08-09-2009

Op weg naar Emmen hier en daar onderweg omgereden om doosjes te vinden. Zodoende over de Veluwe gereden naar Zwolle. Daarna verder langs de ex-Dedemsvaart. Tot mijn genoegen 2 caches gevonden die tijdens vorige bezoeken onvindbaar waren. Bij Emmen heeft onlangs een "Terug in de tijd"-event plaatsgevonden met als gevolg een serie caches. Veel daarvan heb ik vandaag bezocht.

 

7765traditional7765. Tidt~Smalspoor by Zwiepjes

SmileEr lag zowaar nog een stukje van het smalspoor. Ik had precies mijn Delftsblauwe bolide erop geparkeerd. Jammer dat die lijntjes zijn weggehaald. Als kind speelde ik al graag met spoortreintjes en het lijkt me heerlijk om nu door deze ontveende landerijen te tsjoeketsjoeken. Gelukkig lag er tot troost een cache die ik van mijn worteltekening heb kunnen voorzien. Dank daarvoor.

 

traditional7764. Waterschapsbank by Zwiepjes

SmileDe bewuste bank niet gezien, wel andere keien. Mijn pijltje wees naar een plek waar ik zelf nooit een cache zou verstoppen. Een snelle blik leerde mij, dat anderen dat ook niet zouden doen. Dan maar eens gekeken waar ik hier wel een cache zou verstoppen. Een meter of 6 naar rechts leek me wel wat. De cache-legger blijkbaar ook. Zo kwam alles toch nog goed. Dank daarvoor.

 

7763traditional7763. Geen Kunst by dj_dysaster

SmileNatuurlijk is het WEL kunst. Ik kreeg namelijk de tranen in de ogen bij het zien van de sculptuur. Kunst moet namelijk ontroeren, of in ieder geval je raken. Het kan natuurlijk ook zijn dat de harde koude wind een handje hielp bij het tranentrekken. Ik heb mij vermand en een flinke graai gedaan. Daarna was ik volmaakt gelukkig. Dank daarvoor.

 

traditional7762. Uit grootmoeders tijd by Xplodr

SmileOma bedankt! Oma bedankt! Oma, oma, oma bedankt!

Allemaal!

Oma bedankt! Oma bedankt! Oma, oma, oma bedankt!

En de cache-legger ook, natuurlijk.

 

traditional7761. TidT ~ Loeksham by Team SEZ

SmileWat lees ik nu? Delft in Drenthe? Dat klopt niet, hoor. Ik woon al bijna 35 jaar in Delft en dat ligt echt niet in Drenthe. Vanmorgen om 6 uur liet ik deze schone Zuid-Hollandse plaats achter mij voor een lange rit naar het Noorden. En de Oude Delft is een straat in het centrum van mijn woonstee. Vroeger zat daar mijn huisarts, maar die is verkast naar een woontoren. Ik bedoel maar. Leer mij Delft kennen.

Ter plekke kon ik ook niets Delfts ontdekken, zelfs geen verdwaalde porseleinen blauwe scherf of zo. Gelukkig vond ik wel een cache die verstopt zat in een heerlijk fris badje. Dank daarvoor.

 

7760traditional7760. Tidt~Vincent van Gogh by Team SEZ

SmileTeruggekomen na de 5 minuten, dat ik het beeldje van Vincent bewonderde, de cache vond en mijn worteltekening op het logrolletje priegelde, constateerde ik dat het linkerachterlicht van Delftsblauwe bolide aan gruzels was. Toch heb ik het niet gemerkt, ondanks dat ik niet meer dan 20 meter van mijn auto was geweest. Zo zal dit een merkwaardige herinnering blijven aan de plaats Nieuw-Amsterdam waar men blijkbaar niets moet hebben van geparkeerde bolides met geocache-stickers of zo. Of misschien was er drank in het spel. Heeft Huizinga niet ooit gezegd, dat de Drenten zijn gewrocht uit turf, jenever en achterdocht?

Toch dank voor de cache natuurlijk.

PS Nader onderzoek van foto’s eerder op de dag genomen wijst uit, dat het achterlicht al eerder kapot was. Mijn excuses dus aan de bevolking van Nieuw-Amsterdam en wijde omgeving voor mijn suggestie dat iemand uit deze zeer vriendelijke Drentse plaats zich aan mijn bolide vergrepen zou kunnen hebben.

 

7759multi7759. Tidt~Mens erger je niet by Zwiepjes

SmileNee hoor, me niet geërgd. Leuke wandeling vanaf het Stieltjeskanaal vooraf en achteraf. Beetje prutsen tussendoor. Mijn oude stramme rug vond het niet zo leuk. Die ergde zich wel. Maar ik niet. In ieder geval een originele en bijzondere cache en daar houd ik wel van. Dank daarvoor.

 

traditional7758. Tidt~kanaaltje by Geo-raptor & microzoeker

SmileHet kanaaltje was hier niet het probleem. Ook niet de oplossing. Die moest van mijzelf komen. Dus de mouwen opgestroopt, in de handen gespuugd zoals voetbalkeepers vaak doen, al heeft dat geen enkele zin met die speciale handschoenen aan, maar ik dwaal af. Ik stond dus aan de oever van de niet zo snelle vliet en moest een boomonderzoek doen om erachter te komen waar de lepe cache-leggers de cache hadden verstopt. Want ik zag dat ding niet. Ook niet bij de eerste inleidende schermutselingen. Hier diende ferm geklommen te worden en dat kan ik als de beste. Zo slingerde ik van tak naar tak en ontwaarde de fraai verborgen cache. Als mensen misschien toevallig om 16.15 de dierentuin in Emmen bezochten en aldaar constateerden dat de zilverrug apen bangelijk gedrag vertoonden, dan moet dat wel haast een reactie zijn op mijn uitgestoten oerkreet waarbij ik mijzelf heftig op de borstkas roffelde. Je kent dat Bokito-gedrag vast wel.

Maar de cache was in the pocket en daar ging het om. Dank daarvoor.

 

7757traditional7757. Jaknikker by Zwiepjes

SmileIk wilde wel ja-knikken, maar ik wist het niet. Vier rondfietsende toeristen vroegen mij de weg nadat ik met veel moeite de nano had ontwaard op een plek waar ik in eerste instantie niet had gezocht omdat mijn pijltje wees naar het info-bord. Gelukkig kon ik enkele apparaatjes tevoorschijn toveren, vernam ik tegelijkertijd dat de lieden uit Katwijk kwamen en kon hen de weg wijzen naar Erica. Toen ik vroeg of ze blij waren met mijn info, zag ik totaal 5 ja-knikkers. 5? Ja, inderdaad.

BVDLC

 

letterbox7756. Tidt~Aold-Skoonebeek by Team SEZ

SmileSinds ik een nieuwe vouwfiets heb aangeschaft, hoef ik eigenlijk geen fietspomp meer in de auto mee te nemen. Een geniale gedachte is namelijk in praktijk gebracht bij mijn fietsje. Ik heb altijd een fietspomp bij me: mijn zadel+ buis. Een perfect uitgedachte pompconstructie. Echter niet geschikt voor deze cache die inderdaad alleen met een fietspomp geopend kan worden. Gelukkig had ik mijn oude vertrouwde pomp nog in de kofferbak en daarmee blies ik het hele cache-geval op. Heel origineel! Dank daarvoor.

 

multi7755. ESCC: Eerste Schoonebeker Carpool Cache by Elmasj

SmileCarpool hier, carpool daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier in Schoonebeek

Bepaald geen kwajongensstreek.

 

7754traditional7754. Tidt~Olie spuiter Schoonebeek by Zwiepjes

SmileHet spuitverhaal hier doet mij denken aan de heldenverhalen van Red Adair uit mijn jeugd. Deze man bedwong brandende oliespuiters all over de wereld. Ook dacht ik aan Sadam Hoessein die van narrigheid alle oliebronnen in Koeweit in de hens stak toen ie het oorlogje verloor. Met speciale kanonnen(!) werden de brandende hellen gedoofd en de putten weer afgesloten. Maar goed, hier in Drenthe ging het ook flink tekeer en heette Schoonebeek dus een poosje Viezebeek. Daar was nu niets meer van te merken. Alles lag er schoon en rustig bij. Ook de cache. Dank daarvoor.

 

traditional7753. Tidt~luchtwachttoren by Pirates of Love

SmileJa, dat was leuk die luchtwachttorens. Moet toch heerlijk geweest zijn daar bovenin te zitten en te kijken of er vijandelijke vliegtuigen naderden. In zo’n geval moest de torenwachter een vuurtje stoken en met rooksignalen de veldwachter verwittigen. Die schreef dan een rapport waar de vijand geen brood van lustte. Dat weerhield ze ervan nogmaals ons luchtruim te ontheiligen.

Ik heb de toren eens goed bekeken en er ontbrak een trap. De goede man de torenwachter moest dus via de gaten tussen de stenen naar boven zien te komen. Wat een heroïek! Kom daar nu eens om. Met Awacs vliegtuigen voorzien van gemakkelijke stoelen spot men tegenwoordig het Europese luchtruim. De watjes!

BVDLC

 

traditional7752. SECC - Slagharens eerste Carpool Cache by Mr.Atari

SmileCarpool hier, carpool daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier in Slagharen

Lag er me eentje aan te staren.

 

traditional7751. Somewhere in the Twilightzone-Enclave by Ninja42

7749SmileOok de derde schemerige cache werd snel gespot. Toen ik zat uit te puffen, stopte een busje achter mij. Ook geocachers? Nee. Ze moesten wat balken over de dam dragen. Ik heb ze sterkte gewenst.

BVDLC

 

traditional7750. Somewhere in the Twilight Zone- the Outer Edge 1 by Ninja42

SmileNa het vinden van de vorige schemerige cache, was dit een eitje. En nog zacht ook. Met een beetje zout. Heerlijk. Dank daarvoor.

 

traditional7749. Somewhere in the Twilightzone by ninja42

SmileEen paar maanden geleden heb ik me hier suf gezocht. Gaf ik op? Ja, maar niet voor altijd. Vandaag een nieuwe poging. Wat denk je? 10 seconden! Het kan verkeren volgens een oude filosoof. Het gaf me wel een goed gevoel. Mooi gedaan! Dank daarvoor.

 

7748traditional7748. ZTCC: Zwols Tweede Carpool Cache by ReeJ

SmileCarpool hier, carpool daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier in Zwolle

Kwam ie me bijna tegemoet rollen.

 

traditional7747. HECC: Hattems Eerste Carpool Cache by Jeebeevee

SmileCarpool hier, carpool daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier in Hattem.

Beetje dittum, beetje dattum.

 

traditional7746. Rondje NW Veluwe #2 - Grote Boom by Dolfin Cacher

7745SmileLeuk wandelingetje naar de grote boom in dit stukje bos vlakbij Wezep. De boom is inderdaad cache-geniek. Al van verre riep hij mij tegemoet, dat er iets te halen viel en spreidde zijn wortels nog eens extra voor mij uit. Ik peuterde, priegelde en graaide dat het een lust was. En ontdekte zo de fraai verborgen cache. Dank daarvoor.

 

traditional7745. St. Ludgeruskerk by team 3helden

SmileTwee werkers van een of ander bedrijf hadden hun busje vlakbij de cache geparkeerd. Toen ze mij zagen struinen, vroegen ze zich af wat dit hier voorstelde. Ik heb ze uitgelegd dat het de resten van de St. Ludgeruskerk betrof, dat het straatje dat uitmondde op deze plek de Kerkstraat heette en dat het gehucht Oudekerk te klein was voor zo’n grote kerk. Hierbij trok ik mijn gezaghebbende ernstige historisch verantwoorde gezicht. Daarna gingen ze maar gauw aan het werk, voordat ik nog meer interessante informatie in hun richting spuide. Toen kon ik dus rustig zoeken en de fraai verborgen cache boven water halen. Dank daarvoor.

 

7744traditional7744. 199 Squadron by team 3 helden

SmileEr zijn heel wat van die luchtmonsters neergekomen in die ellendige oorlogstijd. Van de onderdelen kun je blijkbaar prima monumenten bouwen. Vaak worden daarvoor de propellers gebruikt. Zo ook hier in de buurt van Nunspeet. Ik heb via geocaching al heel wat van deze monumenten gezien. Goed dat er zo aandacht blijft voor een stuk geschiedenis. Dank daarvoor.

 

traditional7743. Rondje NW Veluwe #1 - Doorkijkje by Dolfin Cache

SmileInderdaad een mooi doorkijkje. De opkomende zon deed bovendien zijn/haar best het plaatje op te fleuren met strelende stralen. Vanwege in de weg staande bomen lukte het de zon niet zijn/haar stralen ook te laten strelen op het heideveldje, dat dus onderbelicht bleef. Maar ook aan het einde van het heideveldje stonden bomen die het doorkijkje tot een minimum beperkten. Kortom zonder bomen zou het doorkijkje nog spectaculairder zijn geweest. Hoewel…

Mijn filosofische beschouwingen verdwenen naar de achtergrond bij het vinden van de cache en zo hoort het ook. Dank daarvoor.

 

7743traditional7742. De scholen zijn weer begonnen!! by Dolfin Cache

SmileNog voor de scholen in Putten vandaag hun deuren openden, scheurde ik met mijn Delftsblauwe bolide door het ontwakende dorp om snel een doosje te graaien bij de kerk. Ik was namelijk al om 6 uur begonnen. Met rijden vanuit Delft naar Emmen. En dan kom je langs Putten. Als je tenminste dezelfde omweg neemt als ik. Na mijn snelle graai konden wat mij betreft de scholen beginnen.

BVDLC

 

traditional7741. ZECC: Zeisters Eerste Carpool Cache by Struijsvogels

SmileCarpool hier, carpool daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier in Zeist.

Het doosje door een fietsenhok omlijst.