29-08-2009

Terug naar Delft na 4 dagen Duitsland. 35 kilometer over de grens vanaf Enschede, een gebied waar ik al meermalen was en nog steeds is het niet leeg. Tot ongeveer 15.00 uur caches in Duitsland gezocht. Daarna over de grens in Hengelo nog een handvol alvorens ik naar Delft reed.

 

Hooglichten van cache-dag 29 augustus 2009

7717Wat je van ver haalt is lekker. Dus voor de terugreis vanuit het hotel in Neuenkirchen naar Delft, heb ik zoveel mogelijk caches in Duitsland proberen te vinden alvorens de grens te overschrijden.

Begonnen werd in Offlum waar een cache-legger het doosje in de top onder het houten dak van een rond uitrusthuisje voor fietsers had verstopt. Om het te pakken moest er op de leuning van de bankjes rondom de middenpaal worden gestaan, die paal met één hand vasthouden en met de andere hand hoog daarboven het doosje graaien. Helaas schoot het doosje na mijn eerste voelbeweging onder de omringende balken. Onbereikbaar voor mijn grijpgrage vingers. Na een poos wild raggen vanuit alle hoeken met een gevonden tak, kwam het ding gelukkig toch weer te voorschijn. Aldus had ik mijn ochtendgymnastiek meer dan gehad en kon ik fris en fruitig op stap voor de rest van de dag.

Na de zoveelste cache bij een enorme wind-turbine, bekeek ik de TomTomroute naar de volgende cache en vond dat nogal een omweg. Mij leek rechtdoor ook een optie. Maar dan wel over onverharde wegen. Ik nam de gok en kreeg onverwacht te maken met een prachtig uitzicht, omdat ik een kilometer lang over de rug van de heuvels reed. Geen wonder dat hier twee caches waren geplaatst die ik in alle rust heb gevonden. Nadeel was wel, dat het nog flink fris was op dit uur van de ochtend en dat er een keiharde wind woei. Dus snel steeds even de bolide uit om te graaien en dan van binnenuit de omgeving bewonderen.

De rest van de caches die nog in Duitsland werden gevonden was slechts van statistiekkwaliteit (wel mooie plekjes hoor) met uitzondering van eentje, waarvoor een stuk moest worden gewandeld langs door zandafgraving ontstane meren. De weg was wat lastig te vinden, want sinds het vervaardigen van de topo-kaart op mijn GPS, was er nog zo’n meer uitgegraven en daar liep op mijn kaart nou precies het pad naar de cache. Gelukkig stond er een verboden toegangsbordje en mocht ik dus niet door het meer wandelen. Via een omweg bereikte ik toch mijn doel.

7738Precies op de grens op een parkeerplaats langs de snelweg lag een cache die je gemakkelijk kunt meepakken als je van vakantie terugkeert. Helaas lukte het mij niet. Geen idee waar ie zat. Onder het toeziend oog van Russische, Tsjechische, Poolse (vooral die), Litouwse, Slowaakse en Sloveense vrachtautochauffeurs faalde ik dus volledig. Zij zullen daar weinig weet van hebben, vermoed ik.

Hengelo. Cache-leggers genaamd Dobermann11 die ik al eens heb ontmoet (met hond), hebben een aardig idee gehad: vrijwel de gehele middenstand van Hengelo voorzien van een cache in combinatie met een smurfenverhaal. Vandaag was ik bij de doe-het-zelf (knutselsmurf), op de boerderij (boerensmurf), nagelstudio Hetty (Smurfin) en de fitnessclub (potigesmurf). Helaas ging het mis bij de kapper (hippe smurf): geen cache te vinden, hoewel ie erg gemakkelijk schijnt te zijn als je weet waar ie ligt. Einde smurfenlied.

Als apotheose had ik een opgeloste puzzelcache nabij Deventer op het programma staan. Na een prachtige zomeravondwandeling door een stukje bos, bleek mijn oplossing uit te komen midden in een weiland. En daar worden nooit caches verstopt. Hoewel, misschien ga ik dat nog eens doen. Geocaching gaat dan wat lijken op kievitseieren zoeken, wat ik vroeger soms deed. Aldus met een lichte teleurstelling terug naar mijn Delftsblauwe bolide gewandeld.

 

 

traditional7739. De Smurfen - Potigesmurf by Dobermann11

SmileNog even een rondje langs de apparaten gemaakt.

BVDLC

 

7736traditional7738. De Smurfen - Smurfin by Dobermann11

SmileNog even mijn nagels laten doen.

BVDLC

 

traditional7737. De Smurfen - Knutselsmurf by Dobermann11

SmileNog even gezocht naar het sleutelgat.

BVDLC

 

traditional7736. De Smurfen - Boerensmurf by Dobermann11

SmileNog even de koe gemolken.

BVDLC

 

traditional7735. OECC: Oldenzaals Eerste Carpool Cache by Nic Garmin

SmileCarpool hier, carpool daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier in Oldenzaal

Hetzelfde (ont)spannende verhaal.

 

7732traditional7734. Hochspannung by Nissanfahrer Smile

traditional7733. TB-Hotel "Grafschafter Hof" by cimorene Smile

traditional7732. Hier fehlte noch einer - #2 by AndyHausS Smile

traditional7731. Vechte 5 by Stevegates26 Smile

traditional7730. Quendi (4) by Team GSMS Smile

traditional7729. Hier fehlte noch einer - #1 by AndyHausS Smile

traditional7728. TB HOTEL A30 SALZBEREGN by Die Esels Smile

traditional7727. Lands End by Die Esels Smile

traditional7726. Alte Bildstöcke in Salzbergen - Nepumuk by Die Esels Smile

 

77307727

traditional7725. Alte Bildstöcke in Salzbergen - Josef by Die Esels Smile

7724traditional7724. Haddorfer Sand by 00M Smile

traditional7723. Alter Postweg 6 by Die Esels Smile

traditional7722. Flugsandhügel by AnsgarB112 Smile

traditional7721. Wetterspitze by AnsgarB112 Smile

traditional7720. Steinzeit und das Kreuz by AnsgarB112 Smile

traditional7719. Einen können wir noch by Raucher Smile

traditional7718. Wettringens Kreisverkehre - Bilk by dwieching Smile

traditional7717. Wasserwerk Offlum by 00M Smile

 

77217719