29-07-2009

Tweede dag in Duitsland en de richting was Münster. Niet de stad zelf, maar de buitenwijken. Vooral aan de zuidkant Hiltrup. Maar ook oostelijk ervan ging ik flink tekeer. Leuke ontmoeting met een ijskoningin. Ook enige leuke kunstwerken troffen mijn begerige blikken.

 

Hooglichten van cache-dag 29 juli 2009

Vertrek 08.00 uit Ascheberg naar de eerste cache vlak buiten het stadje op een soort carpoolplaats. Na 100 meter ging het al mis. Weg afgesloten en daarom 5 kilometer omrijden. Dit hoort typisch bij het spelletje en had totaal geen invloed op mijn moreel. Op de carpoolplaats een bosje ingedoken en de eerste cache van de dag was binnen.
7411Doel vandaag: de ommelanden van Münster en als eerste een wijk ten zuiden van die stad: Hiltrup. Onderweg nog een fraai verborgen cache opgepikt bij een mooi oud huis volgens de beschrijving. Ik vond Haus Bisping ook mooi, maar dat zegt zoals waarschijnlijk bekend is niets. Daarna 2 caches van een lange fietsroute, de zogenaamde Werseradweg, waarbij ik flink lang moest zoeken naar de eerste. Toen arriveerde ik in het plaatsje Aldersloh waar Vati en Mutti al op me stonden te wachten. Letterlijk. Een schitterend kunstwerk, vooral vanwege de overdreven lulligheid van de hoofdpersonen. Toch lijken het heel lieve mensen. Echt knap zoiets te scheppen.
Zo arriveerde ik na ook nog een kerkje gedaan te hebben in Aldersloh om half elf in genoemde plaats Hiltrup. Bij een niet meer gebruikte fietsbrug. Die staat nu voor oud vuil langs de rivier. Dus als je nog een brug van een meter of 50 nodig hebt, hij staat in Hiltrup en ziet er nog best goed uit. De cache krijg je er gratis bij, want die zit ergens eronder geplakt met een magneet. Ik moest me wel langs een hek en wat verbodsborden wurmen om die te graaien. In Duitsland hebben ze iets andere regels voor toestemming dan bij ons. Volgens mij geen.
Voor de volgende cache wat verder de stad ingereden en geparkeerd op een fietspad, omdat het elders gevaarlijk was. Bovendien stond ik zo vlakbij de cache. Handig dus. Volgens de titel was het iemands eerste verstopte cache. Een eindje verderop lag een veel leukere cache bij een sanitair bedrijf dat als reclameobject een betonnen kunstwerk voor de deur heeft van een opa die in bad gaat. Bijzonder geestig gemaakt en dat voor 3000 Euro. Als ik ruimte had zou ik dezelfde kunstenares inhuren om iets voor mij te maken.
Mijn uitstekende planning, hum, bracht mij vervolgens op het parkeerterrein van een supermarkt. Dus twee vliegen in één klap: boodschappen voor de lunch en een cache. De lunch vervolgens in de bolide onder de schaduw van een grote boom naar binnen gewerkt en helemaal klaar voor een fijne cache-middag. Eerst nog even Hiltrup schoongeveegd, hetgeen 4 caches opleverde en toen verder naar de oostkant van Münster.
7421Bij de kerk van St. Agatha in Alverskirchen ontmoette ik een ijskoningin. Daar ging wel wat aan vooraf. Ik vermoedde de cache in een bushokje en daar zat een jongedame. Pech dus. Net toen ik naar de bolide terugliep en achterom keek, was ze weg. Ha, snel weer overgestoken, maar helaas. Nu kwam er een jongeman zitten. Dus maar weer terug naar de auto en een volgende cache uitgezocht. Net toen ik wegreed, stapte de jongeman in een bus. Vliegensvlug weer geparkeerd en op de cache af. Nu meldde zich een groepje mensen in de buurt, maar ik zag het meteen: geocachers. Een jonge vrouw met kind en vader. Geluk dus, want nu konden we samen zoeken. Het was de Eiskönigin die met de eer streek en de cache zat niet eens in het bushokje. Ik had me niets hoeven aantrekken van de jongelui in het bushokje en de cache buiten hun zicht ook meteen kunnen pakken. Nog even leuk nagebabbeld met deze vrouw uit Rheine, een plaats die ik ken. Bovendien had zowel zij als ik al drie keer vergeefs geprobeerd er een cache te vinden in het Walshagenpark.
Op weg naar de volgende locatie nog even een kerkje voor vrachtautochauffeurs meegepikt. Zouden er ook kerken zijn voor geocachers? vraag je je dan af. De landelijke dorpen Einen en Müssingen liggen redelijk vol met caches. Die waren voor de rest van de middag. Het werden er uiteindelijk 6 van de 11. Lekker gewandeld, een hele tijd staan kijken naar een boer op een landbouwmachine die bezig was de wintertarwe te oogsten. Misschien was het ook wel zomergerst of lentehaver of herfstrogge, zo precies weet ik dat niet. De machine ging flink te keer en de boer sloeg geen halmpje over.
Zo vloog de dag voorbij en werd het weer tijd voor een rit naar het hotel. Toch zeker 40 kilometer afgedwaald vandaag. Onderweg terug nog hier en daar caches proberen te vinden. Twee keer lukte dat wel (ergens in een bosje en eentje prachtig verstopt in zo'n geel dakpaaltje) en twee keer lukte dat niet (bij een modelvliegtuigjesveld en een kerk).

 

7430traditional7430. Niederwäldchen an der alten Bahnstrecke by Wiesengärtner Smile
traditional7429. Eisenbahnstraße Freckenhorst by Wiesengärtner & MoLe98 Smile
traditional7428. Einen&Müssingen - Alte Sandgrube by Svotti Smile
traditional7427. Einen&Müssingen - Marienfigur by Svotti Smile
traditional7426. Einen&Müssingen - Ems-Hessel-Mündung by Svotti Smile
traditional7425. Einen&Müssingen - Ems-Hessel-See by Svotti Smile
traditional7424. Einen&Müssingen - Schwarze Zotteltiere by Svotti Smile
traditional7423. Einen&Müssingen - Friedhof by Svotti Smile
traditional7422. Gotteshäuser: Kraftfahrerkirche St. Christophorus by TinTeNscHreCk Smile

 

74277423

7421atraditional7421. Gotteshäuser: St. Agatha Alverskirchen by Team Blaubär Smile
traditional7420. Waldfrieden by forrestgump Smile
traditional7419. White Spot by kauke Smile
traditional7418. The chemical Company by THW-Fuchs Smile
traditional7417. Westfälisches Stonehenge by white_puetschel07 Smile
traditional7416. Die kleine Eins - MS 5 by FritzeMS Smile
traditional7415. Opa geht baden by rabbitlman Smile
traditional7414. The first one by fivehiltruper Smile
traditional7413. Nutzlos by kauke Smile

74187415

7413traditional7412. Gotteshäuser: St. Ludgerus Albersloh by Die sieben Zwerge Smile
traditional7411. Mutti und Vatti by Aluna und die Schatzsucher Smile
traditional7410. Werseradweg Station 23: Waschplatz an der Werse by Aluna und die Schatzsucher Smile
traditional7409. Werseradweg Station 21: Golddorf Rinkerode by Aluna und die Schatzsucher Smile
traditional7408. Haus Bisping by Casul Smile
traditional7407. TB Hotel - A1 - Ascheberg by Mystic72 Smile

 

 
74127408