04-08-2009

Een middagje cachen in de buurt van Delft. Met het mooie weer een mooie gelegenheid mijn nieuwe vouwfietsje uit te testen. Beviel prima met twee fietstochtjes: de Balij in Zoetermeer en door de wijk Ypenburg. Maar eerst een puzzelcache in Wateringen geraapt.

 

multi7476. Kunst- en Vliegwerk in Ypenburg by Aweidevogel
7476cSmileKlokslag 15.00 uur stond ik op wp1 in Ypenburg klaar voor het beloofde kunst- en vliegwerk. Maar eerst ging mijn mobieltje af. Het was mijn zus die nog even informeerde naar de tv-opnamen van morgen. Daarna mijn karmozijnrode vouwfietsje versie 2.0 in elkaar geflanst en klaar was ik. Maar daar kwam een mevrouw vragen of ik mijn bolide wilde verplaatsen, want haar man kwam zo met de boodschappen. Nou vooruit dan. En toen kon de tour d'Ypenburg eindelijk echt gaan beginnen.
Onderweg heb ik geloof ik meer vliegwerk dan kunst gezien, maar voor een natuurliefhebbende cultuurbarbaar is dat niet erg. Soms zag ik zelfs helemaal geen kunst, terwijl de beschrijving dat toch duidelijk beweerde. Geen probleem. Mijn thuis gewrochte spreadsheetje kon ik probleemloos vullen met de benodigde data. Zo peddelde ik van wp naar wp door het snikhete voormalige vliegveld dat nu veranderd is in een ruim gebouwde woonwijk met veel afwisselende woningtypen. Waar een lange rechte tramlijn doorheen loopt langs een sloot. Met heel veel overgangen voor de bewoners. Het blijft dus voortdurend uitkijken voor de trambestuurder. Ook ik werd meerdere malen van links naar rechts gestuurd.
Tegen 17.00 had ik genoeg gepeddeld en data verzameld. Ik mocht de cache gaan zoeken. Mijn blik eerst een tijdlang hoog gericht, maar niks beloofde knijper. Toen de blik laten zakken en ja hoor, op 23 meter van mijn nulpunt - maar wat zegt dat? - ontdekte ik de gezochte doos. Opnieuw de blik hoog gericht, maar geen knijper. Toen mijn worteltekening geplaatst en met een voldaan gevoel teruggefietst naar mijn in de volle zon wachtende bolide.
BVDLC

7476b7476a

multi7475. Een uurtje er tussenuit by MRmcb
7475SmileKlokslag 14.00 was ik klaar voor een uurtje. Ik werd gedropt in een uithoek van de Balij, een park waar ik ondertussen kind aan huis ben. Ik ben de tel kwijt hoe vaak ik er ben geweest om te geocachen. Het is intussen trouwens wel op de schop genomen. Keurige asfaltfietspaden doorkruisen nu het gebied. En daar mocht ik vandaag overheen fietsen en onderwijl hier en daar een vriendelijke kreet in ontvangst nemen. Ik houd van originaliteit en deze wijze van data verzamelen bij de wp's was nieuw voor mij. Compliment voor de cache-legger, want het valt niet mee nieuwe dingen te bedenken met al die duizenden caches van vandaag de dag. Helaas vond ik niets op het laatste wp. Dat geeft een lichte baling, maar voor het vinden van de cache was het niet van belang. Ruim binnen het uur was mijn rondje voorbij en mijn nieuwe karmozijnrode vouwfietsje versie 2.0 uitgetest en in orde bevonden.
BVDLC

 

mystery7474. Mac <> Alternatief ?!? by Jarish
SmileDit heb ik zelden. Bij meldingen van nieuwe caches kijk ik meestal even als de afstand tot mijn home niet al te groot is. Meestal gewoon nieuwsgierigheid wie nu weer een ei heeft gelegd. Deze mysterie cache bekeek ik niet alleen, maar in no time had ik de oplossing van de puzzel te pakken. Nou dan kon ik hem ook wel even pakken, dunkte mij, want ik had een middagje cachen in de planning staan. Zo heb ik even het altijd woelige Wateringen met een bezoekje kunnen vereren en meteen een cache graaien. Voor de medailles was ik natuurlijk te laat met al die snelle jongens hier.
Van Mac computers heb ik geen verstand, dus dat alternatief zegt mij niet veel. Lijkt ie misschien een beetje op mijn oude Atari?
BVDLC