17-07-2009

Terugreis van Duitsland naar Delft. Dreigende luchten bij het vertrek uit het hotel in Westerstede. Dus nog snel een paar caches gevonden. Toen de regen losbarstte besloot ik maar meteen naar huis te rijden. Na een halfuurtje echter knapte het weer op, werd het droog, zat ik al aardig in de buurt van de grens en ging ik verder met geocachen in Meppen en omgeving. Ook nog een carpoolcache in Coevorden meegepikt.

 

Hooglichten van cache-dag 17 juli 2009

De dag begon dreigend met donkere luchten. Maar zolang het niet regende kon er vrijelijk gecached worden op de route naar huis. Caches genoeg onderweg, vooral in Duitsland.

Daarom maar zo snel mogelijk aan de slag met een paar caches van de Deutsche Fehnroute. Het gebied hier lijkt op de veengebieden in Nederland met plaatsen als Stadskanaal, Smilde en Jubbega. Tamelijk saai met veel lange kanalen waarlangs de plaatsen liggen als een lang lint. Alleen zijn de huizen in Duitsland veel groter dan in Nederland en dat geeft toch een ander beeld.

Na 6 tamelijk eenvoudige caches langs die kanalen ging het mis. De donkere wolken lieten zich neerploffen op het tamelijk uitgedroogde veengebied. Prima zaak dus, maar niet voor mijn hobby. Via de radio hoorde ik gruwelijke berichten over bliksem en helse stortbuien en besloot dan maar meteen naar huis te rijden. Dat ging niet over de snelweg, want ik was toch aardig afgedwaald. Na een half uur ploeteren over de binnenwegen hield de regen plots op. Er kon weer gecached worden!

Zonder goed te kijken op de eerste de beste cache afgestoven. Wel een klein stukje omrijden, maar ja, de adrenaline werkte. Het bleek een verkeerde keuze. Ik vond niks bij een treintje dat was vervaardigd van echte turven. In de logs kijkend zag ik alleen maar not founds... tsja...
7365xDaarna een andere cache uitgezocht en die bleek midden in een historisch dorp te liggen. Daar stond tot mijn verbazing heel opvallend een paarse hut tussen en ik kon me eigenlijk niet voorstellen dat die authentiek was. Ik heb mij er niet in verdiept en gewoon de cache gegraaid. Bij de eerste greep nog wel en dat was bijzonder, want verstopplekken genoeg in het voorwereldlijk landbouwwerktuig.

Het weer knapte steeds meer op en zo kon het gebeuren, dat ik nog de hele dag tot aan half vijf in Duitsland bezig was. Toen zat ik precies op de grens en besloot naar huis te rijden met nog 250 kilometer te gaan. In Coevorden nog wel een carpoolcache gevonden waar ik enkele weken daarvoor flink lang vergeefs naar had gezocht, Nu vond ik hem binnen 10 seconden...

In de tijd tussen ongeveer half twaalf en half vijf heb ik nog heel wat caches toegevoegd aan mijn lijstje. Vooral in de plaatsen Haren en Meppen. Opvallendste cache natuurlijk "7372. Emsland EL-06 , Weltkarte by Cyberbär". Die is vlakbij Meppen met uitzicht op zo'n gigantische schoorsteen waarop heel duidelijk een kaart van de wereld is geverfd. Best een grappig idee, vind ik (zie foto). Niet te missen als je in die buurt rondrijdt.

Trouwens ook meerdere caches niet gevonden. Vooral bij de magneetbaan vond ik dat jammer. Ze hebben daar ooit een flink lang traject voor een monorail van een magneettrein aangelegd voor proef. Ik had het wel eens op tv gezien. Heel vreemd die betonnen langgerekte gedrochten in het landschap waar eigenlijk niets meer mee gebeurt.

In Duitsland verstopt men toch anders dan bij ons in Nederland. In Haren moest ik echt midden in de stad dwars door een bloemen/plantenperk lopen omdat middenin een oude scheepsschroef stond met daarin de cache. Niemand keek echter vreemd op van mijn capriolen. Of in een kunstwerk ter herinnering aan gevallen Duitse helden in de oorlogen. Achter in het kunstwerk een gat waar je met hele arm in moet om de cache te graaien. Ook caches op kerkhoven en kerkterreinen zijn heel gewoon zoals in Haren bij voorbeeld waar ik op het kerkterrein tussen de netjes aangeplante struiken door moest om de stash area te bereiken.

 

7377traditional7377. CTCC - Coevordens Tweede Carpool Cache by jtmac
SmileCarpool hier, carpool daar,
Ja, je vind ze veel dit jaar.
Ook hier in Coevorden
Met al die buizen, stangen, banken en verkeersborden.

 

traditional7376. TB-Hotel A31 Twist P+R by topi20 Smile
traditional7375. Stationsweg - Station 9 by metalKY Smile
traditional7374. Historische Kirche und Alte Schule Bokeloh by metalKY Smile
traditional7373. Herrenmühle by Alex2x10l Smile
traditional7372. Emsland EL-06 , Weltkarte by Cyberbär Smile
73737372

traditional7371. "Die Schlacht ist vorbei!" C7 by ciaourag Smile7370
traditional7370. "Eine Seefahrt die ist lustig eine Seefahrt..." by Luh Smile
traditional7369. Emsland-Dom C5 by ciaourag Smile
traditional7368. "Harener Drehscheibe" C4 by ciaourag Smile
traditional7367. Mersmühle by Luh Smile
traditional7366. Gelber Fluss by Weberwolle Smile
traditional7365. Sieverings-Beel by Caching-Buddy; maintained by Weberwolle Smile

 

 

73697367

7365traditional7364. Historisches Dorf Neubörger by woulder Smile
traditional7363. Kanalorgelpfeife 4 by MP-Commander Smile
traditional7362. Kanalorgelpfeife 3 by MP-Commander Smile
traditional7361. Kanalorgelpfeife 2 by MP-Commander Smile
traditional7360. Kanalorgelpfeife 1 by MP-Commander Smile
traditional7359. Deutsche Fehnroute: Moor- und Fehnmuseum by SSV Jeddeloh Smile
traditional7358. Deutsche Fehnroute: Plaggenhütte by Winnie_Puuh Smile

 

 

73647359