18-08-2009

Wandeling door een wijk in Delft samen met 2 kinderen van een vriendin plus een vriendinnetje. Veel moeite moeten doen om de cache boven water te krijgen, maar het lukte.

 

multi7605. Jeugdherinneringen by fscheerhoorn

7605SmileVoor deze cache in de wijk Wippolder te Delft had ik een ijzersterk team samengesteld: Omi (8 jaar), Tralalalaaa (8 jaar), Angio (6 jaar) en ikzelf (67 jaar). Een tocht door de professorenwijk langs maar liefst 30 borden om te kijken of er geheime boodschappen op te vinden waren. Ondanks de hitte, de dorst en de somtijds zere benen, werd elk bord met groot enthousiasme benaderd. Het papier met de beschrijving en de aantekeningen plus de pen gingen spontaan van hand tot hand en iedereen droeg zijn steentje bij tot zelfs de jongste die weliswaar niet alle letters van het alfabet kent, maar prima wist te beschrijven hoe de gevonden letters waren opgebouwd.

Tijdens de korte tussendoorwandelingetjes kreeg ik nog menige vraag te verwerken van de weetgierige jongelui. Ze konden deze eerste kennismaking met geocaching nog niet helemaal in het juiste kader plaatsen en probeerden daar met hun vragen achter te komen. Wel merkten ze ook even fijntjes op, dat ik het wel gemakkelijk had met zoveel hulp en vroegen zich af hoe lang ik in mijn eentje zonder hun hulp bezig zou zijn geweest. Minstens 4x zo lang natuurlijk.

Onderweg kwam moeders even langs gefietst om te kijken of alles nog naar wens verliep. Natuurlijk. Van de gelegenheid gebruik gemaakt om wat fotootjes te schieten van het team. Daarna weer verder tot alle benodigde gegevens waren gevonden.

7605aMet die gegevens op zak werd het tijd om de cache te lokaliseren. Ik typte de coords in, liet hen controleren of ik het goed had gedaan en kreeg na hun zorgvuldige bestudering groen licht. Hun de GPS in handen gedrukt en zoeken maar. Vooral Omi had het zwaar met haar blote beentjes op de van veel brandnetels voorziene stash area, maar vocht zich dapper een weg. De cache-plek werd gevonden door Tralalalaaa, maar helaas stokte het daar. De cache bleek onbereikbaar. Voor de zekerheid even de cache-legger gebeld of ik goed zat. Ja dus.

Waren mijn teamleden teleurgesteld? Helemaal niet! Goede ideeën werden aangedragen zoals die van Omi dat de cache-legger een tang naast de cache moest leggen. Ik heb haar beloofd dit in mijn log te vermelden, dus bij deze. Uiteindelijk werd besloten huiswaarts te keren en terug te komen met splijtend gereedschap. Thuis kwam Angio meteen met twee combinatietangen op de proppen en nogmaals gingen we naar de stash area. Ook moeders mee die net als de anderen nieuwsgierig was naar de cache. Nu lukte het wel en konden alle teamleden hun namen op de logrol plaatsen. Dat werk werd met grote ernst verricht.

Opnieuw op weg naar huis wilde het team meteen al aan een nieuwe cache beginnen, maar die komt wel een andere keer. Duidelijk dus dat deze cache in goede aarde viel. Bij mij ook natuurlijk. Dank daarvoor.

7605b7605c

Op verzoek de volgende jeugdherinnering:

Op 5-jarige leeftijd kwam een vreemde “tante” bij ons die mij meenam naar buiten en samen met mij aan de wandel ging op een vreemde locatie: de Bleeklaan. Een tamelijk drukke weg in Leeuwarden waar wij vlakbij woonden. Op mijn vragen over het hoe en waarom kreeg ik geen antwoord. Na een keer of 10 de hele Bleeklaan van links naar rechts en terug te hebben gewandeld, gingen we weer naar huis. Daar bleek ik intussen een zusje te hebben gekregen.