19-08-2009

Wandeling door Leidschendam, Voorburg en Den Haag langs originele aanwijzingen, een bijna onoplosbare puzzel en een fantastisch verstopte cache. Gelopen samen met MacOZ58. Aan het eind hulp nodig gehad van de cache-legger.

 

multi7606. Are you NUTS ?!? by Fantasties

7606SmileTijdens mijn intensieve zoektocht naar een nieuwe qua beeld alles overtreffende LED-tv, werd ik gebeld door MacOZ58 of ik mee wilde gaan om een 5-sterren cache te kraken. Heel graag! Snel de tv gekocht, Blue-Ray recordertje erbij voor de broodnodige variatie, samen met de initiator van deze media-actie - Lady Cachetta dus (ze zijn vandaag in de aanbieding!) - naar huis geracet, dozen met tv en recorder in een hoek gedumpt, plaatsen en installeren komt later wel want de hele boekenkast moet er voor worden omgebouwd, snel een hap genomen, snel een blik op de pc richting deze NUTS-cache om toch enigszins voorbereid eraan te beginnen, snel naar beneden vanuit mijn flatje, met het oog op het snikhete weer flink wat water in de rugzak, en daar verscheen MacOZ58 al met zijn bloedkoraalrode bolide.

Naar de achterkant van het station Mariahoeve gereden, geparkeerd en gestart met het onderzoek in hoeverre wij NUTS waren. Dat viel heel erg mee, vooral door de voortvarendheid waarmee MacOZ58 op de wp’s in no time de aanwijzingen spotte en vervolgens met lichtsnelheid uitrekende wat de coördinaten van het volgende punt waren. Ik hoefde alleen maar zwetend en gezellig koutend mee te lopen. Was dit nu een 5-sterren cache? Voor mij niet in elk geval. Maar al tijdens de heenreis wist MacOZ58 me te vertellen dat het lastigste deel aan het eind moest komen. Even leek het erop dat zulks al bij wp4 aan de orde was, maar nee. Nadat we een poos vergeefs naar de aanwijzing zochten en nog eens nadachten over de vorige aanwijzing, bleek dat we het linksdraaiende melkzuur verkeerd hadden beoordeeld. Dus toch een beetje NUTS.

7606aWe werden niet teleurgesteld in het aantal sterren. Het tool werd gevonden en meegenomen naar een interessante plek. Aldaar duurde het even voordat ik (zei hij trots) eindelijk ook een wezenlijk aandeel in de zoektocht had en de aanwijzing vond. Toen werd het puzzelen en nadenken en gissen en deduceren en combineren. We losten de puzzel niet op, maar konden wel ongeveer de plek van de stash area inschatten. Met de hint erbij zou dat wel moeten lukken. Nee dus. We bereikten weliswaar de stash area, vonden er van alles, maar de hefboom om ermee de aarde te kantelen, bleef onontdekt, hoewel we meerdere scherpe steekhoudende theorieën ontwikkelden.

Uiteindelijk toch maar de cache-legger gebeld om hulp. Dat hadden immers alle voorgaande teams ook gedaan? Die gaf eerst telefonisch een subtiele hint waarmee we weliswaar de hefboom ontdekten, ook wel zijn werking, maar slechts in theorie. De praktijk bleek zeer weerbarstig. Gelukkig kwamen op dat moment de fantastische cache-leggers zelf om ons uit de nood te redden. Dat is gelukt. Einde van een prachtig opgezette cache die in alle opzichten origineel is en daar houd ik van. Knap dat er nog steeds vindingrijke cache-leggers zijn die iets nieuws weten te creëren en daar bovendien nog flink hard voor hebben willen werken. Dank daarvoor. Natuurlijk ook MacOZ58 dank voor de uitnodiging en de geslaagde prettige middagbesteding.

 

Thuisgekomen de verrassing: een omgebouwde boekenkast met in het stralende midden ervan een schitterend volledig geïnstalleerde LED-tv plus recorder. Ken je nog iemand met zo’n geweldige dochter?

7606b7606c