18-09-2009

Derde dag in Friesland waarbij enkele interessante multi's werden gedaan. Twee in Leeuwarden en eentje naar een niet meer bestaand klooster bij Anjum. Tussendoor het oude traject van het Dokkumer treintje bezocht met hier en daar een cache en een bonus tot besluit.

 

traditional7898. IT KLEASTER by Skuonmakker

7898SmileOp mijn karmozijnrode vouwfietsje versie 2.0 een rondje gereden naar het bedoelde klooster. Natuurlijk een fikse tegenvaller, dat er geen klooster meer stond. Ik moest het alleen doen met de verhaaltjes. Het was gelukkig mooi weer en ik peddelde in opa-tempo door en langs de velden.

Vlakbij de theetuin werd een aardappelland ontdaan van piepers. Een tractor met een gespecialiseerd landbouwwerktuig erachter deed de klus. Twee man. Eentje om de tractor te besturen en de ander stond bovenop de ingenieuze machine die de aardappelen wist te ontdoen van modder en loof. Hij haalde zo te zien de mislukte exemplaren er tussenuit en smeet die achter zich op de grond. De aardappelen zelf kwamen keurig in een opvangbak terecht. Grappig vond ik de actie van de tractorbestuurder die, terwijl de combi gewoon verder reed, uitstapte en naast de sorteerman plaatsnam om hem een handje te helpen. De tractor stond daarbij waarschijnlijk op de cruise control. Hij reed rustig aan door precies langs de voor.

Bij het zoeken naar de cache had ik een probleem. Waarschijnlijk iets niet goed uitgerekend, zodat ik op een verkeerde maar wel logische plaats heb lopen zoeken. Totdat ik de hint bekeek. Die wees in een andere richting. Toen was het snel klaar.

BVDLC

7897

traditional7897. It Dokkumer Lokaeltsje Deel 1 – Leeuwarden Halte by henkstr

SmileEen zware bevalling! Na minstens een half uur zoeken heb ik het opgegeven en geconcludeerd, dat het doosje er niet meer lag. Gelukkig kwam ik daarna bij de bonuscache het team Williex tegen, dat mij verzekerde dat ik op de goede plek had gezocht, maar blijkbaar toch niet goed genoeg. Reden voor mij om spoorslags weer naar Leeuwarden te rijden en nogmaals te gaan kijken. In eerste instantie weer niets. Toen ben ik woest gaan raggen als laatste stuiptrekking. Ik snap het nog steeds niet, maar plots had ik het doosje in handen. Geen idee waar het vandaan kwam. Moet wel een bijzonder hoekje zijn geweest. Misschien heb ik hem zelf bij het zoeken in dat hoekje geduwd. Ik heb hem normaal terug gelegd. De volgende zal waarschijnlijk geen probleem hebben.

BVDLC

 

7896mystery7896. It Dokkumer Lokaeltsje Deel 1 – Bonus Cache by henkstr

SmileWat een ellende! Mijn verzamelde info die ik had genoteerd, bevatte een foutje. En voordat ik daar achter was, heb ik heel wat potentiële locaties bezocht. De fout betrof de vraag in Leeuwarden over het aantal bielzen bij de Harlinger Trekvaart. Daar moet je 1 bijtellen! Had ik niet gedaan. Het staat er duidelijk, maar ja… En het scheelt op locatie bijna 200 meter. Uiteindelijk had ik het door en kon eindelijk de bonus cache plukken.

Toen ik daar net mee klaar was, kwam het team Williex aangewandeld. Die had ik al eerder op de dag gespot bij de cache Station Leeuwarden. Behalve dat we nu even gezellig hebben staan babbelen, konden ze me ook vertellen over de cache Leeuwarder Halte die ik niet had kunnen vinden. Ik had wel op de goede plek gezocht, maar toch niet goed genoeg.

Zo kwam alles toch nog goed. Dank voor de mooie serie.

 

7895

 

traditional7895. It Dokkumer Lokaeltsje Deel 1 – Harlingertrekvaart by henkstr

SmileIn de 10 jaar van mijn jeugd toen ik in Leeuwarden woonde, ben ik hier nooit geweest. Aan de andere kant van de stad viel blijkbaar genoeg voor mij te beleven. Ik heb me ook nooit gerealiseerd, dat het spoor er nog zo lang heeft gelegen. Ik dacht met het horen van de tophit destijds van It Dokkumer Lokaeltsje (in mijn herinnering van de Sambrinco’s), dat de hele lijn was weggehaald. Niet dus.

In de resten van de spoorbrug alhier mocht ik een doosje zoeken. Na wat vluchtige vergeefse blikken hier en daar en het niet begrijpen van de hint, had ik waarschijnlijk geluk, dat ik de cache plots in mijn hand had. Toen begreep ik pas de hint.

BVDLC

 

traditional7894. It Dokkumer Lokaeltsje Deel 1 - Station Leeuwarden by henkstr

7893SmileTerwijl ik parkeerde aan de voet van de opgang naar de brug, zag ik twee lieden die naast mij hadden geparkeerd, naar boven lopen. Geocachers? Mijn voorbereidingen duurden nogal lang deze keer en toen ook ik eindelijk naar boven wandelde, kwamen zij weer terug. Geocachers? Ze gaven geen krimp, al hebben we elkaar vriendelijk gegroet. Na het vinden van de cache, zag ik op de loglijst een kwartiertje voor mij de log van team Williex. Dus toch! Overigens vond ik de cache pas na enkele overbodige halsbrekende toeren, door eens goed rond te kijken. Aha daar. Toen was ie voor de bakker. Dank daarvoor.

 

multi7893. Julianapark by henkstr

SmilePas bij het zoeken van cache bekeek ik de hint en zag toen, dat de cache-legger mijn problemen al had voorzien. Toch had ik de goede antwoorden weten te noteren. Bij de cache waren twee mensen bezig met hun pas aangeschafte puppy om hem te leren apporteren. Dat lukte in zover, dat het hondje wel de bal pakte, maar die vervolgens bij mij inleverde. Het maakte hem blijkbaar niet uit wie de bal weer wegsmeet. Met mijn complimenten over hun aanschaf, waren ze duidelijk vereerd en gingen met dubbele energie verder met het spelletje. Geen aandacht meer voor mij, zodat ik rustig mijn worteltekening kon plaatsen. Dank daarvoor.

 

7892multi7892. Froskepôlle by Wanrooy

SmileIk woonde vroeger in Leeuwarden aan de Tijnjedijk en vandaar kon je oostelijk de Froskepôlle zien. Ik ben er echter nooit geweest. Ik weet ook niet of het toen wel toegankelijk was. Nu wel in ieder geval en het gebied heeft mij verrast. In een heerlijk ochtendzonnetje heb ik het rondje gewandeld. Mooie vergezichten soms, vooral aan het water. Op de achtergrond regelmatig een hels lawaai bij een of ander bedrijf. Alsof er aan een metalen boom werd geschud om de metalen appels eruit te laten vallen. Geen idee wat het was. Ik heb me er niets van aangetrokken en vond uiteindelijk de fraai verborgen cache. Dank daarvoor.

 

traditional7891. Spoorzoekertje by Henkstr

SmileEen heerlijke cache-dag begonnen in een parkje aan de zuidwestkant van Leeuwarden. Mijn aanwezigheid werd opgefleurd met voorbij rennende jongelui. Ik dacht eerst dat het wedstrijd was, maar toen ik dat aan eentje vroeg die het rennen omzette in wandelen, antwoordde hij dat het om warming up ging. Terug bij mijn Delftsblauwe bolide zag ik een leraar(?) richting park rennen en even later terugkeren met een leerlinge op zijn rug. Die was blijkbaar teveel opgewarmd of zo.

De cache bleek heel fraai verborgen te zijn, waarvoor mijn dank.