rechtop te staan in de stralende ochtendzon van deze mooie septemberdag. Na mijn bewonderende blik omhoog, ging de blik weer omlaag en op zoek naar een ultrakleine cache. Dankzij de hint (die ik toch niet helemaal begreep) had ik hem vrij snel tussen mijn grijpgrage vingers. Dank daarvoor.

 

traditional7903. AECC: Akkrums Earste Carpool Cache by FRLK

SmileCarpool hier, carpool daar.

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier in Akkrum,

Bij de snelweg, dus niet het centrum.

 

7901traditional7902. ERWTJE 181 by Dreamcatcher K

SmileEven door de nieuwbouw van Grou(w) om een erwtje te vinden. Bij de betreffende voortuin was het dankzij de duidelijk hint geen probleem het doosje te vinden. Op de voordeur zat een geocache-sticker die ik nog niet kende.

BVDLC

 

multi7901. Purk is verdwaald by purk

SmileHet moet niet gekker worden. Een Brabander die hier een cache legt. Dan moet er wel iets mis zijn. Dat bleek ook bij het vinden van de cache. De kleur klopte niet! Ik ben roze exemplaren gewend van deze cache-legger en dat was deze cache beslist niet!

De tocht heb ik even op het karmozijnrode vouwfietsje versie 2.0 gedaan. Ik had net al uitgebreid door Oosterlittens gedwaald en Purk liet mij dat nog eens fijntjes overdoen. Geen straf natuurlijk, want het is een prachtig dorpje. Zo mocht ik nogmaals langs de karakteristieke punten, zoals het dorpsplein met de kaatsbaan, het beroemde paaltje, de schoorsteen, de houten bruggetjes. Uiteindelijk naar de cache die listig was verborgen. Dank daarvoor.

 

7900a7900b

7900multi7900. Easterlittens by msas

SmileTwee maal Oosterlittens voor de prijs van één. Hierna zou Purk mij nogmaals door dit prachtige dorpje leiden. Maar eerst deze variant. Wat natuurlijk het meest opviel in het centrum, was de kaatsbaan. Die was met linten uitgezet op het dorpsplein. Dus kaatsen op straat en niet op gras wat men gewoonlijk doet. Worden hier echt wedstrijden gehouden? Ik had het natuurlijk even kunnen vragen aan de lokale bevolking. Zelfs in het Fries. Want na 35 jaar Delft spreek ik dat nog steeds prima, zo heb ik ervaren op deze Friese vierdaagse.

Dankzij internet weet ik nu dat men hier aan Belgisch kaatsen doet (Jeu de Pelote). Vlakbij stond ook het paaltje van Oosterlittens. Alweer dankzij internet ken ik nu het verhaal erachter. Ik had het nog nooit gehoord. Zo heb ik heel wat opgestoken dankzij de caches hier. Dank daarvoor. Ook voor de cache natuurlijk die wel erg in het zicht ligt, maar dat is hier blijkbaar geen probleem.

 

7899traditional7899. Gekooide stenen by mr.breeze

SmileDe afgelopen dagen vaak laat op de avond hier voorbij gereden op weg naar mijn bed & breakfast in Sexbierum. Aan de overkant zag ik dan de bedoelde geluidswal. Vandaag op de laatste dag meteen vanuit die plek hierheen gereden om de gekooide stenen van dichtbij te bewonderen. En op zoek naar iets roods. Dat zag ik al snel, maar het bleek de dop van een drankfles. Insiders weten nu waarschijnlijk meteen van welk merk. Ik houd mij daar echter verre van en liep door naar de juiste plek alwaar ik de rode aanwijzing goed spotte. Kat in het bakkie dus. Nou niet echt, want het beest liep een eindje verder parmantig over de muur. Het doosje werd gelukkig door mij goed gevonden. Ik heb namelijk nog trauma’s van ellenlang doosjes zoeken in dit soort muren. Dat was ook de reden, dat ik tot het laatst wachtte met deze cache.

Op de terugweg naar mijn Delftsblauwe bolide trok ik de conclusie dat die geluidswal niet erg effectief is. Ik hoorde elke auto op de snelweg luid en duidelijk voorbij zoeven.

BVDLC