02-09-2009

Een nieuwe multi-cache in Delft. Nogal lang om te wandelen voor mijn doen, dus de vouwfiets gepakt en naar het Abtswoudse Bos gefietst.

 

multi7740. Abtswoudse park / Abtswoudse bos by AadYvonne

7740SmileHoe sterk is de oude eenzame fietser na 15 kilometer op zijn karmozijnrode vouwfietsje versie 2.0, als ie moe maar voldaan neerploft op zijn al 25 jaar bezeten totaal versleten bank? Pfff… Met dreigende luchten op deze woensdagmiddag toch begonnen aan deze fietstocht langs en door het mij zo bekende Abtswoudse gebied. Gelukkig onderweg slechts enkele onbeduidende spatjes.

Waarheen o waarheen bracht mij het eerste wp? Ai, in de jaren 1986 en 1987 verkeerde ik hier veel. Herinneringen dus uit een ver verleden, terwijl de schapenboomgaard in zicht kwam. Het is hier nauwelijks veranderd sinds die tijd, zag ik. Terwijl de schaapjes mij vrolijk blatend begroetten, noteerde ik de eerste aanwijzing.

En voort ging het langs de 15 wp’s die de cache-leggers hadden bedacht. Sommige ervan eigen creaties, andere wp’s maakten gebruik van bestaande situaties. Het gebied is mij door en door bekend. Dacht ik. Op één punt hadden ze mij toch te pakken. Op een soort eiland bleek het wp zelf tamelijk onbereikbaar. Ook de vraagstelling was mij niet duidelijk, dus ik deed maar een gok. Een stuk verderop dacht ik zelfs de goede gok te hebben genomen, maar nee. Op grond van de checksum (dank daarvoor) kon ik gelukkig een andere waarde invullen. Nog steeds snap ik echter de clou niet.

Na de 15 punten hoefde ik niets te berekenen, omdat ik al voorwerk had verricht. Een stukje praktische voorbereiding dus. Mijn spreadsheetje gaf meteen het goede antwoord en ik kon de cache gaan halen. Ook daarvoor hadden de cache-leggers een prima plek gevonden. Met genoegen de doos tevoorschijn gehaald en mijn worteltekening geplaatst. Dank daarvoor.

 

7740a7740b