11-08-2009

Heenreis van Delft naar Hürth vlakbij Keulen. Eerst in Limburg mijn totaal aantal founds over de 7.500 getild en toen de grens over. Flink huisgehouden in Aken en daarna door naar mijn hotel.

 

Hooglichten van cache-dag 11 augustus 2009

7500Op de heenweg naar Duitsland vlak voor de grens een mijlpaal. In Limburg. 7500 gevonden caches op de teller. Ik had er, dacht ik, een mooie cache voor uitgezocht en dat bleek te kloppen: Kasteel Hoensbroek, een beauty. Het loggen ging wat minder, zoals je in mijn log kunt lezen. Omdat ik toch bezig was in Limburg, nog even wat doorgespit en na 9 gevonden caches liep ik figuurlijk tegen de lamp, in dit geval een groene brug waar ik de cache niet vond.

Van narrigheid stak ik toen maar de grens over bij Heerlen en kwam terecht in het Duitse dorpje Horbach. Hier liep ik meteen weer tegen een lamp, in dit geval een knotwilg waar geen cache achter lag zoals in de hint beloofd. De cache-legger had dit al voorzien, zo las ik in de beschrijving na een kwartiertje vergeefs zoeken. Ik mag een foto van de boom bij mijn log zetten, dan is het goed en telt ie als gevonden.

Maar wel snel dit dorp uit en zo belandde ik in een buitenwijk van de stad Aken, een stadsdeel genaamd Laurensberg. Iemand die zich Aixplosiv noemt, heeft die wijk voorzien van veel caches op mooie punten. Tenminste volgens de beschrijving. Gelukkig heb ik kinderhanden en je weet het: die zijn snel gevuld. Eigenlijk heb ik alleen 9 caches gezien. De bijbehorende punten waren ofwel verzonnen, ofwel verleden tijd, ofwel onzichtbaar, ofwel wel aanwezig, doch oninteressant. Maar mij hoor je niet mopperen. Ik scoorde er lustig op los.

7516Toch luchtte het op toen ik per ongeluk de stad uitreed en een paar caches langs de intussen hoog opgegroeide maïsvelden vond. Ik heb eens even aan die kolven gevoeld en ze zijn stevig dit jaar. Geen idee trouwens hoe het andere jaren was. Aan sommige stengels zaten zelfs twee kolven, maar de meeste bevatten er slechts één. Is het geen goed idee, om stengels met veel kolven te kweken? Dan heb je een veel hogere opbrengst. Natuurlijk weet ik wel, dat ze bij het oogsten de hele handel in kleine stukjes hakselen, zodat je niets meer ziet van die kolven, maar toch. Als een of andere boer dus deze tekst leest: doe er je voordeel mee!

De mooie landweg met de maïsvelden liep echter aan de andere kant weer de stad Aken in en ik kreeg zo de kans nog wat stadscaches te rapen. Niet mijn voorkeur. Toch heb ik zo het nieuwe stadion Tivoli van Allemaia Aachen kunnen bewonderen plus een reclamebord met cache plus een stel enorme gasbollen met ook een reclamebord met cache.

Toen was ik klaar met Aken, hoewel er nog tientallen caches lagen, ook al omdat het tijd was mijn hotel nabij Keulen eens te gaan opzoeken. Onderweg reed ik bijna 4x over een cache. Die zijn dus toegevoegd aan mijn reeks vandaag.

 

7525traditional7525. Haus Pesch - Pier by Aragorn22 Smile

traditional7524. Aqua 23 - XIV by RaveN²³ Smile

traditional7523. Nürburgring ? Logenplatz !! by oeko61 Smile

traditional7522. TB Hotel Eschweiler-Ost by RaveN²³ Smile

traditional7521. "GASBALLONS" by EvHoBra Smile

traditional7520. Mahlzeit by keks-Team Smile

traditional7519. Tivoli ist. - Tivoli wird. by wössje Smile

traditional7518. Vergessene Eisenbahnlinien Nr. 2 by Team sebzim Smile

traditional7517. 14. Westwallcache "Ausbruch Kampfgruppe Rink" by Lt. Knoblauch Smile

 

75237517

traditional7516. Cora´s erster Geocache by Arcomage79 Smile

7506traditional7515. Aixplosiv - Die Soers by Aixplosiv Smile

traditional7514. Aixplosiv - Wo ist der Schlossweiher? by Aixplosiv Smile

traditional7513. Aixplosiv - Am roten Kreuz by Aixplosiv Smile

traditional7512. A ixplosiv - Laurensberger Oase by Aixplosiv Smile

traditional7511. Aixplosiv - Der Wildbacher-Mühle Cache by Aixplosiv Smile

traditional7510. Aixplosiv - Rugby Club Aachen by Aixplosiv Smile

traditional7509. Aixplosiv - Kirchentreppe by Aixplosiv Smile

traditional7508. Aixplosiv - Wer rastet der rostet by Aixplosiv Smile

traditional7507. Aixplosiv - Limonadenbaum by Aixplosiv Smile

traditional7506. 18. Westwallcache "Regelbau 120 Forsterheide" by Lt. Knoblauch Smile

 

7505traditional7505. Atrium: de Brug by Schatzoeker

SmileWeer eens mijn kwaliteiten als superdroger van natte logrolletjes aangesproken. Geen idee waarom het papier vochtig was. De cache zit op een prima plekje. Misschien wordt ie indirect nat door condensatie of zo. Het rolletje redelijk droog achtergelaten, maar wel voorzien van mijn worteltekening natuurlijk.

BVDLC

 

traditional7504. Kredietcrisis by Team GUUST

SmileNa links op de heuvel in het kleine stukje bos al een cache te hebben gevonden, ging ik rechts het bosje door en de heuvel over voor nog een cache. Ik werd niet teleurgesteld. Behalve enorme hoeveelheden lege drankflessen trof ik een prachtig verborgen cache aan. Dank daarvoor. Nog even door de takken gegluurd naar de door de kredietcrisis gestaakte bouwactiviteiten.

 

traditional7503. Atrium: De Wever by Schatzoeker

SmileOp het grote ziekenhuisterrein van Heerlen staat zowaar een plukje bos. Daar kun je caches verstoppen en dat kun je wel aan de Limburgse cache-leggers overlaten. Dus even kort en leuk gewandeld en eerst deze boven water gehaald. Dank daarvoor.

 

7501traditional7502. Atrium: Auberge de Rousch by Schatzoeker

SmileEen mooie rustige plek hier. Pas na het bereiken van het terrein alhier werd mij duidelijk wat met Atrium werd bedoeld: het is het plaatselijke ziekenhuis van Heerlen. Na het loggen nog een poos hier verwijld, omdat het lunchtijd was en ik wel trek had in een lekker broodje. Dat werd mogelijk gemaakt door mijn goede voorbereiding: een tas met broodjes.

BVDLC

 

traditional7501. DE BAILEYBRUG-2 by TEAM GEBROOK

SmileBrug rijmt op rug. Die moest dus flink in actie volgens de cache-legger. Veel kruipdoor sluipdoor met mijn zwakke onbuigzame rug, maar het loonde. De listig verborgen cache werd gevonden. Trots terug gewandeld naar mijn geparkeerde bolide aan de overkant van het viaduct.

BVDLC

 

7500atraditional7500. KASTEEL HOENSBROEK by TEAM GEBROOK

 SmileNog 4 caches en ik zou op 7500 founds uitkomen. Die wilde ik op mijn Duitslandreis nog in Nederland op de teller krijgen en dus verliet ik in Hoensbroek de snelweg, omdat team Gebrook zo aardig was een aantal caches hier neer te leggen. Dit was hem dan, 7500e. Met een goed gevoel eerst het kasteel uit de verte bewonderd. Heel mooi. Toen de cache. Ook heel mooi, al moest ik wel even zoeken voordat ik deze fraai verborgen cache ontdekte. Zoals ook bij vorige mijlpalen, wilde ik met zwierige cijfers en letters mijn log schrijven, maar dat ging helaas niet door. Logrol vol. Trouwens maar plaats voor 6 cachers. De achterkant was vol mede door toedoen van een stel cachers uit het oosten des lands, waarvan je zou denken dat ze wijzer waren. Maar nee, met grote letters had een klein aantal geocachers het piepkleine logrolletje volgekalkt.

Van nood heb ik daarom een eigen papiertje beschreven en dat met veel moeite in de cache gepropt. Onderhoud dus dringend gewenst. Natuurlijk wel veel dank voor deze cache.

 

7498traditional7499. WIP CACHE: OVERBROEK by TEAM GEBROOK

SmileNog 4 caches en ik zou op 7500 founds uitkomen. Die wilde ik op mijn Duitslandreis nog in Nederland op de teller krijgen en dus verliet ik in Hoensbroek de snelweg, omdat team Gebrook zo aardig was een aantal caches hier neer te leggen. Dit was de derde van de vier. Gewoon naast het nog troosteloze landschap mijn bolide geparkeerd en de cache gegraaid. Waar de 170 nieuwe woningen moeten verrijzen, liepen nu alleen wat hondenuitlaters netjes in file. Ook hier was de cache snel in the pocket. Dank daarvoor.

 

traditional7498. KRUIS ESSCHENWEG by TEAM GEBROOK

SmileNog 4 caches en ik zou op 7500 founds uitkomen. Die wilde ik op mijn Duitslandreis nog in Nederland op de teller krijgen en dus verliet ik in Hoensbroek de snelweg, omdat team Gebrook zo aardig was een aantal caches hier neer te leggen. Dit was de tweede van de vier. Terwijl de belendende landbouwgronden flink werden natgespoten, parkeerde ik mijn Delftsblauwe bolide vlakbij het door dikke bomen beschermde kruis. Een korte sprint langs de met overvloedig veel bloeiende rode klaver gevulde berm en ook dit doosje was binnen.

BVDLC

 

traditional7497. AVE MARIA by TEAM GEBROOK

SmileNog 4 caches en ik zou op 7500 founds uitkomen. Die wilde ik op mijn Duitslandreis nog in Nederland op de teller krijgen en dus verliet ik in Hoensbroek de snelweg, omdat team Gebrook zo aardig was hier in het Limburgse een aantal caches neer te leggen. Dit was de eerste van de vier. Maria even snel begroet omdat ik haar niet voor het hoofd wilde stoten door zonder notie van haar te nemen het doosje te graaien.

BVDLC