17-09-2009

Tweede dag van mijn verblijf in Friesland waarbij de plaats Stiens in het middelpunt van mijn aandacht stond. Aan alle literatuurpaaltjes hier en omringende dorpjes zijn nano's geplakt. Dus veel gepeuter bij het loggen. Natuurlijk werden ook de overige in de buurt liggende caches niet vergeten.

 

7890traditional7890. De Slachte - Tolsumersyl by mr.breeze

SmileVorig jaar al heel wat langs de Slachte gereden en heel wat caches geplukt. Om een of andere duistere reden is deze toen blijven liggen. Vandaag dat even goedgemaakt door aan het einde van de dag een flink stuk om te rijden vanaf de carpoolplek bij Marssum naar mijn B&B (nee niet de Bold en de Beautiful) in Sexbierum (geen grappen aub).

De Slachte lag er nog steeds prima bij. Ik was zo’n beetje de enige die er reed. Bij Tolsumersyl moest het gebeuren. Het gedicht aldaar tot de laatste letter uitgeplozen, het syl tot in de finesses ontleed, de berekening gemaakt en naar de cache getogen. Die lag op een mooi plekje. Dank daarvoor.

 

traditional7889. Marssums Eerste Carpool Cache by mr.breeze

SmileCarpool hier, carpool daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier in Marssum,

Voor mijn overgrootvader het centrum van het universum.

7888

 

traditional7888. Nano 8 Literatuurroute Leeuwarderadeel by Tornado Bram

SmilePriegel, priegel, literatuur.

Nano 8 met mijn 11e signatuur.

Op een plekje midden in de natuur.

 

multi7887. HEEN of TERUG by Tornado Bram

SmileNoch heen, noch terug. De zich vervelende veerman probeerde wel listig om me over te halen een paar keer de oversteek te maken, maar vergeefs. Ik op mijn beurt ontfutselde hem veel informatie over deze omgeving, waar ik ondanks dat ik mijn gehele jeugd op nauwelijks 10 kilometer van hier heb doorgebracht, nog nooit was geweest. Van het gehucht Wyns had ik zelfs niet gehoord. En dat terwijl de plaats minstens zo groot is als het even verderop gelegen Bartlehiem. Het heeft zelfs een kerk en dat kunnen ze in Bartlehiem niet zeggen. Ook de plaats Tichelwurk, waar ik mijn bolide parkeerde, was mij onbekend. Zo leer ik op mijn oude dag nog de provincie Friesland kennen.

7887Het cijfertjes verzamelen ging tussen neus en lippen door, hartelijk afscheid genomen van de veerman en op mijn karmozijnrode vouwfietsje versie 2.0 naar de cache, die op een heel mooi plekje lag. Dank daarvoor.

 

traditional7886. Nano 9 Literatuurroute Leeuwarderadeel by Tornado Bram

SmilePriegel, priegel, literatuur.

Nano 9 met mijn 10e signatuur.

In Tichelwurk bij een aangename temperatuur.

 

traditional7885. Nano 7 Literatuurroute Leeuwarderadeel by Tornado Bram

SmilePriegel, priegel, literatuur.

Nano 7 met mijn 9e signatuur.

Vlakbij een grote schuur.

 

7884traditional7884. It Dokkumer Lokaeltsje Deel 1 – Jelsum by henkstr

SmileDe natuur heeft hier behoorlijk het heft in handen genomen. De spoorlijn is nog maar net te zien. En dat in dik 10 jaar tijd. Over nog eens 10 jaar is ie helemaal onzichtbaar, denk ik. Waarvoor het door de cache-legger bedoelde object heeft gediend, kan ik alleen maar raden. Heeft het met stoomlocomotieven te maken?

BVDLC

 

traditional7883. It Dokkumer Lokaeltsje Deel 1 – Station Cornjum by henkstr

SmileOndanks dat ik goed kan deduceren en combineren en ondanks dat mijn zesde zintuig op scherp stond, had ik geen flauw idee waar hier het station ooit had gestaan. Maar gelukkig stond het duidelijk in de beschrijving. Helaas zag ik dat over het hoofd, zodat ik op eigen kracht ter plekke via stevig veldwerk heb uitgevogeld hoe de situatie moet zijn geweest. Toen ontdekte ik ook de bewuste bonuspaaltjes.

De cache zelf was minder lastig te vinden. Dank daarvoor.

 

7882traditional7882. Nano 3 Literatuurroute Leeuwarderadeel by Tornado Bram

SmilePriegel, priegel, literatuur.

Nano 3 met mijn 8e signatuur.

In Cornjum bij een fraai stukje architectuur.

 

traditional7881. ERWTJE 152 by Tornado Bram

SmileEen grafheuvel in Cornjum uit de tijd dat wij overheerst werden door de Fransen. Zag er indrukwekkend uit, vooral ook door de bomen er omheen, waarvan sommige lijken op olifantspoten. Mooie plek om een erwtje te deponeren. Dank daarvoor.

 

7882atraditional7880. It Dokkumer Lokaeltsje Deel 1 – Britsum by henkstr

SmileDit vond ik een hele leuke met het wandelingetje naar de oude spoorbrug die geheel ligt weg te roesten. Ik heb het nog gewaagd er overheen te lopen in mijn enthousiasme om de brugplaten correct te tellen voor de bonus.

BVDLC

 

multi7879. Pieter Jelles Troelstra by Tornado Bram

SmileEindelijk kan PJT van de kaart. Een paar jaar geleden de route al eens afgelegd, maar geen cache gevonden. Wat mij het meest heugt van die tocht was de ontmoeting bij het standbeeld van PJT. Terwijl ik namelijk de info noteerde, stopte een auto naast mij, het raam ging open en ik kreeg de volgende volzin naar mijn oren:

 

7879“Dat was een schuinsmarcheerder.” Bij het zien van mijn verbaasde gezicht volgde een uitgebreide uitleg van de man. In het kort kwam zijn verhaal erop neer, dat hij vond, dat PJT een schuinsmarcheerder was. Nog steeds ben ik erg tevreden met mijn reactie: “Een normale politicus dus.” De man was niet echt van zijn stuk, maar zijn toon werd op slag een stuk vriendelijker. Toen ik vertelde met een soort puzzeltocht bezig te zijn, vond ie het allemaal prima, zei netjes dag en gaf weer gas.

Vandaag geen spannende ontmoetingen. Alles liep gesmeerd en de nano was snel binnen. Hij lag trouwens wel op een heel andere plek dan waar ik vorige keer heb gezocht.

BVDLC

 

7878traditional7878. It Dokkumer Lokaeltsje Deel 1 – Station Stiens by henkstr

SmileNa het stootjuk opgerukt richting Leeuwarden en uitgekomen bij het oude station in Stiens. Het pand is nu woonhuis en de cache-legger had geregeld dat ik er een doosje mocht vinden. Zonder eerst de beschrijving te lezen, was het lastig de plek te bereiken. Toen die erbij was gepakt, was het me duidelijk en kon het wandelingetje over de oude spoorlijn worden gemaakt. Duidelijke plek van de cache. De bonusvraag was vanaf daar lastig te beantwoorden, maar door een beetje om te lopen en mijn nek uit te steken, lukte het toch.

BVDLC

 

7877traditional7877. It Dokkumer Lokaeltsje Deel 1 – Stootjuk Stiens by henkstr

SmileMijn eerste kennismaking met het oude spoorlijntje. Hier houdt het vandaag de dag op, want de rest van de rails tot Dokkum is weggehaald, begrijp ik uit de beschrijving. Terwijl bij de bushalte zich wat mensen ophielden, moest ik gewichtig onderzoek doen aan het stootjuk. Dat leverde voor hen ongezien een leuk doosje op. Zo, de eerste was binnen. Dank daarvoor.

 

traditional7876. Nano 20 Literatuurroute Leeuwarderadeel by Tornado Bram

SmilePriegel, priegel, literatuur.

Nano 20 met mijn 7e signatuur.

In Stiens, wat een avontuur.

 

7874traditional7875. SECC (Stiens Earste Carpool Cache) by Tornado Bram

SmileCarpool hier, carpool daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier in Stiens.

Lastig te pakken m.i..

 

 

traditional7874. Door de b(r)a(m)nk genomen by hesselannema

SmileDe titel snap ik maar half. Die bank staat er namelijk wel, maar Bram heb ik niet gezien en ik kan me ook nauwelijks voorstellen dat ie zich leent voor vreemde praktijken op deze plek.

Hoewel ik het doosje vrij snel spotte, kostte het me nog flink wat inspanning om hem uit zijn schuilhoekje te rukken. Geen wonder dat de camouflage van het doosje het bijna heeft begeven. Toch dank voor de cache natuurlijk.

 

7872traditional7873. Nano 19 Literatuurroute Leeuwarderadeel by Tornado Bram

SmilePriegel, priegel, literatuur.

Nano 19 met mijn 6e signatuur.

Denkend aan de Hoogerhuisdwaling door de magistratuur.

 

traditional7872. Nano 18 Literatuurroute Leeuwarderadeel by Tornado Bram

SmilePriegel, priegel, literatuur.

Nano 18 met mijn 5e signatuur.

Naast een maïsveld, bron van foliumzuur.

 

7869traditional7871. Nano 17 Literatuurroute Leeuwarderadeel by Tornado Bram

SmilePriegel, priegel, literatuur.

Nano 17 met mijn 4e signatuur.

Aan de N393 precies om 10 uur.

 

traditional7870. Nano 12 Literatuurroute Leeuwarderadeel by Tornado Bram

SmilePriegel, priegel, literatuur.

Nano 12 met mijn 3e signatuur.

Op een locatie met prima grondstructuur.

 

7868traditional7869. Nano 13 Literatuurroute Leeuwarderadeel by Tornado Bram

SmilePriegel, priegel, literatuur.

Nano 13 met mijn 2e signatuur.

Bij Finkum met een speeltuin als naaste buur.

 

traditional7868. Nano 15 Literatuurroute Leeuwarderadeel by Tornado Bram

SmilePriegel, priegel, literatuur.

Nano 15 met mijn 1e signatuur

In Hijum bij een slagboomcultuur.

 

7867traditional7867. 7 sterren cache is dat moeilijk? by hesselannema

SmileIk was wel benieuwd naar een cache met zo gigantisch veel sterren. Wat bleek? Dit is alleen mogelijk in de Friese plaats Stiens. Gelukkig had ik geen moeite met de cache, al kreeg ik wel wat vreemde blikken van locals toegeworpen, omdat ik daar schijnbaar in hun ogen niets te zoeken had. Hoe fout gedacht! Een fraai verborgen cache wachtte op mij. Dank daarvoor.

 

traditional7866. Ouwe Dyk - An 't begin by mr.breeze

SmileOp weg hierheen bijna de hele lange Oude Bildtdijk gereden. Indrukwekkend. De indruk van de lengte ervan wordt nog versterkt door het feit dat je bijna nergens harder dan 50 km/u mag rijden. Gisteren had ik het eind al gevonden. Nu dus het begin. Tevens een goed begin van de dag.

BVDLC