11-09-2009

Op de terugreis van Emmen naar Delft vatte ik het plan op om langs Menno in Almere te rijden. Zo liep de route langs Hasselt de Flevopolder in, alwaar ik in Lelystad flink wat kilometertjes aflegde om alle van caches voorziene invalswegen te bezoeken.

 

7836traditional7836. Welkom in Lelystad 8: Beginweg by UPQuest

SmileNergens zo welkom als in Lelystad.

Op iedere invalsweg ligt een verborgen schat.

Ook hier aan de Beginweg.

Met de hulp van de Zompies en zonder overbodig overleg.

 

traditional7835. Welkom in Lelystad 7: Zuigerplasdreef by UPQuest

SmileNergens zo welkom als in Lelystad.

Op iedere invalsweg ligt een verborgen schat.

Ook hier aan de Zuigerplasdreef.

Zat het met de cache-plek wel safe.

 

7835traditional7834. Welkom in Lelystad 9: Bronsweg by UPQuest

SmileNergens zo welkom als in Lelystad.

Op iedere invalsweg ligt een verborgen schat.

Ook hier aan de Bronsweg.

Waar men honden traint achter de hoge heg.

 

traditional7833. Welkom in Lelystad 6: Parlaan by UPQuest

SmileNergens zo welkom als in Lelystad.

Op iedere invalsweg ligt een verborgen schat.

Ook hier aan de Parlaan.

Waar men volop stond golfballetjes te slaan.

 

7832traditional7832. Welkom in Lelystad 5: Markerwaarddijk by UPQuest

SmileNergens zo welkom als in Lelystad.

Op iedere invalsweg ligt een verborgen schat.

Ook hier aan de Markerwaarddijk.

In een bosje onder handbereik.

 

traditional7831. Welkom in Lelystad 4: Oostvaardersdijk by UPQuest

SmileNergens zo welkom als in Lelystad.

Op iedere invalsweg ligt een verborgen schat.

Ook hier aan de Oostvaardersdijk.

Met in de verte over het water een mooie woonwijk.

 

7830traditional7830. Spookstation Lelystad-zuid by IKALLEEN

SmileTerwijl ik het doosje zocht, denderde er een trein over. Een echte, denk ik, dus geen spooktrein. Ik besteedde er weinig aandacht aan, want er moest een cache worden gevonden. Dat lukte prima. Grootste probleem was echter om hier te komen. Mijn nieuwe TomTom had geen idee. Dus moest ik het zelf uitdokteren. Het leek me logisch dat ik ergens bij de spoorlijn moest zijn en deze geniale gedachte bleek te kloppen. Via een onverharde kuilenweg bereikte ik het doel. Het lijkt mij geen wonder dat dit station niet gebruikt wordt met zo’n weg erheen. Of zou de dienstregeling de schuldige zijn? Lastig in- en uitstappen als die treinen hier niet stoppen. Bovendien woont hier niemand in deze woestenij. Voor de NS ook niet leuk.

BVDLC

 

 

 

7829traditional7829. Welkom in Lelystad 3: Torenvalkweg by UPQuest

SmileNergens zo welkom als in Lelystad.

Op iedere invalsweg ligt een verborgen schat.

Ook hier aan de Torenvalkweg.

Vanachter de hoge muur wordt toegekeken, wat een pech.

 

traditional7828. Lelystad Airport 2 by Team Fam-Bruil

SmileHeel lang geleden stond ik hier ook. Geen cache. Geen vliegtuigen. Nu in de herkansing een heel ander beeld. Wel een cache en heel veel vliegtuigen. Nou ja, heel veel. Er waren vliegtuigen. En eentje vloog zowaar wat in het rond. Trouwens wel een hartelijk ontvangst bij de cache. Dank daarvoor.

 

7827traditional7827. Welkom in Lelystad 2: Larserdreef by UPQuest

SmileNergens zo welkom als in Lelystad.

Op iedere invalsweg ligt een verborgen schat.

Ook hier aan de Larserdreef.

Waarom stond dat ene paaltje toch zo scheef?

 

traditional7826. Welkom in Lelystad 1: Dronterweg by UPQuest

SmileNergens zo welkom als in Lelystad.

Op iedere invalsweg ligt een verborgen schat.

Ook hier aan de Dronterweg.

Mijn eerste hier, da’s prettig binnenkomen, zeg.

 

traditional7825. ZJ7: Nog even schuilen by De Zware Jongens

SmileMooie plek om te schuilen! Als je tenminste gek bent op lawaai. Terwijl boven me een soort house party bezig was, wrong ik mijn arme rug in allerlei bochten. Maar succes bleef niet uit. Een prachtig uitgevoerde cache kwam tevoorschijn precies op het moment dat beneden mij een politieauto passeerde. Gelukkig zagen ze in mij geen verdacht figuur en kon ik rustig mijn worteltekening plaatsen en weer mijn rug wringen. Daarna mocht ik een paar kilometer omrijden om exact op dezelfde plek mee te doen aan een stukje house party. Maar dan zonder drank en drugs.

BVDLC

 

7824traditional7824. Isala Delta-Scherenwelle alleen maar te voet! by Stichting Morekop

SmileTerwijl de boeren met hun trekkers en opleggers bezig waren de zware balen hooi op te laden, wandelde ik rustig naar de cache. Met het grote lichtgroene weiland links van mij en de dijk waar ik mijn bolide achterliet rechts, betrad ik de stash area. Toch wel even flink moeten zoeken voor deze cache op niveau. Dank daarvoor.

Dit zijn à propos de mooiste caches voor mij. Het rustige landleven (voor mij dan, de boeren zullen er waarschijnlijk anders over denken), korte wandeling naar de cache, even flink zoeken, tevreden terugwandelen naar de wachtende bolide en onderwijl genieten van de omgeving.

 

traditional7823. Back to school: Wiskunde by A-team Zwartsluis

SmileWiskunde vond ik het mooiste vak op school. Dus vol verwachting begon ik aan deze cache. Ik moest er zelf iets van maken, want de cache-leggers vermeldden in de beschrijving dat ze geen zin hadden in wiskunde en dat de titel dus nergens op sloeg. Ik ben daarom op zijn pythagoriaans naar de cache gewandeld. Dus alleen via rechte hoeken. Het doosje zelf lag ook bij een rechte hoek. De terugweg naar de Delftsblauwe bolide liep ik via hyperbolen en parabolen voor de afwisseling. Ja, ik vermaak me wel met deze materie.

BVDLC

 

7822traditional7822. Back to school: Engels by A-team Zwartsluis

SmileMijn Engels was niet goed genoeg om de hint te kunnen vertalen. Maar daar heb ik mijn helpdesk voor. Biertje zat er al helemaal klaar voor, want hij wist dat ik weer op excursie was. Grappig genoeg vertelde ik hem de betekenis van de hint nog voor hij met de vertaling kwam. Toch werd ik zodanig geïnspireerd door zijn hulp, dat ik maar liefst 2 doosjes vond met in beide loglijsten. Ik heb dus 2x gelogd voor de zekerheid. En dat allemaal in een mooi parkje in Hasselt. Dank daarvoor.

 

traditional7821. Het Groene Bankje by Geoxaffie

SmileGroen is het bankje hier in Hasselt zeker. Eigenlijk meer gifgroen. Volgens mij wordt er weinig op gezeten. Wat mij zeer beviel was de geschapen parkeergelegenheid er nabij. Met hekken om het andere verkeer tegen te houden kon ik rustig parkeren op een anders nogal drukke plek. Dank daarvoor en voor de cache natuurlijk. Toen ik overigens met het doosje in handen stond, werd ik aangesproken door een langsfietsende dame die zelf sinds begin dit jaar ook de hobby beoefent (team foclau) en met veel enthousiasme. Na een korte babbel vervolgden wij beiden weer onze weg.

 

7819traditional7820. De eerste stop by herman1959

SmileOp de heenweg naar Emmen had ik deze op het programma staan. Erg vervelend als je er dan langs rijdt. Onmogelijk te bereiken zonder het drukke verkeer uit balans te brengen. Dus geen stuntwerk en gewoon doorgereden. Vandaag op de terugweg was het eenvoudig om er te geraken. Geen pottenkijkers. Dus even gerust in het koude ochtendweertje en toegegrepen. Dank daarvoor.

 

traditional7819. Tidt~Het blick Schoonebeek by SEZ-team

SmileRare streken hoor om te proberen mij op het verkeerde been te zetten! Het grootste probleem was overigens voor mij om de locatie te vinden. Mijn nieuwe TomTom bleek dat straatje niet te kennen en wilde mij 3 kilometer verderop in Schoonebeek dwars door een maïsveld laten rijden. Dat heb ik mooi niet gedaan, want ik ken die boeren hier een beetje. Ze zullen misschien niet met scherp op me schieten, maar een ontmoeting met hooivork of mestschep leek me ook niet aantrekkelijk. Dus met mijn gezonde boeren(!)verstand zelf uitgezocht hoe er te komen en dat lukte. Maar toen probeerde de cache-legger mij een loer te draaien. Dat is uiteraard niet gelukt. Mijn GPSje deed het namelijk uitstekend en daar heb je dus wat aan. Toch veel dank voor de cache natuurlijk. Mooi uitzicht trouwens.