05-08-2009

Na een ochtend binnenshuis dwong het schitterende weer ons in de middag buitenshuis. Tussen Oud-Loosdrecht en Loenen vonden Nynke en ik verkoeling aan het water.

 

mystery7477. Dank voor bank by Wandelende Takken
7477SmileNa geslaagde tv-opnamen in de ochtend werd het tijd voor de broodnodige ontspanning en die dachten mijn zus en ik te vinden bij de Loosdrechtse Plassen. Het liefst natuurlijk met een 16 kwadraats getuigde zeilboot, maar helaas beschikken wij niet over zo'n boot en al zou dat wel het geval zijn, dan zouden mijn twee linkerhanden het bootje niet de juiste richting kunnen geven en dat zou jammer zijn, want dan vind je geen cache natuurlijk.
Dus besloten wij het lopend te proberen. De prachtige wandelpaden alhier bieden immers die mogelijkheid. Helaas trok het mooie weer ook veel fietsvolk, zodat wij voortdurend door welluidende fietsbellen werden aangemoedigd naast het pad te gaan lopen, zodat de peddelaars konden passeren. Desondanks bleef ons humeur goed op peil en speurden wij naar een bankje om aldaar onze dank te betuigen. Het enige bankje dat voldeed aan het signalement van de beschrijving, werd door mij afgekeurd om een reden die ik hier niet kan vermelden. Spoiler. Maar alle andere bankjes die wij verder tegenkwamen op onze afwisselende wandeling, waren door de bank genomen van mindere kwaliteit en vielen af.
Wat te doen? Ik besloot er een telefoontje aan te wagen. En wie anders dan Biertje, de man die had beloofd klaar te zitten om mij te steunen bij deze zware klus die hij alweer 2 jaar geleden samen met Loze Jorry had geklaard. Van Biertje kregen wij de goedkeuring omtrent ons afgekeurde vermoeden. Dus toch! Gezellig terug gewandeld, het bankje gevonden, dank betuigd, foto's gemaakt en vervolgens van plan even de cache te graaien. Dat viel tegen, voornamelijk omdat er niet rustig gezocht kon worden. Badende dagjesmensen precies op de stash area. Gelukkig verdwenen ze na een kwartiertje en kon er echt worden gezocht. Dat deed mijn zus het beste, want zij ontdekte de fraai verborgen cache. Tevreden het waterrijke gebied achter ons gelaten en terug naar Bussum.
BVDLC