25-06-2009

De derde dag in Duitsland ging met een grote boog richting de stad Geseke. Maar eerst werd een aantal meertjes in de buurt van mijn hotelverblijf  bij Lipperode bezocht. Dat ging vooral op de vouwfiets. In en rond Geseke heel wat rondgezworven in een dunbevolkt gebied. Nabij ligt namelijk de luchthaven Lippstadt-Paderborn.

 

Hooglichten van cache-dag 25 juni 2009

7120Lipperode heeft flink wat meren. De Duitsers noemen het Seeen, omdat ze het verschil tussen zee en meer niet weten. Vandaag ging ik dat aanschouwen. Ik begon ermee om 06.45 uur en eindigde ermee om 20.00 uur. Toch was het hoofddoel de stad Geseke en omgeving waar flink wat caches op me lagen te wachten. Na eerst een bloempot in een bos en een cache in de heg van een kerkhof te hebben opgediept, sprong ik op het vouwfietsje langs de meren om links en rechts een stuk of 6 caches te graaien.

De route viel nog niet mee, want ik fietste flink verkeerd. De beschrijvingen gaven geen duidelijkheid, dus moest ik alles zelf wat uitvogelen. De topo-kaart op mijn GPS-apparaatje bracht ook geen uitkomst. Daar staat namelijk niet aangegeven wat privégrond en wat openbaar terrein is. Maar het was prachtig fietsweer, dus het omrijden was geen probleem. Uiteindelijk werden alle caches gevonden op één na. Die lag te ver uit de route en ik besloot die vanaf de andere kant te benaderen op een later tijdstip. Overigens waren enkele caches merkwaardige knutsels: de logrol in de doppen van Sekt- ofwel Duitse champagneflessen.

Nu naar Geseke. Op weg daarheen lagen 3 caches vlak bij elkaar. Bij een ooievaarsverzameling, een bijenverzameling en in een oude linde. Allemaal redelijk met de bolide bereikbaar. En verder ging het. Langs een natuurgebied dat vrij vertaald Paashooiland heet en voornamelijk bestaat uit "natte" weilanden. Na nog een cache in een gespleten wilg bereikte ik Geseke om ongeveer 11.00 uur

7138aHier begon het "grote" cachen voor vandaag. Eerst maar eentje in het stadje zelf bij een 800 jaar oude behoorlijk vervallen vestingtoren. Daarna de omgeving van Geseke afgestruind. In het licht golvend terrein van dit landbouwgebied was het prima toeven. Mooi hoge bomen, uitgestrekte korenvelden, natuurbeschermingsgebieden, vervallen ruïnes, bronnetjes, een brandweerkazerne, een onvermijdelijke kerk, een not found bij een namaakstationnetje, daarna wel succes bij een hek met wat koeien en een onvermijdelijke kapel. Dat was de eerste oogst en toen was het onderhand 14.00 uur en tijd voor wat anders.

Van Geseke naar Büren ligt namelijk een leuk spoorlijntje en een duo cache-leggers had hierlangs een aantal doosjes verstopt. Enkele daarvan waren nogal lastig te bereiken. Vooral die in de buurt van MacDonald en een hoogspanningsmast. Het betekende een wandeling midden door een korenveld. In het algemeen doe ik zulks liever niet, omdat je nooit weet of de belanghebbende boer een geoefend jager is met een doeltreffend schietgeweer. Sterker nog. In mijn onschuld reed ik zelfs mijn bolide door de velden tot bij die hoogspanningsmast en moest vrezen voor een eeuwig verblijf aldaar. Voorzichtig mij bewegend langs de grens van een korenveld en een peulenveld tussen korenbloemen blauw, hetgeen best romantisch is, vond ik toch mijn weg naar de cache bij het spoorlijntje en mocht toen dezelfde weg terug. Gelukkig wist ik ook mijn bolide uit deze woestenij te manoeuvreren en kwam alles toch weer goed.

Intussen zat ik nu in de buurt van het vliegveld van Paderborn. Dat betekent dus nauwelijks bebouwing en veel natuur met leuke rustige weggetjes. Helaas niet veel caches. Zo arriveerde ik in de plaats Salzkotten waar ik nog even flink om heen graaide. Toen was het wel genoeg hier en keerde ik terug richting mijn hotel. Toch lag er bij een van de meren van Lipperode nog een cache op mij te wachten. Na een prachtige avondwandeling was die om 20.00 uur ook in the pocket en kon ik terugzien op een geslaagde cache-dag.

 

7145traditional7147. Die Seen um Lipperode #5 by fourever Smile
traditional7146. Am Brünneken by rainer*a Smile
traditional7145. Cachekotten 1 by Saelzerkoenig Smile
traditional7144. Danzdeel by Kuhbusch Smile
traditional7143. Überraschung im Wald by Mr.geo-T; phi.nrw Smile
traditional7142. Ehemalige Vogelwiese by Geo-Otter Smile
traditional7141. Hederquellgebiet by schroeder10000 Smile
traditional7140. Cachekotten 5 by Saelzerkoenig Smile
traditional7139. Bahnstrecke Geseke-Büren: A44 by Mr.geo-T; phi.nrw Smile
71437141

7138traditional7138. TB-Café am Sankt Mc D. by Pollux Smile
traditional7137. Bahnstrecke Geseke-Büren: Sanierungsfall by Mr.geo-T; phi.nrw Smile
traditional7136. Bahnstrecke Geseke-Büren: Gleisende by Mr.geo-T; phi.nrw  Smile
traditional7135. Bahnstrecke Geseke-Büren: Anneliese Zement by Mr.geo-T; phi.nrw Smile
traditional7134. Gotteshäuser: St. Martinskapelle by ohweh Smile
traditional7133. Das Fenster zum Hof by ohweh Smile
traditional7132. Auf Jakobs Spuren by josef290568 Smile
71317129

7127traditional7131. Gucken, ob es brennt! by ohweh Smile
traditional7130. Quellwasser by HaWeSo Smile
traditional7129. Westerschledde by Bullemann79 Smile
traditional7128. Seuchenlinde by Mr.geo-T; phi.nrw Smile
traditional7127. Gesekes letzter Wehrturm by Tatze79 Smile
traditional7126. Nord-Ost-Ende by ohweh Smile
traditional7125. Osternheuland - Info by Pengo_on_ICE Smile
traditional7124. Alte Linde by pengo_on_ice Smile
traditional7123. Wohnheim für wilde Bienen by Pengo_on_ICE Smile
7119traditional7122. Vom Klapperstorch gebissen by Pengo_on_ICE Smile
traditional7121. Die Seen um Lipperode #1 by fourever Smile
traditional7120. Die Seen um Lipperode #2 by fourever Smile
traditional7119. Die Seen um Lipperode #4 by fourever Smile
traditional7118. Die Seen um Lipperode #3 by fourever Smile
traditional7117. Zeugen der Vergangenheit by fourever Smile
traditional7116. Topfpflanze by Gorizont Smile
traditional7115. Die Seen um Lipperode #6 by fourever
Smile