26-06-2009

Terugreis van Lippstadt naar Delft. Binnendoor gereden via de plaatsen Beckum, Ahlen en de laatste caches van deze dag gevonden in Drensteinfurt.  Een lekkere Wienerschnitzel gegeten, Toen was het 19.00 uur en tijd  om de 300 kilometer naar Delft af te leggen met onderweg een flinke onweersbui.

 

Hooglichten van cache-dag 26 juni 2009

7148De dag begon klokslag 07.00 uur met een bezoek aan het plaatselijke Kletterpark van het dorpje Bad Waldliesborn. In Nederland heb ik zoiets nog niet gezien. Tamelijk hoog in de bomen van het park allerlei getimmerde constructies. En via slingertouwen, kabelbaantjes en touwbruggen kun je van de ene naar de andere boom. Er werd door de jongelui al volop geklettert. Dat is het Duitse woord voor: geklommen. 

Vervolgens naar een zintuigenpark. Ook al een onbekend fenomeen in ons land. Zoals bekend hebben we 5 zintuigen en die kun je hier in het dorpje Liesborn testen. Eigenlijk zijn het allerlei natuurkundige grapjes die mij meerendeels wel bekend waren. Zoals een grote ronde steen die drijft op water, een ronddraaiende spiraal die op een toren gaat lijken en meer van die ongein om je helemaal in de war te maken. Het door mij gezochte kistje lag onder een bruggetje dat gelukkig echt was en normaal zijn werk deed als overbrugging tussen twee kanten.

En zo trok ik voort op de weg naar huis in Delft langs het stadje Ahlen dat zoals bekend beschikt over een voetbalclub die speelt in de één na hoogste divisie in Duitsland, de 2.Bundesliga. Daar doen ze het overigens niet zo goed en staan hopeloos onderaan. De kans is dus reuzengroot dat ze er dit jaar uitvliegen. Dat is echter nauwelijks van belang, omdat er redelijk veel caches in en rondom dit stadje zijn verstopt en daar kwam ik voor.

Op weg naar Ahlen vond ik liefst nog 12 caches op allerlei leuke plekken in deze landelijke omgeving. Zoals in een bos na een leuke wandeling, op een rotonde, in een kunstwerk, in een verkeersbord dat waarschuwt voor een erlangs denderende trein,  bij een Joods kerkhofje, bij een stel ruisende bomen, en toen een hele tijd vergeefs gezocht naar het doosje bij een heel mooi riviertje. Na deze teleurstelling weer verder naar Ahlen via een onvermijdelijke cache bij een kerk, een prachtig hoog gelegen uitzichtpunt op het stadje Beckum, een kerk in die plaats, bij een bankje langs een riviertje ondanks de aanwezigheid van enkele dreuzels, weer een hele tijd vergeefs gezocht naar een cache nu bij een brug, vervolgens wel de cache gevonden bij de gebouwen van een niet meer gebruikte mijn, bij een brug, bij een blauwe soeppan die eigenlijk een soort watertoren bleek te zijn, en toen bereikte ik eindelijk iets na 14.00 uur het Wersestadion van Rot Weisz Ahlen.

7162Ahlen beschikt over een openluchtzwembad. Dat kon ik natuurlijk niet laten liggen, maar ik hield het wel droog. Ook kun je ponyrijden in deze plaats, maar dat is minder leuk, omdat de aldaar verstopte cache niet vindbaar bleek. Dus Ahlen maar verlaten en bij een stopplaats voor fietsende toeristen, waar ik evenmin succes had. Cacheleggers hebben die rustplaatsen alhier ontdekt en de volgende was wel snel voor de bakker, maar de daarop volgende was weer een mislukking. Toen maar een eind verderop een Joods kerkhof geplunderd, bij wijze van spreken dan natuurlijk.

Zo schoot het al aardig op richting Nederland. Ik was bijna bij Drensteinfurt, de geboorteplaats van de beruchte bisschop van Münster die het waagde in het rampjaar 1672 de stad Groningen aan te vallen, maar jammerlijk tot de knieën in het water moest afdruipen. Zijn bijnaam was: Bommen Berend. Via een kapelletje bereikte ik deze historische plaats en plukte er links en rechts een paar caches bij een rustplaats, een kerk en een monument.

Toen was het ruim 17.00 en mooi geweest, want ik had trek in een warme hap. Dus in een Gasthof een heerlijke Wienerschnitzel naar binnen gewerkt en op huis aan. Daarbij werd ik verrast door een enorme onweersbui, maar ik ben er dapper en oplettend doorheen gereden en veilig thuisgekomen.

 

7170traditional7170. Kriegerehrenmal Drensteinfurt by THW-Fuchs Smile
traditional7169. Gotteshäuser: St. Regina Drensteinfurt by THW-Fuchs Smile
traditional7168. Werseradweg Station 19: Alte Post by Aluna und die Schatzsucher Smile
traditional7167. TB Hotel in Drensteinfurt by THW-Fuchs Smile
traditional7166. Loreto-Kapelle by Aluna und die Schatzsucher  Smile
traditional7165. Jüdischer Friedhof by THW-Fuchs  Smile
traditional7164. Werseradweg Station 17: Dorfbauerschaft by Aluna und die Schatzsucher Smile
traditional7163. Freizeitbad Berliner Park by Sam+Andi  Smile
71687164

7161traditional7162. Wersestadion by Sam+Andi Smile
traditional7161. Blauer Suppentopf by Aluna und die Schatzsucher Smile
traditional7160. Werseradweg Station 14: Schwarzes Gold in Ahlen by Flower Cacher Smile
traditional7159. Zeche Westfalen by Sam+Andi Smile
traditional7158. Werseradweg Station 12: Lebendige Werse ... by Flower Cacher adoptiert von bmwberni45 Smile
traditional7157. St. Martinskirche Beckum by bmwberni45 Smile
traditional7156. Beckumer Skyline Ost by sslrumskedi Smile
traditional7155. Der Klitzekleine bei der Kirche by Mensa2 Smile
71597156

7149traditional7154. Das Rauschen der Bäume by brazzotor Smile
traditional7153. Beth Olam - Haus der Ewigkeit by qByter Smile
traditional7152. Entlang der WLE by pinteckel Smile
traditional7151. Hier fährt alles im Kreis by pinteckel Smile
traditional7150. Liesborner Wald by Dackelnase Smile
traditional7149. Sinnespark Liesborn by Redwin Smile
traditional7148. Kletterpark Walibo by JFS2003
Smile